54
-
Zbohg #54 Olyan fegyver kell amitől bebuzulnak az egerek, és ezért egy idő után maguktól kipusztulnak. -
xizor #53 Elég hasznos találmány szerintem. -
tpeterr #52 beszarás :-D -
#51 kíváncsi vagyok mikor jön a mozgásérzékelős lézerfegyver ami kisüti az agyukat is ha megmozdulnak -
toto66 #50 "Vagy ki kell tenyészteni harci kannibál egereket,amik a többi egeret eszik,nemtudom jár-e már ilyen szinten a genetika. :D"
"Aztán majd egy módosulás után az ember ellen fordul és annyi civilizációnak. Micsoda film lehetne ebből! Gyilkos egerek még úgysem voltak... "
Olvastad a Magyar atom című könyvet?
Rebolhák....
-
Prof William #49 Aztán majd egy módosulás után az ember ellen fordul és annyi civilizációnak. Micsoda film lehetne ebből! Gyilkos egerek még úgysem voltak... -
Epikurosz #48 Igazad van, tényleg sírni lehet azon, amit az emberi gerények műveltek. -
#47 Olyan kéne ami az egerekből nyeri ki az energiát,valahogy lebontaná őket és energiává alakítaná.Emlékszem itt az sg-n volt egy korábbi cikk,amibe valami robot volt ami legyekkel működött,mért ne lehetne egerekkel is? :D
Vagy ki kell tenyészteni harci kannibál egereket,amik a többi egeret eszik,nemtudom jár-e már ilyen szinten a genetika. :D
Annyiból is jobb a sima egércsapdáknál,hogy legalább nem trancsírozza szét,mert a csapós megoldás nálunk gyakran kibelezte az egereket :)
-
#46 A görény nem jó, mert egy gonosz állat, míg a macska nem az. -
Borzpapir #45 Szép, és jó, meg minden, de mi ebben a megmosolyogtató? -
haxoror #44 Vadászgörénnyel nincs élményem viszont azt tudom hogy a macska MINDENT elintéz a ház körül (kevesen tudják de a rókát is elzavarja ) a kutya meg a "humanoid állatok" ellen kiválló szal kutya + macska kombo FTW!!! -
Epikurosz #43 Az egyik Kossuth-téri tüntetésen hangzott el, a volt bp.-i rendőrfőkapitány (Gergényi Péter) kapcsán: "A görény az egy kedves állat." :-) -
Epikurosz #42 Jogos. Ugyanis spam. :-) -
UnnameD #41 21. századi.. pff ma már minden elektronikára ezt mondják? Miért küld sms-t? Dobja ki automatikusan a kukába. -
Prof William #40 Majd szól SMS -ben hogy "Önnek 7 új egere érkezet..." :)
Vagy e-mailban. Pihent... -
#39 A göri az nagyon tiszta állat. Ez egy kitenyésztett "házi" fajta, nem a sima mezei görény! :D Jó fejek és igazi jó barátaid lehetnek, ha jól bánsz velük. Vannak olyan értelmesek mint a kutyák, ha nem okosabbak! -
#38 #4, #10:
ahol nagymennyiségű élelmiszer van felhalmozva - beleértve az összes áruházat, raktárakat stb -, ott MINDENHOL van egy valag egér, + egérszar, + hugy, és rohadó döglött egerek:P innentől kezdve nem mind1 neked, honnan kapsz enni?:D -
Thrawn #37 Engem ez a szerkezet az üldözős típusú amerikai rajzfilmekre emlékeztet. Lásd Gyalogkakukk. Szerencsétlen hülye farkas minden technikai eszközt felhasznált, csodagépezeteket szerkesztett, mégsem tudta elfogni a madarat. -
Epikurosz #36 Nekem a vadászgörény a legszimpibb, mert biofegyver.
Azt azonban nemtom, hogy a v.görénynek van-e zavaró szaga?
És mi lesz, ha a v.görény kezd el túlszaporodni? -
Tzupi #35 izé, ez semmit se ér...
ha le lehet kérni a csapdák helyzetét és állapotát online, akkor az egerek simán le tudják, és akkor számitanak rá...
ilyen aproságon bukik meg az évszadok ota tartó háborút talán megoldó fegyver... kér érte...
:D:D -
toto66 #34 A tudomány címszó alatt annyi marhaságot lehoz az SG...
Igazi bulvár...
De inkább ezeken röhögöm magam halálra, mint Győzikén... -
#33 Naés, szegény indiánokat is rezervátumba zártuk nem?! :D -
oneman #32 Nem EMOsok azok, hogy megvágják magukat pengável :p -
Sparrow79 #31 Az egér előbb itt volt a Földön, mint az ember. Tehát mi vagyunk a betolakodók.
Jó, csak viccelek. -
Librarian #30 Jah, apám is így mesélte, most hogy mondod, csak nem jutott eszembe jól! :)))))
Nem tudtam, hogy Hofi... egyébként így még jobb. (nyílván) :)))) -
Csaba42 #29 "Egértanyák esetében szerintem tuti ez a nyerő, habár nem öli meg a jószágokat."
