54
  • vax
    #54
    Ez egy igen korrekt, tartalmas és szakszerű hozzászólás volt.
  • hvickey
    #53
    Ja, az ár kint ugyanannyi, mint nálunk a nagykernél! Ugyhogy nem kell egyből osztályharcot csinálni, meg Robin Hoodot az összes seftingertől. Nem az a gond, ha bármely fórumozó tudatosan szürkéből vásárol, mert ott olcsóbb 3ezer ft-tal. Magánügye mindenkinek. AZ a baj, amikor félrevezetik a vásárlót és az azt hiszi hogy hazai importos gépet vesz, és később tudatosul ennek hátrányaival (amit a tudatosan szürkéből vásárló már eleve belekalkulál). És ilyenek vannak azért szép számmal. Ezért e hasznos promóció most! Egyébként a redőnylehúzástól még azért messze van a cég hálistennek, már Magyarországon is egyre több a hazai forrásokat támogatók aránya. Ez lenne egyébként az elvárható gazdasági szempontból is.
  • hvickey
    #52
    Kicsit félrement ez a fórum. Ugye az nem baj hogy egy magyar, önerőből épült, adót mindig korrekten fizető, 35 embernek munkát adó, a Mio márkanevet bevezető cég védi a saját piacát, ami zömében szintén magyar, de legalábbis a gazdaságnak hasznos, a vevők kiszolgálásában és támogatásában profi cégekből áll? Szemben a cseh, lengyel, ilyen-olyan országból becsurgó, adót csak immel ámmal fizetgető seftes cégekkel...Álljon már meg a menet azért. Nem a profitról van már régen itt szó, azt a piac úgyis beszabályozza, ugyanis nem csak a Mio van a piacon. Nehogy már ezeket a sefteseket védjétek...A Canon egy totál más sztori, ne mossuk össze. A szőke lány a Mio marketingese, lengyel egyébként. A többi kollega mind mérnök egyébként, egy marketinges sincs közte. A TV reklám, ha lesz ilyen, akkor azt a Mio fogja fizetni, ez nem fogja drágítani a termékeket, egyébként sem a marketing a nagy tétel az árban (ez nem túrórudi).
    Az EU nem azt jelenti, hogy minden törvényt át lehet hágni (fogyasztóvédelem, vám, adó, stb.).
    ÉS még egy nagyon fontos dolog, amivel itt kép zavar van. Mindenkinek az EUban szive joga ott vásárolni, ahol akar. Itt nem ez ellen megy a kampány! Hanem a piacon seftelő, vásárolókat félrevezető ügyeskedőkről. Aki Ausztriában vesz Miot mert ott olcsóbb esetleg, az ok. De az hogy egy seftinger az áfával játszik, ezért olcsóbb tud lenni, és mindezt pofátlanul, másokon átgázolva, a helyi importőr által generált igényeket kiaknázva tegye, az azért már felháborító.
  • AgentKis
    #51
    Pl. a nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok. Mert amíg a nyugateurópai nyugdíjas az életében megtermelt javakból él, addig nálunk (mivel e javakat elvitték az oroszok, a maradékot pedig ellopták saját vezetőink igen jó eredménnyel a nyugdíjasainktól) a dolgozók által termeltből kell eltartani mindenkit, úgy hogy közben maga a dolgozó is tegyen félre nyugdíjas korára.
  • kutyuska
    #50
    Canon és az ingyenes kis javítások!
    Minap bevittem a Camera kfthez a Japánban vett féléves S3IS gépetmet.
    Két hotpixelt kellett volna eltüntetni.
    Mivel a pontos pozícióját is megadtam, így max. 5 perc szoftveres munka lett volna.
    A képembe dobtak egy 10000 Ft-os ajánlatot.
    Azt már megsem kérdeztem, hogy nettó vagy bruttó.
  • KAWAszaki
    #49
    KAWAszaki és a többi okos, nektek halvány lila fogalmatok sincs a kereskedelemről , főleg nem a Kisker - nagyker- gyár viszonylatban .

