75
  • Fidolorous
    #75
    "Saxtok Xtem is" what
  • Tinman #74
    És emmi?
  • Hoz_Hun
    #73
    Azért odabigyezthetted volna, hogy mi a rák ez. Én nem beszélni Korei, vagy vietnámi, vagy a franc se tudja milyen jelek azok (nem kanjik).
  • Falatka2003
    #72
    B+! Te beszélni magyar? Ismerni írásjel? (Ez a csóka Saw fan klub elnöke lehet...)

    "Film"-et meg inkább hagyjuk.
  • wanek
    #71
    "Hülyeségeket meg nem tudom miért irkálsz." - ezt a saját hozzászólásodra értetted, igaz? LOL!
  • AnarchoiD
    #70
    Kozben a buta kozonseg nemis tud rola, milyen allat jokis horrorok vannak az operencas tengeren tul, ott ahol a kurtafarku(es ferdeszemu) malaz tur...

  • who am I 7
    #69
    Pont
  • who am I 7
    #68
    Egy derrickkel akarod összehasonlítani a fürész részeket?Ezt ugye te sem gondolhatod komolyan....Természetesen igen.Ennyi erővel a tom és jerry-t is betilthatták volna.Nem értetted a mondandóm lényegét.Hülyeségeket meg nem tudom miért irkálsz.
  • Justil
    #67
    hehe, én szeretek gondolkodni, és szeretem a gondolkodós filmeket. de a forrásban télleg nem bírtam rájönni, hogy az egésznek mi értelme van, gyanítom hogy semmi, csak jó elvont és akkor lehet rajta okoskodni meg belemagyarázni mindenfélét :D
    amugy nem kötözködni akarok csak kiváltképp az az 1 film nagyon felbaszott, mert amit olvastam róla kis bevezető szöveget az alapján teljesen másra számítottam :P
  • liroy
    #66
    Saxtok Xtem is a Saw 1,2 volt a legjobb mert szerintem 3,4márcsak afféle megnézzük ezt is nyeli e a közönség mint kacsa a (nokedlit)az az igazság hogy azért ien kellendő film mert Ritka a müfaját tekintve perxe ez csak egyéni vélemény de jobb lett volna ha megállnak 1 vagy max 2 nél mert akkor még 5-10 múlva is kultusz filmnek számítana igazából az fogott+a Saw -ba hogy kevés helyszínből nagyon ütős filmet tudtak csinálni
    monjuk azért+nézem a Saw 4,5 is.
  • tpeterr
    #65
    Az azért már az edzettebb idegrendszerű nézőket is kiborítaná. :-D
  • dookie
    #64
    kicsit túl hi-tech története van már szerintem, de nem mondok semmit mert a fűrész-fanok végén engem is kinyiratnak, szerintem fűrész 1-2 volt a toppon a töbib az már csak pénz vágy elcseszett élvezettel vegyítve.
    Inkább nézzétek Anettkát ahogy pucéran pucolja a zongorát attól legalább nektek is lehet agy-átültetés vagy mi van ebben a részben
  • DoctorJohnson
    #63
    Szerettem sőt máig nagyon jó filmnek tartom az első részt. Okos, fordulatos thriller, némi mondanivalóval, jó szinészekkel (és über zenével).
    A másodikat moziban néztem és csalódtam, nem kicsit. Tova tűnt az első rész hangulata, remek története.
    A harmadikat már csak letöltöttem kiváncsiságból, mégnagyobbat csalódtam, undorítóan szar lett, köze nincs az első rész zsenialitásához, nem más lett mint öncélú erőszakábárzolás (hiszen erre indul be a nép, dejó).
    A negyediket már le sem töltöm...
    Tán így már világos, hogy az utálat nem alakul csak úgy ki, van alapja.

    És nem az emberiség üdvéért aggódom professzor úr, egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy mi tetszik a tömegeknek ebben a szarban.
    Jó látni ahogy embereket kínoznak halálra? Csontjaikat törik, szemüket szúrják, ésmég ki tudja? Mi ebben annyira bejövős? A történetből már a csavar is hiányzik (hacsak ezeket az ovis fordulatokat nem gondoljuk csavarnak, én semmiképpen nem tartom annak őket), a film a második résztől fogva nem szól másról, mint cifrábbnál cifrább halálesetek, kínzások bemutatásáról amik mérhetetlenül szánalmasnak tartok, és azokat az embereket is akiknek ez tetszik.

    Nem aggódom értük, egyszerűen kézenfekvő, hogy mentálisan BETEGEK...
  • Tom aHawk
    #62
    Emlékszem amikor a fűrész első részét megnéztem, akkor nem sok jóra számítottam.
    De a végén nagyon kellemesen csalódtam a filmbe. Horrort vártam, de egy jó kis véres „krimi” lett. A végét látva, a fűrészt ott le is zártam azzal, hogy most a rossz győzött.

