King\'s Bounty: The Legend

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kicsit visszaolvasnál, tudnád, hogy magyar felirattal fog nemsokára megjelenni (igaz most tolták el a megjelenést decemberre 😞 )

Hali! Magyaritást honnan lehet letõlteni a játékhoz.
Még egy:
A Deserted Castle-ban nem néztem meg minden képet, csak a lényegest, de gondolom mindegyik mögött egy-egy csata rejtõzik, szóval ha másra nem xp gyûjtésre jó? Ez így van, vagy vmi lényegeset is lehet taláni?
Archmage staff. Akkor ez lesz a probléma. Viszont abból tegnap szereztem még 1-et, szóval most már ha tudná kezelni az asszony, akkor csak a két bot +10 int.
A békalánynál van most egy artifact-em +4 int, õ maga ad +3-at, és még egy db +1-es öv asszem. Így az már +8.
Nálam pedig van a bot +5, és egy gyûrû +2 = +7, összesen +15 int. Így asszem level 18-on van 31 int-em, ami üt, ha varázslásra kerül a sor 😊
penge25
1. Ezt a kérdést én is felvetettem annó, én se találtam semmi értékest ha csak a feketesárkány és csontsárkány tojás annak nem számít, ezeket teljesen a kastély legalsó földalatti szintjén találtam meg.

2. Melyik staffra gondolsz? Mert ha druida staffod van, annak -1 folyamatosan csökken minden egyes csatával a morálja, ha az ellenfélnél van animal akkor pedig -3-mal csökken a morál, ha az arcmage staffra gondolsz, ott pedig -2-vel megy le a morál ha az ellenfeled csapatában archmage van.

Hi! Nem nagyon pörög a fórum...
1. Tegnap bementem a Gremlin kastélyba, viszont azon kívül, hogy sokat csatáztam egész erõs ellenfelekkel, szinte semmit nem találtam. Pár ezer arany + Leadership zászlók + néhány might rúna csata közben, de ennyi. Valamilyen értékes tárgy van odabenn, amit én nem találtam meg? Még a törpe király említette, hogy értékes cuccok vannak az ilyen gremlin kastélyokban. Valakinek tapasztalat?
2. A mage staff-om tegnap lement terrible morálba, vagyis meg kellett újra az õrzõivel küzdenem (elég kemény volt), ez milyen gyakran fordul elõ? Most újra excellent a morál. Illetve mitõl függ? Korábban olvasttam, hogy ha Human cuccal embereket pusztítasz, akkor annak csökken a morálja. Mage Staff-nál ez mi lehet? Varázslót ne öljek a segítségével, vagy mi?
menj ki teljesen a labirintusból egészen a valley of thousands riverig és utána amikor be akarsz lépni a labirintusba újra akkor megkérdi h használni akarod-e a varázsigét😊 ugyanígy muroknál is
Hell!

Kéne egy pici help: leirtottam végre Haas labirintusát, visszamentem a legelejére a sárkányhoz, aki adta azt a küldit, hogy nyírjam ki Haas 7 reinkarnációját. Nagyon örült, adott sárkányköpenyt meg xp-t, és _elvileg_ megmutatta (meg valami varázsigérõl is szó volt), hogy hogyan tudok rögtön eljutni Murokra anélkül, hogy újra végig kelljen kommandózni az egész labirintuson.

Na, ehhez képest akármerre indulok, csak úgy tûnik, hogy végig kell másznom az egészen... tudja valaki erre a megoldást?

Elõre is THX!
Na ez így baromi drágának tûnik. Én vigyázok a seregeimra, csak ritkán csinálok teljes vérátömlesztést (teljesen lecserélek egy addig jól bevált csapatot), és most így van 600K aranyam 17-18-as szinten. Ez akkor elég lenne 3db rúnára 😞
penge25
Nos démonoknél én is elkezdetm szívni, aztán törpöltem egy kicsit mondom mi lenne ha a démonok ellen full demon sereggel mennék és bevált, sõt nekem a démonoktól kezdve a legvégéig csakis démonokból+piros sárkányból álló seregem volt. Fekete sárkány egy kalap szar, mert azt nem tudod se gyógyítani, se sacrifiace spellel visszahozni az életbe. (A zöld a legjobb, de abból csak a végefelé tudtam szerzni sajna)Illetve a démonok a sárkányok ellen is kurva jó volt haas labirintusában, mivel a tûz alig sebez rajtuk. illetve van a démonok ellen a démon slayer spell, illetve sárkányok ellen a dragon slayer spell. De nekem mindkét esetben a demon sereg vált be 😊. Kedvencem a succubus volt aki átállítja az ellenfelet a et oldaladra, akit aztánn vigan feláldozol és növeled vele a saját sereged, de a többi démoni lény is nagyon durva ám.

