54
  • Doomgamer
    #54
    Az elején az az ütközéses gyilok nagyon bejött, de a végén már azt mondtam, h mi a faszé kellett megnéznem ezt a filmet... Mike nekem tök szimpatikus volt... a végén az a jelenet, amikor a ribancok össze-vissza káromkodnak (hogy az már túlzás) és agyonverik Mike-ot... sztem az baszta el a filmet...

    Ez persze csak személyes vélemény:P
  • barzsol007
    #53
    Akit érdekel, annak eladnám a Halálbiztos duplalemezes extra változatát (papírfeknivel) - nem a limitált digis változat. Ide lehet írni: [email protected].
  • koschwarz
    #52
    iszonyat fárasztó, üres műmájer dumákkal kitöltött bő másfél óra ez. a film első 30 perce egyszerűen úgy felesleges ahogy van. jó, kiderül hogy mike egy perverz állat, meg az hogy nem veszik komolyan a csajok. de ehhez miért kell fél órán keresztül hallgatni a dögös picsák dumáját...azt nem tudom. a második lánycsapatnál már okés volt a részletesebb bemutatásuk, volt valami célja.

    szétpofázták a filmet a csajok, sehol egy eredeti vicc vagy igazán kúl duma...

    6/10.
  • schrank
    #51
    jjjja hát ha valakinek nem tetszenek a félvér ...csák akkor biztos undorodva kelett végigszenvednie a film elsó felét (cd-jét ) amiben igen gusztusosan lettek filmre véve az említett hölgyek
  • Tinman #50
    Vigyázz mert könnyű dolga lesz ""
  • schrank
    #49
    mondj 3 filmet ami nálad 10/5 felett szerepelt had röhögjünk
  • Dynamic
    #48
    Én speciel örültem, hogy szarrá verték a kivénhedt perverz k*csögöt:)
    Azt meg nem értem, hogy miből jött le, hogy konkrétan pozitív főhősnek mutatták be a lányokat.
  • Dynamic
    #47
    Tarantino leállhatna már ezekkel az idióta, okoskodó, "életszagú" monológjaival, amiket szinte minden filmjébe belerak.Illetve a régiekben még elment, mert emberközelibbé, valóságosabbá tették a karaktereket, de amit a Death Proofban leműveltek(néha 10 perces folyamatos pofázás a semmiről) az inkább álmosító és egyben idegesítő volt, mint szórakoztató.Ezenkívül a lábfétisizmusát is sikerült kiélnie az 5 percenkénti lábmutogatós jelenetek formájában.Úgy látszik vagy kezd meghülyülni vagy nem bír már mit kitaláni, hogy kitöltse a műsoridőt.
    Az autós jelenetek jók voltak, de 5/10-nél nem ér többet a film.
  • schrank
    #46
    mikor érezted úgy hogy ki kell menned az előadóteremből kérlek írj róla isszuk szavaidat
  • Lynx_TWL
    #45
    hát igen ez a film letett valamit az asztalra:

    az első film amiről ki akartam menni a moziból.
  • Tinman #44
    Teljesen másképp látom az egészet, de ettől függetlenül tetszik a nézőpontod
  • feamatar
    #43
    ez b***** jó volt, de a fikázókat is megértem. A hangulat ütött, nagyon. Én végig kíváncsi voltam mit hoznak ki belőle, ki marad életben, vajh a csajok vagy Kurt győz-e. Sokkal komolyabb mozi volt, mint így elsőre számítottam volna. A járgányok vitték a pálmát, pont ma néztem Bullitból egy snittet, és amikor itt is feldördüldültek a muscle carok... argh...
    a dialógusokról: én nagyon élveztem itt is mindet, egy pillanatra nem unatkoztam, vagy nevettem vagy azon filóztam hogy mire céloz. Nagyon komálom az ilyen locsifecsi dialógusokat ami tök fölöslegesnek tűnik valójában pedig a film storijából árul el részleteket.

