54
-
hát, az a cucc ami nem az eu-ból jön, hanem pl, tajvan, arra a magyar cégek köthetnek disztribuciót, azaz kizárólagos forgalmazási jogot. ergo, csak rajtuk keresztül lehetne "importálni".
ha valaki németországból hoz be cuccot, privát, az nem szürkeimport. persze ott is jelentős megtakarítás érhető el.
a magyar piacra jellemző a kasza, tessék megnézni, mennyibe kerül a kaja ausztriában, és nálunk..... kevés a fizu, és kurvasok ember akarja azt kivenni a zsebünkből, ez a gond az országgal.
ezel a makknyaló nyakkendős fiúkák, pedig csak a profitot féltik, kétlem, hogy a garancia miatt féltik a vásárlóikat.
amúgy szinte bármely terméknél vicc, a magyarországi világgarancia... ez nem eu, hiába vagyunk papiron a tagja.
kökemény balkán kishazánk.
-
droid2 #13 Véleményem: A cég vezetése valószínűleg nem hozta a várt profitot és most hangosan bűnbakot keres. Nem kell izgulni itt csak a cég szűkülő profitjáról van szó. A Mitac/Mio ugyanannyi darab PDA-t, PNA-t értékesít és gyárt a LCP Systemmel vagy anélkül. Tényleg elég pofátlan dolog, hogy valószínűleg a saját fizetésüket nem tudják kitermelni ezért őrjöngenek. A kis "szürke" importos cégeknél még soha nem láttam, hogy 5-10 öltönyös csúcsmarketingest kellene eltartaniuk. Na ezért tudják olcsóbban adni, mert 1 db PDA árréséből nem kell a cégesautó flotta lízingdíjját kiköhögni.
A szervízről meg annyit, hogy a nagy multi gyártók a telepített szervizeknek fizetnek az elvégzett javításokért. Tehát nagy valószínűséggel az LCP ha hozzá behoznak egy hibás PDA-t akkor a javítási költséget leszámlázza az anyacégnek így ez neki nem gond a cash flow-ban még az is elképzelhető, hogy keres ezen. A "szürke" importos meg tényleg a saját költségén javíttatja a készüléket így még inkább érthetetlen, hogy miért sokkal drágább ha a "hivatalos" forrásból szerzed be a készüléket.
-
Mér baj az, ha nem akarom megfizetni a sok idióta reklámot, meg az első képen is látható nyálarcú fazonok és titkárnőik hadának bérét? -
teddybear #11 A szürke import abban a pillanatban megszünt, amint beléptünk az EU-ba. Ha ezt nem képes valaki felfogni, akkor sajnálom. -
eto demerzel #10 azok a kepek csak reprok. nekem is volna 1 esetem. vettem 1 bosch es 1 skill gepet persze kulfoldon es 4 honapi hasznalat utan a skill nm akart indulni. elmentem a marka szervizbe es szoltam hogy gopnd van vele muttam a kulfoldon kitoltot garancia papirt is. azt mondtak hogy ok es kb 7 nap mulva nezek be hozaljuk. megcsinaltak minden teketoria nelkul. -
Nem értem ennek a szürkeimportnak a fogalmát sem. Tuttommal itt csücsülönk az EU közepén. Bármit hozat be bármilyen cég azon már van vám, ha Japánból is lett behozatva akkor is az eredeti gyártótól lett megvásárolva, meg ilyenek. Az hogy forgalomba került a termék, azt jelenti, hogy van rá engedély garancia meg minden. A szürkeimport esetén egy eltűrt illegalitásról van szó, persze kérdés ki nem teljesíti a törvényeket, a kis forgalmazó cég, vagy a gyártó, aki mossa kezeit és nem vállalja az előírt támogatást?
"Az eredetiséget igazoló matrica megléte, a magyar nyelvű tájékoztatók, a magyar lokalizáció mind-mind egy bizonyíték a legalitásra, de akár azt is lehet ellenőrizni, hogy milyen kiegészítők vannak a dobozban, mert ez is országonként változhat."
Szal hogy van ez, hogy mégsem kapjuk meg ugyan azt a szolgáltatást? Pl igaz hogy az EU-ban vagyunk, de pl a játék konzolokhoz nem kapunk hívatalosan online támogatást, de hogy a kezelővfelületnek sincs lokalizációja az csak hab a tortán! Ezek után ne xarjam le, hogy melyik magyarországi disztribútor hogy nyavajog? -
Az első képet elnézve el tudom képzelni mire megy el az extraprofitjuk. Nem tudom sajnálni őket. -
BlackRose #7 LoL szerintem meg ott költöm el a pénzem ahol akarom. Ha a kedves naplopó filozófusok dolgoznának és nem seggenülve várnák a pénzt, lehet, hogy olcsobban is tudnák adni mint a "szürkegazdaságban" mert ugye a kockázat nagyobb az illegális csatornákon és ezt a vevőnek kell megfizetni és még úgy is olcsobb... szóval nevetséges az egész. Egy haverom néhány éve az USA-ba utazott egy PNY Quadro kártyáért, és repülőjegy, 2 nap szálloda, stb. és még úgy is olcsobb lett neki mint az EU-ban. -
lammaer #6 "hanem lehetőség szerint leinformálni az üzletet, hogy legálisan hozták-e be az adott terméket. Nem szégyen megkérdezni ezt, és a kereskedő, ha szeretne eladni, akkor kénytelen lesz elmesélni, hogy baj esetén hogyan, milyen úton működik majd a garancia."
