478
10804749371251051292.jpg
Games Workshop táblás játékának pc-és változata.
  • yetiman
    Sajnos még nem készítettek hozzá demo-t. Valószínűleg a közeljövőben el fog készülni valami ahhoz hasonló!
  • Bandeeka
    Sziasztok!
    Nem tudtok segíteni, hogy demót honnan tudok letölteni? Érdekelne a játék de bizonytalan vagyok hogy megvegyem e vagy se
  • jetyke87
    Hát ez kínos, a terjesztőkkel beszélj, ha nincs más lehetőség akkor etöltöd és a kapott seriállal aktiválod...

A magyarításban ha tud valaki plz írjon! :_(
  • yetiman
    Nekem olyan problémám lenne megrendeltem CD galaxisból a játékot ma reggelre meg is érkezett a telepítés végén azonban semmiféle aktivációs kódot nem kért,azonban a játék elindításakor sem kért semmit sőt a játék még elindulni sem hajlandó pedig mindent a kézikönyv szerint csináltam. ha vaalki tudja mi lehet a probléma kérem segítsen. Köszönöm
  • GodBadka
    Tegnap este megvolt az uj serules rekordom. 13-at okoztam egy merkozesen. Mondja valaki, hogy a gep maganak kedvez :)
  • jetyke87
    wedge31 tudnál segíteni a magyarításban? Esetleg a szükséges fájlokat át tudnád küldeni e-mail/msn-en?
    Egyébként egyik kedvencem a chaos a másik a skaven. :)
    W. Elf-et, embert és gobblint még nem próbáltam, ezek közül am a gobblin tetszik, talán még az elfeket ki fogom valamikor próbálni, de szerintem az embereket nem. Soha nem játszom velük, egy játékban sem (csak ha nincs más), nem szeretem őket. :)
  • bazsi123
    így már okés, köszi
  • wedge31
    Tetszik hogy végre láthatók a mutálodások.

Megvan a második kupa egy kisebb mészárlás után...

• jetyke87
    Bocsi tényleg rosszu adtam meg. http://www.g2play.net/store/

Most egyébként lement az ára 14.99-re.
    Nekem nem vontak le pénzt, de másoknak igen, lehet, hogy csak később, vagy nemtom, de mind1.

Én nem tudok magyar nyelvet állítani, légyszi segítsetek. Kösz!
  • Warpig
    Vki járt már úgy, hogy elszállt a net netes játék közben? Mi a teendő, hogy vissza lehessen térni az utolsó álláshoz?
  • bazsi123
    szasz! az oldal, amit megadtál, nem létezik. meg tudnád mondani, hogy pontosan hol vettél serialt? illetve történt-e pénzmozgás a számládon? :-) azóta
  • Fenrir
    Nah megy ez most már, zsinórban 3 győzelem. Már nincs kecmec a skaven-ekkel sem: megveszem a megvesztegetést és széjjelvágom őket, a meccs végére 5 súlyosan sebesültjük lett :)

Sajna egy gobbo megint elpatkolt annak ellenére, hogy a gyógyítóval rányomtam arra, hogy csak súlyos sérülés legyen. Érdekes...
  • Fenrir
    Nem szoktam nézni a logot mert egy balszerencsés sorozat után eléggé ideges szoktam lenni. Főleg ha azon múlik egy meccsem.
  • GodBadka
    Vagy az, vagy Go Fot It-re dobott egyest. De ezt meg tudod nezni a logban. A kepernyo bal also sarkaban ha bekapcsolod latod a dobasok eredmenyet stb. Stunty (magyarul talan Pottom) skillel rendelkezo jatekosok, meg tenyleg irritalo modon cseleznek, ugyanis, ok minden cselezo dobasuk +1-es, igy aranylag konyen at tudnak cikazni az ellen vedosoran.
  • Fenrir
    Nos azt hiszem már kezdek ráérezni a játékra, most orkokkal tolom. Mondjuk a skaven-ek ellen a mai napig nincs jó taktikám, tegnap is simán megcsinálta azt, hogy a dobójuk átfutott 5 orkom között (mind megpróbálta felrúgni) aztán pár lépés után beleállt egy kb 7-8 mezős dobásba ami persze tökéletes lett az elkapással együtt is és mondanom sem kell, hogy a futó megúgy befutott vele ahogyan kell.