    Úgy látom, HAF Rigel, neked van kialakult véleményed...

    Azt viszont nem tudod, mennyit tesz rá a Canon Hungária és a Sony Hungária a behozott termékre. Én tudom. Ne féltsd őket egy percig se!
    A német importőr lehet, hogy 10x annyit rendel tőlük, de a kinti alkalmazottak bérét, és a kinti rezsit sem kell összehasonlítani...

    Maradjunk annyiban, hogy itthon azért ilyenek az árak, mert az importőrök zsírosodnak. Az 5-20% gyártói árkülönbségből másképp hogyan lenne 40% ?????
  • huuu
    #48
    LCP Systems!

    A TV reklámokért nem fogok fizetni.
    Mindenképp a szürkét választom.
    Úgy érzem ez a reklám is visszafelé sült el, nem csak nálam...
  • MPeter3
    #47
    És most az Sg visszaadja a reklámköltséget vagy esetleg még fizetni is fog? Mert ugye elméletben a negatív reklám is reklám, de vannak határok.:D
  • vax
    #46
    Ez igaz. Sőt ha pl.: a lego játékok árait nézed meg még inkább "padot" fogsz fogni. De itt egy korábban szóló már megemlítette az okokat:
    - nagyobb piac, (kevesebb haszonkulcsal is nagyobb a nyereség tömege)
    - kisebb vám,
    - kisebb áfa, hogy csak a leglényegesebbeket említsem.
  • vax
    #45
    Ez azért ilyen erősen nem igaz. Másrészt a lényeget nem értetted meg hogy mit tartalmaztak soraim. Ezt pedig itt pár mondatban nem lehet leírni, megmagyarázni és ujabb "vitát" nem kívánok indítani.
  • szvini
    #44
    AZért kerül drágábba az EREDETI mert szegény disztribútor-okat is ki kell fizetni, ennyit csak megadhatunk nekik :), hát ennyire szőrös szívüek lennétek :D:D:D.

    Sőt az uj projekt az hogy az EREDETINÉL is EREDETIBB termékeket adnak majd, amivel akár a holdra repülhetünk sőőt önmgaát fogja megjavítani, és akár eljön egy aranyos csík szemű emberke a kínai gyárból, hogy egy limonádé mellett megjavítsa nekünk .

    De amugy asok plussz szolgáltatás, amit az emberek nagyja a büdős életben nem használ, meg mire ebből az lezs hogy mozijegy odaadjahtuk az unokáinknak :).

    Meg általában a szürke termék sem romlik el sűrűbben mitn az eredeti :D. AKinek meg annyira kellaz az a szaros garancia, az igy is úgy is kérni fog :)
  • fade2black
    #43
    Ott veszem ahol olcsobb. "Szürkés cégnél". Nem x nagykertöl veszik mert az drága, berendelik importbol, behozzák. Gari uugy érvényes rá csak ők enm Bre hanem Bécsi "nagykerbe" viszik.

    szabadpiac van, meg EU. Canon meg LCP meg huzzon amíg gy áll a dolgokhoz megérdemi ha nemsokára majd lehúzhatja a rolót. Kutyának se fognak hiányozni.
  • Ackro
    #42
    rühellem ezeket a marketinges öltönyös köcsögöket! aki ilyeneket tart az olyan, mint ha valaki szánt szándékkal galandférgeket tenyésztene a saját beleiben.
  • mugab
    #41
    Ja , és remélem romlott volt a kaviár a sajtótájékoztatón ...:D
  • mugab
    #40
    Szerintem a cikk írója monnyon le és menjen el valami politikushoz tájékozatlan talpnyalónak, mert az kiderült a cikkből hogy fogalma sincs semmiről viszon nagyon bekajálja amit a lópici kft benyom neki ...
  • HAF Rigel
    #39
    MaSzKa te soha nem voltál ilyen bemutatón az biztos. Ha lettél volna tudhatnád hogy ezeket nem a cég raktár épületében tartják hanem kibérelnek egy konferencia helységet , és ott rendeznek bemutatót.
    Megkérdeztem egy nagykeres barátomat , példa Asus régiókra osztotta a világot , és a régiók között van árkülömbözet. Amit a németek 80ezerért vesznek az ide a keleti tömbe 90 ezer. Asus és a disztributor közötti eladásról beszélek.
    Nagymoli emlitette hogy itt lehúzás megy, és ez divat . Igen csak nem itt hanem a világban bárhol . Mikor ide jön egy német cég miért 10szer kevesebbért veszi fel az embert dolgozni mint a német állapolgárt aki németországban él ? Nem úgyanaz a cég? Nem ugyanaz a munka ? de jobb példa miért telepiti a gyártást kinába vagy taiwanra az a cég aki németországban megfizeti az alkalmazottait ? És kinában miért nem fizeti meg őket ? Lehuzás mindenhol van.