    Stuntman Mike szerintem azért nyírta a nőket mert ettől állt a farka gyilkoskeményen, hogy CLive Barkert idézzem. Mike élete egy kudarc volt: senki sem ismerte a filmeket amiben játszott, nem sikerült híressé válnia, kiöregedett és a nőkkel sem sikerült elérnie már semmit. Ezért megkergült és ennyi.

    Az meg aki elítéli amit az újzélandi csibét mert a motorháztetőn furikázott: bazz!! élni tudni kell! ők senkit nem veszélyeztettek. csak próbálták a maguk kaszkadőr módján élvezni az életet. mindenkinek megvan az a különleges élménye amitől igazán érzi hogy él, kinek több kinek kevesebb ilyenje van. Ők nem akarták a kocsit összetörni, profi kaszkadőrök voltak. És csak Mike jött beléjük. És az a sux, ha figyelt az ember, sztem tudhatja, hogy azok a nők voltak akik igazán megértették volna az öreg csávót, csak egy büdös szót nem váltott velük, hanem ki akarta nyírni őket.
  • Sance231
    #42
    Azta, nem voltam igazi gyerek! Azé vhogy csak sikerült felnőni:D. Igazából 50 éve megvan már a regény, szal egyértelmű, hogy a GYU, mint könyvadaptáció sikere előmozdította a megfilmesítést.
    A Faun labirintusa kivétel, szerintem is remek film (kár, hogy a pénztáraknál elég kevés embert vonzott, és sokan csak "aviban" láttak ezt a remek filmet, most áradoznak róla, de nem voltak képesek elvánszorogni a moziig). Az viszont érezhető, hogy ezek a filmek (és itt jön képbe a Faun) tutira könnyebben kaptak finanszírozást a GYU-nak köszönhetően, és így működnek a trendek.
  • Tinman #41
    A Narniánál álljunk meg egy szóra... nem is igazi gyerek, akinek nincs ott a polcán C. S. Lewis könyve. Anno én nagyszülőktől kaptam és azt hittem valami gyerekes gagyi, aztán rászántam magam és nem tudtam letenni. Ha belegondolok, hogy ennek lassan 15 éve, akkor qrvára nem értem ezt a trendi és láz dolgot, amiről beszélsz.
    Szinte kötelező érvényű volt, hogy elkészül belőle egy remake, mert ha jól emlékszem 80-as évek végén már volt belőle film.

    "nem jól sikerült filmek"
    ... és közben a Faun labirintusát is emlegeted. Hát ízlésről tényleg nem érdemes vitázni, de igazi alapmű az a film.
    Elnézést az emberi közízlést sértő mondatomtól, de az emberek ízlése sz@r, sekélyes és lapos, mint az Alföld, ha a Faun labrintusa a mai világban nem ér el "átütő sikereket".

    Egyébként a kritikák és a 3 Oscar egész másról tanúskodnak, de a mozibevételek is mást mutatnak: "a Faun labirintusa csak Amerikában 37 millió dollár bevételt hozott, melyet még egy 42 milliós, az Egyesült Államokon kívüli összeggel fejelt meg,"
    Ez azért ciki, mert 5 millió dollárból készült a film. Ezt azért szép sikernek nevezném. ^^

  • Sance231
    #40
    Filmként hosszú, és túl sok sallang maradt benne véleményem szerint.
  • Tinman #39
    Így van a regény sokkal többet ad... de fura, hogy hosszúnak találod a filmet, amikor a regényhez képest még így is rengeteg rész kimaradt. Valami nem stimmel itt ;-)