Pedig most direkt a brutalitásra mentem, ennek ellenére 2 emberem meghalt a pályán (egyiket orvossal megmentettem), más faj ellen sokkal jobb vagyok :\

A törpöket és embereket úgy ütöm mintha muszáj lenne, kedvencem amikor a bírót megverik a kirúgásnál és utána lehet szabálytalankodni abban a félidőben, sok játékosa bánta akkor az ellenfélnek :)

Btw tegnap nagyot mákoltam: 1-0-ra vezetett egy törpe banda amikor a 16.-ik körben a gobbo futóm már majdnem a gólvonalnál volt. 1 ellenfél futott rám rohamozva, na mondtam magamban hogy ez így ennyi is volt mert tuti leveri, de lehet hogy ki is nyírja szegény kicsi gobbót. A büdös törpe ennek ellenére a gobbóm mellett dobott egy hátast (gondolom támadó elesiket dobott) én meg röhögve befutottam az utolsó körben és mentettem 1 pontot. Isten rész volt ez :D
  • jetyke87
    e-mail cím lemaradt...:)

[email protected]
  • jetyke87
    Sziasztok!

Én a játékot letöltöttem, de vettem hozzá serialt a www.g2game.com oldalon. A bolti árnak kb felébe került (viszont a számlámon nem volt pénzmozgás, szóval úgy néz ki ingyér van hivatalos Blood Bowl-om :) ).
    Aki akarja beszerezheti így is.

Magyar nyelvet nem tudok állítani, sehol, valakinek vannak magyar nyelvi fájljai vagy valahonnan le lehet tölteni? Ha igen akkor e-mailban vagy msn-n jó lenne ha eljüldené (msn az mint a e-mail cím).
  • PanzerWolf
    Sziasztok!
    Nincsen olyan hely ahonnan lehet rendelni a Collector's Editiont?Nem találok semmit neten.
  • wedge31
    Új 1.0.1.3 patch

Egyszerübb az auto updated ,de igy is lehet.
  • GodBadka
    Ja és szerintem semmiképpen se add fel a körös mődott. Még rémlik valamennyire, amikor előszőr próbáltuk ki a Vérfocit, úgy 10-12 éve. Valami nagy szerencsétlenkedések villannak be nekem ilyenkor. :) Tehát csak hajrá előre!
  • GodBadka
    Sérüéést csak apályán lehet meggyógyítani. Ha már levitték a játékost a pályáról, akkor azon változtatni már nem lehet.

Ha eddig még nem játszottál vérfocival, és érdekel a körös mód (szerintem az az igazi), akkor tényleg érdemes nyálazni a szabálykönyvet. Alapban, ha nicns ismerős aki a taktikákban segteni, lehet lesni a géptől is. Csinál hülyeségeket, deegykét dolgot egész értelmesen old meg.

Én nehéz fokozatban kezdtem el, és azóta is úgy játszom. Szerintem egyáltalán nem nehéz a gép ellenjátszani, pedig közel sem voltam/vagyok a legjobb játékos. Az első 1-2-3 mérkőzés nehéz, amikor az embereid még nem fejlődtek. Mint alább is írtam kezdeteknél nagy előny az olyan csapat, ahol sok képzetsége van a játékosoknak alapban. Kezdőként talán a legegyszerűbb a törpékkel hentelni (akarom mondani kezdeni :) ) épp ezen okból.

Amúgy ha messzebb eljuttok az egyjátékos módban. Sajnos nagyon leegyszerűsüdik a játék, ugyanis a gép által irányított csapatok többsége megreked a 1400-1600 team rating körül egykét kivétellel. A te csapatod meg 10-15 mérkőzés után már elég komoly erőfölénybe van hozzájuk képest. Már persze, ha nem ritkítják meg őket néhány szerencsétlen mérkőzésen.
  • Fenrir
    Nah ez az, ott fekszik a karámban a játékos, ha rákattintasz akkor ki is írja, hogy mi a sérülése (pl törött koponya), de az orvos gombja nem aktív, annak ellenére, hogy nem használtam egész meccsen.
  • hzsolt
    Sajnos nekem még nincs meg a játék, én csak a táblás változattal játszom.
    A táblás játék szabálya magyarul, innen letölthető:
    http://www.bloodbowl.hu/?action=downloads&menu=6

Érdemes benne megnézni az egyes fajok jellemzőit, mert ha jól értem a leírásodat ezt a játékban elég jól megoldották. A törpéknek elég nagy a páncélértékük, őket nehezebb leütni, viszont lassan mozognak. A patkányok gyorsak, cserébe a páncéljuk kicsi.
    Az a tulajdonság a sprint lehet, amit a patkányoknál látsz.

