Miért sikeres a Blizzard és a WoW?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.wowextreme.info
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Tudtommal a maple story az free, akkor hogy lehet elõfizetõje???
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hehhe ez kurvajó beszolás volt :D :D :D
Mint korábbi hozzászólásomban is írtam, wow a nyugati játékostársadalomban a legfelkapottabb mmo játéka, amolyan divat játék mostanában. Olyan embereket is leültetett a gép elé és megismertetett az mmo fogalmával, akik nem nagy játékosok. És ugyan nagyon jó hangulatú játék, de pont a mindenkinek való megfelelés vágya miatt vannak hátulütõi is: egyszerû grafika, hogy mindenki gépén elinduljon, egyszerû játékmenet, hogy sokan megértsék, stb. Emiatt is játsza nagyon sok amcsi kiskölyök a saját agresszív stílusukban. És nekem speciel pont ezen okok miatt nem felel meg a játék. Vannak sokan akiket ezek a dolgok nem nagyon zavarnak és élvezik a játék erõsségét, elõnyeit ettõl függetlenül, lásd mennyire siker :)
Maple Story: ajánlom a figyelmedbe a google-t kereséshez ;)
mmochart: mint mondtam, régi adatok vannak rajta és alig néhány mmo szerepel rajta, azok is kizárólag nyugati mmo-k. Emiatt mondtam, hogy használhatatlan érdemi összehasonlításhoz. Szerintem anno elindult próbaképpen az oldal, hogy majd gyûjti az adatokat az mmok-ról, de elég hamar befulladhatott. Valószínûleg azért, mert az mmo játékok forgalmazói titkolják a játékosállományukat, hiszen a piac még mindig kicsi és egymástól lopkodják a játékosokat.
Final Fantasy XIV: Shionka Szilard (Omega server) Elder Scrolls Online: Shionka
Én az www.mmogchart.com címrõl indultam ki, amelyben egy éves adatok vannak, és a wow kb négyszeres elõnnyel vezet a zuhanórepülésben lévõ 2. helyezett elõtt. Ha a te általad említett Maple Story egy korai MMO játék, akkor hogyan lehetséges hogy nem szerepel itt?
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a WoW über, és soha nem lesz nála jobb játék, ésatöbbi, de azért ne játszunk már gyurcsányt a tények tekintetében, ha érted mire gondolok. Egyébként kínában megvertek egy forgalmazót, amelyik a késõ BC kínai verzió helyett egy másik MMO-t akart ajánlani. Szóval azért a távol kelet sem teljesen úgy néz ki, hogy "vágottszemû vagyok, wowozni masszívan utálok".
Hagyományos fantasy rpg elemeket felvonultató távol keleti (koreai, kínai) MMO játék dögivel van, de az elõfizetõket milliókban mérik, ha nem tiz milliókban. Érdemes utána járni a mmogames.extra.hu vagy www.mmogames.com-ról kiindulva. Létezik egy www.mmogchart.com is, de nagyon régi adatok vannak rajta, ill. nagyon sok játék nem szerepel benne, ergó a piac mindössze szûk szegmensét mutatja be. Jó vadászatot :)
Csak kíváncsiságból, muti már egy ilyen MMO-t, meg egy statisztikát, hogy hány aktív elõfizetõje van. Az se baj ha 3-at mutatsz arról a játékról, és van 20% eltérés az adatok között, csak úgy nagyságrendileg érdekelne, hogy távolkeleti MMOval mennyien is játszanak.
A Blizzard nálam a Warcraft 3 nevû játékkal írta le magát véglegesen, azóta abszolute nem jönnek be a játékaik. Nekem túl csicsás, túl meseszerû, túl egyszerû játékok. Én a bonyolultat szeretem. Megjegyzem, melóhelyen is pörgök, mérnök vagyok, ennek ellenére nekem este is kell valami, ami leköti az agyam ;)
Szóval Warcraft 3 nálam megbukott, így a WoW-ra sem ugrottam rá, bár mindig megnézem a róla szóló infókat, képeket, videókat, de több év elteltve után is meg kell állapítsam, nem nekem való gamma. Ettõl függetlenül mások szeretik, nekem nem bejövõs. Ennyi.
