165
-bármilyen segítő szándék vagy ötlet jól jön-
 • Max7
  #165
  Minden akarat kérdése! Gyerekori barátomat az anyja lehet mondani hogy kirakta az utcára.. az apja most halt meg kirakták abból a lakásból is amiben az apja lakott mert a mostoha anyja kisemmizte ugyanis a hagyatékin felmutatott egy szerződést hogy amiért gondozza a srác apját azért minden örökség az övé! Nem részletezném ennek is van egy érdekes története, de semmit nem kapott és most haveroknál él, de dolgozik fizeti a rezsit és már csak 1 hónap és bejelentett állása lesz... tesz egy kicsit félre és egy két hónapon belül le tudja rakni egy albérlet kaukcióját!

  De mi van egy hajléktalannal... tegyük fel nincs barátom és a szüleim kiraknak... mit csinálok?

  1. híd alá megyek
  2. elmegyek egy köműveshez kisegítőmunkásnak 3000ft-os napi bérért
  3. elmegyek egy munkásszálóra
  4. ha a munkás szálón lopnak nyitok egy számlát amihez a személyimmel férek hozzá (nem kell bankártya)
  5. teszek félre minden nap egy keveset amíg össze nem gyűlik annyi pénz amivel veszek nomrális ruhát
  6. keresek valami normális munkát
  7. ha nem megy elmegyek valami jobban fizető munkát végezni pl redőnyreluxáshoz stb stb
  8. gyüjtök pénzt (legyen 1 év) és lerakom akaukciót egy kis 1 szobás házra
  9. inenn már csak felfelé van út!

  Van munkanélküli segély és még sorolhatnám! Ha a cigányok fent tudják tartani a BMW-t a segélyből akkor egy hajléktalan is meg tud élni belőlle!

  Ha meg valaki alkoholista vagy nyerőgépes akkor meg igénybe lehet venni orvosi segítséget ami ingyenes vagy a vöröskereszt is segít...!

  Amúgy meg aki nem kér más segítségéből hogy talpraáljon az meg így járt! Mindig van kiút és mindig lehet valamit csinálni csak akarni kell!
 • fradis
  #164
  Most igy korareggel olvasgatom ezt a topikot és ha most leirom amire először gondoltam kapok egy gyors ban-t.Nem nagyon szoktam irni a forumba inkább olvasgatok de egyszerűen most nem birtam megálni.A hajléktalanok 95 százaléka önhibáján kivűl kerül az utcára általáb váláskor kisemizik a maradék 5 százalék nagyrésze alkoholista vagy kaszinós.Egyszerűen nincs esélyük semr eményü hogy elérjenek egy létminimum közeli állapotot ezért napról napra él télen ha van hó esteleg összeszed valamennyit vagy az általános pénzforrásuk a papir és fémgyűjtés szoval kedves fehércsoki semmi rosszat nem kivánok se neked se semmilyen családtagodnak csak 1 dolgot kivánok neked éljél 1 napot olyan jó -10 fokba hajléktalanként itt a nyolcadik kerületben.Megoldásként én is valmi féle foklalkoztatási megoldást látok de ahhoz vagy egy nagyon gazdag ember vagy összefogás kéne.
  További szép napot
 • Fehercsoki
  #163
  Én meg azt remélem te döglesz éhen az összes koszos csöveseddel együtt.
 • ForzaInter
  #162
  egyik sem hiába lett csóró, legötbb megérdemli, nem segítek:D
 • Nevem senki
  #161
  hm....szegény állat, legalább annak adhatnál, ha már a hajleszektől sajnálod
 • Nevem senki
  #160
  Remélem mihamarabb éhen döglik veled együtt
 • drumbass
  #159
  A kutyám meg éhezik.
 • Nevem senki
  #158
  Az áruházakban egy teljes pultot töltenek meg az állateledelek (vadhúsosmájasszárnyaszúzásínyenccsemegés). Mi lenne, ha lehetne egy aprócska helyen kapni HAJLÉKTALAN ELEDELT Mondjuk csomagban. Egy adag felvágott, tartós kenyér, egy sör, cukor (tömény energia mindkettő). Az áruház mondjuk lemondana a profitjáról, az állambácsi az áfáról, és baromi olcsó lenne mindez. Aki pedig segíteni akar, az vehetne ebből egyet és odaadhatná(dobhatná szíve-kedve szerint) a rászorulóknak.
  Képtelen helyzetekre, képtelen megoldások. Másik megoldás, hogy vennél egy beváltható jegyet, amit a hajlesznaodaadnál, és ő sétálna be vele a boltba.
 • Nevem senki
  #157
  Tehát, még 1 szer:
  Hajléktalan: olyan , mint a többi. Hülye, vagy normális. Van ilyen, és olyan. Tahó és illemtudó.
  Te kifogtad a tahót. Nagy pech. Ne általánosíts.
 • Fabio Capello
  #156
  Ha tudok, és olyanom van én is segítek... De pl. múltkor a Nyugatiban a faszi elkezdett hozzám füttyögni hogy adjak már neki aprót, mondtam h most épp nincs (igaz volt, csak a vonatra volt nálam pénz), erre elvonult azzal hogy én mekkora egy tahó paraszt vagyok... Ilyen esetben azért az ember kétszer is meggondolja hogy ilyen "viszonzásért" érdemes e segíteni.
 • lemongrass
  #155
  ha pesten vok általában, ha olyanom van segítek... ha letámadnak, azt nem szeretem...
  nyugati aluljáróban osztottunk ex-szel Pizza Hut-os megmaradt pizzaszeleteket...
  szilveszterkor körúton fekvő alaknak fél ü pezsegő... h legyen neki is ünnep... /aztán a mögöttem lévő tömegből is többen csatlakoztak ehhez a mozgalomhoz :D piás estéje lett az úriembernek.../

