Mi az idő?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hornet9
Nem tudom már, melyik topicba van az a nekem nagyon tetszõ definició, de arra emlékszem, hogy valamelyik anyag bomlása is szerepelt benne, tehát anyaggal, valamiféle egységnyi változással magyarázta a fogalmat.

hornet9
"okozat megelõzi az ok-ot"

És tedd hozzá, hogy ezt a HAZUGSÁGOT tõlem olvastad.
Csakhogy én nem ezt írtam.

PONTOSAN IDÉZZ VAGY SEHOGY.
THX

yesss
hehe okos kérdés de nemtudom valaki világosítson fel...😄

sz4bolcs
Ahogy a hétköznapokban felfogjuk, úgy szerintem tényleg nem létezik, és csak az elme (vagy tudat) által létrehozott fogalom, másrészrõl pedig van egy nagyon jó definíciója, csak nem találom.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

hornet9
8:30
<#mf1>

mikike
van aki azt állítja, hogy egy elme (vagy tudat) által létrehozott fogalom és valójában nem is létezik

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

trident
Én is amondó lennék, hogy földhözragadtak vagyunk, s nem látunk egyelõre távlatokban, összefüggésekben. Talán az idõ semmivel sem több vagy másabb, mint a dimenziók halmazának egyik komponense, ami szoros kölcsönhatásban van a többivel.

Több aspektusból is lehet nézni, mert volt itt "lányos és sorbanállós" téma és kvantummechanika is. Szerintem kevesen vannak, akik ennél tovább látnak.

De miért ne létezne? A monitorom 70 Hz-n megy, nemsokára le kellene feküdnöm, hatig dolgoztam, s szemembe érkezõ napfény talán 3 perc alatt ért ide, tudom mire gondoltam az elõbb, stb, stb.😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

nem lehetett idõ, mert nem voltak események, amik közt az állapotváltozást le kéne írni

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

http://www.pharmachip.hu/zyx/old/ido/corvus006.htm

idõ meg lehetett akár a nagy bumm elõtt is

Msi 915P Neo2 v2, Intel Pentium 4 3ghz, Asus EAX550, 512mb ddr2 ram

szvsz idõutazás sem fog soha megtörténni, mivel ha lennének a idõutazók valószinûleg megakadályozták ennek minden lehetséges módját a várható következmények miatt

egy példa: mi lenne ha a németeket segitette volna egy idõutazó a II. vhba?😊

Msi 915P Neo2 v2, Intel Pentium 4 3ghz, Asus EAX550, 512mb ddr2 ram

topik neve:
Az idõ az a fogalom, mely a történések egymásutániságát fejezi ki. Az idõ olyan tényezõ, mely az állapotváltozásokat jól jellemzi. Az idõszámítás az a mérési rendszer, amellyel meghatározzuk egy folyamat hosszát.
alcím:
de. létezik.
😊
ccakát

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

tugyiti
az idõ az a fogalom amivel megadható hogy ez a topic meddig lesz nyitva...
hopp wikipédia bocs 😊
télleg a szívdobogás 😊

szerintem semmi köze a szídobogáshoz, és a nagyobb egységtõl haladt a felosztás a kisebb felé, tehát volt a nap, ami ugye napkeltétõl napnyugtáig + napnyugtól napkeltig tartott. ezt 12 részre osztották, ami régen elterjedt rendszerezés volt (az ujjízületeket lehet így megszámolni, nemtom pontosan...) az meg, hogy ezt mér 60-nal osztották, meg a geometriához kapcsolódik (kör, szögperc, ilyesmi, nem emléxem és utánanézni sincs kedvem)

Balumann
Ezt most nem igazán értem. Az óra, perc, meg a naptár csak az emberek idõ beosztása, de például más golygón, meg ûrbe semmi értelme nem lenne ennek az idõmérésnek. Nem is volt mindig létfontosságû az idõ mérés, régen ettek, dolgoztak, csinálták a dolgaikat, aztán sötétedéskor lefeküdtek. Manapság nálunk már nehéz lenne úgy, hogy nem tudjuk mennyi a mi szerintünk megadott, viszonyított idõ.

De szerintem nem erre a kérdésre keresi a választ (vagy véleményeket) a topic, hanem magába az idõ mit jelent, és létezik-e.

