90
  • Justil
    #90
    emberek,

    NE

    NÉZZETEK

    TÉVÉT

    ...
  • GEPSAS
    #89
    Elgondolkozhatnanak a vezetok hogy nem biztos a musor szerkezetevel van a problema, hanem a musorvezetokkel! Mar csak azert sem nezek meg egy musort mert a musorvezetotol hanyingerem tamad... Mellesleg megvaltoztathatnak a studiok diszleteit, mert iszonyat rondak es sotetek. Gondolok itt a regebben futo TV2 jegtancolos musorara szemben a RTL csillogo villogo szombatesti tancshowjaval. Engem irrital a TV2 sotetkek-zold szinvilaga... masokat nem?
  • winnie
    #88
    nem a tévéműsorok színvonalával van a gond, csak 1-2 hangoskodó (pl. én) igényeivel, amit a tévéműsorok iránt támasztanak. a nagy többség tökéletesen elégedett.
  • NessieGraf
    #87
    Szerintem ott a gond, hogy a tv músorok színvonala és a béka között van távolság. Nem a béka van alul. Kutyát se, hogy mibe kerül.

    Vetélkedőkkel, okoskodással, sorozatokkal, bezárunk néhány embert együtt egy időre - ki marad meg asszem bugyor tele sokaknál. Én speciel még a mulatós nyálműsorokat is utálom. Ezekhez képest egy akció C+ film is jobb: elkezdődik, vége lesz, el lehet felejteni.

    Ezeket a folytonmindigugyanazaműsor dolgokat meg hiába szeretnénk.
  • DjDano
    #86
    Na erre az idióta beszólásra tényleg szükség volt.... szerintem először nézz utána mit jelent a bolsevik szó, utána meg hallgass

    A tv2-nél egy dologra biztosan szükség lenne, brutális vezetőváltásokra. Gondolok itt elsősorban a gagyiság attyára: Sváby Andrásra, csakhát mint máshol az életben itt se a tehetségen múlik az, hogy ki van vezető pozícióban...
  • bertino
    #85
    én azt nem tudom, hogy gondolták, hogy ez a műsor majd sikeres lesz, sztem ránézésre is totál bukta az egész...
  • Omega
    #84
    Úgy kell nekik. Kötsög bolsevik tv csatorna.
  • Yoshimitsu
    #83
    Na meg a Tilla azokban a szocialista tanár zorkókban tiszta szánalmas. Arról nem is beszélve hogy egy ilyen Tilla aki a műsorvezetésen kívül szerintem nem sok mindenhez ért eljátszik itt egy tanárt. :D Jah és lehet hogy hülyébb vagyok mint egy ötödikes, de nekem a boltban odaadják a cigit, a sört. Bemehetek a night klubba. :D Vásárolhatok a szex shopban, vezethetek autót stb. :D
    Szóval elmehetnek a retekbe a hülyeségeikkel ezek a Ötödikesek. :D (szigorúan csak a játékban szereplőkről beszélek, és magáról a műsorról. Eszem ágában sincs megbántani az ország összes ötödikesét.)
  • MEdievil
    #82
    ~A TV2 legnagyobb aduja egyelőre úgy tűnik, hogy a jövő tavaszra tervezett Uri Gelleres mágus-show lesz~