Gyújtsd fel a dobozt a szabadban, és meg is van oldva. :) -
#28 ez tévedés komám :D -
brueni #27 asszem Hofi vicce a következő (nem idézem, csak nagyjából):
kiraksz egy diót az egérlyuk bal oldalára egy mogyorót a jobbra. a lyuk fölé pedig teszel egy pengét. kijön az egér és körülnéz. dió-mogyoró-dió-mogyoró-dió-mogyoró-a penge elvágja a nyakát.
ha ez túl drága, akkor lehet dió és mogyoró nélkül is, marad a penge. kijön az egér és körülnéz. se dió-se mogyoró-se dió-se mogyoró-se dió-se mogyoró-a penge elvágja a nyakát.
-
#26 Ááááááááááááááááá, bazz fentrengve röhögök. -
szombi #25 Én gyerekkoromban naponta 4-5 egeret is megfogtam öreganyáméknál, és két hét alatt rejtélyes módon elfogytak.
a módszer:
van egy kis fadoboz, aminek a teteje egy kis csuklóval van rögzítve, így rá lehet csukni.
Szórtam bele bőségesen búzát, és egy nagyobb szalmaszállal kitámasztottam a tetejét.
Éjjel persze jönnek az egerek, belemásznak a kis dobozba, mejd elkezdenek majszolni.
A nagy forgatagban 95%-os valószínűséggel meglökik a kis szalmaszálat, amitől a tető rájukcsukódik.
Az átlagos kapás alkalmanként 2 fölött volt, a rekord 7 darab volt!!!!!!!!!
A módszer titka hogy minél többen vannak, annál nagyobb a valószínűsége hogy meglökik a kitámasztást.
Egértanyák esetében szerintem tuti ez a nyerő, habár nem öli meg a jószágokat.
És persze több ilyet is ki lehet helyezni... -
#24 A normalis egerfogo olcso,es hatekony :)
Es ahol tobb eger is lehet,oda nem ilyen nyomorek megoldast fognak ugysem telepiteni.Soxor nem eleg 1 db luxus egerfogo XD.
Es arammal muxik,szal eleg sok hely alapbol kizarva... -
JTBM #23 Nálunk kb. 1 éve van a lakásban macska, azóta még pókot sem láttam, az egyetlen állat, amit egy macska sem kap el az a szúnyog. (Sajnos...) -
teddybear #22 Azt hiszem, eléggé nehezen látható az a válaszfal, amely a kütyüket elválasztja az egérfogásra elválasztott résztől. Mondjuk a vákumszivattyút én sem tudtam azonosítani..... -
teddybear #21 Az aki vályogfalra-ba vizet önt, az meg is érdemli. Az ilyen sikeres ember nem lehet! -
#20 NA, én nem eszem húst és még a darazsakat is üvegben kirakom a szabada, nem ölöm meg, de mikor már az a kérdés, hogy vagy az egerek, vagy mi, akkor nincs kegyelem (próbáltam, nem válik be). -
#19 Hát a 40-es téglafalon (dupla téglából, az a régifjata, jól kiégetett, tömör kistégla) simán átküldik magukat az egerek, csak évekbe kerül nekik. De a finom betont (amiben nincs dóder ugye) nem komázzák.
Üveggyapot meg azért nem jó, mert azt kizabálják a kutyák. Fáj nekik, de leszarják! -
Librarian #18 Apám mesélt egyszer egy nagyon hatékony és jól bevált egérfogó módszert...
Ki kell tenni egy zsilettpengét az egérlyuk elé, élével felfelé. Az egér óvatos éllat, mikor kijön mindig körülnéz... és a szike elvágja a torkát!
XDXDXDXDXDXDXD
Egyébként én a humánus megoldás híve vagyok. Nyílván azért, mert eddig csak kétszer volt egér a házunkban, hála a négy kutyának és a két macskának talán... :-) Ha engem is elborítanának, biztos írtanám őket, ahogy csak tudom. -
Pintyőke #17 Fel dio es egy labas. Ennel jobb nincs, jobb mint a normal egercsapda. Igaz itt nincs csattanas se sms kuldes, de egy delutan alatt 8 egeret fogtam vele! :) Termeszetesen alatbarat mivel mind elve meguszta.
Ja es aki nem ismerne a trukkot, az kerdezze meg nagyszuleit! Ok meg tudtak mi van akkor ha nincs macska a haznal. ;) -
halgatyó #16 Én még soha nem tapasztaltam, hogy rendes, égetett (piros) tégla anyagban bármilyen állat vagy rovar járatokat rágott volna. Szerintem azok a lyukak már előtte is ott voltak, vagy a cementspórolós vakolatot bontották meg valahogy. Vagy valamilyen puha (lombfűrésszel vágható) gázbeton vagy ytong tégla lehetett a fal anyaga.
Vályogfalban valóban kusza járatokat furkálnak, tapasztaltam (gyerekkoromban éltem falun is)
De ez a vákumos beszippantás tetszik:)))) Csak a cikk végén levő képen nem látható semmilyen, szívóhatás előállítására alkalmas eszköz.
Továbbá azt sem értem, hogy ez a csapda miben különbözik a többi mechanikus eszköztől? Azaz: hogyan menekülnek meg az egerek egy hagyományos egérfogótól, miközben ebbe beleesnek?
Asszem valaki kitalált valamit és most el akarja adni. -
Epikurosz #15 "spéci betonszerű anyaggal betömve már jobban belevásik a foguk"
Javasolom a beton-üvegvatta+üvegcserép-beton kombót. :-)