NASA - Kína nyerheti az űrversenyt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Nemrég vettem a teszkóban 3000 (három ezer) forintér egy LED-es szerelõlámpát. Olyan hosszú, és 26 db. fehér led van benne, + 1 piros.
1,5 órát kell tölteni, és kb. 4 órán át világít, amely idõ alatt még a nemzetközi ûrállomás (ISS) kilazult csavarjait meg lehetne elvileg húzni.
Nos, én keveset csavaroztam vele, eleve nem csavarozok este, napnyugta után, mert az nem szerencsés, de kb. 1 hónap után kifingott.
Az történt, hogy nem figyeltem a töltési idõre, túlléptem a 1,5 órát, és - töltési idõ szabályozó persze nem volt benne - az egész felmelegedett, és az aksiból kifolyt a savas trutymó.
Most már csak közvetlen áramellátással mûködne, aksival nem is merem üzemeltetni, emrt még felrobban nekem, mint a Challenger, és én lennék a kínai ûrtechnika következõ hõsi halottja.
Ja, hogy nem mondtam, hogy ez kínai gyártmány? Óh, kérlek, ez magától értetõdõ. Manapság olcsó kütyü kínai. Így leszünk mi magyarok lassan tajkonauták. :-))
Kara kánként folytatom tanításom.
ajánlok figyelmedbe egy magyar áldokumentum filmet is ami a csendgéprõl szól 😊
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
PS: a fúrógépem tud csavarhúzós üzemben is mûködni, bár fúrni is nagyon ritkán szoktam.
"A helyzet az, hogy már régen a Marson jártak, 1962-ben.
Az USA pedig azért nem fordít hangsúlyt az ûrversenyre mert már olyan fejlett gravitációs meghajtású jármûveket fejlesztett ki a titkos bázisain, hogy évtizedekkel, ha nem évszázaddal lekörözte a mai rakétatechnikát."
'62 az USA még csak a Mercury-program közepén járt. Mivel ebben az elsõ három repülés is csak ballisztikus ugrás volt (kb. 15 perces ûrbéli tartózkodással), és csak az utolsó 4 volt valódi, földkörüli ûrutazás, közelébe sem szagoltak nem hogy a Marsnak, de még a holdnak sem. Ha meg tudták volna csinálni, azt hiszed, azonnal nem dörgölték volna az oroszok orra alá?
Antigravitáció: Nem ismerek semmiféle természeti jelenséget, amely arra utalna, hogy egyáltalán lehetséges lenne.
"Ezt a technológiát a második világháborúban vették át a náciktól, akik már akkor rendelkeztek repülõ csészealjakkal. Õk Tibetbe mentek el a levitáció titkának megszerzéséért és ezzel a technikai ismerettel tértek vissza, közben õk is továbbfejlesztették.
Kezdetben turbina meghajtással próbálkoztak, késõbb elektromágneses elven oldották meg a meghajtást. És ez 1944-45 ben volt."
Keversz mindent. Tibet, levitáció. Okkult források szerint páran képesek rá, kár hogy soha, senki nem tudta bemutatni.
Turbina-hajtás = sugárhajtómû. A németek is, az angolok is, sõt magyar tudósok is kísérleteztek a második világháború elõtt, alatt ezzel a hajtómûvel. Ha érdekel a dolog találsz elég információt róla. De ez nem antigravitáció!
A mágneses lebegõvasutat is ismerjük, már mûködik is ilyen elven egy-két vonal. De ez sem antigravitáció!
"A Holdon meg már bázisokat építettek és bányászat folyik olyan értékes anyagoké mint pl a He3. Ezért nem sietnek oda vissza olyan nagyon."
Ehhez képest sokan azt is kétségbe vonják, hogy egyáltalán az amik jártak volna a holdon.
"arról beszél, hogy 3 ember bitokol egy céget, akik a Hold bányászati jogait birtokolja
Itt a weboldaluk:http://www.umlr.us/index.html"
Az, hogy néhány szélhámos mit mond, nem érdekes. A Hold, és általában a Világûrrel kapcsolatos tulajdonjogi viszonyok feletti rendelkezési jog az ENSz Világûri Hivatalának jogköre, és az sohasem adott ki tulajdonlapot nem csak magánszemélynek, de államnak sem.