    Maszka mit csinálsz azzal a céggel aki menet közben megszünik ? hova is viszed a papirocskád ? HA a kisker bolt megszünt és náluk érvényes garancia papirt kaptál , mehetsz a jóistenhez panaszra.

    Daphnak elmondom a canon fényképezömhöz 90 oldalas magyar nyelvű könyvet adtak.
    Szépet nyomtatottat és minden rendben volt benne. Nekem egyszer egy Hp fényképező szart be , elvittem szervizbe , leadtam , elhagyták , és utána kaptam egy jobbat , mert akkor már a HP azt a fényképezőt nem forgalmazta. Viszont ehhez kellet az hogy rendes magyar gari papirom legyen számlával.

    Na mindegy én abbahgyom az írkálást , aki nincs benne az el sem tudja képzelni hogy a nagy cégek mennyire szarnak Magyarországra, és milyen feltételeket adnak a forgalmazóknak. Nekik mi még mindig balkán vagyunk és olyan kicsi piac hogy odafigyelni ránk nem is éri meg nekik. Aki nem hiszi, menjen el dolgozni egy ilyen helyre és rájön.
  • MaSzKa
    #38
    amint a képen is látni a szép festményeket meg kell fizetni és azt a mi pénzünkből szeretnék, a szőke csaj is lehet protekcióval (bek@rta megát)került oda magyaroszágon csak úgy lehet már érvényesülni:-(
  • MaSzKa
    #37
    ilyenkor fellépés kérdése is lehet, - jól az asztalra kell csapni
    vagy megvárni azt aki felelős az egészért és jól leboxolni
  • droid2
    #36
    Pont ezért a helyi kisebb piacok miatt vonják össze a Kelet-Európai régiókat. Mert így együtt teszünk ki akkora piacot mint mondjuk a Németországi. Canon, HP-Compaq de vehetjük akár a Coca-Colát is, közös igazgatóság, beszerzés alá tartozunk a szomszédainkkal. A lokalizáció valóban egy létező probléma, de ez máshol is fennt áll. Kínában is több nyelvi verziót kell készíteni az USA-ban is alap a spanyol és angol verzió mindenhol. Persze még így is kicsik vagyunk magyarok ezért nem lesz sohasem PS3, XBOX, Apple támogatás soha sem, mert egy szervizet sem éri meg fenntartani erre a pici piacra. De most őszintén mondjuk Sopronból nem egyszerűbb és olcsóbb Bécsbe vinni a rossz XBOX-t mint Budapestre ? (Mert amúgy ha elhozod Budapestre akkor a kereskedő viszi ki a közép-európai szervíz központba. :))
  • MaSzKa
    #35
    ez a cikk reklámaszagú
    vegyük meg többért ugyanazt az sugalja

    ott veszem ahol a legolcsóbb az meg nem érdekel honnan szerzi a kisker, mert garancia ugyanúgy van

    fogyasztóvédemi főfelügyelőséghez meg ha gond lenne lehet oda fordulni

    én azt vettem észre ha olyan vásárolok ahol forgalmazóktól van ott is a garanciális ügyintézés ugyannannyi

