123
-
haxy27 #83 Én azt hiszem majd megvárom mikor 4 GPU lesz egy karin meg 8G ram és akkor veszek 3db kártyát a gépembe magyar kártyát.
-
Metamorfo16 #82 Pfffffffff imádom az sg.hu-t :) -
#81 kicsit el kéne szakadni ettől a világtól már végre... ez tett be most kb...:):
"Most meg már kezd odáig fajulni a dolog, hogy nagyobb felbontásokon még egy csúcskártya is kevés (lásd DX10), és lehet SLI-zni, amit főleg nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak - csoda, hogy irígykednek a többiek?"
mi a jó anyám 'csájára lehet irigykedni?? fejezzétek már be. sosem tudtam megérteni mit lehet irigyelni egy gépen. egy átlag családban inkább prosztó, ha erre költenének esetleg fél millákat, miközben betonban "élnek", ahol meg különösebb para nélkül megengedhetik, ott meg jóvan' erre is telik, és?^^ mintha csak ez a ratyi fémdoboz lenne az egyetlen szórakozási lehetőség:/
#67 Keldor:
nem tom ki irigykedik itt, és ki nem, dee megvallva őszintén pont nem is érdekel..:) ami igaz, az igaz: ez egy vicc:) -
Keldor #80 Nem tudhatod... te így vagy vele, oké, de honnan tudod, hogy más mit szeret, mik az igényei stb.? -
dez #79 Ilyen gépet nem igazán azért vesz az ember, hogy héha-néha játszon 1-2 órát... -
dez #78 "Most erre legyek én is irigy? Mert ezért gürizett lehet 2 éven át csak?"
... -
balee66 #77 Senki nem mondta, hogy az apa akkor játszik amikor a gyerekeivel kéne foglalkoznia. Tudod gyakran megesik hoyg az apának épp nincs munkája, a gyerekek suliban edzésen.. akárhol.
És honnan tudod mennyi pénzt költött erre? Nemhiszem hogy minden pénze erre a konfigra ment volna el... gondolkodj már! -
dez #76 Hát a gyerekek helyzete biztos nem irígylésre méltó, hogy az apjuk a géppel szórakozik, ahelyett, hogy velük foglalkozna, és ráadásul az összes pénzét is erre költi. -
CyrSyS #75 Szia! Már ne haragudj de elvagy te tévedve! Aktuális példa, hogy az egyik kedves ismerősöm akinek az a hobbija hogy leül a gép elé és játszik! Ebbe remélem nem kötsz bele és ebbe nincs semmi apu,anyu. Az ismerős bő 40 éves elmúlt és külön családja van. Gyerekek is. Munkája buszsofőr. És képzeld pénteken jött nekem egy gép konfiggal hogy ezt rendelte meg, jövőhéten kezem alá kerül konfigurálásra:
P4 P5kC alaplap
P4 E6850 4mb cache 1333mhz FSB (3ghz)
CPNS9500 Zalman hűtő (lehet a betüsorrend az elején nem stimmel bocsi érte)
Asus 8800ULTRA 768MB
4x1gb 1066 ram
Audigy X-fi
Samsung 226BW LCD-TFT 22"
Chieftec nagytorony 6+2 hely + 550W chieftec táp
500GB winyó
Most erre legyek én is irigy? Mert ezért gürizett lehet 2 éven át csak?
Gondolkodj már..... -
#74 Engem sem az zavar ha valaki ilyet vesz, mert mondjuk került PÖLÖ fél millába minimum a cucc. Hanem onnantól zavar, mikor ezek után meg crackeli az 5000ftos winrar-t vagy total commandert... -
dez #73 (jobban mondva +x fps 100-150e többletet) -
dez #72 A csúcskártyáknál is kb. ugyanaz a szöveg megy: minek ez, kinek ér meg +x fps-t 100-150eFt többlet egy mainstream kártyához képest, stb.
És félig-meddig ez jogos is.
Sőt, az irígység is jogos, mert elég gáz, hogy mindig van pár játék, ami csak a csúcskártyákon fut igazán jól, de arra keveseknek van pénze.