"A náciknak jól kiépített bázisuk van az Antarktiszon, a 2. vil. háb. után az amcsik elmentek oda de olyan csatába keveredtek a csészealjakkal, hogy sok embert vesztettek, még hajókat is."
A Walkûr-terv, keverve az Operation Jump-pal. Az elejétõl,a végéig zagyvaság. Keveri a tényeket a kitalációkkal. A hatvanas évek közepén találta ki egy kanadai újnáci, késõbb évekre lecsukták a szélhámosságai miatt.
"1 olyan ember mondta aki ugyna nagy magyarnak tartja magat. tole tanultam" - akkor segítek neked. Én is eléggé nagy magyarnak tartom magam, szívesen segítek, ha valamit nem tudsz, persze elõbb le kell vetkõznöd ezt a zsidó mentalitásodat, mert addig szó sem lehet róla. Addig fórumozz valamelyik zsidó oldalon, oké?
Az okosságnak nem az a mérõje, hogy valaki hány nyelven beszél. Természetesen az jó, ha valaki sok nyelven tud valamilyen szinten, de ettõl még nem lesz okosabb, mert ha így lenne, akkor a tolmácsok lennének a legokosabbak...
(A 6000 forintos Skil megteszi?)
Amúgy, addig nincs gond, amíg nem kell több, mint 100 csavard meghúznod. (Mert ugye, a csavart meghúzzák és meglazítják, nem behúzzák, kedves edo emerzol :-)
Nekem amúgy egy 3,6 V-os kis egyszerû akkus csavarozó (vagy más nevén: akkus csavarhúzó <- így mondjuk, de természetesen nem csak meghúzni lehet vele a csavart, hanem kilazítani is - eddig volt a magyar nyelvtani lecke az érdekelteknek :-) van.
Ennek elég kicsi a forgatónyomatéka, úgyhogy tervezek is egy erõsebbet venni.
Ez már több éve megvan, és a legutóbbi költözködés során nem vettem elõ, mert nagyképûsködtem, hogy majd én. Amikor a tenyeremen megjelentek a vízhólyagok, akkor már egybõl nem voltam lusta elõkeresni a csomagokból azt a kis ügyes csavarozógépet/csavarhúzógépet (na, megint egy másik elnevezés).
Imádom a technikai kütyüket! :-)
Olvass inkább még több UFO magazint. LOL!
De nem becsülöm le a kínaiakat.
Ha 10 éve valaki azt mondja, hogy a kínaiak megveszik az IBM PC/noti gyártórészlegét, vagy 3Com céget (!), akkor azt akkor Sci-Finek neveztük volna vagy viccnek. És most?
"Akkor ti nem ismeritek az amerikai mentalitást" - dehogynem! Utálom is õket rendesen.
"Aki ismeri az tudja, hogy Amerika soha nem hagyná, hogy lekörözzék az ûrprogramban." - az általános iskolát kijártad már? A mentalitásod arra enged következtetni, hogy még nem.
"megrekedtél azon a tudásszinten amit kisiskolásként tanítottak" - hmm.. magadból indultál ki? Nekem mellesleg több diplomám van...
Persze, a kolléga írásához azért kell némi kreativitás, vagy titkosírást megfejtõ gyakorlat.
"nm te fogod megmondani hogy tom69 hivo legyen vagy ne legyen" - ??? Mit mondtam meg kinek? Elõbb tanulj meg rendesen magyarul, utána majd folytathatjuk.
Inkább vegyétek a fáradtságot és kicsit ássatok bele a témába a sajnálkozás helyett, akkor talán lesz némi fogalmatok, hogy mi folyik körülöttetek a világban.
Akkor ti nem ismeritek az amerikai mentalitást.
Aki ismeri az tudja, hogy Amerika soha nem hagyná, hogy lekörözzék az ûrprogramban. Az ebben résztvevõ pénzemberek nagyon is tudják, hogy milyen felmérhetetlen gazdagság rejlik az Naprendszer erõforrásainak kiaknázásában.
És ezt nem fogják senki kedvéért kiengedi a kezükbõl de legjobban annak örülnek, ha te errõl csak mint tudományos fantasztikumként gondolkozol és nem mint realitásról...
Mivel a technológia már minimum a 2. világháború idején létezett, tehát e két tény ismeretébõl logikusan következik, hogy ez a munka már évtizedek óta gõzerõvel folyik a nyilvánosság teljes kizárásával és félretájékozatásával.