    A múmia visszatér lesz a címe? XD így ősz végén azért érdekes ha csak tavaszra terveznek bármi újat főleg ilyen vergődés mellett nemde?
    Mondjuk engem nem érint fél kezemen meg tudom számolni azokat az órákat amit egy hónapban a tv2-rtl klubb előtt eltöltök.. Discovery-National az amik tényleg is érnek valamit a tv csatornák közül csak ott meg a gyakori ismétlés a zavaró de legalább garantált hogy senki nem marad le semmiről.
  • DukeHT
    #81
    Szerintem meg adig nem érdebnemmes tv közelébe se menni amig ilyen szánalmas moc..k,f.sz,ORTT Agyon cenzuráza meg olyan szabályokat hoz,hogy csak ilyen szánalmas saját készitésü müsorokat tudnak csak sugározni.Meg probáltam a szikla cimü filmet nézni valameuk nap és levoltam döbenve ,hogy egy jo filmet agyon cenzurázva milyen faszán tönkre lehet tenni.Dicaveri és national-rol annyit hogy annyi szánalmas hogy minden ami angol meg amerikai az a fasza , már hányingerem van.pl:II.világháborus amerikai technika milyen fasza volt az német meg mekora szutyok. MOst akkor mondja meg nekem valaki akkor mért tarto olyan sokáig a háboru.
  • AZTA
    #80
    inkább megnézem 20adjára bundyt mint hogy másodperceknél tovább nézem hogy jóban roszbant :D
  • Palinko
    #79
    ezt a hülye is megmondhatta hogy az okosabb vagy mint 1 ötödikes bukta lesz alapból. a kis majmoknak meg van mondva a helyes válasz aztán meg hülyézik az egyetemi végzettségű tanárokat na jól van el vannak már szállva maguktól egyszerűen kiidegöl ez a műsor. hol van már a régi jó műsorok a buzera és a dalnokok ligája? azokat szerettem és igaz a mostani humoros műsoraikat szeretem de ami kikaszt a tv2 ben hogy tények okké de aztán utánna a sok szemét még végül elkezdenek valami filmet már el megy a kedvem a tévézéstől oké még talán az aktív megengedhető de a favorit meg a jóban rosszban egy nagy szenny és pont olyan időpontra teszik.... ha nem lenne al bundy a coolon meg viasat explorer, national geographic valszínűleg minden nap korán feküdnék le :D
  • samuzsolt
    #78
    eleve bukásra volt ítélve az egész, mivel amerikában is csak azér volt nézett, mert majmot csináltak az emberből, lehetett rajta röhögni! csakhogy ezt az átlag magyar nem fogja megtenni senkinek! legalábbis nem ingyen:D
    nem hiszem hogy ilyen világbutáitól kéne műsor jogokat venni! elég okos a magyar ember, találjon ki egy, a saját értelmi szintjének megfelelő műsort!
  • Sance231
    #77
    Nos, akkor merengjünk:). Okosabb vagy, mint egy ötödikes? a műsor címe. Akkor itt most olyan gyerkőcökről van szó, akik éppen most koptatják az ötödik osztály padjait? Gyanítom, hogy igen, tehát ez még az 5. osztályos tananyag egészét sem jelenti, sokkal inkább az alsó tagozatot. Ez pl. töriből kb. az ókori görög történelmet jelenti max. Alsó tagozatban nincsen történelem, max. történelmi olvasmányok, tehát így pl. a történeli kérdések nagyját max. onnan lehet tudni. Ettől sztem hiteltelenné válik a műsor, hiszen egyértelmű, hogy egy alsós, legyen akármekkora osztályelső, nem fogja megjegyezni egy történelmi olvasmányból, hogy mely nyelveken tudott Hunyadi, csak akkor, hogyha a műsor előtt olvas a témában. Ezért gondolom én, hogy a srácokat célirányosan olvastatják a műsor előtt (nem tanórákra kell gondolni természetesen, egyszerűen csak segédanyagot kapnak, úgy hiszem).

    U.I.: Hál'Istennek bőven a rendszerváltás után voltam ötödikes, szal az én könyveim azért még nem olyan porosak +néha megnézem, mit is tanít édesanyám:).
  • narumon
    #76
    "Voltam ötödikes, képzeld, és ziher, hogy a műsorban előforduló kérdések többsége nincsen benne a tananyagban. Ezen sztem ne álljunk neki vitatkozni, túl egyértelmű (vagy másik esetben lehet előbányászni az áltsulis könyveket a padlásról)"