  Egerben is volt egy csávó a dobó téri hídnál... na... ő pénzt kapott...

  ennyit tudtam segíteni...
 • mikike
  #154
  (a lényeg: tényleg csak akkor (és úgy) kell segíteni, ha akarják)
 • mikike
  #153
  nem akarsz ítélkezni? mégis azt teszed
  azt mondod, van aki nem fogad el segítséget
  ez a baj <- látod ez ítélkezés
  mint amikor USA azt mondja, mi segítünk minden népnek, csak nem fogadják el a rendességünket, ez a baj
  ezért inkább elfoglaljuk az országukat
 • mikike
  #152
  akkor fogalmazz pontosabban
  te söpredék
 • banok
  #151
  rossz a hasonlat.
  Mégegyszer leírom: nem itélkezni akarok csak elhívni a figyelmet egy problémára.
  Hajléktalanok között van egy réteg mely nem fogad el semmilyen segítséget, nem megy el menhelyre, nem megy el a közkonyhára szal nagy ívben szarik az egészbe. Bármennyire is szeretnél/szeretnénk segíteni ezeknek az embereknek ők nem kérnek belőle. Ez a baj.

  #146 komment meg nagyon igaz.
 • PíszLávJuniti
  #150
  a kétoldalú kommunikációhoz a közlés érthetősége is fontos lenne :))
  gyak.: tanulj meg írni.
 • Max7
  #149
  te helyből vagy ilyen hülye vagy nekifutásból? nem is akarod megérteni látom amit a másik ír pedig a komunukáció alapelve hogy megértsük amit a másik mond
 • mikike
  #148
  akkor a te elméleted szerint, csak az a rákos dögöljön meg, aki el se megy orvoshoz?
  miért nem megy el, ott a kemoterápia, attól biztosan jobban lesz
 • mikike
  #147
  igen teremtett az isten hülyéket
  itt vagy pl. te

  de ez is bizonyíték a isten hatalmas kegyelmére, ugyanis olyan képeségekkel, amik neked van is képes lehet egy élőlény életben maradni
  hála a jóságának
 • PíszLávJuniti
  #146
  Tudom hogy nem ez a problémád, és a kérdésed, de itt is a "megelőzés" lenne a fontos, ahogy sok más esetben is. Mindenkinek az érdeke lenne, ha senki nem kerülne ennyire a perifériára, a társadalmon kívülre. Az államnak, ha nem kéne segélyeket osztania, a magasabb rétegekben élőknek, akik nem szembesülnének ezzel a problémával, stb..
  De inkább nem folytatom, messzire vezetne :((
 • Max7
  #145
  iqfighter barátunk nem fogja fel miről van szó! kár is rá pazarolni a akraktereket sajnos hülyéket is teremtett az isten de remélem tanul a hibából amit a szülei vétettek és ő legalább húz gumit!
 • banok
  #144
  én azokról írtam akik el se mennek a menhelyre és nem fogadnak el semmilyen segítséget.
 • mikike
  #143
  de legalább lennétek következetesek és tartanátok magatokat minden esetben a szigorú véleményetekhez...
  tehát ha bajba kerültök, ne fogadjatok el segítséget ti sem
  ha betegek lesztek, ne menjetek gyógyítóhoz, hisz teljes joggal mondhatja: miért nem éltél egészségesebben te söpredék?
  ha ellopnak valamit, akkor se kérjetek segítséget, mert felmerülhet a kérdés: miért nem vigyáztál jobban az értékeidre, te söpredék?