Egyébként ezt támasztják alá az ebben a munkában résztvevõ emberektõl kiszivárogtatott információk és dokumentumok is.
Én is azt mondom, hogy HA NEM HISZED AKKOR JÁRJÁL UTÁNA és ne játszad azt mint Pista bácsi, mint amikor meglátta az elsõ gõzhajót és azt mondta: De hát ez lehetetlen!
Ez a technológia nem lehetetlen, csak nem fér bele a fantáziádba, mert megrekedtél azon a tudásszinten amit kisiskolásként tanítottak, és azt hiszed, hogy az emberek mindig autóval fognak járni és mindig benzint fognak tankolni, és ami ezen túlmutat az csak fantasztikum.
Akkor nézzed meg ezt:
Android fej a holdon ( emberfej méretû ), továbbá a Szaturnusz egyik holdja - avagy mit tud George Lucas ???
Erdõk és tavak a Marson videó
Nem találják a MIR-t a sok más jármû miatt...
Egyet sem. Legalábbis az én lakásomban lévõk közül. miert van az az erzesem veld kapcsolatban hogy a "kakan is csomot" keresel? es lehet hogy nm csak nekem. amugy van otthon neked csavar behuzod? mert azt az urprogi kereteben csinaltak. meskulomben az ember abban hisz amiben akar. nm te fogod megmondani hogy tom69 hivo legyen vagy ne legyen. elgondolkodtato a film, a gond csak ott van hogy 62-s. a holdra szalas meg 69 volt. szoval a mars-ra hamarabb mentek mint a holdra? erdekes. altalabn az ember a kozelebbi celt eri el hamarabb nm a tavollabit. es kulomben is amsi-orosz 1uttmukodes a hideg haboru alatt?? ez olyan lenne mintha a zsidok oszefognanak az arabokal. abban viszont igazad van hogy saljat terunket sem ismerjuk elege. sajnos. es akkor az ember az urbe akar menni.
Hidd el, nagyon sajnállak. Szomorú, de a gyõzike-világban egyre több ilyen lesz, mint te.
http://www.youtube.com/watch?v=nS-zfct1_BQ&mode=related&search=
A technológiájuk már akkor megvolt hozzá.
Másrészt, ha képes vagy egy olyan ûr koloniát létrehozni ami egy picivel többet képes elõállítani mint ami az önfentartáshoz kell,akkor az emberiség terjeszkedésének max. a galaktika határa szab gátat.
Ami egyébként elkerülhetetlen.Jelen társadalmunka az exponenciális növekedésre épül,és arra hogy az együttmüködés több hasznot hoz mint a puszta önzõ játék.Ha ez nem igaz (ami megfelel a nincsen exponenciális növekedés kijelenteésnek) akkor számunkra a jövõ 0,mivel megéri atomot használni az emberiségen.
A throium és az urán az exponenciális növekedést kb. 3-600 évoig tudja vinni,utánna viszont csak a 0g koloniák tudják ezt biztosítani.Viszont azokkal az emberiség létszáma a mai milliószorosára növekedhet.
És persze nem csak lakni lehet menni a Naprendszer távolabbi részeibe, hanem csak simán tudományos kutatás céljából, ugyanis erre is az ember a legalkalmasabb, nem egy szonda. Antarktiszra sem lakni mennek az emberek, oda sem véletlenül nem a szomszéd feribácsi megy, hanem tudósok...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Az USA pedig azért nem fordít hangsúlyt az ûrversenyre mert már olyan fejlett gravitációs meghajtású jármûveket fejlesztett ki a titkos bázisain, hogy évtizedekkel, ha nem évszázaddal lekörözte a mai rakétatechnikát.
Biztosan hallottatok a fekete háromszögekrõl, amelyeket rendszeresen látnak itt-ott Amerikában. Ezek katonai fejlesztésû jármûvek.
http://www.sg.hu/cikkek/33595/emelkedik_a_fekete_haromszog_eszlelesek_szama
Ezt a technológiát a második világháborúban vették át a náciktól, akik már akkor rendelkeztek repülõ csészealjakkal. Õk Tibetbe mentek el a levitáció titkának megszerzéséért és ezzel a technikai ismerettel tértek vissza, közben õk is továbbfejlesztették.
