Tudományos könyvajánló
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ebben a toppikban az elektronikus könyvekről is lehet szó??? - frankó lenne!!!
<#szeret>#szeret>
itt
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
de ez csak egy 2kredites tárgy (a lazába ezt is beleértem)
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
1ébként ma olvastam el annak a 6. fejezetnek a kicsit emberibben, közvetlenebbül megfogalmazott változatát (vagy csak másodszorra világosabb volt). Ha érdekel megosztom. A ZH pedig majdnem 100%-os lett:) (de persze laza volt).
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
inkább arra gondolhat, hogy egy adott személy véletlenszerûen választja ki, csúcsidõn belül, kit és mikor hív. tehát úgy értem, valószínûbb, hogy egy adott személy csúcsidõben fog hívni, de nem hív mindenki ugyanabban az idõpontban, hanem csak egy bizonyos valószínûséggel (ami csúcsidõben nagyobb, máskor kisebb), és a személy, akinek hív, is véletlenszerûen van kiválasztva (szintén, nem feltételezem, hogy minden személyt azonos valószínûséggel hívhat.)
Viszont a komm. hálózatról állítja, h készítésénél feltételezik, h véletlenszerûen hívják egymást, ami sztem hülyeség. Nagyon jól tudják, h mettõl meddig van csúcsidõ egy nap (vagy egész évben) és annál még nagyobb forgalomra terveznek.
Az meg, h az emberek egy része egy ideig hallgat és nem használja a rendszert lényegtelen, hiszen semmi sem kényszeríti ezen hallgató embereket, h egyszerre használják a netet és közben megint mások pedig ne használják, vagyis átlagban ugyanazt a forgalmat várnánk. Errõl viszont nem szólt, h õ nem ezt várná. Csupán egyéni szokásokról beszél, holott a rendszert sok emberre tervezik.
Késõbb leírja, hogy nem napi, heti idõintervallumokról van szó, hanem olyan "szokásról", hogy emberek hónapokig nem írnnak, aztán egyszer csak ontják az irományokat és ebben a folyamatban van rendszer és elég álltalános. Egyszerûen - ha jól értem - nem véletlenszerû, hogy ilyen villanásszerû periódusok vannak és ismétlõdnek pl. mail-ezésben. ndszer van benne. Asszem ez a lényege.
Annak akit éppen foglalkoztatna a Mo-i oktatás és pedagógia bajai.
Én éppen egy ZH miatt olvastam el a 6. fejezetet és pont jól egyezett személyes tapasztalataimmal, viszont összességében nagyon általános, levegõbe lógó a szöveg (nekem azért már vannak konkrétabb elképzeléseim).
"A telefonvonalaink úgy vannak megtervezve, hogy feltételezik, a telefonálók véletlen idõpontokban hívják egymást, az internet routerei arra vannak szabva, hogy az e-mailek és adatcsomagok véletlenszerûen érkeznek és mennek keresztül rajtuk"
Ezt hogyan értheti? Tudtommal pont, hogy tudják és rendszeresen figyelembe veszik, h mikor nagyobb a forgalom.
Na ilyesmi gondolkodásmódra gondolok: abból indul ki,hogy lehetséges ez, az...stb. Így lehet felfedezni, megérteni. Tetszik a gondolkodásmód. Marhára.:)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Szerintem mindegy hogy hol, hogyan, mit olvas az ember, már az is jó hogy olvas! :)
Mindig meg van arra a lehetõségünk hogy mûveljük magunkat, csak élni kell a lehetõséggel.
Barabási Albert-László - Villanások - A jövõ kiszámítható
Olvasmányos kis könyv, érdekes eseteket tár fel, miszerint hogyan lehet bizonyos adatok ismeretében "megjósolni" a jövõt.
Elõször is nagyon örülök neki, hogy vannak még emberek, akik olvasnak a mai modern világban, amikor az elektronikus média teret hódított magának, sõt a hétköznapok munkaeszköze, elengedhetetlen kelléke lett sok háztartásban.Az emberek elõbb utóbb teljesen elfelejtik, milyen érzés egy szép könyvet a kezünkbe venni, és a frissen nyomtatott lapok illatát érezvén olvasgatni egy remekmûvet. Pedig egy könyv tanít nevel szórakoztat, mondta szegény megboldogult nagymamám. Milyen igaza volt. Még a szókincse is gyarapodik az embernek, és stilisztikai érzékét is fejleszti.
Az ekonyv.linkcenter.hu oldalon rengeteg internetes könyvolvasó linkje megtalálható. Én azonban ha könyvet olvasok, és véletlenül arra vetemedek, hogy azt elektronikus formában olvassam el, akkor mindig a google szolgáltatását használom, amiben ha jól tudom a legtöbb elektronikus olvasmány található, a folyóiratoktól a könyveken át elemzõ esszékig minden. books.google.com. Kellemes idõtöltést! :)
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Sorozatcím: Ontológiai coaching I.
ISBN:978-963-06-8867-4
A könyv elsõ darabja a Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány könyvsorozatának, melynek fõ célkitûzése a filozófia több évezredes eredményeinek felhasználása a szervezetfejlesztésben, a szervezeti kultúra alakításában, az életminõség javításában, valamint az ontológiai coaching nevû új diszciplína kifejlesztésében
A könyv rövid tartalmi összefoglalója:
A Vízen járni címû könyv a személyes és szervezeti válságok megoldásának komplex rendszere, „kognitív filozófiája”, egyben a 21. század ontológiai körképe. Úttörõ kezdeményezés a hazai life coaching oktatásban, valamint a gyakorló coachok számára is hasznos módszertani kézikönyvként használható. A könyv a coaching kreatív újraértelmezése korunk kognitív tudománya révén. Kissé anakronisztikusan, de adekvátan fogalmazva: átfogó életfilozófia. A könyv üzenetét meghatározó fontos belátás, hogy az anyagi javak létrehozását fokozatosan felváltja a tudástermelés, a manufaktúra leszármazottait a mentofaktúra. A Vízen járni szisztematikus, egyben játékos bevezetést nyújt a „kreatív rombolás” 21. századi technikájába.
A szerzõkrõl:
Dr. Kollár József Phd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi
Kar Filozófiai Intézetének tanára, esztéta, mûvészetkritikus, a hazai life coaching oktatás megteremtõje.
Dr. Kollár Déri Krisztina mérnök-szakközgazdász, gyakorló coach, akkreditált igazságügyi mediátor, mediációs kiképzõ trénere
A könyv borítóján található ajánlások:
„Kollár József különös nyereség a magyar szellemi életben...”
Prof. Pléh Csaba, akadémikus
„Dr. Kollárné Déri Krisztina jelentõs munkát végzett a szervezetek
hierarchikus információs és döntési rendszerének, valamint a szervezeti
és vezetési kultúra fejlesztése terén.”
Prof. Kálmán Erika, intézetigazgató
„Ez a könyv kreatívan ötvözve több tudományág eredményeit nagyszerû, új
ablakokat nyit a világra és önmagunkra. Elgondolkodtat, cselekvésre
ösztönöz és új utak kipróbálására indít.”
Dr. Rusznák Tamás, az Állami Bankfelügyelet exelnöke, egyetemi oktató, coach
E-book: 5.900 Ft (hallgatóinknak ingyenes) megrendelés ->
Könyv ára: 4.900 Ft
Hallgatói ár: 2.900 Ft
egy oldalán se unatkoztam, tömören járja körbe a témákat (néhol talán túlságosan is), épp ezért jó könyv nyaraláshoz is
tartalomjegyzék itt
A kivétel erõsíti a szabályt, kivéve ha nem
Brian Greene: Az elegáns univerzum, Szuperhúrok, rejtett dimenziók és a végsõ elmélet kihívása
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
Bánki M. Csaba - Agyunk fogságában
jelenleg James D. Watson - DNS Az élet titka címû könyvét olvasom
azért különösen érdekes, mert a DNS lánc egyik felfedezõje írta
rákaptam a témára, de persze inkább sztorizás mint tudományos, ami meg tudományos ott elvesztem a fonalat <#hawaii>#hawaii>
itt a tartalomjegyzék, sok területet érint, akit felcsigáz a klónozás az ne hagyja ki!
Élesszük már fel a topicot! Vannak jó könyvek!
EMBEREK! ÉBRESZTÕ!!!
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
Péter Róza: Játék a végtelennel
valahogy így lehet a tudománnyal is, csak mások az arányok :)
mi van megakadt a tû?
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Nem fizikus. Mérnök.
Impulzus üzemû makroszkópikus kvantum-oszcillátor, mosógolyó, Lasik@home, vízautó, gravomágneses falszárító,... folytassam?
Rengeteg marhaságot próbálnak eladni, és sokat sikerül is az emberi gyarlóság, hiszékenység, csodavárás folytán.
De ezzel együtt jár az, hogy a 99%-ot még azelõtt beledöngölik a jó anyaföldbe, mielõtt a fogyasztóvédelem tenné (mert az elven mûködõ termék vagy mûködésképtelen, vagy megtévesztõ reklámot folytat).
Több, mint érdekes..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Héjjas István : Buddha és a részecskegyorsító
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth