Az USA-ban is letiltják a sokat letöltőket
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy 8 Mbps-es garantált kapacitáson best effort jellegû szolgáltatásnál akár 50-100-an is osztoznak, így tud a havidíj ezzel arányosan megfizethetõ árszintre csökkeni. Ez viszont azt is jelenti hogy a 2.5TB-os forgalomnak is ennyi ember között kell szétoszlania. Hogy ennek milyen a mértéke, mindenki letölt mondjuk 25GB-ot, vagy van akik százat töltenek, míg mások csak 5-öt, az a szolgáltatót kevésbé érdekli addig amíg a kereten belül maradnak a userek. Ha viszont átlépik a keretet akkor a nagyforgalmú, hardcore userek forgalmát fogja a szolgáltató lecsökkenti úgy hogy a nagy totál kereteforgalma meglegyen. Mivel ezen userek bevétel(havidíj)/költség(forgalom) aránya messze nem olyan jó mint a többi kis forgalmú useré. A túl nagy forgalommal járó költség a hardcore usereknél igen magas, miközben az általul termelt bevétel elenyészõen kicsi, így ez nem gazdaságos ügyfelek. Ha szorítani kell a nadrágszíjon a szolgáltatók elsõként a nem gazdaságos ügyfelektõl szabadulnak.
Nem lehet hogy ez a letöltés mánia a perc alapú modemes netes ISDN-es idõszakbõl marad berögzõdés ? Hogy amilyen gyorsan csak lehet használjuk ki az erõforrást mert minden pénz számít.
Mert most amikor ugye nincsenek olyan nagy korlátok, (jóformán semmi) és a sebesség is elégséges, ha épp kedvem van filmezni akkor letöltöm. Ha nincs akkor nem. Ha holnap lesz akkor holnap töltöm le. Nem pedig az hogy bekötötték a netet aztán elkezdem letölteni a világhálót.
Nálam nem egyszer volt olyan, hogy este 8 kor gondoltam egyet megnéztem a mozimûsort, meg 1-2 DvD kölcsönzõ ajánlatát, ami megtetszett film azt letöltöttem, DC vagy fizetõs vagy akárohnnan, és este 10kor már néztem is az "esti" filmemet 😊 ( mondjuk a gyûjtõszenvedély megérthetõ indok lehet... )
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A probléma forrása ott van hogy ellentétben más szolgáltatókkal, ahol legalább meghatároznak egy konkrét fix havi forgalom értéket, a Comcast évek óta nem hajlandó erre. Csak van egy láthatlatlan korlát amit elérve majd büntetnek de senki nem tudja meddig nyújtózkodhat. A Comcast meg azért nem mond semmit mert adott lokális helyzethez köti mikor mennyi a sok. Azon a területen ahol nehezen és drágán lehet fejleszteni és sok hardcore user van, értelemszerûen kisebb forgalom is sok lesz a szolgáltató szempontjából mert az átlag userek forgalma mellett dugót okoz. Ott ahol könyebben, olcsóbban bõvíthetõ a hálózat és esetleg még kevés hardcore user is van, ott ez kevésbé zavarja a szolgáltatót. Ennek ellenére mindenképp jobb lenne Comcast részérõl egy fix korlát megnevezése.
Ezesetben akkor tényleg egy extrém díjcsomagot kéne bevezetni. Persze sz.tem ezzel egyidõben meg is szûnne az extrém letöltõk 95%-a.
Ez lazán visszaszoritható lenne ha a mélyen tisztelt kiadóknak lenne agyuk.
Mert a játékokat mert ugye abból nagyon sok fogy warezban nem mocskos 12-17 ezrek lennének hanem 4-5 ezer akkor sokkal többen vennék meg és lazán behozná azt ami 17 ezres árral hozna. Bárki bármit mond ez így van.
Ott van a Flatout 2 esete (no nem Tóth Marival 😄 ) 1919Ft-ért árulták és rettentesen sokan megvették/megveszik.
Next PC upgrade: 2022
Nekem a HD filmek jelentik a nagy letöltéseket, de azok, amiket meg akarok nézni, már jobbára megvannak, minden tucat filmet meg nem töltök le.
Most gondolkozom rajta, hogy nem kell nekem a 700KB/s letöltési sebesség, elég lenne mondjuk 100KB/s. Csak lusta vagyok csomagot váltani. ;-)))
Annyiban egyetértek, hogy ha valaki korlátlannak hirdeti a csomagját, akkor nehogy kiderüljön, hogy 8GB/hó, mert az nemhogy korlátlan, de inkább a sz*r kategória... 8GB/hóba nem nagyon fér bele pl. a kimaradt sorozatok, híradók, mûsorok megnézése v. a rendszeres vírus, windows, programfrissítés, amikor egyetlen patch nemritkán a 1GB határán is tud lenni...
