1406
Tényleg nem létezik?
  • patiang
    ..az a baj Mikike, hogy fasául teszed fel a semmitmondó kérdéseidet, hogy azokba még belekötni is nehéz, nemhogy válaszolni.

valamilyen magadsemtudodelképzelniálomvilágban élsz
  • Nuki
    Nincs sehová se leírva, hogy el kell hinnünk, te is félreértelmezel valahol valamit.
  • patiang
    Tökre igazad van!!!

S a vallás nem ehhez tartozik?!:"egyébként pont azokat nevezzük dogmáknak, amit nem kérdőjelezhetünk meg, hanem el kell hinnünk"

Amúgy jó lenne Mikike, ha egyszer már világosan kifejtenéd a világnézetedet.
    Most nem akarlak idézgetni.
  • mikike
    félreértelmezésből 5-ös
    egyébként pont azokat nevezzük dogmáknak, amit nem kérdőjelezhetünk meg, hanem el kell hinnünk
  • patiang
    ....hát ez nagyon!!! jó.:

"valaki más: akkor szerinted mi van
    mikike: AZ IGASSÁG
    valaki más: az mi
    mikike: én nem tudom, de attól még ti hülyék vagytok"
  • Nuki
    Ahol most is van pestis, ott egy oltással ki lehet gyógyulni belőle. Nem?

Igazad van a példáim kissé társadalmi fejlődést példázták.

Ez igaz képesek (lennénk! - feltételes mód) egy gombnyomásra kiírtani az egész világot, de ez csak feltételes mód.

Azzal is tisztában vagyok, hogy a legtöbb új találmány, valamilyen formában károsítja is az életet/földet.
    Én mégis örülök annak a kornak, amiben élek.

Csak az a gond hogy kicsit kitértünk a témából, amiről eredetileg ez a topik szólni akart :P
  • Ron Ragm
    Mikike áruld már el mi a frásznak trollkodsz folyton? Még csak ennek az oldalnak a felét olvastam el, de ugyanaz folyik itt is mint az evolúciósban:
    mikike: szerintem nem
    valaki más: ömm, huh? fejsd ki
    mikike: jó hát akkor ha olyan okosak vagytok mondjátok meg miért kék az ég
    valaki más: ezért és ezért és ezért
    mikike: de és akkor miért ezért és ezért
    valaki más: hát mert ez így működik ezért, és ekkor az lesz
    mikike: jó de miért
    valaki más: hát azt még nem tudni
    mikike: TUDTAM HAZUGSÁG DOGMÁK
    valaki más:
    mikike: hát ha olyan okosak vagytok tudnátok de ti csak elhisztek mindent amit mondanak nektek
    valaki más: ömm, logikus következtetés, megfigyelés, tapasztalat mond valamit?
    mikike: ti csak elhiszitek amit mondanak nektek kérdezés nélkül hogy a tévé megszülne egy differenciáltengelyt
    valaki más: akkor szerinted mi van
    mikike: AZ IGASSÁG
    valaki más: az mi
    mikike: én nem tudom, de attól még ti hülyék vagytok
    valaki más: :C

Szal tényleg szórakoztató, de egy idő után unalmas, én sem járok christforteens.com-ra (pedig az agyamat akartam kitépni azoktól amiket ott olvastam) vernyi a nyálam, szal nem azt mondom takarodj innen de annak mi értelme hogy már sokadjára csinálsz idiótát magadból nyilvánosan?
  • mikike
    ezek társadalmi fejlődés érdeme, nem tudományosé
    ne keverjetek már ti is

ahol kosz van és szennyezés ott most is van pestis
    és ahol nagy a szegénység, most is bánnak rabszolgaként emberekkel
  • Nuki
    Jobban éreznéd magad miközben pestises testtel feküdnél a farkasok mellett az éjszakában?