    Hát elő kell venni egy MOSTANI töri könyvet. A padlásról előszedett könyv senkit nem érdekel. A könyvek évente max kétévente változnak. Gáz is lenne ha még most is a rendszerváltás előtti könyvekből tanulnánka pl történelmet :) Egyébként én elhiszem, hogy vannak ilyenek a mostani könyvekben. Annó nekem szüleim sem hitték el, hogy miket meg nem kell tanulni, náluk ilyenek még nem voltak. Akinek most jár iskolába gyereke haverok közül, azok is panaszkodnak, hogy nem tudnak a gyerek tanitásában segiteni, mert nekik sincs fogalmuk róla. Anyu gyak. úgy tudja kikérdezni a törit, ha előtte ő is jól bemagolja.
  • winnie
    #75
    inkább azokon röhögök, aki az egyéni tetszés és nézettség között von párhuzamot.
  • Sance231
    #74
    Uhh. Te nem szoktad néha kiröhögni magadat:)?
  • winnie
    #73
    de akkor miből látni, hogy egy műsor sikeres lehet? mitől jó a fókus, a mónika vagy a barátok közt?
  • echo
    #72
    Ne játszuk már ezt a szó értelmezősdit. Vagy ha nagyon akarod, akkor nálam a szar pont azzal van definiálva, hogy nem bír sikeres lenni ;)
  • winnie
    #71
    "1: péntek este a 18-49 éves korosztály elég nagy százalékban szórakozni megy! "

    és mégis, péntek 21.00-22.00-ig meg a miami helyszínelők, ami nézettebb, mint a hétfő-kedd-szerda-csütörtöki bármelyik kilencórási műsor. nem olyan egyszerű ez a dolog és a tévéknek irreleváns, hogy ki mikor megy szórakozni, hiszen az a műsor jó, amely több otthonülőt vonz.
  • winnie
    #70
    most komolyan abból az alapfeltevésből indulsz ki, hogy ami sz*r, az nem lehet sikeres? ennyire naiv ne légy. (+ sváby nem volt főnök a tv2-nél. sőt, igazából semmi nem volt ott.)
  • echo
    #69
    A tv2 nél érdekes táraság lehet. Azt, hogy pl a rém rendes feldolgozásuk szar lesz. Már a sorozatból látott képek alapján meg lehetett mondani. Nem nézik vissza a műsorokat arrafelé mielőtt leadják? :)
    (mondjuk ahol a balfsz sváby van(volt) mint főnök, ott gondolom ez a tény az alkalmazottakra is rányomta a béjegét)
  • samuzsolt
    #68
    1: péntek este a 18-49 éves korosztály elég nagy százalékban szórakozni megy! lehet hogy nem a 45-49 éves pista bá vagy mari néni! vagy ha otthon maradnak akkor nem agyelszívást kérnek!
    2: irriítáló ahogyan a gyerekek beszélnek, kinéznek, meg hogy a trillattila próbálja vezetni a műsort! egy katasztrófa az egész! a kérdések pedig nagyon alattomosak! még a legkíválóbb ötödikes gyík se tudja a legapróbb betűt szóról szóra a könyvből!
  • adamboro
    #67
    A híradó-készítés se olyan nagy kunszt, vegyenek példát a fix-tv-ről. Ott is van híradó, naponta több is és csak simán felolvassák a híreket meg mutatnak az aktuális hírből egy aktuális képet. Pedig csak Bp. 40km-es vonzáskörzetébe lehet fogni, (online meg akárhol).
  • Mardel
    #66
    Én se a teve2t, se a retekklubbot (direkt így) nem szeretem. Mind kettő ugyanúgy kivág jó jelenetek a filmekből, és még újra is szinronizálja az egész filmet (bár az újraszinkron a retekklubbra jellemző). Ami még mindkettőre jellemző, hogy film kezdése után 15 percel 8 perc reklám, nagyjából egy időben mindkét csatornán, tehát ha átkapcsolok másra ott is a reklám fogad. Reklám után 15-20 pefcel újabb reklám, kinek van gyomra erre?
  • LeonSilver
    #65
    Viasat3 ??? Ugyanmár.A megrendezett kadikamera szerü szarjaival??
    Egyedül az Emberi történetek jó.Na meg vasárnap délelőttönként a Babylon5 meg a Trek ;)
  • bobi64
    #64
    nem tudok aludni,mert a gyerek felvert hajnalban, de elkábultam a sokkoló hírtől miszerint a tv2 buktázott. mi lesz velünk???? jaj,jaj! ki nem ...ja le a sok hulladék kereskedelmi tv-t? ha beszántanák a helyüket és sóval behintenék se sírnék utánuk. félóra tv2+rtlklub nézés után fáj a fejem és hányingerem van, pedig csak a híradót és az időjárásjelentést akartam megnézni. egy két nívós sorozattól eltekintve egy moslék az egész. ezt persze írói munkásságom részének tekintem amit most leírtam.
  • zseko
    #63
    CSK érdekel, mostanában a dr. house is, és nálam nem elérhető egyetlen kábeles adás sem, így marad tv2 vs. rtl. Már amikor egyáltalán nézek tv-t. Azért meg nem vagyok hajlandó x*1000 ft-ot fizetni, hogy még több szutyok adóm legyen. Pláne nem UPC-nek.
  • Yoshimitsu
    #62
    A Seagal szerintem biztos rokona a Chak Norrisnak. :D Ugyanolyan furcsán "én vagyok a hős és senki más" feelingje van.