  de sajnos el nem tudom képzelni, hogy következetesek lennétek, szánalombanda
 • mikike
  #142
  ennek annyi kjöze van a tényhez, mint annak, hogy te értelmes ember vagy
 • Max7
  #141
  Ez nem a véleményed ez tény! És aki nem akar modosítani ezen vagy nem akar felálni annak minek mankó? Ez a söpredék.....(durva megfogalmazás volt de ez így van és el kel fogadni)
 • banok
  #140
  meg a Tescokban is lehet kezet-arcot mosni (ingyen!!!) ha már nincs más. Akarni kdell erről szól a történet de van aki már ezt nem is igényli.
  Nem akarok senki felett pálcát törni mert ki vagyok én? De sokn hamar feladják ahogy én látom. Persze tudom, hogy nehéz meg tudom, hogy annak se egyszerű akinek van hol laknia, fürödnie és minden napra tiszta alsó de némelyik tényleg szarik bele, persze ez csak az én véleményem.
 • Max7
  #139
  jah és lehet jönni hogy a borotvahab drága a piaci cigótól meg lehet venni azt is ocsóé (nem mintha ot vásárolnék de ha a fele igaz annak amit kiadbál...) amúgy meg régen nem volt borotvahab de volt szappan amivel egész jól lehetett borotválkozni... de ha bevizezi már nem húzza annyira és hát a munkásszálón ügye van melegvíz is!
 • Max7
  #138
  amit kifelejtettem... egy eldobhato borotva készlet 500ft amiben van 5db borotva de az aluljáróban kiabáló cigánytól megkapja a zsiletet is!

  egy baba szappan 250ft amivel 2 hétig zuhanyozhat kezetmoshat! egy lábos kell már csak meg néhány szem krompli vagy a sarki boltból egy kiló kenyér és 30deak olcsó párizsi.
 • Max7
  #137
  de igen mert az adófizetők pénzéből temetik el!

  persze azén hozzászólásomra már nem tud mit írni! segédmunkás építkezésen napi 3500ftért---> munkásszálló heti 5000-ért -----> melegétel, meleg ruha, tiszta ruha, tiszta szag -----> 3 honap vagy legyen fél év egy munkásszálón ahol kap 1 szobát kulcsal és senki nem lopja meg -----> de már van címe nyit egy bankszámlát ahol a pénzét félreteheti----> kis albérlet kis sporolás-----> álásinterjúk, munkanélkülisegély ----> normális munka havi 80-ért mondjuk árufeltöltő a lecsóban ----> dolgos assszony-----> újab 9 hónap várakozás ----> gyerek ----> gyes... és már él mint hal a vízben mint egy átlagos család és még adózni is tud és nem a mi segélyünkből él! mindent lehet csak akarni kell talpra kell álni az aluljáróból csak elöbb ki kell józanodni!
 • drumbass
  #136
  Bankszámla számod mikor adod meg, ahová utalják a lóvét?
 • Nevem senki
  #135
  csak utánad
 • Nevem senki
  #134
  Szerinted negatív színben tüntetek fel valakit? A hajléktalan az lehet, akármilyen ember...Jó, rossz, értelmes, hülye, buzi, vagy hetero, csak éppen nincs fedele. A kérdés az volt, amit Te feltettél, csakhogy sokan nem értik. "szerinted mi a megoldás arra, hogy értelmes, civilizált diplomás emberek is munkát kapjanak?". Akkor talán nem "menj dolgozz, majd lesz hol laknod" ozni kellene.Nem?
 • drumbass
  #133
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Ugorj a vonat elé, legalább nem kell az adófizetők pénzét erre költeni.

  Amúgy 1 nagy kamu vagy, valami alapítványnak vagy az ügynöke, és jössz ide lázítani.
 • PíszLávJuniti
  #132
  Rendben van. Ha a tanulatlan hajléktalanokat így állítod be, akkor mégis, szerinted mi a megoldás arra, hogy értelmes, civilizált diplomás emberek is munkát kapjanak?
 • Max7
  #131
  munkás szálló heti 5e ft-ért? csak tied a szoba! és ott már nem baszbak segbe? lehet hogy 3 hónapig meghúzod megad kaukció miatt és máris mehetsz albérletbe?

  amúgy feketén el lehet menni bármilyen építkezésre!
 • Nevem senki
  #130
  Oks, megkapom egy hónap múlva az első pénzemet, de egy lakás rezsije és bérlete, meg a 3 havi kaúció nem megoldható. Szállón nem lakom, mert nem akarom, hogy a zuhany alatt megbasszanak. Most mi legyen?
 • Hajnalcat
  #129
  Ilyen ipartelepeken mindegy, hogy néz ki az illető, annyira nem kell magát kicicomázni.
 • Hajnalcat
  #128
  Na jó, komolyra fordítva a szót, elmegy az illető a hajléktalanszállóra, ahol lezuhanyzik (biztos van ott zuhanyzó... meg wc), meg adnak ott neki ruhákat és mehet is jelentkezni betanított munkásnak.
 • Hajnalcat
  #127
  Ha hajléktalanná váltál, akkor hogy tudsz itt gépezni?
 • Nevem senki
  #126
  Na jó de azzá váltam. Segítsen már valaki..!