/egyébként az idõt még napórával is lehetett mérni, meg biztos volt ezer más megoldás is, régen is kellett valami viszonyítás./

clio1616v
Az idõ abszolút és közvetlenül nem vagyunk képesek érzékelni. Egyszerûen azért mert nincs érzékszervünk, hozzá. Csak következtetni tudunk az óráink, naptáraink segítségével, hogy mennyi idõ van éppen most. Nem hiába az idõ a legkuszább mértékegységgel rendelkezik. 3600 másodperc 60perc 1 óra, 1 nap 24 óra, mindez azért mert a szívdobbanásunk kb 1 másodpercenkéni és jobban az ember gépek nélkül régen nem tudta mérni az idõt.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
Ha látod egyáltalán, mert fénysebességgel mész és a vénynek nincs ideje megtenni az utat aszemed és az óra között ezért nem az órát látod, hanem egy korábbi állapotát.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Balumann
Ezt nem nagyon tudom elképzelni/elhinni. Szerintem akármilyen gyors valami, akár fénysebességû, idõben nem haladhat másképp, mint bármi más. :S

A topik kérdésére: Érdekes kérdés egyébként, nem sokat gondolkoztam ezen. Az idõ telik, de számunkra mindig csak 'MOST' van. Nemhiszem, hogy az idõt lehetne gyorsítani, lassítani, akár vissza vagy elõre utazni benne, az halad elõre.

clio1616v
Ahha és akkor mi a sebesség?

Frosty01
lol. pont ezt akartam beírni, amikor rákattintottam a topikra. 😊

practitioner of the forbidden arts of death

Évezredek óta foglalkoztatja a legnagyobb gondolkodókat hogy mi is pontosan az idõ mint jelenség, eddig még senki sem jött rá szal nem hiszem hogy majd pont ez a topik fogja megfejteni 😊

Ha unod már az "idõt" akkor kezdj gondolkodni a "minden", "semmi" és "végtelen" fogalmakon 😄

(az emberi civilizáció alig pár ezer éves, kozmikus léptékkel nézve éppen hogy csak lemásztunk a fáról szal jobb elfogadni a tényt hogy még hosszú út áll elõttünk és van egy csomó kérdés amire most még nem tud(hat)juk a választ, a másfél kilónyi agy az emberek fejében nem elegendõ az univerzum összes titkának a megfejtéséhez 😊

n3whous3
Az idõ megáll a relativitás elmélet szerint fénysebesség esetén. Vagyis ha létezne olyan foton, ami a Világegyetem létének végéig száguldhatna a világban, akkor neki csak egy pillanat lenne az egész Világûr születése-halála.

púúúúú

n3whous3
Valami hasonló téma már elõkerült más topicban. Sztem az idõ lényegében maga a tér. Minden "idõpillanat" a tér egy állapota és a következõ állapot (amikor "megmozdulnak a részecskék") egy újabb idõpillanat. Szóval ha a teleportációt meg tudnánk valósítani, akkor az idõutazást is (?).

púúúúú

Nem csak a térben - gondolj például az atomok rezgésére

kicsit összevissza lett de így jöttek egymás után a gondolataim
az alcímre válaszolva, biztos hogy létezik, csak nem olyan formában ahogyan az ember elképzeli
az idõ nem egy egyenes ami jön valahonnan és tart valahova
idõutazás nem lesz szerintem soha. az utazás mint fogalom a térrel köthetõ össze
mint az elõbb is írtam az idõ inkább a tér leírásának egyik módja, az abban végbement változások "listája". mert mit is nevezünk idõ megállításnak? azt amikor semmi sem mozdul minden megfagy abban a helyzetben ahogy éppen van, azaz nem megy végbe semmiféle változás a térben - következésképp megáll az idõ
szerintem az idõt nem valami kézzel fogható vagyis létezõ dologként kéne megfogalmazni. ez csak egy fogalom annak magyarázására, hogy semmi sem állandó, semmi sem változatlan, és ezt a változást lehet viszonyítani valamihez
tehát az idõ lehetne a térben végbemenõ változások változója
scorpeeon
Ezt komolyan kérdezed? 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

ha fénysebességgel haladsz a ketyegõ óra felé, a mutatóját állónak látod
(más kérdés, h nem tudsz fénysebességgel haladni,csak közel akkorával, tehát az óramutató ha lassan is, de haladni fog mindig)
ennyit sikerült felfognom a relativitás-elméletbõl 😄