Ebbe csak az a kellemetlen, hogy az elsõt még megkapod 100 ezerért, aztán a második már 200 ezer és így tovább. Sárkányok közül meg szerintem a zöld a legjobb.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Sheltem
Nem rontottál el semmit, az egyik törpvárban vehetsz pénzért kristályt/rúnákat. Ez persze abban az esetben müködik ha tudsz spórolni a játékban a pénzzel.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Egyik kedvenc spellem a jégfal volt... Igaz ugyan, hogy bármelyik egység szétütötte 1 ütésre egy celláját de alapból 1 körrel lemaradt az ellenfél, mert feltartotta. Végefelé mikor már High Magic 3 volt kurvajól meglehetett úszni veszteségek nélkül a csatát...Kivéve a démonoknál vagy a sárkányoknál ugye...Ott nem segített. Ami nem tetszett, hogy sárkányokat igazán az élõhalott földön kap meg az ember és közvetlenül utána a démonok jöttek. Na most mire elkezdtem volna örülni a sárkányaimnak a démonoknál sz*rt sem sebeztek a magas tûzellenállás miatt.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Ezt lehet, hogy én is elrontottam, bár még nem játszottam végig (még csak Törpéknél járok, most kell mennem az Elfekhez), mert én eddig minden lehetséges spellt megtanultam scrollból. Azt is amit még soha nem használtam, de eddig nem volt kristály hiányom. Most, hogy már a legerõsebb varázslataimat szeretném fokzoni (asszem lightning III-as szintre vmi 10 kristály, vagy 20?), szerintem lesz egy kis hiány, de eddig ez nem volt gond.
Sárkányok ellen szerintem a knight a legjobb, a végsõ csatában is bent hagytam õket, volt belõle kb. 130. Volt olyan, hogy 4-5 sárkányt is leütött egyszerre. És ott van a circle attack-ja is (persze csak akkor ha a might skillnél ki van fejlesztve).

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Sheltem
Egyébként én azt b**tam el, hogy jó darabig nem figyeltem, hogy a spellek megtanulásához is kell kristály...Egy rakat "felesleges" spell bekerült a könyvembe ahelyett, hogy értelmesebbeket maxoltam volna.

Sheltem
Én végigtoltam , de engem is érdekelne mi a jó taktika sárkányok ellen, ugyanúgy ahogy a hatalmas démon seregek ellen is hogyan játszotok? (azonkívül, hogy gejzíreztek).

Akkor még 1-2 kérdés, ham már így benne vagytok:
1.Boss-nál nekem elõfordult, hogy nem tudtam pl fireballt küldeni rá, mert a gép "nem látta" azt a cellát, amit meg szerettem volna célozni. Ott meg ugye nem mindegy, hogy centerben sebez, vagy csak körülötte. Így a teknõst is és pókot is csak úgy tudtam lenyomni, hogy Greasy mist (ekkor ugye sebezhetõbb lesz a tûzre) + Flame arrow (?, asszem ez a neve). És így már sebzett, mint az állat. Vagyis olyan varázslatnál, ahol 7 cellát érint a sebzés, nem tudtam a centert ráírányítani a Bossra. Kraken-nél sem mûködött asszem. Nektek volt ilyen, ha igen ez miért van?
Viszont sajna, sem fire rain, sem sacrifice, sem resurrection nincsen még nálam, és nem is találkoztam vele 😞 Már alig várom, hogy valahogyan beszerezzem õket, mart igen hasznosak lennének.
2. Black dragon ellen mi a fene a jó megoldás? Varázslat nemigen hat rá, vagy csak bizonyos spellek. Eléggé bajban voltam mikor a Gremlin kastélyban rámrepült 5db és nem sebezte semmi, csak a fizikai ütés, én meg sorban kaptam tõle a tüzet... Végül kinyírtam, de eléggé megtizedelt, és nem szoktam hozzá ekkora veszteséghez Mage-el.
penge25
Ja a szám, az egyszerû, ki hanyadiknak jön a csatában, vagyis a sorrend ki mikor jön 😊

penge25
Van egy mod ami azonnal feltölti a manádat, ha ráklikkelsz arra a kis ikonra ahol azt mutatja, hogy nappla van vagy éjszak a karaktered pofikája felett. Én mondjuk sose használtam, mert mire végigvittem a játékot akkor találtam meg. Másik az initativvel kapcsolatban, az egyik ágon érdemes majd kiraknod az osslugh (nem tom mi a pontos neve a skillnek) nevû skillt rohadt sok runa lesz majd, de ha kimaxolod akkor még a leglasabb egység is gyorsabb lesz bármelyik sárkánynál.