Most meg már kezd odáig fajulni a dolog, hogy nagyobb felbontásokon még egy csúcskártya is kevés (lásd DX10), és lehet SLI-zni, amit főleg nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak - csoda, hogy irígykednek a többiek? -
dez #71 Honnan tudod? -
avman #70 "Csak arra akartam rávilágítani, hogy szerinted itt mindenki 18 év alatti kis szaros, akinek nincs saját keresete? Mindig ez az anyuci-apuci duma, mintha a világ 95%-a 16 évesekből állna úgy tudjátok ezt mondogatni..."
nem szerintem, mert nem én hoztam fel, de nagyjából az sg-re levetítve több mint a fele igen. mert valszeg ez nem a sztármenedzser high-tech buzik fóruma, csak a pórnépé meg a kölköké. az anyuci-apuci duma meg nagyjából akkor kerül elő, ha h vmi új vagy már régigazdag csakád kiscsírája ossza az észt, meg ha valakinek esetleg a 2 számjegyű születési éve mellé 2 számjegyű iq társul és így az istennek sem rí le róla, h értelmes ember, oszt beugat nagy okosságot. -
who am I 7 #69 Mutass egy normális terméket, amit objektív és reális érvrendszerrel le fikáznak.Ha csak anyázás megy, az oké, h irigykedés.De most, ha egy 60W-s 1 GPU-s 3xos GTX sebességű kártyát hoztak volna ki.AKkor azért kicsit MÁS lenne a felállás....én úgy gondolom, h a fikázok száma (értelmetlen hülyeségekkel), kb 10%ot tenne (akkor) ki.És azért, elég sokan elfogadnák, hogy igen..egy ilyen takarékos, erős kártya, igenis előre lépés. -
Emmegki #68 És mellé torrenten töltik a játékokat... -
Keldor #67 Csak arra akartam rávilágítani, hogy szerinted itt mindenki 18 év alatti kis szaros, akinek nincs saját keresete? Mindig ez az anyuci-apuci duma, mintha a világ 95%-a 16 évesekből állna úgy tudjátok ezt mondogatni...
#24: 12346 : Szerintem is elég értelmetlenség ez a Tripla SLi, de ha most azt írnák, hogy holnap jön a 9800GTX 60W fogyasztással 45nm-en és 3x gyorsabb lenne, mint a 8800GTX 120k-s árral, azt is ugyanígy fikázná a kedves SG-s társaság... miért? Mert nem lenne rá pénzük azért! Azt mondom ezt fikázzák nyugodtan, mert jogos valahol, de egy rendes terméknél is szoktam látni ugyanilyen fikázásokat...
Írogathatja itt bárki, hogy nem irigykedik meg mit tudom én, de ez a valóságon nem változtat semmit sem... a fikázók több, mint 50%-a irigy ez biztos, ezt most vagy belátja vagy írkálja továbbra is, hogy "nem vagyok az", teljesen mind1 magának hazudik... -
Emmegki #66 Szánalom.
A sok hülye gémergyerek meg meg is veszi, hogy 30fps-sel gyorsabban fusson valami lövöldözős izé. (Mintha a grafikától lenne jó egy játék.) -
who am I 7 #65 " fikázó ország fikázó topiklakói ugrottak"
Igen, a "hatalmas" tapasztalat és intelligencia látom, újra "landolt".Ez így van.Természetesen a világ összes országában!, örömmel fogadták a 3 kártya összekötést és gondolom, még levelet is írtak az envídiának, h ez egy iszonyatosan jó ötlet, és jó lenne ha jövőre jönne a SLI 16 ahol 16 kártyát kéne összekötni, és esetleg jóbb lenne egy új 5000 wattos táp is.
Én azért bizom benne, hogy nincs minden ország tele ilyen barmokkal.
"Vannak olyan országok ahol nem az írigység a fő motivum"
Nem tudom, hogy a többi országban, hogy van teljesen, de lehet, h tipikusan magyarországon van ez az irigyezés.Természetesen, ha valaki leszól egy absolute nem praktikus drága dolgot, akkor az már csak irigy lehet.Gratulálok.Ez a mentalitás inkább hasonlít az elvtárs korszakra, mint akik normális érvekkel tudnak hozzászolni, egy fölösleges marketing fogáshoz.Merthát, milyen dolog az, h lemered szólni (érvekkel) egy drága absolute nem praktikus megoldást....!(gondolom, "vörös" családban nőltél fel.)
"Neked miért fáj ha valakinek ez a hobbija?"
Ha fájna, akkor anyázásba torkollott volna a dolog.Miből gondolod, h fáj neki?
"de nem kell mellé elméleteket gyártani az "értelmesebb vagyok" " szegény környezet"
Sajnálom, h ilyen tudatlan vagy.De, hogy megtanuld az értékeket megbecsülni.Igenis át kell élni egy szegény korszakot.16 éves pistike aki 200ért kap, csakúgyból kártyát, vszínű nem egy normális/objektív látókörrel fog rendelkezni öregebb korára.Ez tény.Nem itélkezés.(kivételek vannak 1%, ez a természetes.)