Kezdetben turbina meghajtással próbálkoztak, késõbb elektromágneses elven oldották meg a meghajtást. És ez 1944-45 ben volt.
http://www.youtube.com/watch?v=0lyJKNPU2wE
http://www.youtube.com/watch?v=by3Q2jzeJKY&mode=related&search=
Errõl sok info van a neten.
Ezt az amcsik is és feltehetõleg az oroszok is azóta már továbbfejlesztettek, azóta eltelt hatvanegynéhány év, akkor most el sem tudjuk képzelni, hogy már hol tartanak.
Ezért volt lehetséges, hogy már 1962-ben jártak a Marson is.
A Marsot maguknak tartják fenn a "kiváltságosok", ha a Földön rosszra fordulna a helyzet.
A Holdon meg már bázisokat építettek és bányászat folyik olyan értékes anyagoké mint pl a He3. Ezért nem sietnek oda vissza olyan nagyon.
Ezt olyan ember mondta aki a légierõnek dolgozott évtizedekig és elsõkézbõl van az infoja.
http://www.youtube.com/watch?v=Au3iygbh-rc&mode=related&search=
arról beszél, hogy 3 ember bitokol egy céget, akik a Hold bányászati jogait birtokolja
Itt a weboldaluk
http://www.umlr.us/index.html
Figyeljed a repülõ keresztet a fejlécben, ha nem láttad, akkor frissítsed az oldalt.
Ez azt hiszem magáért beszél nem?
A náciknak meg az Antarktiszon van bázisuk.
A Google Earth-ön állítólag le van takarva egy másik képpel.
A náciknak jól kiépített bázisuk van az Antarktiszon, a 2. vil. háb. után az amcsik elmentek oda de olyan csatába keveredtek a csészealjakkal, hogy sok embert vesztettek, még hajókat is.
http://www.youtube.com/watch?v=0lyJKNPU2wE
http://www.youtube.com/watch?v=x0wxkqjfDb8&mode=related&search=
A bónusz kérdés: ezen termékek gyártása, fogyasztása milyen hatással volt/van a kultúrára és gazdaságra?
Másrészt az ûr kimeríthetetlen erõforrást jelent, ha már megtanultuk volna felhasználni, márpedig erre vagy 30 éve meg van a technológiánk, akkor a jelenlegi szituba sem kerültünk volna, vagy legalább is nem lenne ilyen vészterhes.
A gond az, hogy ez a végtelen erõforrás gazdagság felboríthatja a jelenlegi értékrendet, és az erre épülõ gazdasági politikai hierarchiát. Ha az erõforrás ott végtelen, akkor mibõl nincs ott elégséges a fejlõdéshez?
Hát pont az emberbõl!
Miután létrejönne egy olyan olcsó szállító eszköz, ami gyak bármennyi embert képes lenne a Földrõl elszállítani, akkor ott kinnt valakik marhára meggazdagodnának, olyan szinten ami nem összemérhetõ a jelenleg leggazdagabbb emberek/államok vagyonával sem, pusztán mert ott az erõforrások kimeríthetetlenek, és az emberek esetleg még szívesen is mennének oda dolgozni.
A jelenlegi az emberek szegénységére és a források korlátozottságára épülõ rendszerek vezetõi kb annyit érnének mint Dabas polgármestere, Dzsordzs Bushoz képest. Valszeg ez áll amögött, hogy évtizedek óta szabotálják az ûripar az ûrinfrastruktúra kialakítását. Könnyebb valami koncon marakodni emberek millióit halálra ítélni, egy kis kicsinyes hábórúban, mint 20 év múlva szembenézni egy olyan hatalommal amit mi hoztunk létre és nálunk sokkal nagyobb (lásd Japán, Kína).
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Igen, jelenleg ezek a projectek tapasztalatszerzésre talán jók, de tökéletesen mûködésképtelenek. Legtöbbször még azt sem sikerült megfejteni, hogy éppen miért mûködésképtelen egy ilyen összetett általunk létrehozott rendszer.
Egyébként talán pont ez a baj az emberrel, mindent az irányítása alatt akar tudni. Azt is ami felesleges, hiszen az ember nélkül is jól mûködik. Pl a Föld mozgását is irányíthatnánk mesterséges gravitációs mezõkkel a jövõben pl. de minek??