A modot itt találod de regelned kell az oldalra, hogy leszedd!

Nem az energiacsíkra gondolok. Azt értem, egyébként az szerintem csak az aktuális (értsd éppen az az egy, amit sebzel) életereje. Pl: van 2 óriásod, akkor 2-es szám van az óriás alatt, de a csík már csak félig van és sárga, mert a "második" óriást már lesebeztem 900-ról 450-re. Ha a második óriás meghal, akkor a csík újra zöld lesz, mert az elsõ még full jól van majdenm max HP-val.
De a csík mellett van egy szám jobbra, az mi? Biztos, hogy nem az egységek száma, nem is a HP száma, csak nem tudom, hogy mi.
Ezt egy picit módosítanám: a HP csík azt jelzi, hogy a "csapatból az elsõ" egységnek még mennyi az aktuális életereje (zöld: max. - piros: mindjárt kampó). Tehát ha van 10 fekete sárkányod, és a csíkjuk pros, akkor figyelni kell rá, mert egy mindjárt kinyiffan.

Ez csak magas HP-jú egységeknél érdekes, nyilván egy 20-30 HP-s csapatnál tökmindegy, de egy 800-as fekete sárkánynál (amit pótolni se olyan egyszerû) már hasznos lehet...
penge25
Nem ez csak azt szimbolizálja, hogyan fogy a sereg. Pl van a csat elején 100 archered, akkor még maxos a sereged tehát zöld a csík, ha viszont sebzés éri és elfogy kb 20, akkor már sárga lesz a csík, piros meg ha drasztikusan csökken a számuk, mit tom én kb 100-ból már csak 10 darab van életben. Ennyi jelentõsége van az energicsíkjuknak.

Szerintem sem olyan nagy probléma a slightly stronger vagy strong csapatok (mondjuk impossible-re még én sem ugrottam rá magamtól 😊), hiszen varázslatokkal brutálisan le lehet gyengíteni õket, õk meg nem nagyon varázsolnak, csak a skilljüket használják. A lényeg, amit már korábban is olvastam, a kezdés, vagyis kell legalább egy magas initiativvel rendelkezõ egység, aki miatt Te kezded a csatát. (nekem ez jelenleg egy csapat royal snake, de késõbb sárkányok ellen ez biztos sovány lesz).
Az én legnagyobb gondom a lassú manatöltés adventure map-en (erre a tulajdonságra még nem költöttem csak 1-es szinten van), ezért rendszeresen abba a problémába ütközöm, hogy egy sikeres csata után ugranék neki a következõ ellenfélnek, mert magas a Rage, viszont alacsony a manám, ezért inkább várok picit, csak addig meg lemegy a Rage. De még így is jobben megéri nekem várni. Csak vészhelyzetben használom a mana potiont, amikor beszorulok két erõs ellenfél közé, mellé, és ahogy végzek az egyik csatával, már jön is nekem a másik ellen.
Esetleg erre vmi ötlet, vagy Ti is így csináljátok?
Lenne még egy kérdésem:
Csata közben alt-ot nyomva megjelenik az egységek alatt a HP-juk és a HP csík mellett egy szám. Ez a szám néha zöld, sárga, vagy piros, és általában csökken.
Nem tudjátok véletlenül mi lehet ez? (Akciópont esetleg?)
penge25
Nos hardon végigtoltam a játékot, kurvára tetszett hogy a végén a démon world meg a labirintus kicsit tápabb lett, kicsit változtatva a taktikán azonban megoldhatóak voltak kisebb veszteség nélkül még az impossible enemyk is. Én második lettem a ranglistán, hard fokozaton és 3 milla aranyom maradt a végére 😊 Várom a kieget már nagyon.
Off: Más valaki tudna ajánlani olyan kaliberü free mmo-t mint a wow, aminek olyasmi feelingja van mint annak. Sok mmo-t ismerek és próbáltam ki de a wow-on kívül nem kötött még le semmi. Talán majd az Aion, de az csak 2009-ben jön ki 😞

azért írja impossible-nek mert õ csak a tiszta nyers erõt hasonlítja össze sztem... azt nem kalkulálja bele h te miket tudsz varázsolni... és persze a taktikát se 😊
gandrus
Nem az a lényeg, hogy mennyi a leadershiped. Én impossible-nek írt csapatokat is simán lenyomtam általában, csak taktika kérdése. Arra meg bõven nyújt lehetõséget a játék. 😊 Nem emlékszem pontosan, de kb. 4-5 millió arannyal fejeztem be a játékot úgy, hogy vagy 1,5 milliót vagy többet költöttem rúnákra.

Sheltem
Picit kezdek csalódni amúgy a játékban. Onnantól, hogy beléptem a démonokhoz olyan szinten amortizálódik le a csapatom minden csata után, hogy nem gyõzöm arannyal.