De azért, örülök, h vannak olyanok is akik átlátják, h ez nem más csak az idiótákról még 1 bőr "lehúzása". -
#64 Ez nem fejldődés, ez fos. Ha egy szekér elé kötök 1 helyett 500 lovat az fejlődés? :D -
dez #63 Micsoda okos gondolat! Szerinted mit jelent az, hogy SLI? Azt, hogy itt összedolgoznak a kártyák. -
dez #62 Hát nem is mainstream megoldásnak szánják. Egy 8800 Ultra eleve nem az. De sokan, akik egy 8800 Ultrát megvesznek, kis rábeszélésre megvesznek hármat is. :) -
#61 most egy kérdés mi értelme van 3 vidikarit egy gépbe tenni ha úgyis csak az egyikre kötjük a monitort és csak azért hogy játszhassunk vmi idióta játékkal? -
Hardzsi #60 Kissé értelmetlen, mivel nincs játékfejlesztő cég, aki ilyen konfigra optimalizálná a grafikus motorját (vagy ha igen, kb. tizen vennék meg a játékukat összesen). Egyedül talán 30"-os, duál vagy tripla monitor esetén lehet értelme, de ez tényleg csak egy igen szűk kör. Esetleg Flight Simulator X rajongóknak? -
dez #59 Ami a procit illeti, főleg ps3 esetén, nem éppen. -
dez #58 Erről van szó, hogy az újabb és újabb kártyagenerációk rádupláznak teljesítményben az előzőre - viszont vannak, akik ezt nem akarják kivárni, nekik készülnek az ilyen megoldások. -
Rocko #57 ahhh... imádom az SGt itt mindig van hangulat -
feamatar #56 nem kell 3 kártya, elég 1 is, ez csak egy hülyeség itt jelen esetben, 3 kártya tök fölösleges, tekintve hogy a vásárló számára a high-end kategória a legnagyobb bukta, a technika gyors fejlődése miatt. 3x annyi kártya 3x akkora bukás.
Gondolj bele aki megvette a vadi új dx10es kártyát nagy pénzekért, mikor még semmi nem támogatta azt, most meg bejelentették a DX10.1et... a drágán vett kártya értéke jobban degradálódik. Míg egy középkategóriáson kisebb veszteséggel adhatsz túl, így a félévente-másfélévente adódó kisebb toldogatás-foldozgatás a gépen pár ezer forintba kerül, míg a hardware minősége egy jó közép színvonalon marad...(150ért monitorral összehozhat olyan konfigot az ember ami felér egy konzollal, ezután pedig már csak évente, másfélévente 10-20k beeleölésével szinten is tudja tartani) -
Godefroy #55 Lada Kalina! (nick neved azért sokat elárul )
Rossz hírem van.
A szocializmus kora már lejárt, amikor meg mondták az embereknek a hozzád hasonló gondolkodásuak mit vehetnek és mit nem.
Hogy mi az értelmes és mi nem, ki az értelmes és ki nem.
Hogy ki hágy éves -szerinted- mikor fogalmad sincs róla.
Miért nem lehet elfogadni, ez egy technikai hír volt amire megint a fikázó ország fikázó topiklakói ugrottak.
Hol van az leírva ez a magyaroknak készült? Vannak olyan országok ahol nem az írigység a fő motivum.
Hol van az leírva téged köteleznek arra megvegyed?
Neked miért fáj ha valakinek ez a hobbija?
Ha van valakinek rá pénze miért ne vehetné meg? (a 400 wattott fogyasztó plazmatévéknél nem sír a zöld lelked? oda miért nem írtok?)
Egyszóval. Ha valakinek ez tetszik és megteheti megveszi.
Ha valakinek nem akkor nem, de nem kell mellé elméleteket gyártani az "értelmesebb vagyok" " szegény környezet" stb stb témakörben.
Többször írod a te gondolkodásod okosabb: mire alapozod ezt, ki vagy te hogy ítéletet mondj mások felett?
Mondom ez már nem az állampárt ideje, szabadság van mindenki az veszi amit akar.
Remélem azért matrad a béke
Egy kétszámjegyű életkorú. -
Metamorfo16 #54 Forró topic az már hétszentség
Amúgy szerintem sem túl nagy "újítás", hogy egybekötnek 3 karit, mert ez még nekem is eszembe jutott (és valljuk be talán nálam okosabb emberek ötleteire van szükség pl az Nvidia-nal)
Egyetértek, hogy nem a full graf. adja egy játék feelingjét, pl nekem kedvencem a MAFIA, és ott valljuk be maxon is kockás volt a dolog :P
Ha valakinek van pénze rá, és meg akarja venni, rajta, nekem nincs, és az sem biztos, hogy ha lenne is megvenném...
Erről nincs mit vitatkozni sztem... Ha kell megveszed, ha nem kiröhögöd, és csoki -
#53 Mennyi hülyeséget találnak ki...