    Amikor meghallottam a sikert örültem neki, de a folytatás bejelentésének már nem nagyon, hisz nekem így volt „kerek” a történet. Ezért a következő részeket, már meg se néztem. Nem tetszik ez a róka bőr effekt, de ha valakinek tetszik akkor miért ne… bár van egy olyan érzésem, hogy megnézni a fűrészt „divat” lett…

    A forrás nekem is csalódás lett történetileg. A szereplők jók, a képi világ fantasztikus, a zene is egy élmény… de a történet… hmmm… egyszerű… talán ha a vége nem lett volna olyan gyorsan lezárva + egy óra a végére (úgyse a gyors akció szerelmesei nézték volna meg).
    De összhatás miatt számomra egy maradandó élmény lett… még ha egy kicsit csalódtam is a végén.
  • tpeterr
    #61
    Ezért kell a relativitás elméletről vitatkozni.
  • wanek
    #60
    Ilyen alapon a krimik, thrillerek, horrorok, háborús filmek, westernek, távol-keleti filmek nagy része, gengszter és maffiafilmek, gettófilmek, drogosokról szóló filmek, stb. mind kiválthatnak ilyen reakciókat. Talán be kéne ezeket tiltani? Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
  • who am I 7
    #59
    "Az, hogy kinek mi tetszik, az nagyon szubjektív. Van, akinek a Saw-féle filmek tetszenek, de ez nem jelenti azt, hogy akinek tetszik, az mind szadista őrült lenne."

    Nyugodtan lehetne csinláni statisztikát, (pl amcsi lövöldözések stb.) hogy ámokfutók esetleg azelőtt milyen filmeket láttak...Egy normális, reálisan gondolkodó ember egyértelmű, h nem lesz ettől bolond (bár szerintem az ilyenek nem is mozgatják), ellenben akibe van egy kis debilancia esetleg sárgalapos az nagyobb eséllyel indul útnak, annak fényében, hogy akkor most ő is megmutatja....Szerencsére azért túl sok ilyen nincs.De ez olyan, hogy gondoljunk bele, hogy pont egy ilyen sárga lapos intézni el valakinek a szeretteit (és ekkor jön a szokásos kérdés : miért pont én?), akkor kissé másképp látnák az emberek....
  • who am I 7
    #58
    "tudod a horror mint műfaj kicsit régebbi és tekintélyesebb múltra tekint vissza annál minthogy te legagyizd..."

    Idézd már vissza légyszives, hogy MIKOR ÉS HOL gagyiztam le a HORROR MŰFAJT omg...HA jól tudom, akkor a fűrészt gagyiztam le.Tanulj már meg értelmezni is.Ne csak képzelegni meg össze vissza beszélni.

    Első rész ok, de ebből elég is lett volna ennyi szerintem.Többi erőltetett és szenzáció hajász hentes film.Ennyi.
  • no smoKING
    #57
    teljesen igazad van..azt nézel amit akarsz, de ezek szerint nem szereted a horror(thriller)-t na és a vigjátékokat se..mert nem veszed a lapot és kőkeményen felveszed amit írok
  • szacsi
    #56
    akkor csupán mások az igényeink...te szereted a popcorn-mozikat, én meg nem...
    így a Forrást és a hozzá hasonló filmeket nem is neked szánták (mint ahogy a Fűrészt sem nekem) azt hiszem...azon gondolkozni is kell...meg megérteni.
  • wanek
    #55
    Nem értem az itteni vitázókat.
    Aki nem akarja megnézni, az ne nézze meg, de ne is akarjon senkit se lebeszélni róla.
    Aki meg akarja nézni, az nézze meg, de ne akarjon senkit se rábeszélni.

    Az, hogy kinek mi tetszik, az nagyon szubjektív. Van, akinek a Saw-féle filmek tetszenek, de ez nem jelenti azt, hogy akinek tetszik, az mind szadista őrült lenne. Mint ahogy akinek a háborús filmek tetszenek, azok sem mind katonák, és valószínűleg nem akarnak háborúzni.
  • saw123
    #54
    ja de van a terminátor 2 :)
  • saw123
    #53
    nem értem miért veszekedtek ezek csak vélemények. nekem is tetszik a saw de nehogy már megmondjam a másiknak hogy "tetszen má neked is". olyan film nincs ami még mindenkinek tetszett...
  • skinnyman
    #52
    Biztosan nem a vágatlan változatot láttad :)
  • Justil
    #51
    ja igen, azt hozzátenném hogy a főszereplőkkel semmi bajom, sőt kifejezetten kedvelem őket mint színészeket (mmint a forrásban) és az alapképlet sem idegen tőlem, tehát nem azért védem és dícsérem most a fűrészt mert hentesfilm párti vagyok...
  • Justil
    #50
    "társadalmi hasznosság"
    ezen jót derültem, köszi :)