Most léptem be a labirintusba lvl 27en 37 intelligence, 19 attack , 13 defense és 19900 leadership, maxravásárolva a csapatot is belebotlok impossible groupokba...Nem hinném, hogy olyan sz*r hõsöm lenne, de vicc, hogy fizikailag nem lehet közel sem akkora csapatom mint az ellenfélé egy elég jó leadershippel...

nézd szépen végig az összeset... fél óra max😊 én is ezt tettem elõször
Sheltem

Most akkor ez hogy is van? A leírás szerint a 10esnek a piramisnál kell lenni. Az pedig már aktív..

Sheltem
Köszi már csak a felsõ hiányzik..ami a piramis után van elvileg, vagyis az van a kör közepén nem? merthogy az aktív..szóval passzolok 😞

JackSparrow88
http://gamempire.extra.hu/articles.php?article_id=37
Itt megtalálod az összes obeliszk pontos helyét és még pár apróságot 😊

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

Sheltem
918 as hozzászólás alapján se találom öket

Sheltem
Gyerekek 2 obelisk hiányzik nekem, és már a démonok jönnek.
Meg tudná valaki mondani hol vannak pontosan?

Demons Land. Ahol a küldit kaptad, mögötte lévõ lift. Egy kerek platform ahol körben fáklyák égnek. Sok sikert.

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

penge25
Bazz, akkor ez merre van pontosan én már leszámoltam a démonokkal meg haas labirntussal is már murdok vagy mia fenébe vagyok. De még démon wordot ezért nem zártam be hogy ezt a küldit még megcsináljam. Szóval pontosan hol melyik mapon van ez a teleport vagy mi?

egész pontosan ami "mögötte" van lift azzal😊 ja és tényleg a lopás a célszerû 😄 utána kapsz a démonok ellen nagyon hatásos kardot😊
Egy liftel tudsz lejutni egy teleport körhöz. Ez visz át a sárkányok földjére Ultrax-ba. Figyelem csak egyszer mehetsz le, utána a portál bezáródik. Ha túl kemény a csapata próbálkozzál a lopással, én is így szereztem meg a tojást. Jó szerencsét!

penge25
Figyuzatok nos kaptam egy küldit egy démonnak a sapphire eggs kell Ultraxból ez holvan? Mármint Ultrax? ez egy vár nem gondolom én!

most nem azért de ezeket már rég megválaszoltam... minek írsz tripla post-ot?😛

no offense
A Kõfejet Verlon Forest 13 Itttalálod

Itt
tudod aktiválni! Nézd meg a rérképet!

Haas Labyrinth- ban tudsz majd rá találni, de véletlen szerûen generálja a cuccosokat. Én 2-õt tudtam venni.

Az igazság az, hogy mindenevõ vagyok, de idõ hiányában (élet, meló stb)nem az ilyen jellegû játékokkal játszom, hanem inkáb FPS. Az gyors és nem vesz el ennyi idõt. Azért felírtam õket és rájuk fogok nézni, mert mindig jó talonban egy ilyen játék. Kár, hogy a mostanival sem bírom ki, hogy ne játszam, annyira jó 😊 De ez picot már off topic, bocs
penge25
Homm 5 igen ilyesmi, de nekem ez sokkal jobban bejött. Nekem a Homm V. nem hozta a Homm3 hangulatát. Még ami nagyon jó játék a Disciples 1-2, ez is ezekhez hasonló körökre osztot rpg/rts. Amit még ajánlani tudok, de az valós idejû rpg/rts, de nagyon jó hangulatú game a Spellforce 1-2

Szerintem is zseniális, de én ezt úgy mondom, hogy HoMM 3 óta nem játszottam ilyen játékkal.
A HoMM 5 már vmi hasonló volt nem?
penge25
Már alig várom, hogy otthol legyek, mert én csak hétvégén tudok este játszani néhány órát 😊 Meló, feleség pici baba nincs már annyi szabididõm mint régen, s a családom többet ér bármelyik játéknál! Lehet be is fejezem hardon, mert már a démonokkal leszámoltam, minden küldi kész már elvileg csak a labirintus van 😊 Aztán neki esek impossible-on, ha megveszem a magyar verziót 😊 Aki azt mondja, hogy szar ez a játék az nem tudja mi az igazi játékélmény. Én a wow-ot hagytam abba e miatt <#beka2>

2.5k-t bocs...
penge25
Sebezhet esetleg úgy, hogy valhogy megszerezte a tûzsebzést erõsítõ tárgyak valamelyikét, van egy nyakék, ami +30%-kal növel minden tûz alapú spellt. Na én még ezt nem tláltam meg sehol 😞