A múlt hónapban pl. nekem 7,5GB letöltésem és 2,5GB feltöltésem volt. És semmi komolyat nem töltöttem le a netrõl, de programot, se HD filmet. Ez a patch és a normál netezés forgalma...
Ha te 8 Mbps-en havi 2.5 TB-ot akarsz letölteni akkor vegyél garantált elérést ahol az elérési hálózat és az ahhoz kapcsolódó felhordó és gerinchálózat is úgy van kialakítva hogy bírja ez a terhelést. Persze az ár is ennek megfelelõ lesz, sok száezer forintis havidíj.
Ha viszont best effort elérésû szolgáltatást veszel akkor azt azért kapod meg havi 10 ezerért mert osztozol a közös erõforrásokon, és így osztozol a közös garantált erõforrás díján is, ezért tud egy fõre vetítve olcsóbb lenni ez a netezési forma. Végülis ez tette lehetõvé hogy világszerte ma már 300 millió fölött van a szélessávú netelõfizetõk száma. Ha még mindig csak garantált neteléréseket lehetne venni sok százezres havidíjakért, akkor nem túl sok lakossági elõfizetõ engedhetne meg magának ilyen drága szórakozást.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Világos, de akkor se reklámozzák korlátlanként a szolgáltatást, mivel nem az.
nekem sok elmegy pl. a channel9 és hasonló videókra.
van egy haverom, hát õ is ilyen 50-80GB-kat szed le havonta, és nemtudom elképzelni hogy mit.
De most õszintén...havi 112film?? Mi a fenét kezd ezzel az ember? vagy ha mp3 ban számoljuk...1000 szám / nap ? Az már havi 30.000 szám... Ki a fene hallgat vagy ki képes meghallgatni ennyi számot?
Most lehet fikázni, de én tényleg nem értem mi a fenét lehet letölteni 50-80GB-ot havonta?
Én is mindig leszedem a legújabb játékot mindegy hány gigás. Havi többet is. Van hogy régebbieket is. Leszedem a legújabb filmeket ( ami érdekel ) van hogy havi 15-20-at is! És persze zenét is töltök...
De sehogy se jön össze az 50Gb sem ! Aki nem üzleti céllal tölt annak mibõl jön össze ennyi ?😊
Ennek az ismerõsömnek kb abból jön össze, hogy ugye törrentezik, és a feltöltés is beleszámít v.hogy az összesbe...mind1. Meg filmeket szed le. Több száz filmje van, Where isit ben oldalakon keresztül van katalogizálva a több száz Divxes film, de kérdezem én , mikor fogja tudni ezt mind megnézni ? Na mind1.
Én úgy vettem észre hogy a havi 20-40Gb bõven elég mindenre. Havi 112 filmet vagy napi 1000mp3-at letölteni meg egyszerûen értelmetlen. ( hacsak nem biznisz 😊
Tehát ez napi és nem havi szint,és lehet csak a hónap végén számolnak egy átlagot.
\"Nem tudtam, hogy lehetelen, ezért megcsináltam!\"
És csodálkozunk a felméréseken hogy a magyarok nem értik amit olvasnak...
nyalogasd a 4 gigabites vonalat, fizesd is, csak ne használd.
Egy zene lehet akár 1 teljes audioCD-nyi is, az meg ugye lehet 700 MB is.
A filmeknél is vegyes a helyzet. Milyen formátumú film? Ha HD-s, akkor ez akár 200 GB is lehet 4 film esetén (BR).
Szóval a cikk nagyon pongyolán fogalmaz, itt egyértelmûen GB-ban kellett volna az értéket meghatározni, azt meg mindenki lefordíthatja magában, hogy az általa letöltött tartalmakból mi mennyi...
És ezek egyáltalán szolgáltatónak merik nevezni magukat??
Elsõ esetben minimum fogyasztó megtévesztéséért lehet kártéritési pert igényelni, a másodikban pedig normál pert is ha erre hivatkoznak és a szerzõdés nem tartalmazza.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Nekem csak egy 512KBITES (60kb/s) netem van, de korlátlan és ezzel töltök mindent, ami kell (DVD film és akár 6 gigás játék is). Lehet hogy várni kell rá 2-3 napot, de így legalább nem lesz 500GB letöltésem (kb. 20-30 gigát töltök le egy hónapban). Így tényleg csak azt szedem le, ami nagyon kell.