    tehát ott veszem meg az adott terméket ahol a legjobb feltételekkel megkapom és az pedig bizotos nem ezektől, mert nekem tökmindegy hova megy a pénz ha ugy is ki kell fizetnem ugyamazért minek fizessek többet (maszka vagyok nem pedig)
  • darph
    #34
    Persze, az Undergránd Bt. az éves eladott 10 darabra rosszabb árat kap a sokadik nagykertől, de azért szerintem ne akard elhitetni itt mindenkivel, hogy a Canon Hungary, aminek a Canon anyacég a tulajdonosa drágábban kapja X nyomtatót, mint a Canon Germany, aminek szintén a Canon anyacég a tulajdonosa. Ha meg valaki hivatalos márkaképviseleti és/vagy kizárólagos forgalmazói jogokat vásárol, akkor lehet, hogy az eladások arányában változik a beszerzési ára, de megvette a hivatalos piac 100%-át, hiszen minden hivatalos forrásból származó termékre ráteszi a sápját, ami 99%-ban fölösleges rossz.

    Elég röhögséges ez a magyar kézikönyv, magyar support cucc is. Össze ne szarjam már magam mer 3 oldalt lefordított egy világcég magyarra, esetleg a márkaképviselet. Hatalmas költség lehet az egyszeri 10000 HUF. Supportot meg akkor sem venném igénybe, ha ingyen lenne. Tapasztalat. Magyar supportok 90%-a vak vezet világtalant alapon működik.

    Végül egy kiváló példa a hivatalosságra: 200 000+ -os Hp fax/scanner/fotónyomtató. 1-1,5 év, kb. 200 kinyomtatott oldal után meghalt. Hivatalos magyarországi HP márkaszervíz közölte menjünk a picsába, mert már nem gyártják, javítani nem javítják, akár ki is dobhatjuk.

    Mit csinálsz ilyenkor?
    Mit tudsz csinálni?

    Habzó szájjal elautózgatsz a következő 5 évben, ügyvédek tömkelegét megfizetve, ügyvédek tömkelegével küzdve szaros parezer forintért a nyomtató eredeti árának a többszörösét kifizetve bizonytalan kimenetellel, vagy jó magyar módjára benyeled és veszel egy másikat?
  • Nagymoli
    #33
    Miért keresünk kevesebbet, és fizetünk többet mindenért? Érdekes, "külföldön" olcsóbb a PDA, DVD, stb, jobban fizetnek a munkahelyek.. Nálunk a lehúzás a divat... Mindegy, hogy ki húz le, kiscég, nagycég, vagy az állam. Nem magadnak, nem magadra dolgozol. Vannak fura eltartottjaink.
  • HAF Rigel
    #32
    Bocsánat a Vax szóló részböl kimaradt , hogy ps3 ról írtam hogy nem adnak ugyanolyan árat a régióknak.
    Nagyon sok helyen 1az 1 ben váltják a valutanemet. Pedig az egyik 250t a másik 190-200
  • HAF Rigel
    #31
    Dark Archon el vagy tévedve. Én kerékpár boltot vezetek, Van kisker nagyker tapasztalatom is .
    Példa.
    Shimano alkatrész egy hátsó agy meghibásodott. Shimanora elviekben világ garancia van , de a német szerviz nem csinálta meg. Megmondták ,hogy csak a németországban értékesitett Shimanora adnak garanciát , de a Magyarországon eladottra nem. Én küldtem ki postán az alkatrészt a srácnak , mert ő még 1 évig nem jött haza.