    A Halálbiztossal való hasonlítgatást nem én kezdtem, hanem schrank ^^
  • Tinman #38
    A LOTR trilógia díszdobozos kiadásban megvan /szobrokkal/, no meg a bőrkötétes könyv is. Egyetlen oldalra/percre nem emlékszem, hogy unatkoztam volna, a moziban amikor néztem szinte könnybelábadt a szemem a gyönyörűségtől, annyira eltalálta Jackson az ízlésvilágom. De ahogy az értékesített DVD eladások mutatják, nem csak az én ízlésem ilyen "unalmas".
    De innetől erről már is eszmét cserélni, mert ízlésről vitázni elég értelmetlen.
  • kecskeszeme
    #37
    Nekem nagyon tetszett a film, és a záróakkordon röhögtem a legnagyobbat, így szerintem az is totál rendben volt.
    Amúgy utálom "aberrált" Tarantino-t és az összes többi filmjét.
    De ez király!
  • Sance231
    #36
    A fantasy-láz egy kicsit lehet, hogy téves kifejezés, inkább arra a hullámra gondoltam, amit a GYU elindított (ha szted a GYU akármit is lezért, az elég béna megközelítés): A dark fantasy fellendülése (képregények, könyvek iránt megnőtt kereslet, de ide vehetem a mostanában divatos szimfonikus metál nagyobb térhódítását is - egyre többeket érdekel, egyre több banda építi be a zenéjébe), a fantasy megújulása (akár videojáték: World of Warcraft - a WC népszerűsége/ismertsége azelőtt meg sem közelítette az ilyne mértéket, Gyűrűk Urás videojátékok tömkelege, amik bizony jól is fogynak a polcokról). 1-2 olyan film, ami a fantasyból építkezik? Ez baromság, a szandálfilmek divatjakor sem csináltak évente 20 szandálfilmet, és a GYU-Harry Potter sikerek után egyértelműen megnőtt ezekre a kereslet (Narnia 1-2, Csillagpor, hamarosan Golden Compass, Csupó Gábor filmje (és a jövőbeni következő), Eragon és igen, a Faun labirintusa is innen építkezik (akármennyire is "félművészfilm")). Az, hogy nincs belőlük több, csak 1 dolognak köszönhető: nem jól sikerült filmek rossz reklámmal, és egyszerre túl nagy konkurenciával, így átütő siker sem lett egyik sem. Ezt a trendet az is bizonyítja, hogy már paródia is született: Epic Movie (akármennyire rosszul is sikerült). Szal nagyobb belelátás kevesebb hülyeséget eredményez.
  • winnie
    #35
    "elég csak a hatására elindult fantasy-lázat nézni"

    hmm, van fantasy-láz? jó tudni:)

    2003 óta volt 1-2 regényadaptáció (eragon, narnia, csillagpor), 1-2 olcsó cucc (mirrormask, seeker), de ez nem láz, hacsak a grimm és a faun labirintusa az.

    bezzeg előtte. a GYU inkább lezárta az egészet:)
  • Sance231
    #34
    Részemről mindegyik Gyűrűk Ura egyszer nézhető, technológiailag nagy áttörés, hangulatban is, viszont rohadtul (néhol talán már feleslegesen) hosszú, ráadásul a regény 1000x eredetibb/hangulatosabb, ahhoz képest a film csak egyszerű vázlat (sztem amúgy az első film az, ami még képes volt felnőni a regény sokszínű, gazdag fantáziájához). Alap trendfilm lett belőle, elég csak a hatására elindult fantasy-lázat nézni, ami megjelenik moziban és (amiben jobb) irodalomban egyaránt. Na meg a mozis bevételeket is érdemes szemügyre venni. A Halálbiztossal nem érdemes párhuzamba hozni, ez a film más közönségnek készült, más célzattal.
  • mikike
    #33
    szerintem jó film volt
  • Vucli
    #32
    Mármint a Deathproof- ot és nem is ide akartam írni hanem a Terrorbolygós topicba, bocs késő van lolz
  • Vucli
    #31
    Én csak a Grindhouset láttam, szerintem egy rakás sz*r volt
  • schrank
    #30
    jaj most ne kezdjél el centizni hogy 45 vagy 30 perc mert az ilyen jelenetekből elég az egy perces is
  • Tinman #29
    Nem tudom te melyik LOTR részt láttad -a hsz alapján egyiket sem-, de 45 percnyi erdei séta egyik részben sem volt.
  • kukecc
    #28
    Nekem tetszett, Kurt Russel játéka pedig a film második legnagyobb pizitívuma.(Az első természetesen a rendező személye.)
  • schrank
    #27
    "a Halálbiztos meg unalmas. Az egész történet 20 percbe elfért volna" tudod mi volt unalmas amikor pár éve elkezdtem nézni valamelyik gyűrűk urát és 45 percig sétáltak az erdőben nnna az unalmas volt és "elfért volna" egy snittben
  • Davidus
    #26
    de jó is volna ha ilyen lenne minden gyenge középszer film:P
  • Tinman #25
    "gyűrűkurára meg a többi trendi szarra verik a ...szukat"

