123
  • tmisi
    #123
    Hát ez szánalmas, mégha a 3 kártya 3x gyorsulást okozna az 1-hez képest, még megérteném... Szerintem ennek az ár/érték aránya nagyon a béka segge alatt van. Különben manapság nagyon elszaladt a ló a játékfejlesztőkkel, persze ez valahol üzlet is, hiszen ha az új gamek nem használnák ki a 150 ezres vga-kat, a nvidia meg az ati csődbe menne, nem lenne miért megvenni a 8800Ultra-t pl.
    A sok hülye meg megveszi. Nekem 800x600 (CRT) fele medium, fele low beállításokkal túrhetően megy a Crysis csatákban. De legalább megy, nem fogom most az egész gépet kihajítani az ablakon. Egyébként is én általában ha kijátszok egy játékot, fél évnél hamarább nem veszem elő újra. Amik nem jöttek be, meg lehet egyszer sem... :)
  • bandee1
    #122
    De gyerekeeeek! Hát nem tanulnak az idősek? Nem elég bölcsek? Nem tanították még Neked, hogy a kor nem érdem hanem állapot? 29 éves fejjel mondom, több tiszteletet a fiataloknak.
  • dez
    #121
    Szerintem nem épp csak 15-20% a gyorsulás. Persze nyilván proci is kell alá.
  • dez
    #120
    A 60GB-os nem változott, mégis olcsóbb lett az is.
  • irkab1rka
    #119
    Nem érdekel, hogy az average FPS +15%.
    Az érdekel, hogy a minimum FPS stabilan 25 fölött legyen.

    a ps3 meg most már olcsóbb, csak nem ps2 kompatibilis (az új modellek, amit forgalmaznak). A név ugyanaz, a speckó változik. Nem 2 év alatt... gyorsabban.
  • nanotech
    #118
    Látom sokan fikázzátok, de akárhogy is igazat adok, mert ez tényleg túlzás ... Ez már tényleg, csak azoknak éri meg akinek van olyan háttere. Amúgy sem tennék a gépbe 3 VGA-t, ha pénzem lenne rá akkor se. Azért a +15-20% gyorulásért? Fölösleges kiadni 3x160-at... Amúgy aki akarja az vegye meg, de a gyártó úgy lehúzza, mint a huzat.

    #38 - Tinman egy PS3-ért megéri kiadni 160-at, mert nem 2 évre gyártják le, hanem min. 7 év lesz a PS3 szavatossági ideje, míg az X360-nak bő 5 év lesz, az Ms tendenciát ismerve. 360-at is érdemesebb venni, mint egy csúcs VGA-t. Példa: X1950XT mai napig jó kártya, de az elkövetkezendő játkok alatt már megfog halni. Nagyon jó példa erre, a Crysis. És merem állítani, hogy megjelenésig, ha 10-15%-al lesz jobban optimiseolva.
  • nanotech
    #117
    Nemrég olvastam, hogy az IBM dolgozik az új szuperszámítógépén, ami 16 ezerszer lesz gyorsabb, mint az AMD Opteron, Cell architektúrára fog épülni. Viszont Energia gondokkal küszködnek, így az Amerikai Energia Ügynökség, vagy mi a f@sz a neve... (elfelejtettem sry). Valószínüleg atomerőmű fogja az energiát szolgáltatni. Így belegondolva hozzácsapni egy Quad SLi 8800 GTX Ultrát, vagy ATi Quad Crossfire-t 2950 XT-vel egyetemben, vagy 10 Giga RAM-ot belecsapni, Vista, és szólhat a CryENGINE 3.0, a Crysis 2 alatt...
  • who am I 7
    #116
    akkó "csak" 700 watt kell a 3hoz gratula
    Mindentől függetlenül 2950pro lesz a köv kártyám
  • PeeTeR
    #115
  • ZeGa
    #114
    http://www.hoc.hu/?xref=18847 kérek mindenkit hogy kattintson erre a kedvemért!!
  • hdo
    #113
    Annyi itt az okosabbnál okosabb ember hogy fú ... Én nem tartom magam túlzottan okosnak, főleg most 2 éve hogy elszaladt a ló a hardverekkel a hatmillió féle foglalattal, chipsettel meg miaf@xommal. 4 éves a gépem javarészt:

    ASUS A7N8X-X
    AMD Athlon XP 2200+ 1,8 GHz
    1 GB Kingston DDR RAM
    ATI RADEON 9000 VIVO 128 MB DDR
    40+80/rack/ GB SAMSUNG
    450 W táp
    Pioneer DVD író
    ... ennyi.