    Vax
    Gyártók részéröl sem kellene ilyen kirívó árakat adni a külömböző országoknak , régióknak. Példa a Sony Usa 399$ eu 399€ ugye ez sem elhanyagolható külöbség
  • darph
    #30
    Akkor légyszi csak magyar terméket vásárolj ezentúl... Egy év múlva gyalog, meztelenül mennél munkába, persze nem, mert addigra éhenhalnál, mert nincs sem magyar ruha, sem magyar étel, sem magyar autó, sem magyar tv, maximum azt hiszed, hogy van és azt eszed/iszod/használod.
  • vax
    #29
    Hát igen. Itt mindkét oldalnak "engedményeket" kellene tennie.
    1. Eladó oldaláról nem szabadna, hogy ilyen kirivó ár eltérések adódjanak.
    2. vevő részéről: "egy kis nemzeti" hovatartozás tudat. Az én munkámat, szolgáltatásom itt adom el akkor ami szükségletem keletkezik lehetőség szerint itthon vásárolom meg ha van rá lehetőség és még ha árban esetleg kicsivel magasabb is. De ehhez ennek a kettőnek együtt kellene érvényesülni és közeledni egymáshoz. Lehet mindent valahol a világban olcsóbban megkapni, de akkor ne panaszkodjunk, hogy nincsen munkaerőre igény itthon ha mindent külföldön veszünk meg.
  • Dark Archon
    #28
    Itt harcolnak a szürke kereskedelem ellen, ahelyett, hogy örülnének, hogy ha szürkén is, de az ő márkájukat veszi az ember. Ha meg már az a márka, kutya kötelessége lenne a világban BÁRMELY hivatalos szervíznek javítania.
  • TH448
    #27
    Azért pár példa: Apple MacBook, a legolcsóbb, de azért giga ram, 2 gigás core2 duo... Amcsiban 208e-körül. Nálunk 270 fölött. 200e-körül vennék is. De nem kell annyira messzire menni. Dell... Az álom gépeim közül az egyik nem kapható, a másikat láttam árlistán 372e-ért, giga rammal, 1,8-as proci... Németo-ban csomagolással, házhoz száll, helyszíni garancia, etc etc 2 giga rammal 300 körül megáll. És mi nem németektől importáljuk, adó pedig náluk is ha jól tudom 19%. Szóval ok, h drágább nálunk, de ennyivel? Ez már durva...
    Nem tudja valaki véletlen, Dell vállal e világgaranciát? :D
  • HAF Rigel
    #26
    A leányválalatokra gondoltam , vagy a hivatalos magyar forgalmazókra.
    A Sony Hungaria , vagy a Canyon Hungary is különáló cégek , maximum a tulajdonos az anyacég.
  • HAF Rigel
    #25
    Nem ne hidd hogy a Magyar cégek úgyanannyiért kapják mint egy német.
    Vagyis egész pontosan van egy ár , ami mennyiség vagy éves forgalom hatására csökken. Világ viszonylatban nagyon nagyon picik vagyunk nekük általában alap ár van és nem nagyon csökken az ár. És még akkor ott van az OEM és kisker forgalomba szánt termékek közötti árkülömbözet is . Nincs egyenlő ár a világpiacon , mindent az eladott mennyiség határoz meg.
  • maggi
    #24
    szerintem az un. "szurke" kereskedelem kiiktatasa a maximalis kontroll megszerzeseert megy ki, mert egy hivatalos forgalmazo tud ugyanolyan alacsony arat adni mint egy kulfoldi ceg....
  • HAF Rigel
    #23
    KAWAszaki és a többi okos, nektek halvány lila fogalmatok sincs a kereskedelemről , főleg nem a Kisker - nagyker- gyár viszonylatban .

    Mekkora forgalom van magyarországon vegyünk 1 egységet. Mekkora Németországban 10 000 egység. Ki fog jobb árat kapni a pl. Canontól ? Szerintem nem a Magyar. Elhiheted.
    Kinek kell leforditani a termék használati utmutatóját magyarra ? nem a Canon Germanynak az biztos ez is költség.
    Van olyan Cég aki nem fogad el garis igényt. Ez aszt jelenti veszel 100 terméket ő azt mondja 5% lehet a hiba ráta , ezért 105 küld el és azt mondja ebből old meg a garis igényeket. Akkor te a szürke importból behozott +100 meghibásodási számot nem tudod megfinanszirozni. Ez szerintem érthető és logikus.
    Tapasztalat , hogy a nagy cégek szarnak Magyarországra. Van olyan cég aki a reklám molinot és a posztert is pénzért küldi , de még a katalogust is, sőt a garis alkatrészt is.
  • rolika
    #22
    "Ők hogyan adják olcsóbban?"