Így röviden és tömören, kinek mi tetszik és van szüksége, igénye, azzal játszik, szórakozik, csapja el az idejét. Uff :)
Persze, kényszerbõl fejlesztenek egy gagyi sc2-õt, meg Dibalo 3-at, de nagyot fogsz ezekben csalódni, majd meglátod.
Viszonylag kevés fejlesztéssel 6-7 évig is el lehet vegetáltatni a játékosokat.
Mondjuk 8 évente kicsit megújjítják a motort, gyakorlatilag évtizedekig dõl a lé, egy rakás pocionális extra dologgal meg lehet buherálni, amiért még több pénzt lehet elkérni, nagyon szabadon formálható, és valljuk, ebben az esetben azért a WoW-nak egyelõre nincs konkurenciája.
És nem csak azért mert egyszerûbb a játékmenet, hanem azért is, mert volt alapja.
Teremtettek hozzá egy jó alapot és arra építkeztek.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Én az õsszes termékét imádom, sokkal jobb márka mint pl. a Sierra vagy a Diablo. Én legjobban a Star Craftot imádom. fantasztikus az alap is, és a kiegészítõ is, minden elismerésem, persze várom már, hogy megjelenjen a 2.
sztem jó a 9 miilió magasság,bár egy kicsit nõhetne még, de már toplistán van.
De a 3DO nem elõzik meg, bocsána hogy ezt írom, de jobb termék. mondjuk én a kalandjátékokat, a szerepjátékokat, és a stratégiai játékokat kedvelem.
by: Gery
Welgor Might and Magic sorozat rajongója vagyok! Honlapom fejlesztés alatt...
9milla AKTIV elõfizetõje van a wow-nak.
kicsit utána kéne nézni a dolgoknak, mielött hülyeségeket teorizálunk, nemde?
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
7 millió aktív wow elõfizet
Amúgy most kb 6M van (leült a hype).
Arról hogy a cégek mennyire titkolják az adatokat, szintén kb 1 éve:
120K+ elõfizetõvel rendelkezõ játékok 1 éve
igazából nem tudni egyik mmoról sem, hány elõfizetõje van, becsülni szokták ezeket az értékeket, mivel ezt egyik cég sem árulja el. van valami honlap, ami ezzel foglalkozik, arányaiban hitelt lehet adni az adatainak, majd elõásom, ha annyira akarjátok. ami tuti, hogy a lista élén a wow van, utána bazinagy szünet, és a többiek.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
Egyépként szerintem a Blizz titka a részletekben van pl a Warcraftig nemnagyon láttam olyan játékot ahol a hangokra ijen nagy figyelmet fordítottak.
Azok az apro dolgok hogy az ember csak nyomogatja a paraszot és halgatja miket nyög is plusz élményt adnak ettöl lesz a blizzard teljesen egyedi cég.
Na és akor még az atom átvezetõ videokrol nem is beszéltem
Nincsenek már csodák... De vannak még Skodák...
Elhatároztam csak azért sem fogok vitatkozni, én személy szerint a Blizzardban még nem csalódtam sosem, amelyik játékával játszottam azzal hosszú honapokra lekötöttem magam. Remélem a továbbiakban is így folytatják. A fenti cikk ujdonságot nem tartalmaz, de igazságot annál inkább. Rengeteg játék tünt el a szar játékok süllyesztõjébe 2-3 hónap fejlesztéshiány miatt.
Egyet kell értenem a patch-note-októl elkezdve a többivel bezárólag...
A játéknak persze nem csak ezek a titkai, hanem ott van a sok reklám (pl múltkor msn-en láttam alul egy kis wow-bannert :) )....