Inkább uj architekturán törnék a fejüket és nem a régi modi megoldásokat végletekig a legbutább modon tovább fejleszteni! Persze pénz beszél kutya ugat! Evvel csak ök járnak jol nem a felhasználo... -
#52 Az utolso mondatoddal maximalisan egyetertek!
Wizard of War..hmm...:P -
Yfel #51 Eleg gaz, hogy harom durva videokartya kell ahhoz, hogy a gep teljesitmenye felerjen egy szaros konzollal.
Enny penzbol inkabb konzolt veszek kb 20 jatekkal, es tuti, hogy max grafikaval rendesen fog futni.
Y -
#50 omg, veszekedjetek még plzhty, olyan jó nézni, hogy kurvairigyeztek, meg gecigazdagoztok
De aki azt mondja, hogy ennek bármi értelme is van, az próbáljon már meggyőzni, mert én nem látok ebben a marhaságban semmit.. -
#49 Valahogy én sem tartom okosságnak, de ha megcsinálnák a gépembe, hát nem ellenkeznék :D de egy rétegnek tuti kell. Akik max beállításonj élvezhetően szeretnének játszani -
LADA Kalina #48 most komolyan, nem gondoltam volna hogy ennyi 1síkú b*rom van aki azt hiszi hogy valakinek azért van rossz véleménye valamiröl mert irigy, szerintem ezen emberek átlagéletkora nemigen éri el a 2 számjegyű tartományt... vagy inkább az iq-juk? én például azért vagyok rossz véleményen erről a kártyáról, mert kicsit értelmesebbnek tartom magam annál, hogy minden pénzemet játékoka és ezek kiegészítő kellékeibe öljem, és szerintem másoknak is felül kéne emelkedni ezen a szinten
itt úgy láccik vannak páran akik azt hiszik, hogy csak úgy lehet gondolkodni ahogy ők gondolkodnak... de most mondok egy megrendítőt, lehet máshogy is... jobban, okosabban...
aki játszani akar csak, az vegyen valami konzolt, vagy vegye meg mind, ha ennyi pénze van, a számítógép szerintem nem arra való, hogy bekapcsolástól kikapcsolásig jáccanak vele, ja meg néha netezzenek...
mellesleg habár nem vagyok "sötétzöld", egyszerű oktalan környezetszennyezésnek tartom, ha azért fogyaszt valaki sok áramot, mert szép grafikai környezetben akar jáccani... attol nem lesz jó 1 játék, a legjobb játékok szerintem még a comodore-os meg a dos-os időben voltak, azoknak volt hangulatuk... -
szurka #47 asszittem már a számítástechnikában egyre kisebb lesz minden, hát...nemsokára megint a hűtőszekrény-méretnél tartunk, beleértve a gép zaját is :O Aztán jön majd egy PCI-E 2-es GDDR4-es hiperüberbrutál kártya, ami egymagában alázza a 3 egybekötött 8800gtx ultrát, oszt majd nézünk, mint Rozi a moziban :D -
UnnameD #46 Ha a 3dS max támogatná a vga rendert (nem csak quadro) akkor használhatóbb lenne. De ez tényleg hihetetlen, hogy egy játékkal foglalkozó fiatal gyereknek legyen ennyi pénze rá (hacsak nem nyerte meg a lottót) és a szülei megveszik neki karácsonyra, vagy mittudom én mire. Aztán 1 év múlva sír, hogy 200fps alá ment az egyik játék 2048x1536-os felbontásban. De gondoljunk bele, valaki elinná, vagy elk*rvázná ezt a pénzt. -
oneman #45 én kérek bocsánatot... igaza van annak, aki azt mondja irigykedek...
vegye csak meg! De tényleg, én nagyon büszke leszek rá...
(másrészt ha tényleg ennyi csíra van, akkor lehet hogy elmegyek az ATI-hoz "fejlesztő" mérnöknek, és kitalálom, hogy ugyanmár gyerekek, pakoljunk össze 16-ot, ajándékba adjunk hozzú turbógenerátort (a MOL/OMV stb is örülni fog a gázfogyasztás miatt, a környezetvédők már kevésbé, bár az ilyen állatok úgyis le.rják őket magasról), és adjuk el neki 32 kártya áráért, mert ugye innováció és azt ugyebár meg kell fizetni, szerződünk vmelyik játékfejlesztő véggel, hogy felejtse el optimalizálni a megjelenítést (ők fognak neki a legjobban örülni), így legalább lekötik valahogy a kártyák kapacitását, és a hülyegyerekünk is jobban fogja érezni magát) -
#44 nem sok értelmet latom, az egész csak üzlet, eddig sem volt sok haszna a SLI megoldásoknak.