    Mióta megvan a gép, azóta csak a giga ramot vettem bele, a többi eredeti konfig. 4 év alatt közel egy millió forintot költöttem minden szarra csak pont a gépre nem pedig irtózatosan nagy kocka vagyok. Nem apuci pénzéből mert ő meghalt, nem anyuci pénzéből mert nem ő pénzeli a hóbortjaimat, és ugye ebből következik hogy nem a 14 éves kényesztetett kölök kategória vagyok ha mégis van rá. A Quake4 volt az utolsó játék ami úgy igazán érdekelt - és el is futott !közepes! grafikán a gépemen - az összes többi játékot azóta nagy ívből le se sz@rom. Hogy miért?

    Sokan annyira okosak, közben nem veszik észre, vagy fingjuk nincs róla, hogy nem azért kell egyre nagyobb és nagyobb teljesítményű videókártya mert a játékok egyre faszábbak hanem azért mert ez a csomó idióta b@lfasz játékfejlesztő egyre jobban el van kényelmesedve a nagyobb és nagyobb teljesítményű videókártyák miatt és b@sznak optimalizálni meg skálázni. 22-es csapdája ha valaki nem vette volna észre. Fable valami gyönyörű szépen fut max grafikán a gépemen, újra és újra előveszem, aztán felraktam a Gothic3-mat és úgy le kellett vennem minimumra a grafikát hogy legalább ha kicsit akadozva de fusson hogy olyan volt mint egy runescape /flash mmo/. Én azt mondom hogy ezt a tendenciát nem fogom lenyelni, nem fogok úszni az árral nem veszek parasztvakító videókártyákat hogy szarul optimalizált játékokkal izasszam. Ennyi a véleményem az SLI-ről magáról ... de hogy 3 kártyát egybe .... baromság!
  • dez
    #112
    Közben véletlenül rá is bukkantam: egy 2900XT 150W-ot fogyaszt csúcsban, önmagában.
  • V1G3C
    #111
    És a PC el is fog férni egy 42U Rack szekrényben :)
  • Grifidos
    #110
    Psszzzzt!!!!
    Titkos!!!!