vagy

Rabszolgahajcsárok ordítoznak veled miközben tologatsz egy kavicsot a társaiddal?
  • mikike
    ez már jobb megközelítés
    és azt se felejtsd ki, hogy most már sokkal könnyebben tudjuk kiirtani az emberiséget is, mindezeknek köszönhetően
    ezért is jár a díj
  • Gerbill
    Jaj, bocs tényleg tévedtem, csak újabb dogmák kitalálásáért lehet nóbel-díjat kapni. Igaz, hogy ezeknek a dogma gyűjteményeknek a használatával a közeljövőben már az alcheimer, vagy parkinzon kórt is lehet gyógyítani, vagy 1-1 tönkrement szervet kicserélni, de hát ilyenek ezek a dogmák.
  • mikike
    tévedés
  • Gerbill
    Már miért volna dogmák gyűjteménye? Ha be tudod bizonyítani, hogy nem igaz az, amit már más bebizonyított(mondjuk Newton), hogy igaz, akkor akár Nobel-díjat is kaphatsz. A dogmák általában a vallásokban vannak.
  • mikike
    a tudomány dogmák gyüjteménye, de ne törödj vele
    azt tényleg csak igazi fanatikusaknak ajánlom, akik semmiképpen nem kívánnak elgondolkodni azon, amit a szájukba adnak
  • Nuki
    De mit tartasz te igazságnak? Mert szerintem az igazság a tudományban van...
  • mikike
    (meg az OKságban
    legalábbis eddig abban hittem, hogy MINDENNEK van OKA

de mi van akkor, ha nincs idő?
    ez is megdől)
  • mikike
    de erre mit kellene mondanom már megint?
    az igazságban
  • Nuki
    Nem azt kérdeztem hogy miben NEM.
  • mikike
    hát véletlenben semmiképpen sem
  • Nuki
    Te miben hiszel? Én ebben.
  • mikike
    te elhiszed a fára mászós mesét is??
  • Nuki
    Nem gondolkoztál még hogy ebben a nagy negatív, vagy pesszimista hozzállásban ne ülj le a sarokba sírni? Ezzel az erővel le se kellett volna másznunk a fáról...
  • mikike
    összefoglalva:
    valójában semmit nem tudsz és az eszközök nem segítenek, csak újabb gondok merülnek fel
  • Nuki
    Igen, de az igények növekednek...

Először a mérleget arra találták ki, hogy egyeztessék egyes dolgok tömegét, ott csak az volt a lényeg hogy egymáshoz képest hasonlítsanak össze 1-1 tárgyat.

Később ahogy pontosítottak ezeken, szükségszerűvé vált mértékegység-rendszer bevezetése is, és ez kibővítette az igényeket.

Ez egy önmagát gerjesztő folyamat:
    -feltalálnak valamit
    -használható, akkor új igények érkeznek a még szélesebb körű használhatóság érdekében
    -újra feltalálnak valamit (fejlesztenek, stb...)
    -mégjobban kibővül a felhasználhatóság köre, újabb újabb igények az új technológiára

Szeretném megmérni mondjuk ennek a láda almának a tömegét. Van mérlegem.
    Szeretném megmérni mostmár egy darab alma tömegét. Erre is vana mérlegem.
    Szeretném egy dió tömegét megmérni. Ezt is 'újra fel kell találni'.
    Aztán szeretném egy mák tömegét, ezt is már máshogy kell megtennem.

Ezek mind-mind olyan lépték, amit feltaláltam, de rájöttem hogy ezt az elvet módosítva, vagy új öltönybe bújtatva még jobban/részletesebben tudok vele mérni.
  • mikike
    ezzel most magadnak mondtál ellent
    (ti.: "arra tökéletesen használhatók amire kitaláltuk őket")
  • Nuki
    A pontosság és megbízhatóság miatt.

Eddig ugye táramérleggel mértünk, nem volt elég. Lett digitális mérleg.
    Aztán elkezdtek 'lenni' tizedes pontosságok. Ez sem volt elég, mostmár atomok tömegét is meg tudják mérni (láttam a saját szememmel! - nem az atomot, hanem a gépet. Surrey Universty-n, angliában).

Ugyanott szén nanocsöveket láttunk a monitorra kivetítve, amit éppen méretekre szeleteltek.