De a grafika is maxra felhúzva egész tûrhetõ, bár gyenge, de ha jó egy játék, márpedig a WoW szerintem az, akkor a szar grafikát észre sem veszed a játékélmény miatt (példa erre a Mafia, aminek ritka kockás graf.kája volt, mégis legalább egy tucatszor végigvittem.... >:) )
Ja és 9 milla HIVATALOS ELÕFIZETÕ, meg még ennyi tört szerós hehhe
Ha nem lennének patchek, akkor azon bõgnél hangosan, hogy semmi balance nincs a játékban. Vannak, amiket nem tud néhány tíz vagy száz teszter kitesztelni, hanem kell hozzá pár millió játékos.
Az ilyen ha van sapka, az a baj, ha nincs, az a baj jellegû majmoktól a falnak megyek.
Másrészt ha jól látom, sokan kifogásolják a wow statikus világát. Ez tényleg zavaró egy hardcore gamernek, de hatalmas elõny egy casual-nak, és ezért van 9 milla elõfizetõje, szemben mondjuk az Eve Online 250k-jával.
A buta grafikának szintén megvan az az elõnye, hogy gyengébb gépeken is elfut (újsbb nyitás az alkalmi játékos felé, aki nem high-end gépet birtokol). A színes, cukormázas stílus, és atomegyszerû irányítás pedig szinte azonnal megfogja a fiatalokat és a casual gamereket.
Tetszik, vagy nem tetszik, a Blizzard ezzel a játékkal NEM (ill. nem csak) a hardcore gamereket célozta meg, és mivel a casual gamerek vásárlóereje nagyobb, ez van. Gondoljatok bele: nekik tök mindegy, hogy heti kétszer egy órát játszik valaki, vagy napi tizet, ugyanannyit fizet.
Aki azon nyavajog, hogy túl egyszerû a wow, az gondolkodjon el rajta, miért a pasziánsz a legnépszerûbb játék (túl azon mondjuk, hogy minden windowshoz adják). A casual gamerek nem igénylik az összetettséget, ezért. Ha ez valakit zavar, az keressen magának másik játékot (mondom, Eve Online, Shadowbane, ezeket tudom én, de biztos van sok más is), de egy dolgot fölösleges tennie, kifejteni, hogy mennyire szar a wow. Egyszerûen csak nem neki készült.
Nyohohohohohooho...
Apám, általában 1 hét, mire a kitiltott botok újra ugyanott ugyanúgy megjelennek. Kitiltás kb havonta van. A support szarik rá. Szerintem amúgy is a supportosok tudtával és beleeggyezé$ével megy a dolog.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Nyihahahahaa. EZ TECCIK. Pusztán humanitárius okokból nem csatolom most a wow patch release note-okat. Valószinüleg az sg.hu beomlana tõle.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
A jelenlegi legjobb meele fegyót kovácsok tudják megcsinálni maguknak. A BC bevezetésekor pont attól volt hangos minden fórum, hogy a craftolható tailor setek jobbak mint az (akkor még) endgame tier setek.
Másrészrõl az endgame pve tartalom sokkal inkább egy taktika összeállításán, és végrehajtásán múlik, mint a grinden (ezért csökkentették le BCben pl az egy idõben fent lévõ consumable buffok számát).
Egyébként meg a szokásos tudálékos típusú fikázást hallhattuk (láttam egy játékot amiben ez jobb, egy másikat amiben az, egy harmadikat amiben amaz). Szóval a BMW sz.r autó, mert gyorsabb nála a ferrari, kevesebbet fogyasz a suzuki, és mélyebben szánt az MTZ.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
aranykéz most te is :D
Ugyan, kell ehhez egy jópár szakember, meg egy rahedli pénz. Ennyi.
Az MMORPG-re mindig vevõ lesz jónéhány milió emberke, csak össze kell nekik rakni, aztán egy rakás pénz a szerverek fenntartása, de ha van mibõl...
Úgy 60-70 évig mellõzni fogom ezt a "mûfajt".