Ezek a Holdról jönnek? El tudom képzelni hogy bemegyek X boltba videókártyáért...
- Helló, szeretnék venni egy XB16000es videókártyát.
- Szia. Éppen van raktáron, 99.999 FT + Áfa.
- Szuper. Te figyu, ez szürkeimportos kártya, vagy fehéren hoztátok be?
- Ez szürkeimportos, nem fizetünk áfát sem utána csak téged nyúlunk le vele.
- Figyu, akkor mi van a garanciával?
- Természetesen ha nálunk veszed nem kapsz garanciát. Egyébként is, a kártya szar, mi fóliáztuk vissza mert tegnap elpukkant a gépemben, de hát nehogy már én bukjak rajta. Na, akkor érdekel?
- Persze, adjad....
-
Szerintem is nyugodtan kipusztulhatnának az ilyen cégek. Ha van egy nagy márkanév (adott esetben a Canon) és megveszem egy termékét Tadzsikisztánban és adnak rá Canon garanciát akkor had vigyem már be itthon egy hivatalos Canon szervízbe ha már egyszer megvettem és tönkrement...
És tényleg nem a szürkeinportról van csak szó, mert ha ez lenne a probléma akkor az ember még egyet is értene velük, de az, hogy egy újfajta PDA németországban vagy ausztriában megvéve kerül 130-140k-ba átszámolva de itthon ugyanez nem látható sehol 200k alatt. Akkor inkább az ember kiutazik mondjuk az osztrákokhoz, megfordul 5 ezer ft benzinből és ha probléma van a géppel visszaviszi oda még akkor is _SOKKAL_ jobban jár ha probléma lesz a készülékkel.
Na pont ezért fog működni a szürkeinport is, mert az ember inkább vállalja a rizikót, mint kiadjon 20-40 (vagy több) ezerrel többet gépre.
Én is marha jól megvagyok a Fuji fényképezőmmel amit vettem lassan 2 éve 70 ezer körül amikor a legolcsóbb hivatalos forrásból 105 körül volt az ára... -
rolika #4 "A cég annak ellenére, hogy a magyar piac 65%-t uralja, több al-disztribútorral és egységes arculattal dolgozik, mégis komoly problémaként könyvelik el, hogy számos kiskereskedelmi üzlet, üzletlánc nem őket használja forrásként."
lehet, hogy megdöbbentő lesz, amit mondok, de ezt hívják úgy, hogy szabad piac :-)
ez ellen nem kell, nem lehet és nem is szabad fellépni -
galocza #3 2 példa.
pont 2 éve vettem jvc digi videokamerát. jvc márkabolt: 400k. itthoni, valszleg "szürke" cég: 297k. én megrendeltem a nemzetközi csomagszállító cégtől: 216k szállítással, csomagolással, biztosítással együtt. persze, lutri volt, de 2/3-félárért megkockáztattam...
néztem egy bizonyos zenei album extra változatát (dvdvel súlyosbítva). amazon.com (ami nem a legolcsóbb): 4500,-. hazai ár: 8500,-
ok, az utóbbi nem műszak cikk, de uaz az arány, +30-40%.
szóval ne tessék felháborodni azon az internet korában, hogy az ember utánanézeget és határon kívülről rendel.
és persze van amit meg se lehet itthon kapni... -
hypno #2 És ezel a dologgal ki mernek állni a sajtó elé?
A pofátlanságnak nincsenek határai. Az LCP System Kft-t zavarja a konkurencia? tessék kisebb profittal dolgozni, mint ahogy a konkurensek teszik. Leszarom az értéknövelt szolgáltatásokat. Tessék megbízható terméket forgalmazni olcsón.
meg hogyan is van ez a dolog a versennyel, a monopólummal, meg a tisztességtelen piaci magatartással? Ja, a vásárló arcátlan lenyúlása nem számít tisztességtelennek ! Bocs. -
aaaaa #1 A Canon tehet egy szívességet... Akkor hogy is van az a világgarancia. Az egész világon OK, csak itt nálunk nem. Milyen érdekes, hogy így védik a márkát... Ha már sokba kerül, akkor beintenek az alsóbbrendű balkáni állampolgároknak, mert megtehetik... Emiatt nem fog a vevő legközelebb hologramos magyar Canon terméket venni, hanem keres valami más márkát.
Amúgy az egész egy vergődés, ha más országokban mindenhol tudják akár minden adót, Áfát kifizetve is olcsóbban adni a terméket ,akkor nálunk miért kell másfélszerséért adni ? Mert valaki nagyot akar kaszálni. Utána meg megy a sírás, hogy nem veszik tőlük a terméket, és rádásul megpróbálnak mindenhol keresztbe tenni az aljas vevőnek, aki máshol merészelte megvenni a terméket. Nehogy egy vacak magyar használati akkora szám legyen. Az emberek többsége, aki ilyen termékeket vesz, beszél idegen nyelveket. Ha meg nem, és ez a fontos neki fizessen, vagy kérjen kölcsön egyet és olvassa el. (Bár biztos az is illegális...)