    És az a szomorú hogy még egy ilyen is megveri a TV2 szarját. Mert az még szomorúbb hogy állandóan idióta ötleteik vannak. Szomorú hogy menő fizetésük van a TV2-nél dolgozóknak és mégsem értenek ezek szerint az egészhez. Szerintem ha odaraknának egy átlagos 14-15 éves gyereket hogy dobjon össze egy jól menő műsort még neki is jobban sikerülne mint mostanság a TV2-őnek. Uri Geller meg gellert fog kapni szerintem...:D
  • winnie
    #61
    a viasatnak kábé a fele a lefedettsége a nagyokhoz képest - még a tv2 sem fogható mindehol. (az átlagos nézettsége ötöde a nagyokénak. 100-200e néző, 5% SHR) ennyi nézőnek (vagyis még ennél is kevesebbnek) kész ráfizetés lenne a híradó, persze, hogy küzd.
  • TH448
    #60
    Többen említették a viasat3-at. Az pillanatnyilag az egész országban elérhető, de ő maga küzd az ellen, hogy országos adónak minősítsék, mert akkor olyan kötelezettségei lennének, mint pl. híradót gyártani, ami elég költséges...
  • kBagyula #59
    Ez valószínű, hogy reklám lenne és azért csengetni kellene, a kiadóknak...
  • kBagyula #58
    A TV2 csak nyomassa nyugodtan a Csillagkaput, a CSK Atlantiszt, a Battlestar Galactica sorozatokat, nem kellenek ide ilyen habi műsorok kicsit sem. Persze normális szinkronnal, ne valami román/szlovák... stb szinkronstúdióban felvett szutyokizével próbálkozzanak.
    Na meg ezt a Till gyereket is el áshatnák valahol a kertjük végébe most már, még a szeme se áll jól...

    Viasat, Discovery, Spektrum, NG oszt jónapot, a TV2 és RTLklub csak péntek este és szombat du van terítésken.
  • Coco
    #57
    azt a richárd gyereket megtudnám ölni.
  • Sance231
    #56
    Hát figy, ha egy ötödikes gyerek képes féltudományos nyelvezettel szóról szóra felidézni egy definíciót pont úgy, ahogyan az egy gimnáziumi tankönyvben le van írva, ráadásul ezt anélkül, hogy annak egy jelét is látná az ember, hogy akár csak egy szót is értene abból, amit pár pillanattal azelőtt papírra vésett, akkor sztem elég erős a gyanúja annak, hogy ezeket a srácokat felkészítették a műsorra. De nem is ez a baj (komolyan gondolja vki, hogy egy ilyen nagyköltségvetésű show előtt nem készítik fel a tízéveseket? - hát, sztem jobban félnek a blamától annál:)), a baj az, hogy ez az egész látszik, sőt üt a képernyőről. Lehetett volna ez egy jó műsor akkor, ha inkább arra világít rá, hogy a felnőttek műveltsége milyen lyukacsos (a többség nem tud helyesen írni, nincsen tisztában alapvető nyelvtani - pl. elválasztási szabályokkal, nem tudják leírni az alapvető természeti jelenségeket sem korrekten, és még sorolhatnám), nem pedig arra, hogy milyen apró gödröket lehet még találni a lexikális tudásban. Szerinted nehéz kérdéseket csak így lehet kitalálni? Nagyon nagy tévedés, és ezzel pont te gondolod magadról azt, hogy az alapok a helyén vannak. Simán össze lehet állítani olyna kérdéscsokrot, ahol elvéreznénk pusztán alap dolgokon, a gyerek mégis tudja mindenféle előzőleges magolás nélkül.
  • winnie
    #55
    "Voltam ötödikes, képzeld, és ziher, hogy a műsorban előforduló kérdések többsége nincsen benne a tananyagban."