Ha jól értelek, ahogy a táblás játékban is van, a kockadobásokon múlik elég sok minden. Ahogy a kollega leírta, a bevétel is ezen múlik.

A csapat fejlesztésénél, ha kupában játszol, akkor érdemes minél nagyobb Fan Faktorral (Szurkolói tényező) kezdeni, mert a középkezdéskor és a nézőszám meghatározásakor is döntő lehet. (Ez befolyásolja a SZEM-et is)

Röviden: minél nagyobb a nézőszám, annál nagyobb lesz a bevételed.

Az orvost csak akkor lehet használni, ha sérülést okoznak a játékosnak.

Ugye 3 tipusú sebzés van: 1. Ájult (pályán marad, de hason), 2. KO, következő középkezdéskor jöhet vissza, 3. sérült (halott).
    A gyógyító csak a harmadikat gyógyítja, 50000 aranyért lehet megvenni (csak egyet), és a gyógyító csak egyet tud gyógyítani az egész meccsen.
  • Fenrir
    Jó lenne a körökre osztott mód mert így kényelmesen meg lehet tervezni a taktikát, végig lehet gondolni, hogy ki-mit csináljon csak éppen a dobás miatt állandóan megszívja az ember.

Nem is nyertem még meccset körökre osztottan.
  • wedge31
    Iletve a pénzbeli kérdésedre tudom a válasz.

Számold ki a bevételed. Mindkét edző dob D6-tal és hozzáadja a SZEM-ét.
    A csapatod bevétele a dobásod és SZEM-ed összegének 10 000-szerese. Ha nyertél,
    vagy döntetlen volt a meccs eredménye, akkor még 10 000 arany üti a markod. Ha
    nyertél, akkor újradobhatod a D6-ot, de ebben az esetben a második dobás eredménye
    számít akkor is, ha az rosszabb, mint az első. Ha feladtad a meccset, akkor egyáltalán nincs bevételed.

(SZEM) = Szurkoló Előny Módosítója ,amely a Kirúgás

Ez a 5.0 szabálykönyvböl van amit megtalálsz a játék manual könyvtárában ,érdemes elolvasni mielött komolyabban belekezdesz a vérfociba / persze ez a körökre osztott modhoz készült /
  • wedge31
    Szivesen segitenék de én a valós idejüt még ki se probáltam és egyhamar nem is fogom.

Nekem is megvan az elsö kupám de sajnos két halott volt az ára / persze pont két veterán mint mindig / ugyhogy a köv meccsen meleg lesz a pite.
  • Fenrir
    Nos játszottam mind a 2 fajta játékmóddal, kérdéseim és tapasztalataim:

Körökre osztott:

Piszok nehéz, még könnyű fokozaton is az elején, mert az ellenfél mindent bemákol, te pedig szinte mindent bebuksz, a kulcspillanatokban esel össze futás közben, dob egy homályt a dobód vagy kapsz egy blokkot annak ellenére, hogy te rohamozol rá az ellenfélre.

Lehet, hogy csak én nem voltam szerencsés, de próbáltam emberekkel és goblinokkal is és nem igazán találtam a taktikát a fajok ellen. A törpök mindig szétgyalultak, a többit meg nem értem utol amikor blokkolni kellett volna.

Valós idejű:

Itt már több sikerélménye van az embernek, közepes fokozaton játszom és már az első kupát meg is nyertem. Az utolsó meccsek azért már nehezek voltak, ebben van kihívás és legalább esélyed is van a győzelemre.

Pár kérdésem viszont lenne:

Mi az értelme az edzésnek ha 70%-os siker ellenére sohasem sikerül? Ráadásul ha nem jön be, az a játékosod még a meccset is kihagyja (eddig én mindig inkább túlléptem az edzésen minthogy ezt kockáztassam).

Hogyan számolja a játék azt, hogy a meccs végén ki mennyi pénzt kap? Volt olyan, hogy nyertem és a végén kevesebbet kaptam mint a vesztes, de volt ugyanez fordítva is.

Valós idejű játékban hogyan lehet használni az orvost? Megvettem direkt, de az a gomb soha nem aktív, volt olyan meccsem, hogy 4 játékosom is ott feküdt a karámban.

Mi az a skill a skaven-eknél amikor valós idejű játékban a futójátékosuk hirtelen annyira begyorsul, hogy képtelenség utolérni?