OFF
az önálló háztartásoknál nagy a bizonytalansági tényezõ. például az elektromos áramt nem tudjuk hatékonyan tárolni. az elõállítása otthoni keretek között pedig idõszakos.
ez az ötlet eggyel tovább vihetõ, ha ezek, az egyébként energiát is termelõ háztartások (nap, szél stb) mégis hálózatra vannak kötve, és aki épp túltermel (mert mondjuk ott süt a nap, de nincs otthon az illetõ v alszik) az nyugodtan tápláthat a rendszerbe energiát és az pedig felvehet, aki egész éjjel a parlamentet akarja kivilágítani. aztán nappal meg majd esetleg õ küldi vissza a hálózatba, a termelt elektromos áramot. Végül mindenki a tényleges fogyasztásnak megfelelõen fizet, aki túltermelt az elméletileg még pénzt is kaphat. persze van egy fenntartási költsége is egy ilyen rendszernek, azt közösen kell minden fogyasztó állja.
Ennek a rendszernek sokkal nagyobb a rendelkezésre állása is, mint akár a legfejlettebb, legbiztonságosabb atomerõmûnek. ráadásul egy háború/katasztrófa/terror stb esetén sem lehet kiiktatni. (legalábbis 100x nehezebb mint 5 erõmûvet rommá lõni)
párhuzamként említem, ahogy a szuper-számítógépnél (erõmû) is jóval hatékonyabb lehet egy olyan rendszer, ami sok kis gépen fut (önálló kis háztartások). (akit érdekel a téma pl distributed.net)
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Azért a Bioszféra I és II meg hasonló projekteknek épp ez a célja, hogy kialakítsanak egy teljesen önfenntartó kis világot.
Egyébként maga a Föld is egy ilyen kis, bár törékeny egyensúlyú rendszer, azzal a hátránnyal, hogy kevésbé szabályozható, és nem intelligensen volt megtervezve.
Az ember talán létre tud hozni idõvel olyan nagyméretû ûrállomásokat, amelyek teljesen önfenntartóak, semmi sem megy veszendõbe, minden vissza van forgatva, és extra igényeket egy-egy megállóval lehetne kielégíteni.
Számos ilyen sci-fi is volt már, és ezek pont a gondolatkísérlet céljaira jók ("Jujj, azok a barmok, hát még erre sem gondoltak!").
Engem például egy ideig foglalkoztatott - sõt, még most is foglalkoztat - az autonóm rendszerek elmélete. Ezért koptatom itt a billencsût néha, arról írva, hogy én az önálló háztartásokban hiszek, amelyek az energiaellátásukat maguk biztosítják, nem szorulnak közüzemi hálózatokra. ("önálló parasztgazdaság elmélete" - már látom, amint mindjárt jönnek a kötekedõ barmok, hogy "parasztgazdaság" nem életképes, amikor nálam az önálló "paraszt" lehet egy alföldi tanyán élõ programozó is, aki egy new-yorki multinak a beszállítója).
Igazából itt arról van szó, hogy képes vagy-e az összes lényeges paramétert számításba venni és ellenõrzés alatt tartani. Tehát ez egy informatikai kérdés is.
Nos, a tudományt, amúgy épp ez különbözteti meg az áltudománytól, hogy igyekszik a befolyásoló tényezõk lehetõ legnagyobb számát figyelembe venni. Az ufóhívõkkel szemben épp ez a különbség, hisz õk látnak egy lezuhant tárgyat, amelyet a hadsereg elszállít, és rögtön kijelentik, hogy hát az csak földönkívüli lehetett, arra nem gondolnak, hogy pld. egy haditechnikai kísérleti eszközrõl is lehet szó. Ez a korlátolt, beszûkült gondolkodás.
Az igazi tudományos gondolkodás ezzel szemben - mint már írtam, de nem gyõzöm eléggé hangsúlyozni - igyekszik a paraméterek, ha lehet, teljességét beletenni a kezdeti számítások kosarába (modell), és így az eredmények is megbízhatók és a valósággal megegyezõek lesznek.
