2313
Bus Simulator 2008
-
kivétel nélkül(még nem láttam másat), sőt a C80 is négyajtós mind. -
nálunk(szabolcs volán) is 4 ajtós 280asok járnak
Gibor lesz busz az MHG-ban? -
A galériámban van 3 modell (4 kép), mind zanoza-val készült -
én bldendert tanultam -
Gibor #809 én 3dsmaxot ajánlom sztem egyszerübb és töbmindent lehet... sokkal többminent... és vlamien szinten tudok segíteni... -
Haresz80 #808 Letöltöttem a Zanoza-t, bevallom hogy életemben nem láttam még modellező programot, de szeretnék ebbe beletanulni. Én egy Ikarus 412-es-re gondoltam, aztán később más BKV-s buszokra is. Segítenétek, ha van egy kis időtök? -
Gibor #807 hát ahoz lehet de az én gamémhoz igen :D na mind1 amugy én sima buszt ikarust régi classikot csinálok nemtom a nevét de majd adok képet. -
A játékhoz készülő modellekhez nem kell ennél jobb program. -
Haresz80 #805 Lesz akkor egy szép kis család. -
ha kész lesz, ugye megtsinálod borsodvolános textúrával:D
-
Haresz80 #803 Ha már van duplacsuklós, csuklós, akkor lehet még szimpla ik 260-as is. -
Haresz80 #802 Gyors, és jó munka. -
Gibor #801 oké te tudod... de Zmodeler-el azért lesznek határok :D -
Én jól elvagyok a zanoza-val. Renderekhez én is a 3dsmax-ot használom, biztos láttad már a rendereket a pótról, és a buszról (Ikarus EAG E99) -
Gibor #799 zanoza? te jóságos ég... az egy rakás..... na szóval 3dsmax sokkal jobb én azt használom nem csak a fájl formátumok miatt meg egyebek hanem olyan rendereléseket csinálok hogy azthiszd a játékból van pl... meg most nemakarom sorolni az előnyeit... és nem nehéz kitanulni én kb 1-2 hónap alatt tanultam meg... -
PcBalu #798 remélem belső vezetőállás lesz ebben mert az a lényeg! A bus driver ezért nem jött be olyan mintha matchboxos játékkal játszottam volna. :( -
Á, az nekem túl bonyolult, pedig azzal sokkal gyorsabb lenne.
Zanoza modelerrel csinálom.
4ajtós 280-as, és 5 ajtós 293-as:
-
Gibor #796 Na asszem az én ikarusomat befejezem véglegesen... amugy meg még mindig nem a legjobb a dolog... mert a képeken a táj még elég gagyi sztem.... meg a buszis de már azért látok vlami értelmesebb képeket mint eddig. -
Haresz80 #795 Mennyire nehéz egy ilyet csinálni? Te ugye 3ds maxal csinálod. -
Haresz80 #794 Oké, mostmár értem, és köszi mindent. -
Ahány busz annyi féle. Nálunk itt a mátra volánnál 3 ajtós 280-asok vannak. Én azt a típust építem, a 4 ajtós az inkább a helyijárati buszokra jellemző, azok nekem nem is tetszenek annyira (de persze csinálok olyan verziót is).
A 293-ast csak összedobtam a kép miatt, a 2. ajtót odatenni már csak a kép elkészülte után jutott eszembe, de már nem volt kedvem. De most gyorsan rávarázsolom.
-
Haresz80 #792 Ez 3dsmax-al sikerült? -
Haresz80 #791 Ezek a képek a Maffiából vannak? Vagyis egy módjából? -
Haresz80 #790 Nehogy félreértsd, ez javaslat, nem szidás, a munkád nagyon király csak az ajtók. Nagyon precíz munka, gratulálok amúgy. -
Haresz80 #789 De a valóságban a 280-as ikarus általában 4 ajtós, és a képeken a duplacsuklós az 5 ajtós. Nem lenne jobb úgy csinálni ahogy a képeken van? -
Puhos #788 Bocsi nem sikerült Ikarus 293 -
Puhos #787 Helló mindenki!
Itt egy kép az Ikarus 293-ról!
-
köszi az adatokat jó tudni h valaki ennek is utánna nézett! -
"Az Ikarus gyár 1988-ban elkészítette a leghosszabb magyar autóbuszt, a 22 m hosszú Ikarus 293-at. A prototípus megjárta az akkor kötelezőnek számító BNV-ket, valamint próbafutásokat végzett Budapesten, elsősorban a 61E járaton, de más viszonylatokon is. A buszt vezető sofőrök a jármű lomhaságára, nehéz gyorsulására, oldalkilengésére, valamint a nehéz kanyarodásra panaszkodtak"
"A 293-as típusszámú, többcsuklós autóbusz igazi járművonat. 22,5 méteres hosszával, D 2156MT6U turbófeltöltött, 184 kW-os motorjával 229 utast szállíthat. A kimondottan nagy szállítókapacitás előnyösen felhasználható ráhordó járatoknál (előváros-metró). Bár a jármű az ENSZ EGB fordulófolyosójába belefér, belvárosi közlekedésre - körülményesebb mozgása miatt - nem javasolt. Egyes országok közlekedési hatóságai külön buszsáv kijelölését tartják szükségesnek a jármű közlekedéséhez. A jármű csuklószerkezetei eltérőek, az egyik golyókoszorús, becsuklásgátlóval ellátott, másik hagyományos, királycsapos. Ez a megoldás biztosítja a jármű stabilitását és megkönnyíti a manőverezést kormányzáskor (bár a tolatás így is nehézkes művelet)." -
beresa #784 hát a képek alapján elég gagyi játék lesz, de remélem azért még finomítanak rajta -
jah, a legnagyobb rémálmom a szögletes kanyar.....csak ezt az egyet oldják meg valahogy könyörgöm ! -
gabesz012 #782 Hát, akármilyen hihetetlen, de fordulékonyak ezek a duplacsuklósok. A bkv-s teszt idején bebizonyosodott, hogy a duplacsuklósnak elég annyi hely forduláskor, mint egy simának (sőt a sofőrje azt mondta, hogy még fordulékonyabb is, mint a sima 7700-es Volvo)...
A képek alapján javult a helyzet a játékot illetően. :) De a kijelzők azért elég bénán néznek ki, meg az úton is van még mit csiszolni; eltűntetni a kocka kanyarokat, meg a textúra is lehetne szebb. -
stuka85 #781 Na viszaszivom amit gondoltatni akartam a hellgate bus.. dologal eddig jó kis játéknak nézki bár szerintem csusztatni fogják remélem csak karácsony környékére. Bár az elején is valamiféle szimulátor-tycoon hibridnek igérték.... nem? Ezt csak a graf miatti sziszegőknek mondom, ja és még így is naygon steril a környezet az ujképeken. -
Jó játék lesz:)
Tudtommal közlekedik ilyen "duplacsuklós" busz Magyarországon, pl Bp-n, de nem minden útszakaszon, ugye a mérete miatt... #763 azért elég gyanúsnak tűnik
-
azért kiváncsi vagyok hogy gondolták azt a dupla csuklóst. tuti hgoy ha végigviszed a játékot akkor kapod meg jutalom gyanánt. azt a kanyart mögötte be se lehet venni :C -
Jeppe #778 Fuhh remélem jobb lesz mint a bus driver!
-
már Marijn is írja, hogy ezek a képek valszleg már nem a bétából származnak. -
Szupik a képek!!
-
ja -
Hat, amig nem jelentik be, hogy eltoltak a megjelenest dec. 7-rol, addig lehet remenykedni. A remeny hal meg utoljara.