    A hír hallatán már tervezik orosz-japán kooprodukcióban az új számítógépekbe szerelhető kis méretű fuziós-reaktorokat és az SLI-be köthető szekrény méretű gépházakat amikbe 2012-től akár 40 VGA kártya is behelyezhető SLI-ben ,természetesen a hozzátartozó ( Ez szupertitkos új fejlesztés)10 SLI-be kötött alaplap is kapható lesz.A termék neve ChernobilySLI lesz, ajándékba adnak hozzá egy pöpec folyékony-nitrogénes hűtőrendszert.
    Bevezető ára pedig olyan olcsó, hogy csak 1 db 10 napos űrutazást lehet belőle venni...
  • aaaaa
    #109
    Miért Téged károsít meg ??? El ne hidd, hogy emiatt Neked olcsóbban fogják adni a Winrar-t, ha mindenki vesz egyet. Engem jobban zavarnak a valós tárgyakat lopkodó kisebbségek, róluk meg szinte már nem is szabad semmi sértőt mondani.
    Attól, hogy van pénze, még nem feltétlenül fog pár hónap alatt nullára amortizálódó , elavuló szoftverekre költeni, ha ingyen is meg tudja szerezni. Videókártyát nem lehet crackelni. Ha lehetne, akkor azzal is azt tennék. Már csak egy ilyen világban élünk... A CD-ket a programokat lemásolják, ha ezer év börtönnel fogják fenyegetni az emberek millióit akkor is. Ez van.
  • tHUNder1
    #108
    A focit nem szeretem, a stb az meg nem tudom mit takar :D én alapvetően FPS párti vagyok és a mai játékoknál észrevettem hogy a multis részük kevésbé gépigényes. Értem ezalatt pl. hogy nemegy ismerősöm mondta arról a játékról ami !igen gyatrán futott! a gépén, vígan multizik, hát nemtudom.. az én meglátásom az hogy a gyártók egyáltalán nem optimalizálják a játékokat, hol láttatok régen olyat hogy beta patch? egyszerűen lol. Aztán kijön a játék amit 3 évig írtak és 2 hét alatt 4 javítócsomag, nevetséges :) mindezért 10k feletti árat kérnek.
    Namost ez visszavezethető a topik eredeti témájára, magyarul megmondva:
    "mi készítők összedobjuk a játékokat gyorsan, mert az elején amíg sláger egy játék sok fogy belőle... a vidkártyagyártókra bízzuk hogyan oldják meg hogy ezek a játékok "fullon" fussanak az emberek gépén... ha nem elég a csúcskártya vegyél kettőt belőle, vagy hármat... a lényeg hogy megvedd a játékunkat és mire kijátszottad, máris kifo..unk egy újabb bughalmazt egy frappáns névvel..."
  • dez
    #107
    Véletlenül nem a teljes rendszer (proci+vga+alaplap+1 vinyó) fogyasztását nézted?
  • dez
    #106
    Hát erről beszéltem, a gyártók a végén elérik, hogy a multiplayer az újra a foci, stb. lesz. :)
  • who am I 7
    #105
    ezt hol láttad, hogy 120W-ot fogyaszt a 8800 ultra? mikor az 1950pro fogyaszt 150-et asszem loadba
    Bizony bizony az ultra fogyasztása 250-300 W körül van asszem, a 2900XT_é is majdnem annyi...szal min. 250x3...igen is kell az a "megatáp" :)
  • tHUNder1
    #104
    "A mostani DX10-es gémek is eléggé be tudnak tenni akár egy 8800 Ultrának is... Mi lesz később?"
    max nem játszok azzal a játékkal , ha meg unom a régebbieket, elmegyek tekézni a haverokkal :D
  • dez
    #103
    A mostani DX10-es gémek is eléggé be tudnak tenni akár egy 8800 Ultrának is... Mi lesz később?

    Átlag 30 fps az azt jelenti, hogy néha még kevesebb, pedig már a 30 is lassú (60-tól felfelé kezd igazán folyamatos lenni).

    Egyébként nem kell ultramega tápegység, egy Ultra olyan 120W körül fogyaszt. 3*120W + 120W (proci) = 480W. Persze ez sem kevés, de nem több ezer.
  • dez
    #102
    Figyu, a #76-osnak köze nincs ahhoz, hogy én irígylem-e a gépet, vagy sem! Pusztán a gyerekek oldaláról világítottam meg a kérdést. Akkor is ezt írtam volna, ha nekem egy 2 milkós gépem lenne itthon.
  • tHUNder1
    #101
    ami lemaradt:
    +új gépház extra ventillátorokkal
    +ultramega tápegység
    +a kártyák olyan közel vannak egymáshoz, hogy legalább 2-nél a hűtés is cserélendő
  • tHUNder1
    #100
    Ez a videókártya mizéria egy kicsit túlzás. Én a gépemet egyaránt használom munkára, játékra és többre becsülök egy erős processzort a gépemben, mint 3 videókarit. Sajnos most játékok terén erősen proci limitált a gépem, egy fps-el sincs több 1024*768 vagy 1280*1024 felbontás között, (2000 Mhz-en megy a proc és mellé 1950pro van) de eszem ágában sincs még egy videókártyát venni, vagy még 3-at :)
    Ha lesz pénzem rá a sok egyéb kiadnivaló mellett, akkor az inkább egy x2-es processzor lesz, mivel az általam játszott játékok vígan mennek így is 30-50 fps-el és van közöttük új is (pl GRAW2).

    És ha valaki megvesz ezekből a kártyákból 3-at (ha van rá pénze tegye meg :) ), az egyéb vonzatokkal is jár:
    +új alaplap
    +erősebb processzor
    +még több ram...