Az önálló, teljesen önellátó és önfenntartó csillagközi ûrhajóval szembeni követelmények:
1. A fizika törvényeinek alapos ismerete, olyan energiaforrás amely segít nagy távolságokat áthidalni. Ilyen elvileg már van, most az lényegtelen, hogy az alfa Centaurira 16.000 év alatt jutnk el. (Persze, kérdé, hogy megéri-e elindulni, mert leeht, hogy 1000 év múlva olyan ûrhajót fejlesztenek ki, amely a korábban elindított, elavult technológiájút beelõzi, de ettõl függetlenül érdekes lenne a kísérlet. Amúgy meg, Kolumbusz sem patópálosan gondolkodott, hogy ejh, ráérünk arra még, várjuk meg, amíg megjelenik a gõzhajó.)
2.Korszerû anyagok. Még ninsenek. A naotechnológia még gyerekcipõben jár, hogy csak egy példát mondjak.
3. A biológiai adottságaink ismerete és kontrollja. Ez még nem teljes. Ugyanis még nem ismerjük pontosan a súlytalanság és a kozmikus sugárzások hosszútávú hatásait. Emellett, több generációs utazásnál óhatatlanul lesznek rossz genetikai mutációk, ezek javításához pedig fejlett génsebészet kell. Ez még nem áll rendelkezésre.
4. A számítástechnika még mindig nem elég fejlett, nincs mesterséges intelligencia.
5. Az exobolygók még nincsenek rendesen feltérképezve, bár ez elvileg nem akadály, az ismeretlenbe is el lehet indulni, aztán lesz, ami lesz.
6. Erkölcsileg még fejletlenek vagyunk, így lehet, hogy a fenti feltétel mint adott lenne, de a csilalgközi ûrhajót tönkretennék a kisszerû, gyarló emberi konfliktusok. Lehetne persze a gépekre bízni alapvetõ döntéseket, de akkor hun van az emberi szabadság? Na, szóval, ez egy komoly kérdés, és egyben dilemma, talán trilemma is, bár félek, hogy ezen nem fognak sokat cicózni azok, akik majd nekivágnak az ûr ismeretlenjének.
Azt is mondják, hogy az abban a projektben dolgozók megöregedtek, meghaltak, stb. De ez is baromság, mert az emberiség történetében pont az az egyik legnagyszerûbb dolog, hogy nem kell állandóan a spanyolviaszt feltalálni, mert a tudást tovább lehet adni. Vagy talán a fejlõdés nem elõremutató, hanem pont ellenkezõleg, visszamutató?
Az ûrállomásokra is állandóan érkeznek a teherszállítók, hogy az utánpótlást biztosítsák. Erre viszont egy messzire tartó utazásnál nem lesz lehetõség.
"Földönkívüli civilizációk esetében is azért nagyjából két forgatókönyv fog megvalósulni" - van harmadik lehetõség is: soha nem fedezünk fel semmit.
Nem baj az, ha Kína erõsödik (hajrá Kína!). Semmivel sem rosszabb, mintha más ország erõsödne. Nekünk mennyivel volt jobb, hogy usákia erõsebb volt eddig? Ugye, hogy semmivel. Akkor meg mi a probléma?
Mi ez a nagy sírás...
Amúgy, persze, kell az alapkutatás is, és az ûrkutatás is, meg még sok minden.
Épp ezért felháborító, hogy még mindig hatalmas összegek mennek el háborúra. A háborús gócokat fel kell számolni, újakat nem kell hagyni kialakulni, és akkor lesz mindjárt sok mindenre pénz.
Amúgy, nem mondok semmi újat.
Amikor id. Bush a hidegháborút lezárandó ellátogatott Moszkvába, szó szerint ezt mondta az oroszoknak: A fegyverkezésre kiadott pénzeket csökkenteni kell, és akkor lesz pénz tévére, hûtõszekrényre, meg egyebekre.
Egyébként nincs olyan sok háborús fészek, nem hiszem el, hogy ezeket ne lehessen felszámolni.
De ehhez más vezetõk, más mentalitás (más ideológiák is talán), kellenek.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Weinberg ûrutazás-ellenes indulatai nem mai keletûek. Vezetésével a 90-es évek elején egy hatalmas részecskegyorsító (Superconducting Super Collider) megépítéséért harcoltak, amelyre a Kongresszus végül nem adott pénzt. Az ok egy másik fontos projekt támogatása volt: a Nemzetközi Ûrállomásé...
Azaz nem kapott megfelelõ méretû homokozót, és most mérgében sír....