Hogyan lehet egyáltalán sok pénzt csinálni? Már több olyan meccsem is volt, hogy az ellenfélnek millió meg egy bónusza volt, nekem meg semmi sem mert nem volt semmire sem pénzem.

Jó a játék, de nehéz nameg szokni is kéne.

Btw a legnagyobb fun amikor a nézők bejönnek a pályára és agyonvernek mindenkit vagy amikor a játékos kiesik/kifut az oldalvonalon túlra és szétverik a fejét a nézők :D
  • GodBadka
    Hát igen. Ezt már lentebb kibeszéltük. Szerintem is kiegyenlít a szerencsefaktor, csak gyakrabban történik jó/rossz sorozat valamelyik félnek, mint életben, de összeségében a kb. kiegyenlített a nagy átlag. A gépnek is ugyanannyi esélye van szívni, mint hogy a játékosnak is vannak jó sorozatai. Amíg nem fejlődtek a játékosaid, addig ezt némileg kompenzálja az, hogyha olyan csapattal játszol amelyiknek a játékosai alapban is "skillesek". A törpék a nem túl jó statjaik ellenére ezért életképesek az elején.
  • wedge31
    Nálam normálon egálban van a dolog ,asztalnál is vannak olyan napjaim amikor semmi sem jön össze.

A csapattol is sok függ ha megfigyeled a törpöknek szinte minden blokkolás bejön a skaveneknek és az elfeknek meg szinte minden cselezés ezt be kell kalkulálni a taktikádba.
  • Fenrir
    Érdekes ez a játék, ha körökre osztott játékban játszom akkor kb 10-ből 8-szor ha kockadobás van akkor engem hoz ki vesztesnek.

Azért ez nem nagyon fair...
  • hzsolt
    Elrontottam a linket, itt lehet jelentkezni:
    http://defdown.honlapepito.hu/?modul=forum&a=27692
  • hzsolt
    A defdown is gondolkodik ebben:
    http://defdown.honlapepito.hu/?modul=blog&a=35559

"LEHET JELENTKEZNI A DEFENDER DOWN LIGÁBA!
    Mivel a játék néhány nap múlva megjelenik, ezért itt az ideje elkezdeni a szervezkedést.
    Szeretettel várok mindekit a ligába, akit érdekel a dolog az dolgozzon ki egy TV 1000-es csapatot (ezt már a megjelenés előtt is meg tudja csinálni, ha akarja), regisztráljon a fórumra, és írjon egy pár szót magáról és a csapatáról. Később persze, majd itt is az oldalon próbálok írni a csapatokról, a tornák állásáról, rekordokról, stb. (Tataroznom kell majd kicsit az oldalon.)

A liga létszámától függően alakítjuk ki a ligastruktúrát, bár előzetes tudásom alapján a játékról, én kihvásos selejtezőkben gondolkozok, mert az rugalmasabb.

A ligához kitalálok majd néhány kupát, amit az arra érdemesek kiharcolhatnak maguknak.

Holnap indulok a nászutazni, de 10.-dikén megveszem a gémet aztán, ha elegen vagyunk, akkor mehet a dolog. A jövő hét elejéig biztos nem leszek net közelben (a Volt feszten ez nehézkez), de aztán lehet, hogy benézek."
  • hzsolt
    ó, végre!
    úgy látom kicsit bugos a fordítás (közbenyúlás) :)
  • Fenrir
    Esetleg nem hozunk majd létre egy magyar bajnokságot? :)
  • GodBadka
    Gratulalok. :)
  • wedge31
    Az elsö gyözelem...

Összeségében azt hozza a sp amit vártam az ai közepes szinten meglepöen normális itt is ott is van badluck.

• wedge31

Inditás után van auto update a legujabb patchel.
  • GodBadka
    Szerintem meg rámegy. A felirat resource-oknak nem sok köze van a játék motorjához. Meglátásom szerint. Amúgy én sok észrevehető változásokat nem vettem észre a patch-ek hatására. A harmadiknak volt látható következménye. Az annyit csinált, hogy alapban a progi felajánl egy felbontást (gondolom azért felméri a gép lehetőségeit előtte) és kész. Te nem tudsz változtatni rajta. A legutolsó patch lehetővé teszi, hogy változtadhasd a felbontást. Az első kettő meg nem tudom mit csinált, mert change list se járt hozzájuk.
  • wedge31
    Gondolom a három eddig kijött patch nem lesz telepithetö erre a verzióra.
  • Fenrir
    Megrendeltem én is, holnap reggel hozza a futár.