1406
Tényleg nem létezik?
  • Christiansen
    az idő pénz..ezzel most szegényebb lettem :C
  • Nuki
    mit keres ez a videó itt?
  • polarka
    old imo
  • clio1616v
  • Fantomlovag
    Az idő egy fizikai mennyiség. Fizikailag nincs időm dolgokra!
  • mikike
    köszözönöm
    örömötök az én örmöm is
    idézek nektek egy kis érdekességet a másik topikba
  • patiang
    Mikike, megkésve, de én is Boldog Szülinapot kívánok!
  • mikike
    köszönöm, viszont kívánom
    hogy "rohan" a fókusz...
  • palack
    Az idő hivatott minket figyelmeztetni az élet egyik nagy hiányosságára:
    hogy nincs benne 'undo' gomb.
  • sz4bolcs
    Boldog szülinapot, mikike.
  • patiang
    Mi az idö?
    hát:"A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen."

vagyis rohadt rövid ilyenkor:DDDDD
  • Nuki
    !!4
  • Gerbill
  • mikike
    van fényképezőgéped?
  • patiang
    Huh, na ezt mondd el mégegyszer.....
  • mikike
    "Jelenleg nemcsak a fizikai testedben összpontosulsz, hanem az események egy bizonyos frekvenciájában is, amit időként értelmezel. A különböző történelmi korok egyszerre léteznek, tökéletesen érvényes formában, és az Én különböző reinkarnációi is. Csak egyszerűen nem vagytok ráhangolódva arra a frekvenciára."

...
    részlet Jane Roberts : Seth könyve
  • Nuki
    Folyamatosan utazunk mi is időt... ahogy telik az idő csak telik... már a jövőben vagy, az előző pillanathoz képest

Túl sok sci-fi filmet láttam, ahhoz hogy érdekeljen a jövő :D
  • patiang
    Nekem a jövőbe sincs kedvem menni. Ha csak arra gondolsz, milyen ütemben gyorsul a fejlődés, egy nagy büdös semmit sem értenék belőle.
    A jövő utazás ma is van, és kézzelfogható. Hozz egy, a külvilágtól teljesen elzárt benszülöttet a világunkba.........
  • clio1616v
    Az idő megszépíti a múltat...
  • palack
    Igaz, erre nem is gondoltam :-)
  • Nuki
    Hagyd úgy ahogy van. :P
  • palack
    Tulajdonképpen valamit sürgősen el kéne intéznem úgy kb 15 évvel ezelőtt. Várom az ötleteket
  • Nuki
    Nem önzőség ez, de tegyük fel megépítjük.
    Visszautazik valaki az időben. Én nem fogok semmit észrevenni ebből, csak annyit hogy eltünt az ember.
    Ő pedig átéli a saját élményeit, ha megálvoztatja a múltat és visszautazik a jövőbe, azt csak ő fogja észrevenni.

Láttátok a vissza a jövőbe c. filmet (filmeket) nem? Ott is ugyanez a helyzet.

Ha lehetőségem lenne, a távoli jövőbe utaznék, az érdekel. Ugyan senki nem hinne nekem miért vagyok ilyen tudatlan, régimódi, azt hinnék egy elmegyógyintézetből szöktem, és hamar visszadugnának oda, de akkor is kiváncsi lennék.
  • patiang
    ne légy ilyen önző:))
  • Nuki
    Én nem is adnám segítségem semmi ilyen megépítéséhez :P
  • palack
    Ha már ez a kérdés felmerült (mármint hogy mi az idő). Szeretném a segítségetek kérni egy időgép megépítéséhez. Ami nekem csupán azért nem sikerült idáig, mert mindezidáig az egyetlen lehetetlen dolognak tartottam. Igazából most is annak tartom, de ha valaki ennek ellentétéről meg tudna győzni talán sikerülne. Ja és a Delorean-t hagyjuk :-)
  • patiang
    Ez Stephen Hawking idézet volt.
  • patiang
    “Nehéz a világegyetem kezdetérõl beszélni Isten koncepciójának említése nélkül. Munkám az Univerzum eredetérõl a tudomány és a vallás határán van, de én megpróbálok a határ tudományos oldalán maradni. Lehetséges, hogy Isten oly módon cselekszik, hogy cselekedetei nem magyarázhatók tudományos törvényekkel. De ebben az esetben mindenkinek személyes hite alapján kell haladnia."