    kis hazánkban mindent böszme nagy adó terhel. ennyi.

    btw most olvasok egy új törvénytervezetről, miszerint a kereskedőnek jelentenie kell az apeh-nak, ha valaki 500 euró (ca. 125000 ft) érték felett vásárol valamit.

    na most, ha ezt, meg a fenti dolgot összekapcsolom, máris röhögve húzok majd bécsbe konzolért, lcd-tv-ért, blue-ray lejátszóért stb. ezt akarják?
  • KAWAszaki
    #21
    "Az eredetiséget igazoló matrica megléte, a magyar nyelvű tájékoztatók, a magyar lokalizáció mind-mind egy bizonyíték a legalitásra"
    Ez odaver. Addíg kellene már eljutni, hogy:
    - Vettem egy Canon-t. Akárhol. Új, számlás.
    - Elromlott, elvittem a Canon szervízbe.
    - Megjavítják, mert a Canon gyár garanciát vállal érte.
    - A javítás költségét visszaterhelik a Canon gyárra.
    Ami ehhez kell: vásárlást igazoló számla, vagy blokk, meg gyári garipapír.

    Az LCP csak pénze után fut. Az EU többi országában is van importőr, garancia, szervíz, meg reklám. Ők hogyan adják olcsóbban?
  • Gruber
    #20
    AV Planet az szürke cég lehet? Elromlott a Samsung LCD TV-m elküldtem nekik majd nagy nehezen visszaküldték (1,5hónap), bekapcsolom és ugyan az a baja. Felhívóm őket és azt mondják, hogy trehányan dolgozik a szervíz ilyenkor az van, hogy küldjem vissza és ők küldik németországba. Hiába szólok én bárkinek (fogyasztó védelem stb.) ők tudni fognak olyan papirt mutatni, hogy igenis ezt meg ezt cseréltek benne. Ilyenkor mivan? Mi folyik itt? :D Valaki ha tud segítsen! THX!
  • maggi
    #19
    na meg egy magara valamit ado ceg ad nemzetkozi garanciat...
  • maggi
    #18
    mekkora baromsag
    ha nem "szurke" a termek akkor is rengeteget kell varni garancialis esetekben, nem ritka az egy honap folotti varakozasi ido ;
    azt meg nem irtak be a cikkbe, hogy a hivatalos forras mennyire befolyasolja peldaul a kozbeszerzeseket.....pl ha egy intezmenynek kell 100 gps akkor a hivatalos forras egy helyi kiskereskedo "baratnak" ad kedvezmenyes arat, a tobbi az ujjat szopogatja es keresi a szurke forrasokat.
  • kecskeszeme
    #17
    "A vásárló szempontjából a szürke import, azaz a hivatalos forgalmazó megkerülése, és a közvetlen külföldről vásárlás egészen addig jó üzlet, amíg semmi probléma sincs az eszközzel. Így általában jóval olcsóbban vehetjük meg a készüléket, mint az ajánlott végfelhasználói ár."

    Ez itt a lényeg. Hogy a vérbe' ne lennének árérzékenyek a magyar vásárlók?
    A "szürke import" megjelölésért meg simán lehetne perelni. Milyen jogon feketítenek be valamit, ami teljesen legális!?
  • galocza
    #16
    kezdődne az egész cikk azzal, hogy "Partnerünk ajánlata" és végződne azzal, hogy "(X)".
  • atomkrumpli
    #15
    "de ha egy főalkatrész cseréjéről van szó, akkor kénytelenek szembesíteni az ügyfelet azzal, hogy nem rájuk tartozik a dolog."

    szépen begyüjtik a pénzt a Canontól is meg az ügyféltöl is, derék húzás