    és nyert 20 fps-t, amikor 30-on se szaggat :D
  • fawcet
    #99
    Szeretném megkérdezni, hogy mely játékokban hozza ezt a kb. 70%-os fps emelkedést? Ott milyen DX engine alatt megy és hány fps-sel?
  • who am I 7
    #98
    A faternak is meg a gyereknek is egy gép oszt cső felveszik egymást msn-re és mehet a nevelés két CS között whahahah
    A kocsma már szerintem elég maradi, hacsak nem valami nagyon vidékről van szó, vagy kaszinós környékről.Mind1, a 21. században talán, már nincs annyi züllés a családapák között...bár gözömsincs.lol
  • who am I 7
    #97
    Sztem qvára nem irigység te lol.Főleg, h effektive egyet értetek, ezen meg nem vágom mit kell marakodni.Logikusan gondolkozol átlátható, egy buSSofőr van mikor délutános van mikor délelőttös, végülis ha be osztja az idejét akkor, tud a gyerekekkel is foglalkozni (amikor délutános akkor jácik délelőtt, amikor délelőttös akkor meg délután a gyerekekkel van).Dehát..bakker.Ez lenne talán normális.De aki 300ért vesz gépet, nem biztos, hogy havi 1-2x akar játszani rajta (főleg, ha ez a HOBBIJA + nem full milliomos, hanem csak egy buSSofőr, azoknak se 500E/hó a fizetésük...), de ez is csak feltételezés :)
  • angol
    #96
    szerintem inkább egy jó gép faternak, mint kocsmában tolja magába a bukott feleseket, bár mondjuk olvastunk már olyanról is hogy gép mellett hót meg kínai user :)
  • CyrSyS
    #95
    kérdezzük meg a többieket hogy a #76-os reakció irigység-e! Meg amúgy már más is ezt reagálta le. De amúgy totál az!
  • LADA Kalina
    #94
    nem tudom ki hozta be ezt az irigyezést, de tuggyátok a kisgyerekek szoktak irigykedni a másikra a normális felnőtt emberek csak nagyon ritkán, akkor sem ilyen miatt, szóval az irigyezőknek ideje lenne lemenni a jáccótérre, szívjanak legalább 1 kis friss levegőt, ne mindig csak a gép előtt poshadjanak szuperhősöknek meg zseniknek képzelve magukat!
  • atomkrumpli
    #93
    "1024x768-ban, holott azt a felbontást már jó 10 éve használjuk, és nagyon pixeles."

    jó szemed lehet hogy ennyire látod a pixeleket (CRT-t használok), de ezek szerint a többség valamiért felesleges erőforrás pazarlásnak tartja az 1024-nél nagyobb felbontást egy játékban, talán nem véletlenül
  • angol
    #92
    lassan már én fogok lakni egy videókariban
  • dez
    #91
    Általában nem kevés időt szokott eltölteni az ember a hobbijával...

    Talán nézd meg a szótárat, mielőtt kioktatsz, mert amit te mondani akartál, azt inkább így kellett volna: "2 éven át spórolt rá", mert ez jelentheti azt is, hogy a többi kiadás mellett mindig félretett valamennyit, és végül 2 év alatt összejött. De hogy valaki 2 évig gürizik valamiért, az azt jelenti, nagy nehezen, mindent ennek álávetve hozta össze.

