Mi az idő?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ezt nem értik nagyon sokan.
A fény útjaként adják meg a métert, amikor benne van a ciklikusság hibája.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Újabb hiba lehetõség ha végeredményben is csak bizonyos részét "láthatjuk" az egésznek, bármely nézõpontból is szelméljük, legyen az valóságos vagy papíron az n dimenzióból
Ennek ellére a magát tudomány emberének valló mégis feszegeti a határokat talán, egyszer képes lesz a miért-ekre is válaszolni
de véleményem szerint igaz lehet az a feltevés hogy explicite olyan mint idõ nem létezik , események történnek a nélkül hogy valami idõszerû dimenzióban kellene "mozogniuk", csak a szemlélõ köti idõponthoz vagy rendel hozzá órát
Egyfajta információ áramot tudnék inkább elképzelni ami mindent és mindennel behálóz és az általunk ismernivélt idõnek látszik
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Mennyi egy másodperc? Rámutatok a faliórán az egységre, és azt mondom, hogy a nagymutató megteszi azt a távolságot, az az egy másodperc. Tehát lehet csupán anyagi alapon magyarázni.
Akkor hát mi a másodperc: Egységnyi anyagi változás. Az egység közmegegyezésen alapul.
Hiszen a mechanikus óra sem valami elvont dolgot mér, csupán a benne végbemenõ mechanikus változást mutatja.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Én úgy tudom nem lehet valamit saját magával magyarázni.
Szerintem ezt nemsikerült elmagyarázzam, nem tudtam megfogalmazni 😞
ha ezt jobban el akarom magyarázni jól õssze kell szedjem magam és kitaláljak valamit
Az idõ kettõs természetû: halandó részeink érzik az idõ múlását annak minden jó és rossz folyományával együtt.
Hallhatalan részünk viszont egyszerre létezik az Univerzum elejétõl a végéig és még azelõtt és persze az után is. Az idõ ezért nagyon relatív.
És tényleg másképpen telik a Földön, a Holdon, meg a GPS mûholdakon is.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
úgy értetettem, mint például súly, hossz, térfogat, idõ.
btw amikor alszunk akkor vajon miért érzékeljük másképpen az idõt?
Pain is inevitable. Suffering is optional.
tényleg, mikozben gépelek, van olyan a világon, aki éhezik
ugyanabban a pillanatban
amúgy úgy nézem te jó irányba tapogatozol, kérdés, hogy te érted-e a saját elméletedet
majd beidézem mit ír shift mester, szerintem az elég jól lefedi a valóságot, csak kéne, aki lefordítja számomra is érthetõ modellre
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Az egyszerre nem azt jelenti hogy 1 perc alatt hanem végtelen kis idõ alatt 😊
Tehát egyszerre megtörténik minden, ami a világban történhet.
Közben...
4 galaxis 3.5 milliárd évvel ezelõtt összeütközött.
A fény, ami most róluk eljut hozzánk, az az ütközés elõtt pár millió évvel indult el róluk, tehát most ezt az állapotot látjuk.
Az ütközést pár millió év múlva majd az utódaink láthatják.
Ugyan az, mégis mennyire más.
most gépelek és közben hallgatom a TV-t egyszerre
...
máshol meg éheznek
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Nem elég azt hinni, hogy jó, akkor most ezt megtapasztaltam, és megértettem. Ha ez igazából megtörténik, úgyis rájössz, hogy minden más dolog másodlagos, és kár magadon kívül keresni a boldogságot. Mert nincs magadon kívül semmi.
a fénynek mindenképpen idõbe telik megtenni az utat, legyen az akár 1 milliárd kilóméter vagy 5 centi. Lehet hogy az 5 centiméteres utat nagyon nagyon rövid idõ alatt teszi meg, de még így is van akár egy milliomod másodperc is a történés és aközött hogy te látod azt
szerintem az idõ csak egy "érzékelhetõ" dolog. mint ahogy a hideget érzékeljük például (öntudattal társuló dolog..)
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
hehe, Beszélgetések Istennel? <#ravasz1>#ravasz1>
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Ez hogy lehet, ha atomokból épülsz fel ? Az összes atom gondolkozik, vagy csak az atomok egy meghatározott rendszere képes gondolkozni ?
És ha egy meghatározott rendszer, akkor az véletlen alakult ki, vagy szándékosan hozták létre ?
Így értem.
Ne a nevedet ismételgessed, hogy te szabolcs vagy...
Próbáld meg pontosan megfogalmazni.
Szûkítsd a lehetséges válaszokat !
Kezdd ott, hogy élsz ! Mi is az élet ?
Kellõen folyamatos valami, hisz nem érzékelem, hogy szaggatott lenne, de ez lehet azért van, mert az emberi test ehhez az idõhöz alkalmazkodott. Ahogy a szem is csak a számára megfelelõ frekvencián képes venni a jeleket. És a fül is csak egy meghatározott frekvenciahatáron belül érzékel. Különbözõ mûszerekkel lehet ezeket a határokat kiszélesíteni.
Valószínûleg létezik olyan hely, ami a mi idõnkhöz képest gyorsabban pörög. Ott is ugyanúgy létezik élet, és ha valaki abban az idõben él, valószínûleg a mi idõnket egy lassított felvételnek látja.
Ha az idõ törvényszerûségeit már elég pontosan ismerjük, képesek lehetünk e arra, hogy az idõ korlátját kiszélesítsük ?
Ismeritek az idõ urai címû mesét ? Nagyon érdekes történet. Idõvisszacsatolás, az idõ urai ezt meg csinálták.
De lehet hogy csak szopatsz.. hehe
Próbáld csak ki !
Tisztítsd ki a tudatod ! Tárd fel az elméd !
study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"
Elolvasol valamit, és kiszeded belõle azt, ami neked tetszik, a többit egyszerûen átugrod.
Az idõbeli visszahatás teljesen értelmetlen feltevés. Nem a kvantummechanika sajátja, hanem annak egy értelmezése szeretne lenni.
http://en.wikipedia.org/wiki/Transactional_interpretation
A QM általánosan elfogadott értelmezése szerint NINCS IDÕBELI VISSZAHATÁS, anélkül is magyarázható a késleltetett választásos kisérlet.
Ha a kedvenc könyved a fizikakönyv lenne, lehet közelebb kerülnél az igazsághoz.
L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul
a céziumatomnak nyugalmi állapotban kell lennie és mindenféle mágneses és elektromos zavarást ki kell szûrni. + 0 Kelvinen kell lennie a méréskor.
Ez nagyon szépen mutatja, hogy az idõ visszavezethetõ anyagi változásokra, hiszen ha ránézünk az órára, akkor is azt tapasztaljuk.