    én is voltam ötödikes, de nem hogy at nem tudom, hogy mik vannak az akkori (mostani kábé 100 könyv!) tananyagában, hanem még azt sem, hogy az egyetemi tananyagban mi van, pedig az csak pár éve volt.

    "Nincs ebben semmi összeesküvés-elmélet."

    csak annyi, hogy te nem tudod elképzelni, hogy valaki tudja, amiről neked fogalmad sincs. (tudod, klasszikus. "nem is igazi, csal!)

    "Túl mesterkéltek és túlzottan jelentéktelen dolgokat kérdeznek"

    naná, ez a lényeg. hány ujja van a macskának. ha 2+2-t kérdeznék, akkor mindenki nagy pénzeket vinne haza.
  • Sance231
    #54
    szerk.: Még mindig egy picit a tananyagra visszatérve: egyszerűen ki lehetne küszöbölni a hitetlenkedést azzal, ha minden kérdés mellé odabiggyesztenék egy kevésbé látható helyre, hogy melyik könyvből is szedték a megoldáshoz szükséges ismereteket (bár a kérdések kiegyensúlyozatlansága mellett kevés esélyt látok arra, hogy bármelyik kérdésalkotó akár 1, neadjisten 2féle általános iskolai tankönyvsorozatot végigtanulmányozott volna)
  • Sance231
    #53
    Én direkt olyan példákat hoztam, amikről tudom, hogy igazak. De azt hiszem te is érted a lényeget, vagyis azt, hogy a játék teljesen más területet hangsúlyoz ki, mint amit kellene. Édesanyám altalános iskolai tanítónő (vagyis alsóban tanít), és bizony azokba a könyvekbe néha belelapozgatva szó sincs olyan dolgokról, amik a műsorban előkerülnek (az apró betűről, függelékről pedig annyit, hogy az korántsem egy gimnáziumi tankönyv mélységeiben írja le a dolgokat, vagyis pl. az általam említett dolgok nincsenek benne) Amúgy meg az általános iskolai apróbetűs érdekességek visszatéréséről az egyetemen: jogászhallgatóként tanúsíthatom, hogy senki sem kíváncsi rá:).
  • Pluskast
    #52
    Na igen és pl a történelmi dokumentum filmek teljesen eltüntek. Pedig régen volt egy jó pár. Most meg állandóan ezek a motor meg autóépítős műsorok mennek amiket még az elején megnéztem de most már nagyon unom. Valóban kellene valami újat nyújtania a Discoverynek.
    Másik dolog. A tv2 ne is csodálkozzon, ha a csőd szélén áll. Ilyen idióta marketingel csak bukhat. Ott van pl a doctor house. Kérdem én nincs annyi eszük, hogy ne szerdánként vetítsék le a szökéssel egy időben?? Én szerettem azt a sorozatot de szökés jobban érdekel. Ha lenne annyi iq-juk, hogy teszem azt beraknák mondjuk csütörtökre egyből az egekben lenne a nézettsége mert sok olyan tv néző is megnézné aki egyébként szerdánként a szökést nézi.
  • Cat #51
    Törikönyveknél csomó képaláirás, meg apróbetüs van, amit ötödikben még nem kérdeztek senkitől (lehet el se olvastad a könyvben), egyetemen meg már csak azt kérdezik... Vszinüleg ezért nem emlékszel rá. Nomeg az utóbbi évtizedben annyit változtak a könyvek, annyi kiadó terméke van a piacon, hogy biztos lehet mutatni olyan ötödikes könyvet, amiben ezek benne vannak, mondjuk a függelékben :) Szóval én ezen nem hitetlenkednék.

    Nagyobb hibának tartom, hogy nem "magyarítják" picit jobban a műsort, nem próbálnak rámutatni, hogy mennyi irtózatos baromságot, lexikális tudást kell megtanulni már általános iskolában, amire semmi szükség, ahelyett, hogy gyakorlati és általános ismereteket mutatnának. Nomeg kezdhetnék az egészet a szövegértéssel, ugyanis érettségin(!) sokan ezen buknak meg.