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
A wow technikailag a grafikus mud-ok legaljan all. Gyakorlatilag minden ingyenes azsiai mmo veri, mind grafikaban mind fizikaban, mind a jatekmotor tekinteteben. Leginkabb a 1997 korul jatszott otthoni fejlesztesu mud-okra emlekeztet, csak ennek van grafikaja. Az iranyitas autoaim, autoshot-os tehat visszalepes a diablo-hoz kepest, viszont kisebb halozati savszelesseget igenyel mint a tobbi jatek. A mozgas kliens oldali, tehat csak az nem csak aki nem akar vagy nem tud, a szerver nem ellenorzi az embert, csak az eppen bent levo gm-ek. A nem jatekos objektumokra (npc-k, mob-ok, pet-ek) nem vonatkozik a fizika, csak a jatekosokra. (tehat ha egy pet-et kozvetlenul iranyitunk akkor nem tudnk felmenni minden emelkedon, de ha follow-n van akkor barmin atmegy) A grafikaban rengeteg az ujrahasznositott modell, tehat olyan ellenfel ami legfeljebb a szineiben es erejeben ter el, de ugyanugy mukodik es ugyanugy nez ki.
A jatekrendszer ugy van kialakitva, hogy grind alapu legyen, tehat minel hosszabb ideig kelljen ugyanazt csinalni, es a szintlepesekkel ez az ido szepen lassan no, tehat eszrevetlenul alakul ki a grind. A craft rendszer hasznalhatatlan, mert a legjobb cuccokat nem a jatekosok keszitik hanem a szornyek dobjak el, elosegitve a mob grind-eles kialakulasat. A raid es az instance rendszer lenyege a klanok kialakitasa, ami miatt meg az is be fog lepni fix idoben aki eppen nem jatszana, csak azert hogy az online baratjait ne hagyja cserben. Kuldetesbol van 6 alaptipus, csak a nevek es a szamok valtoznak, tovabb az, hogy milyen kombinaciokban adjak oket. A legtobb feladat eleve abbol all, hogy valamit n-szer kell megtenni, tovabb huzva az idot. (minel tovabb jatszik valaki annal tobbet fizet) A lassu 1mp-es koridok az olcso szerverek miatt vannak, mivel igy egy jatekos max 60 parancsot tud kiadni egy perc alatt.
A wow vilaga statikus, tehat semelyik karakter nem tudja megvaltoztatni. A sok szerver mellett nem tudtak megoldani, hogy egy-egy vilag perzisztens legyen, tehat egy jatekos barmilyen maradandot alkosson benne, ilyen szempontbol egy atlag arcade jatek szinvonalan van, csak van chat lehetoseg is.
Szemely szerint en az mmofpsrpg-ket szeretem (nc, fom), de sajnos ezek nem tul nepszeruek, mivel gondolkodni is kell, reflexek is kellenek es tenyleges tudas is kell a jatekhoz, amit a legtobb mai jatekos ha teheti elkerul. Ezzel szemben a wow-ban csak menni kell es nincs sem cel, sem valodi kulonbseg az ezkozok (jatekstilus) kozott.
Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV
Blackmail the Universe
\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Volna 1 ötletem, de én nem értek hozzá, és amúgy nem ismerek senkit, aki ezzel tudna foglalkozni.
THX.
Amúgy biztos van valami a WOWban. 9 millióan tolják szvsz..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Elég sokat Eve Online-oztam. Az sci-fi, kb. minden szempontból fejlettebb a wow-nál, nincsenek instance-k, egy világ van, normális gyártás, játékosok, játékos birodalmak közti kereskedés, játékos birodalmak közti pvp igazi téttel (pl. ha elfoglalják a területet, ahol addig éltél, akkor szopó!), ûrbázis ostrommal, flottaharccal, gigászi csatahajók, csapatmunka, corporationok, kémek, árulás, minden. Ezek alapján ez egy ûberkirály játék, a játékok játéka. Mégis abbahagytam. Miért? Mert nem szórakoztatott, hanem idegesített. És én nem azért játszom egy játékkal munka után otthon, hogy felbasszam az agyam rajta.
A wow meg statikus, egyszerû, színes, nem tudsz benne igazán nagyot szívni (mert ha meghal a karid, vagy wipe van raiden, akkor mi van, de õszintén? Semmi. Vesztettél pár órát, ennyi.). Könnyû kezelni, ötletesek a skillek, stb. Nem egy "komoly" játék, nem egy mûvészi teljesítmény, egyszerûen szórakoztat.