    Gyűrűk ura hol trendi? Még meg sem születtél, amikor már híres volt.
    Mellesleg a Jackson-féle filmváltozat filmtörténeti lépcsőfok, mind megvalósítás, mind pedig a minőség terén.

    A Simpson-The movie valóban jó volt és szórakoztató... a Halálbiztos meg unalmas. Az egész történet 20 percbe elfért volna.
  • schrank
    #24
    a szimszoncsalád múvi óta ez az első film ami lekötött nem mentem ki pisálni meg kajáért (akiknek nem tetszett azok gondolom a herripotterre, gyűrűkurára meg a többi trendi szarra verik a ...szukat )
  • Zsocee
    #23
    ez még elmegy a dodge charger és challenger páros illetve a csajok miatt, de a terrorolygó az hihetetlen nagy rakás.
  • Wittgen
    #22
    Jó kis film volt ez szerintem, és nem azért mert Tarantino rendezte, hanem mert tetszik Nekem. Lehet, h. sok a duma benne, de én ezt észre sem vettem, annyira lekötött a film.

    Hogy miért nyírja ki a csajokat Mike? Szerintem azért, mert megjátszós hülye p*csáknak tartja őket, akik nem az ő értékrendje szerint élnek.

    Maga a frontális ütközés pedig oltári jól meg lett csinálva.
  • 0Speed0
    #21
    "...amelyet néhány filmes kolléga felkérésre készült ál-előzetese is tarkít..."
    Ez nem teljesen igaz, mert a 'Machete' című ál-előzetesből tényleg lesz film.
  • Sance231
    #20
    Hát, sztem elég prózai oka van annak, hogy miért írtja a luvnyákat Mike: a csajok nem akarnak lefeküdni vele, és kész, legalábbis sztem ez a helyzet. Vhogy eladja magát meg minden, de egyik liba sem akar dugni vele, és ez többször ki is van emelve a filmben. Mike ezért bosszúból osztja őket.
  • nothes
    #19
    Nem igazán tetszett. A plot végülis okés lenne, de az a rengeteg, nagyrészt értelmetlen szöveg nagyon lehúzza. Még moziban volt szerencsém megnézni eredeti nyelven, felirat nélkül, ami...hogy is mondjam...igen durva volt. Régen kellett annyira hegyezni a fülem.
    A két lánycsapat sem volt valami nagy durranás, egyedül talán az a Die Hardos popmpomlány nézett ki valahogy.
  • opeca
    #18
    Lehet, hogy valami übergagyi magyarázattal el is szúrta volna az egészet.
  • opeca
    #17
    "Egyébként az OKOT tudja valaki dear brothers and sisters, hogy mi a rákért írtotta a beszívott libákat a kaszkadőr? Mert ez azért nem egy lényegtelen kérdés."

    Pontosan, hogy lényegtelen. Legalábbis amióta létezik írás, azóta mindig is használtak ilyesféle "az olvasó, néző fantáziájára bízzuk" dolgot.

    Ezt rengeteg más filmben, könyvben is észreveheted.

    Ettől, ha jó időben hasznáják, csak izgalmasabb lesz az egész.
  • Real13
    #16
    Miért kellene ok Stuntman Mikenak?Bekattant,és kész.Hannibál is addig volt igazán jó karakter,amíg nem volt előtörténete(Hannibál ébredése)
  • sgbo
    #15
    Mindegyik nagyon jó (Bár ezt Tarantino-nál nem kel kiemelni. Tökéletes érzéke van a zeneválasztához - egyáltalán nem az én stílusom, de mégis élvezem, mert annyir passzol a filmbe)