    A #76-osban fikarcnyi irígység sincs...
  • dez
    #90
    Aha, tényleg, kit is érdekel, hogy a játékok afelé mennek, hogy már ilyen 8800 Ultra SLI-s konfig kell nekik, legfeljebb majd a többség visszatér a focihoz az udvaron...! Jobban belegondolva, ez direkt jó!!!
  • CyrSyS
    #89
    Látszik fogalmad sincs egy normális családi helyzetről! Azt írtam hogy ez a hobbija. Egy szóval nem említettem hogy csak a gép csak a gép, és az asszony meg a gyerekek mellékesek. Amúgy szövegértelmezés elégtelen.
    "Mert ezért gürizett lehet 2 éven át csak?"
    Józan ésszel ez azt jelenti hogy erre a konfigra spórolt, de nyilván a gyerekek szájába megvan az étel, rezsit feladja stb. "csak" szó arra utal hogy nem vett a spórolt pénzéből 5 milliós autót hanem tette félre hogy ha majd eljön az idő akkor ilyen gépet vesz! Egyszerű logika.
    #76-os hozzászólásod látod szín tiszta irigység!
  • irkab1rka
    #88
    Aki nem gamer, az nem tudja, hogy mennyire idegesítő, hogy ha leesik az fps 25 alá.
    Arról nem beszélve, hogy van a felbontás, és a látószög és az a tény, hogy bizonyos valósághű effekteket csak többszörös rendereléssel lehet elérni. Itt, a technikai sötét középkorban mind a mai napig sokan játszanak 1024x768-ban, holott azt a felbontást már jó 10 éve használjuk, és nagyon pixeles.
  • Vogel
    #87
    Nekem is SLI-m van. 2x6600 GT. 70-80%os plussz teljesítmény mérve. Nagyon észrevehető ha csak 1re állítom. 535W-os táp bőőőőven elég. Saját pénzből (anyuci sose adott ilyenekre lóvét). Kiváncsi volnék hányan utasítanák vissza ha kapnának egy karit free. A 3 soknak tűnik télleg, nem beswzélve, hogy csak vga lenne a gépben.
  • shivan
    #86
    Hát én úgy vagyok ezzel,hogy akinek van valamire pénze és nagyon akarja a dolgot,akkor vegye meg, ha az boldoggá teszi.Engem is leszóltak már párszor, amikor megtudták mennyi pénzem elment már kerékpározásra. Hiszen a 20000Ft-os is gurul meg az egy millás is.Csak ugye nem mindegy,hogy egy 20kg-os tesco cangával tekerek fel a hegyre,amit ráadásul terepen kb 1óra alatt leamortizálok(kipróbáltam),vagy egy 10kg-ossal ami bírja a strapát.Szeretek játszani és nekem is volt korszakom, amikor elbűvöltek a számok meg hogy gigaflops meg mega texel meg +30fps meg anyám tyúkja.De ezt megvenni azért tényleg nincs értelme mert ez csak parasztvakítás lényeges haszon nélkül.Pláne úgy, hogy lassan játék nincs amit érdemes megvenni,mert tény,hogy csilli-villi meg megy 6000*4000-es felbontásban gigatextúrával hdr-rel és az effekteket isten gyártotta hozzá a mágikus ecsetjével,csak 1 óra múlva kukába kerül mert hangulata az nincs.Anélkül meg ugye b:szhatja ez ember.Lassan egy 20 dolláros reflexives puzzle játékban több innováció van hangulat terén, mint egy többmilliós projektben.De mondom,ha valakinek ez kell, az vegye hisz mindenkinek meg van a hobbija amire költ és mindenki másképp látja a világot.Csak az a szánalom, hogy ez már nem a játék öröméről szól,hanem a technoblabláról meg a pénzlehúzásról. Sry a csapongó stílusért de 72 óra meló után nem tellet többre.
  • shaba23 #85
    mindig is arra vágytam, hogy a PC-m kiváltsa a radiátort...most csak egy VGA van a gépben, de télen, ha hidegebb van a szobában, nagyon jól lehet melegíteni a házon a lábam:) mi lesz itt 3 VGA-val?
  • fawcet
    #84
    Nekem SLI-m van két videókártyával, inno3d GF7600gst-vel. CoD2 alatt csak DX9 alatt fut az SLI, sajnos én DX7-re gondoltam a vételét. Így egy módosított cfg-vel néha-néha 125 fps-sem van DX9 alatt, főleg azóta hogy új punkbuster eszi a rendszer erőforrásait. Ha újrakezdeném, inkább vennék egy erősebb videókártyát és az minden játékra jó, és nem csak egy szűk csoportjára. Ráadásul plussz költség volt a vidkarikkal a hűtőcsere duplán.
    Akinek van pénze Ferrarira és Jaguárra, az vegye meg nyugodtan. Szerintem nem milliós mennyiségben fog fogyni. Bár SLI-s és non-SLI-s alaplap ára között csak pár ezer FT eltérés van. Ezért éri meg esetleg ha majdnem ingyen be tudsz szerezni egy msáikat és a kedvenc játékaidat támogatják megfelelően vga driverrel is.