Ha az emberiség, megmaradt volna annál a mentalitásnál, hogy "úgy sem tudom érzékelni mind a 23423 dimenziót, ezért inkább hagyom is a túróba"... akkor most nem tartanánk itt ahol.

(például oda kéne menned a tévéhez, hogy csatornát válts )
  • mikike
    (különben miért fejlesztenék őket tovább?)
  • mikike
    ilyesmi, vagy nemtudom
    ...
    hát ezzel én is így vagyok
  • mikike
    nem így van, hiszen (mivel mindenkinek megadta ugyanazt a teremtő erőt és ő most is van) még mindig Minden MOST van
  • BREMBO
    Viszont, ha benne volt minden törvényszerűség és következmény és okozat magában az Okban, minden létező léteztetőjében, akkor mi most tulajdonképpen csak időben késleltetett kivetülései vagyunk annak az egy pillanatnak. Tehát, úgy mondanám, hogy az idő, amit mi időnek nevezünk, arra kell, hogy a dolgokat részletesen meg lehessen ismerni.

Folyamat, amelyen keresztül a legfőbb értelem megtapasztalja saját magát. Az Ok forrása így megismeri önmagát.

És ebből logikailag az következik hogy mi is Isten részei vagyunk, sőt, mi magunk is Istenek vagyunk, mert belőle és általa létezünk mind eddig és ez után is.
  • BREMBO
    Ha a kezdeti valamiben, amit és Istennek nevezek és amiből minden keletkezett és máig is keletkezik, már meg volt minden információ és törvényszerűség, de tényleg mindent beleértve, akkor számára lehetett minden most. A kezdeti pillanatban.

Vagy valami ehhez hasonló...
  • BREMBO
    Egyedül Isten számára lehet minden most, és most ezt a szót arra értem, hogy minden létező forrása Ő, és nélküle nem lett semmi, de ami lett az belőle és általa lett, és az emiatt már múlt számára.

Vagy ilyesmi szerintem vagy nemtudom...
  • mikike
    nem látom be
  • clio1616v
    hát ok nélkül nem is

magyarul ember nélkül nem...
  • Nuki
    Igen, de ez nem zárja ki, hogy egy konténerből nem ugorhat ki egy nyomtató... :D
  • clio1616v
    az evolúció előnyös mutáció dominancia miatti fennmaradása

és nem 2 perc alatt jön létre
  • Nuki
    Először arra a másik topikban feltett kérdésre válaszolnék:

Evolúcióhoz élő sejtek, szövetek szükségesek. Nyomtatóban nincs ilyen.

Digitális fényképezőgép: ez csak természetes hogy nem érzékeled vele. Mert NEM EZ A FUNKCIÓJA. Nem erre találták fel.
    Egy mérleggel nem tudod megmérni mekkora a föld tömege, pedig létezik az is, és a mérleg másik oldalát nyomja közvetlenül. (alját:)

Kicsit buta ellenpélda volt, de azt szeretném ha belátnád, hogy a gépeink amik vannak, arra tökéletesen használhatók amire kitaláltuk őket.
    Ha felfedezünk egy új akármit (dimenziót, létsíkot) akkor elavultak lehetnek, ez a jövő zenéje.
  • clio1616v
    A halál lehet ok nélküli
    de ha megöl valaki akkor van oka
  • gyalikukac
    http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=AttilaX

Érdekességek foruma.

Paranormális jelenségek, ufok, ido, a biblia stb
  • mikike
    igaz, csak annyit akartam mondani vele, hogy rengeteg minden van/lehet a világon, amit nem vagy képes érzékelni

(ez 1/2 off, egy másik topicban merült fel a kérdés:
    "én vagyok a fanatikus tudományhívő
    nem tudom átlépni a határt
    azt gondolom, hogy a nyomtatók egy konténerben születnek és "véletlen" evolúció folytán fejlődnek
    milyen kísérlet, vagy mérés győzhetne meg engem arról, hogy neked van igazad és a nyomtatók létrejöttét tudatos tervezés előzi meg?")