Igen.
    Ezek szerint az Istent nem lehet defininálni.
  • patiang
    Ha ezeket Te fogalmaztad, max gratula!!
  • zoli73
    Üdv mindenkinek!

Filozófia dolgozatom kapcsán foglalkoztam az idő megfogalmazásával, érintve kozmológia és istenérvek/ellenérvek kérdéseit is.
    www.sumegi.eu/doc/
  • Nuki
    Gondolom akkor ha innen nézzük.

Őnekik a mienk megy fordítva ;D
  • aimar21
    Nemrég volt egy műsor a galaxisokrol, ahol amerikai tudosok allitjak az egyik szomszedos galaxisban az idő pont ellentétes iranyú a miénkel. Tehat elvileg ott visszafelé pörög. Valahogy nem tudom felfogni..
  • mikike
    Láttátok tegnap a beszélgetést Lukács Bélával?
    http://www.atv.hu/friderikusz/?q=node/1111
    Szeretem ezeket a beszélgetéseket, bár nagyon igyekszik, hogy ne adjon konkrét állásfoglalást. Persze ettől a csatornától jobb, ha nem is várunk hitelességet.
    "Véletlenül" éppen a lehetséges valóságokról volt szó...
    mms://on.line.hu/friderikusz_450/fm20071025_450.wmv
  • patiang
    Az isteni lét felé való közelítés:

"de azért szögezzünk le néhány dolgot
    én mindig abban a reményben kérdezek valamit, hátha van nálam okosabb, aki elmondja az igazságot
    de már egyre jobban látom, hogy arra magamnak kell rájönnöm"

Csak arra vigyázz, hogy már régóta az egyistenhit a "divat".
  • mikike
    hát ha egyszerű elméd ennyit fog fel a dologból, akkor ez így van
  • sz4bolcs
    illetve ha sokat használod a nem, dogma és a nincs szavakat (természetesen nem mindegy milyen szövegkörnyezetben), továbbá előfordul a magyarázatban párszor az isten, angyal, számmisztika, horoszkóp, minden, igazság szó, akkor magasztosabb leszel mikike szemében. :-)

Rövid használati útmutató mikike egyszerű működéséhez:

tudomány, evolució, véletlen szavakhoz
    párosítható: nem, nincs, dogma.
    nem párosítható: igazság, válasz, magyarázat.

isten, horoszkóp, számmisztika, angyal, isten szavakhoz:
    párosítható: igazság, magyarázat, minden, válasz.
    nem párosítható: nem, nincs, dogma.
  • mikike
    hát, ha nem tudod megmagyarázni, akkor az
  • sz4bolcs
    Tök mindegy mi az alapfogalom, mert bármi is lehetne, mikike szerint dogma.
  • Nuki
    Magyarul magadat tartod a világ legokosabb emberének...

Úgy gondolom, nem létezik olyan ember a földön, aki a világon MINDEN kérdésre tudna válaszolni, olyat, ami kielégítsen téged.

Igen érdekesnek találom miket gondolsz te alapfogalmaknak, ugyanis az előbbi beszélgetésünkben azért lényegesen TÖBBMINENről esett szó, pustán 'az alapfogalmaknál'.
  • mikike
    most ezekre mit mondjak?
    ha ti így látjátok, akkor a ti világegyetemetekben ez így is van

de azért szögezzünk le néhány dolgot
    én mindig abban a reményben kérdezek valamit, hátha van nálam okosabb, aki elmondja az igazságot
    de már egyre jobban látom, hogy arra magamnak kell rájönnöm

és igen, nem is hiszem el másnak, csak akkor ha ő végig tudja vezetni az elméleteit és nem torpan meg ott, amikor rákérdezek az alapfogalmakra
    ha azokat nem tudja, akkor nem tud semmit
    de könyörgöm, akkor ne mondja azt valamire, hogy ő tudja, hiszen én sem teszem ezt