    Szacsi: ha szerinted a forrásnak zseniális a története, akkor kár is tovább vitatkoznunk :) szerintem a leggyengébb film amit láttam idén...pedig láttam 1 párat azért :)
  • Reg5
    #49
    Xcentric: Nézd meg a Saw 1-et, aztán mond, hogy ez ilyen, meg olyan, ne abból amit a filmről hallasz innen onnan(beleestem eme hibába én is nem 1szer). Hidd el, az első részt megéri megnézni!
    Amúgy társadalmi hasznosság alapján csak oktató-, és természetfilmeket lenne szabad kreálni a logikád alapján...
  • szacsi
    #48
    A Forrás, David Gale élete, Hotel Rwanda...de ha annyira odavagy a csavarokért, akkor mondjuk ott a Blöff.
  • Hoz_Hun
    #47
    A kettest miért emelgetitek, mint jó részt? Az borzasztó gyenge volt, szégyen, nálam ott bukott a Saw. Az 1. Saw nagyon ötletes volt, jó sztori. Mondjuk annyira nem fogott meg, hogy vágyak rá DVD-n, de szorakoztató volt. A kettestől nem vártam többet, de nagy csalódás volt (a női tanitvány ötlete meg rém gyenge és számomra erőltetett). A 3. rész fényévekel jobb volt a 2.-nál, viszont bőven az 1. alatt maradt. Az olyan egyszer elég volt, jó volt. A 4. kiváncsi vagyok, de megint nem várok sokat. Ha nem gyengébb a 3.nál akkor oké.

    A Saw nálam mint darabolós horror elmegyeget, viszont a horrorok közöt kullog valamerre (számomra). Bár nem azonos kategoria, de a Descent az bőven jobb volt számomra. Ez kb olyan Sziklák szeme szint, amit úgy birogatok. A Motel meg nekem bejött, de ha választanom kell inkáb a Saw mert abban kevesebb az öncélú erőszak.
  • Xcentric
    #46
    Szerintem nem hagyja hidegen, hanem utálja.
    Amúgy egyetértek vele alapvetően, mindamellett az a véleményem, hogy ha ennyire provokatívan nyilvánít véleményt, akkor ezzel feldühíti az embereket, ahelyett, hogy elgondolkodtatná őket.

    Azt meg végképp nem értem, így általában, hogy miért kell azonnal balgatag peace párti ügyefogyott hippy-nek vagy papoló erkölcs csősznek beállítani mindenkit, aki egy picit is ellenzi, az amúgy társadalmi hasznosság szempontjából teljességgel káros mondanivalóval ill. tartalommal rendelkező filmeket, könyveket vagy bármi egyéb szellemi terméket. Nem arról van szó, hogy most be kell tiltani az ilyesmit, meg korlátozni az embereket stb,stb.. Egyszerűen csak ők a mérleg másik serpenyőjében vannak és így alakul ki egy egyensúly. Ha ők nem lennének, talán olyannyira elmozdulna az egész a fertő irányába, hogy már nektek sem tetszene.
  • kadar1
    #45
    Afürépsz harmadik része elmegy ,a negyedik nézzhetö.
  • eto demerzel
    #44
    aki nem akarja - neeeeeeeee is lássa, nem érdemli meg :P es te mit erdemelsz? azert mert nm vagyok kivancsi 1 olyan filmre ami beteges aberaciorol szol? hadd dontsem el hogy mit nezek meg es hogy megerdemlem-e? hat SHK!
  • Justil
    #43
    de el lett már mondva, hogy nem buta, értelmetlen és öncélúan erőszakos...akkor meg miről beszélsz?
  • winnie
    #42
    hmm, ez nekem olyan ovis dolognak tűnik. hogy lehet utálni valamit, ami hidegen hagyja az embert? (gondolom nem nézed. ha meg igen, akkor...)

    meg kissé álszentnek. (aggódsz az emberiség üdvéért? kérdezhetném, hogy "közöd?":) (hadd döntse el mindenki, hogy mire van szüksége, nem?)
  • DoctorJohnson
    #41
    "Mindenképpen ajánlom, hogy pótold be az eddig kimaradt 3 részt, hiszen a Fűrész egy egészen új műfajt teremtett a horror filmek kategóriájában..."

    ismét bebizonyítottad, hogy mérhetetlenül egyszerű vagy, a filmekhez/filmtörténethez halvány közöd nincs, az ízlésedről ne is beszéljünk...
  • DoctorJohnson
    #40
    kimondhatatatlanul útálom a fűrész frencsájzt, kiábrándító, hogy a mai közönségnek a buta, értelmetlen, öncélúan erőszakos filmekre van igénye.
    szégyen
  • Riddick
    #39
    kemény kis film
  • Justil
    #38
    ugyan mondj már 1 filmet aminek szerinted jó a története!
  • rolandi350
    #37
    hja ja én is északa 1-or néztem a 3-ast hát 15 percnél már feladtam egyszerűen nem bírtam tovább nekem igen tetszenek ezek a filmek coool
  • Purga
    #36
    Én már előre félek, hogy mik lesznek benne...mert a 3. részben is volt pár olyan képsor, amit fél szemmel néztem.