Országomat egy űrhajóért!

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy ion hajtõmûvel a büdös életben nem fogsz a földrõl felemelni semmit, plána nem pályára állítani 😊, az ûrszondákban alkalmazott ion hajtómûvek annyi tolóerõt adnak le hogy több napig tart amig 100km/h gyorsul a gép.
tervrajzot ne adjak???

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

inkább te nyomtasd ki a megvalósíthatósági tanulmányodat... majd utánna cáfolunk 😄

ugyérzed te okos vagy ugye,akkor nyomasd ide a matematikai/fizikai kalkuláciodat amivel alátámasztod hogy megoldhatatlan a felvetésem

A reaktor nehéz, sugárvédelemmel még nehezebb. Bár sugárvédelem nem kell feltétlenül, mert el lehet tenni olyan messze a lakórésztõl, hogy ne okozzon problémát. De azért az sem olyan sima dolog. Hûtést hogy oldod meg? Meg ha átmegy a Van-Allen öveken, akkor az meg megbolygathatja a reaktor teljesítményét, szerencsétlen esetben meg is szaladhat, bár ez részemrõl csak spekuláció, lehet nem okoznak gondot.
Volt itt egy elképzelés, hogy azt hiszem plazmasugárral hajtanának meg egy ûrhajót. De azzal is az a baj, hogy az is csak akkor megy, ha már pályán vannak, és egyenlõre a pályára juttatás a legproblémásabb.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Alig érkeznek a cikkhez a hozzászólások. De ez érthetõ is, ha az sg.hu fõ hangadói csak fele olyan okosak, mint ahogy azt a tudományos cikkekhez történõ hozzászólásaikból látható, már régen ûrhajót hegesztenek a garázsban. 😄

10 kilo anyaggal körbekerülhetjük a galaxist, vagy netán van valamilyen más használhato ötleted??
atomreaktort meg akkorát csinálnak amekkorát akarnak, ha jol gondolom jelenleg nincs más használhato energia forrás , abbol kell épitkezni ami van

Szerintem annyira mindegy, hogy 10 MeV-re, vagy 10 GeV-re gyorsítunk részecskéket, ott már annyira nem a fajlagos lendület lesz a korlát, hanem nem lesz hozzá elég teljesítmény 😊 10 MeV-et meg lazán kinyom egy lineáris gyorsító is, dehát van ezeknek hajtómû változata: Hall effect thrutser, Ion thruster, VASIMR, stb.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Ha tudnád mirõl beszélsz, akkor lehet nem mondanál ilyen butaságokat 😊 De jah, installálják az ûrhajóba az egész CERN-t az lenne az igazi..

nem tudom mit vacakolnak má annyit, elektrongyorsitoval fel kell gyorsitani a részecskéket és hátul kilöni, najo kell hozzá egy atomreaktor is
ennyi egy ürhajo mit cicoznak ilyen lufikkal beszarás

Én kellemesebb helyet is el tudok képzelni, mint egy ilyen skatulyát. Thaiföld, Bali, Japán, Mexico, Mauricius sokkal szimpatikusabbnak tûnik, és persze sokkal olcsóbbnak is 😊
Tothzozo:

Hat igen, iszonyu sokan, sot!!!! senki sem bizakodo, megis milyen jol elnek a szerencsejatek tulajdonosai 😊 /vajh mibol, ha nem a bizakodok tomkelegebol?/ -hehehe-

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

tothzozo
Ez azért nem pite.
Talán még a mi életünkbem megvalósul az ûrturizmus.
Nem vagyok állmodozó de ez azért bíztató!

Tedd rá a kezed a forró tűzhelyre egy percre és egy órának tűnik. Legyél együtt egy csinos lánnyal egy óráig és egy percnek tűnik majd. Na ez a relativitás. Albert Einstein

NEXUS6
Sajna egy orbitális repülésre alkalmas, és gazdaságosan (önmagát finanszírozó módon) üzemeltethetõ ûrhajó nem gyerekjáték, gyakorlatilag ilyen még nincs is!;(

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

hogyne...
lol. veszek ûrbiciglit, ûrbukósisakot.... stb.

Tinman
"ûrsikló járat minden egyes négyzetcentije be van táblázva 2010-ig"

2050--> Tsókolom! Egy havi diákot kérnék...<#zavart2>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

← ElőzőOldal 2 / 2