Sztem idõ nincs, csak az emberiség kitalálása hogy tudja magát vlamihez viszonyítani...m ármint hogy most 8-óra van akkor reggelizünk vagy bármi... nem véletlenül van télen nyáron másik idõszámítás, asszem azis azért van mert télen hamarabb sötétedik és ezért elõrréb toljuk az órát... de idõ nincs max idõjárárs 😄 egyszerüen sztem csak azért van idõ mert ugy mindenki könnyeben igazodik mindenhez... bár ha pl volt még ojan korszak hogy aztse tudták miaz idõ mégis megéltek... 😄 most pl 23:48-van akkor asszemmennem kellene aludni.. na erre jó az idõ segít tájékozodni...

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

0Fritz0
Ezek biológiai érzékelések (megélések), attól az idõ még nem lesz sem gyorsabb, sem lassabb.
Az általunk ismert „normál” fizikai törvények között egységesíthetõ, csakúgy, mint a távolság.

Az más kérdés, hogy az univerzumban eltérõ fizikai törvények léthetnek. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Az idõ létezik, csak éppen viszonylagos. Egy óra egy kellemes lánnyal kevés, de sorban álláskor nagyon sok.

kas123
van olyan óra ami nem csak másodpercenként ugrik, hanem századmásodpercenként mozog (láttam még régebben a tévében) <#ravasz1>...

ZilogR
ha létezik, engem jobban érdekel, h folytonosan telik-e, vagy úgy, mint az óra másodpercmutatója ugrik, tehát darabosan, diszkréten...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Bandew
Úgy van! Nem kell ezt túlbonyolítani.

Az én véleményem az, hogy ha az idõutazás lehetséges is lenne, az csak a jövõbe (végülis épp most is utazunk a jövõbe, csak nem olyan gyorsan mint a filmeken). Viszont! A múltat pl jelen idõben is "élõben" tudjuk szemlélni (lsd. halott csillagok). Ergo: Ha létezne egy hiper-szuper-giga-mega távcsõ és mondjuk kb 2000 fényév távolságból tudnánk szemlélni a Földet (a fentebb leírt nem létezõ távcsõvel) elméletileg láthatnánk akár Jézus megfeszítését is (már ha megtörtént <#smile>). Tudom elég abszurd gondolat, de érdekes. <#idiota>

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

0Fritz0
Ez bizony nem jó hír, mert abban bíztam, hogy idõvel majd bölcsebb leszek. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Sland
ezjó <#eljen>

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

Az idõ nem létezik csak mi változunk és ezt hívjuk idõnek. Visszamenni az idõbe pedig képtelenség mert nincs "idõ". Szerintem

Yoda001
<#heureka>

http://9gag.com/gag/5135249

NEOreg3
az idõ pénz

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

<#vigyor1>

Van benn igazság, mert csak abba lehetsz biztos h egyszer elalszol...<#eplus2>

Pistike 007
<#gonosz3>

Az idõ az emberiség legnagobb és legrosszabb idiómája..Sztem.
De sajnos akármennyire is nemlétezõ, megfoghatatlan dolog, sajnos tartani kell magunkat hozzá..-.-
Amúgy jelentõssége nemsok van, csak annyi, hogy az embert b@sztathassa a fõnöke, amiért 7-8 helyett 7-15,8-15 re jár be, vagy, hogy mikorra kéne sulibamennem..-.-
Am semmi jelentõssége😊
Jah, és am nem toom mi az az idõ..Hirtelen nem toom megfogalmazni.😊

Az idõ az élet eleme... de ha meghalsz, akkor már nem idõben él tovább a lelked (sztem)
Ennyi erõvel a munka osztva a teljesítménnyel 😊

Szerintem amugy az egyik legnehezebben megfogalmazható dolog. Ezenfelül abszolút relatív 😊

Super Saiyan
ne légy ebbe olyan biztos <#ravasz1>

>:C

Casillas
szerintem az idõ az út osztva a sebességgel.

Vivimos por ti, vence por nosotros.

mikike
ebben n(s)em lehetsz biztos

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth