61
Milyen tudományos témájú könyvet olvasol?
-
Ingyenesen letölthető ;) -
brandboy #20 Alapmű:
Péter Róza: Játék a végtelennel -
marketing szakemberek szokták mondani, hogy a marketingköltségek 50%-a kidobott pénz...csak nem tudják melyik 50% az :)
valahogy így lehet a tudománnyal is, csak mások az arányok :) -
A hanglemez meg nem bakelitből készül. A régebbiek sellakból, az újabbak meg PVC-ből/PVA-ból. -
HUmanEmber41st #17 Még a bakelit lemezjátszók korában mondták ilyenkor:
mi van megakadt a tű? -
http://www.lelekbenotthon.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=153 -
"Fizikus "tollából":"
Nem fizikus. Mérnök.
"Felfoghatjuk a kérdést úgy is, hogy áltudomány voltaképpen nem létezik."
Impulzus üzemű makroszkópikus kvantum-oszcillátor, mosógolyó, Lasik@home, vízautó, gravomágneses falszárító,... folytassam?
Rengeteg marhaságot próbálnak eladni, és sokat sikerül is az emberi gyarlóság, hiszékenység, csodavárás folytán.
"Az áltudományok leleplezésére fordított pénzt, időt, energiát gyümölcsözőbben lehetne hasznosítani oly módon, hogy megpróbáljuk megkeresni az abszurd ötletek között fellelhető 99 % zsákutca mellett azt a bizonyos 1 %-ot, amely a tudományt valóban előbbre viheti."
De ezzel együtt jár az, hogy a 99%-ot még azelőtt beledöngölik a jó anyaföldbe, mielőtt a fogyasztóvédelem tenné (mert az elven működő termék vagy működésképtelen, vagy megtévesztő reklámot folytat). -
HUmanEmber41st #14 Az oldalon lejjebb olvassátok el a cikket az áltudományokról pls!
Több, mint érdekes.. -
Fizikus "tollából":
Héjjas István : Buddha és a részecskegyorsító -
blackgamer #12 fonetikusan igen, görögöknél nem ritka a hasonló (magyarban humoros) név :) -
HUmanEmber41st #11 A görögöt tényleg Diofantosz-nak hívták????
Ez így szilveszterkor elgondolkodtató :D :D :D -
blackgamer #10 kiolvastam ACZEL, AMIR D.: A NAGY FERMAT-TÉTEL című könyvét
ajánlom mindenkinek mert nagyon érdekes a történelmi kronológia, sokat tudhatunk meg belőle korabeli matematikusokról és szórakoztató olvasmány, nem kell hozzá matematikusnak lenni
írás a wikin -
ment privi :) -
blackgamer #8 privátban megírom... -
Ez érdekel. Bár van néhány trükk, amit én is alkalmazok, de mégjobb lenne továbbfejleszteni fejszámolási készségeim. -
Vardar #6 Na és hol van az online változat? Olvassatok Danikent és Nemerét. -
blackgamer #5 Arthur Benjamin & Michael Shermer: Fejszámolás - Boszorkányos matematikai trükkök könyvvel szemeztem a minap, erre most váratlanul szembejött egy online, digitalizált változata, szóval biztos átfutom...
-
blackgamer #4 Hawking-tól szeretnék olvasni, nagy koponya lehet, Discovery-n szoktam hallgatni
Egely egy könyve nekem is itt figyel a polcomon :) nagy csalódás volt, de legalább tudom hogy ilyen is van -
:DDD Ahogy megláttam a topikot, jöttem egyböl ajánlani a "káosz egy új...." c. könyvet. Nem gondoltam volna, hogy pont ez lesz az első ajánlás.:P Amúgy nagyon jó köny, én már kétszer elolvastam.
Egy másik alapmű: Stephen W. Hawking - Az idő rövid története(a brief history of time from the big bang to black holes)
A jelenkor egyik legnagyobb fizikusának tartott lángelme leghíresebb és legnépszerűbb könyve a világegyetem titkairól mesél
Ha létezik olyan kategória, hogy tudományos bestseller, akkor Stephen Hawking ma már klasszikusnak és megkerülhetetlennek számító könyve, Az idő rövid története feltétlenül kiérdemli a helyet az első tíz legolvasottabb tudományos igényű mű között............ -
Einstein: A Relativitás elmélete
Vagy valami hasonló a címe. Einstein írta elméletéről úgy, hogy még
a laikusoknak se okozzon komoly gondot megértése.
Amúgy jó topic!
Egyébként már előre látom a tudományos vitát, mikor megjönnek az Egely könyvek. De inkább menjen is az előző mondat a süllyesztőbe! -
blackgamer #1 Sziasztok!
Hasznosnak tartom egy könyvajánló topik létrehozását, mert egyes témákban sokszor több könyv is elérhető és itt választ kaphatunk hogy melyiket érdemes beszerezni.
Ezenkívül a tudományos fórumrész látogatóit is összehozza, jobban megismerjük kit melyik téma foglalkoztat éppen, melyben van otthon.
Én jelenleg James Gleick - Káosz című könyvét olvasom.
Olvasmányosan írja le a káosz megismerését tudománytörténeti formában. Laikusok számára jól érthetően.