244
Avagy szerintettek ki volt a legnagyobb magyar?
-
Rundstedt17 #124 Te is eltakarodhatnál ilyen beszólással:) -
#123 Érdekes vitakultúrád van, akár el is takarodhatnál innen :) -
Rundstedt17 #122 Nem kivánatos vagy te..Kádárék hazaáruló bandáját Horthy Miklóssal egyszintbe állítani durva...Bethlen kártékony volt?És sorolhatnám.. -
#121 Jah, ha valamit elkúrtak, akkor öngyilkosságba menekültek, így kell ezt. Vállalni a felelősséget, ugyan már... -
Rundstedt17 #120 Aktuál politika tilos!Vagy gyülölet beszéd hogy elítélem Rákosit?Azt nem szabad?űGömbös volt olyan rossz mint Rákosi..szvsz megvan a véleményed rólad.. -
#119 És? -
haxoror #118 Én Koppánynak drukkoltam, Steve egy balfasz volt :P -
#117 :/
Wow....
Ezt mind a 17 éveddel megmondtad rólam? Még ha tudnád mit jelent, meg ha tudnál rólam bármit is.
CcCcCc...
Vegyél egy mély levegőt és olvasd el megint amit írtam lentebb, aztán fogalmazd át mit gondolsz. Jöhet privátba is hogy ne hijackeljük a topicot.
u.i.: Jahh ezzel a komcsizós hsz-el és stílussal inkább index poliDili-n vagy kívánatos nem itt. Ugyanis SG-n no politika (én sem politizáltam) -
haxoror #116 Hunyadi Mátyás -
Emmegki #115 Egy embert nehéz kijelölni legnagyobbnak, így egy időrendi listát írok:
- Attila (noha nem volt magyar, azért közösséget vállalunk vele!)
- Könyves Kálmán (korának legműveltebb uralkodója volt)
- IV. Béla (honújraalapító)
- Károly Róbert és Nagy Lajos (akik nagyhatalmat csináltak az országból)
- Hunyadi János és Hunyadi Mátyás (akik megmutatták, hogy rendet tudunk rakni Európában)
- Dobó István és az egri várvédők (akik nem adták fel)
- Bethlen Gábor (aki felvirágoztatta Erdélyt)
- Bocskai István (aki megvívta egyetlen győztes szabadságharcunkat)
- Zrínyi Miklós (mindkettő :)
- II. Rákóczi Ferenc (aki majdnem...)
- Klapka, Bem, Damjanich... a 48-as tábornokok és katonák (még ha nem is volt mind magyar)
- Horthy Miklós (aki újjáépítette az országot és visszaszerezte területeink nagy részét)
István király kimarad a listámból, mivel erőszakkal pusztította el ősi kultúránk nagy részét. Kétségtelen viszont, hogy őneki köszönhet legtöbbet Magyarország. Bár ott a kérdés, mi van, ha Koppány győz?
És költőinket-íróinkat se feledjük: Petőfi Sándor, Mikszáth Kálmán, Ady Endre, Radnóti Miklós... Akkoriban még tudtak írni, nem mint a mostani tehetségtelen "posztmodern" senkiházik. Tisztelet a kivételnek. -
Rundstedt17 #114 1es neked.Öcsi tom hogy kommunista vagy.. -
#113 1-es leülhetsz:)
kisebb vehemenciával ha már névtelenül tolod:) -
Rundstedt17 #112 Azért nem egy bábkormányunk volt...a 30-as években NEM HAZAÁRULÓK VOLTAK KORMÁNYON -
#111 "Hát azért a 30-as évek politikusaiban több haza szeretet és tenni akarás"
Jahh tenni akartak azért, hogy visszacsináljanak valamit amit az elődeik elcsesztek 20 évvel ezelőtt.. sőt talán 48-ért is revansot akartak értem én... Az egész 20. század történelmét ez határozta meg. HOgy a plitikusaink meg a magyarország magyar lakói azon siránkoznak, hogy milyen nagyok és jók voltunk régen... csak kérdem én: miért vagyunk a béka segge alatt??? Ha olyan faszák voltunk mindig mindenben... el kéne gondolkodni ahelyett, hogy egy kicsiny vezető rétegre mutogatunk mindig. nem mindig a fejétől bűzlik ám a hal... -
#110 jahh hogy most már ezt tanítják:)
nekem 98-2002 között mást tanították.
Zsidó törvény volt már korábban is:) meg gazdasági termelési együttműködési egyezmény:) Meg gondolom a Gömbös Gyula féle lufiról sem hallottál még ami kipukkant és szépet durrant.... meg hogy 30 után hány féle kormány alakult a háborúig és mind szépen asszisztált sokmindenhez...
Szóval ne menjünk bele:)
Forgassad még a töri könyvet de azért néha könyvtárban is szétnézhetsz esteleg külföldi forrást is előkaparhatsz:) -
#109 Hát azért a 30-as évek politikusaiban több haza szeretet és tenni akarás volt mint abban az emberben. -
Rundstedt17 #108 A hazaáruló kormány 1944 végén jött létre és tartott 1990ig.. -
#107 Azért versenyben van a magyar történelem 1935 utáni magyar politikusaival:) (parlamenti patkó oldalán elfoglalt helytől függetlenül egészen mostanáig a mai nappal bezárólag:) -
karajjj #106 lenne... csak nem ebben a formában -
#105 meg rengeteggel el is látjuk... csak külföldön tudják kamatoztatni tudásukat, vagy pedig itthon feltalálnak vmit (betegségek ellenszere) , csak nincs pénz a kifejlesztésére ... , vmi más ország meg megveszi a terveket és kb ennyi... !
Irinyi ? yohogy simáán... lehet nem lenne most gyufa :) -
#104 Halljátok, rájöttem hogy rohadt sok okos emberrel ellátuk a világot.. De talán még irinyi János is befér ide -
Rundstedt17 #103 igy igaz -
#102 Kádár? Inkább a legkártevőbb magyar. -
DJviolin #101 Ő is egy a legnagyobb Magyarok közül. -
#100 én nem kötöttem bele senkibe, csupán leírtam, hogy a "legnagyobb magyar" címet Széchenyi-nek osztották ki, ez azt hiszem köztudott. -
karajjj #99 Károly Róbert...
már csak a névrokonság miatt is -
#98 Te meg egyetlen szóba? A helyesírás is ötödikes tananyag. -
#97 pontosan -
#96 ATTILA -
#95 most ez egy olyan dolog ,hogy ki a nagyobb magyar ? Dugovics Titusz vagy Puskás öcsi ?
nem lehet így hasonlítgatni és nem is kell! -
#94 A válasz alapvetően nem neked ment, hanem úgy általában. -
#93 olvasd el újra amit írtam! a 2. mondatot többször is! -
#92 Aha, tehát szerinted ismertség = legnagyobb magyar?
OMG, akkor tényleg Cicciolina volt, vagy akár Speak the hungarian rapper...
LOL gyerekek nemár! Én elismerem, hogy a sportban magasan a legjobb volt (mármint kis hazánkban), de azért az távolról sem teszi a legnagyobb magyarrá... -
#91 talán őt ismerik a világon a legtöbben , mármint a magyarok közül! Bár ez nem jelenti ,hogy a legnagyobb magyar! -
#90 Cicciolina -
#89 Kb. tényleg így. -
#88 Így van - nem beszélve egyéb dolgokról, ami nekem egyáltalán nem szimpatikus (mármint Ferenc), de ezt inkább hagyjuk, mert megköveznek. -
#87 Ha már Puskás, akkor inkább Tivadar az, akire büszkék lehetünk. Nem akarom kicsinyítani Puskás Öcsi érdemeit, de azt hiszem, hogy Franciaország sem Zidane-ra vagy Olaszország sem Tottira lehet a legbüszkébb. -
#86 Puskás... mégis mi a bánatos francért? -