34
  • Vardar
    #34
    Vardar de mindegy.
  • Metamorfo16
    #33
    Vahar ugye nem gondolod komolyan, hogy komolyan mondtam wehehehehe ::)
    Amúgy tök király, hogy már tudjuk: Kína is ott van :)
  • fade2black
    #32
    itt a gua cikk
    http://www.guardian.co.uk/technology/2007/sep/04/news.internet
  • fade2black
    #31
    talán ide tartozik, hogy kb 4hete Németoban, 2hete pedig Angliában buktak le kínai hackerek avval, hogy az állami gépek tömkelegére telepítettek kémprogramokat.

    Merkel pont akkor járt kínában volt is zür a dologbol.


  • Vardar
    #30
    Na ez a fizikai képtelenség. Nincs eléggé képzett magyar hacker és a fontos dolgokból úgyis 300000000 backup. Meg a fontos dolgok úgy sincsenek a nettel kapcsolatban.
  • Metamorfo16
    #29
    Hát ez kész.... Félhetünk Kínától IS :)
    Holnap kiderül, hogy egy 17 éves magyar hacker srác feltörte a Pentagon védelmét, megbénított mindent, és törölt mindent hehe Armageddon lenne a javából >:)
  • BlackRose
    #28
    Nem mondom, hogy ez nincs, de azért egy kicsit nevetséges összehasonlítani egy kis bank (mert a legnagyobb magyar bank is kis bank nemzetközi viszonylatokban) és egy modern haderő amely néhányszáz műholdat és elképesztő mennyiségű gépezetet üzemeltet a világ minden részén. Nem lehet egy 5000 km-re levő támaszpontból gyalog küldeni az információkat főleg ha tudjuk, hogy sokszor folyamatos információkról van szó és méghozzá akár Gbps nagyságrendben is. Vagy egy repülőgéphordozó vagy akármi. Szóval ezek mind összekötött rendszerek és kriptográfiai módszerekkel titkosítva kommunikálnak, legtöbbszür ha valaki megszerzi is az adatokat, nem tudja elolvasni, ennek a feltörése meg évekbe kerül még a leggyorsabb szuperszámítógépeknek is. Nem beszélve, hogy a betörések nagy százaléka Honeypot-okon történik ahol hamis, vagy értéktelen információkat tartanak, annak érdekében, hogy a betörők pazarolják erőforrásaikat teljessen értéktelen dolgokra.
  • Vardar
    #27
    Ez tökéletes kivéve ha a kínaiaknak van Ocean's 13.
  • uniu
    #26
    Nem igazan vagom mire gondolsz a valaszod elso reszeben, de ez tenyleg igy muxik. Az elozo mhelyem "a legnagyobb magyar banknal" volt es mint r.gazdakent igy vittunk (ossz. 2 ember) at adatokat a 2 halozat kozt. Illetve a belso halozat kulonbozo szegmensei kozt. (Biztonsagi okokbol szinten elvalasztva.) Primitiv de nagyon hatekony modszer. Abban az ertelemben is, hogy fizikailag tobb ember (belso) kooperaciojara lett volna szukseg ahhoz, hogy valami trukkot bevessen az ember, amivel igy eleg nagyra nott a kockazata annak, hogy az ilyen dolgok kitutodjanak. Azonkivul a NASA vagy a Pentagon egy embere emlitette regebben egy riportban, hogy naluk is megvan ez a fizikai szetvalasztasos dolog.
  • sathinel
    #25
    informatika világában élnek már ők is. És van egy durva kormányzati tűzfal. nagyon hihető hogy jöttment hacker-ek a pentagonba törnek be és nem horkányzati hátszél van mögötte. Minek kémkeket fizetni, ha otthonról egy hacker is megcsinálja:D ezt csinálják mások is, de kínában a hatalmi rendszer miatt ilyenkor a régi kommunista szöveg jön valsz, hogy elkapjuk a bűnösöket, és helyreállítják a békét. Persze mindent ők csináltak valsz. Nem a hidegháborúról van szó, hanem arról hogy kína nagyhatalom lett, és már ő is elkezdte az új eszközök használatát. Fejlődtek, és tanultak amerikai barátaiktól akiktől a tőke nagyrésze nálluk. Ha megnézitek a dollár-kína kapcsolatát, akkor nem gondoljátok komolyan hogy bármelyiknek megérné megtámadni a másikat. Erőpróbák szemtanui vagyunk. Két erős ország egymással szórakozik.
  • 505thZajcev[PT]
    #24
    Es ha tozsdezni akarsz, ne vegyel kinai reszvenyt, mert mar elindultam a B2-esek a nagyobb kinai varosok fele
  • bvalek2
    #23
    Az SG is tele van Kína-ellenes hírekkel, biztos hogy valamire készülnek. Már itt is a sorok között kell olvasni. Ha tudni akarod, mi van a nagyvilágban, olvass SG-t, és értsd az ellenkezőjét...
  • praetorian
    #22
    Szerintem ez az egész nem más, mint egy Kínával szembeni hangulatkeltés kezdete. Valószínűleg naponta próbálnak betörni a Pentagon rendszerébe, és elég valószínű hogy jópárszor sikerrel is jártak. Az ilyen esetek - ha mind napvilágra kerülnének - persze aggályt váltanának ki az emberekből a nemzetbiztonságot illetően. Gondolom a kormányuk csak azokat az ügyeket hozza nyilvánosságra, amikkel az polgárok megítélését akarja "hangolni" esetünkben például Kínáról.
    Csak annyit próbálok kinyögni, hogy ez a hackerkedés valószínűleg oda-vissa történő mindennnapos dolog lehet, de valamiért az amcsi kormány most ügyet csinált belőle. Ha valaki szokott híreket olvasgatni észreveheti, hogy kicsit túl sok a Kínával kapcsolatos negatív híresztelés mostanában. Szerintem valami elkezdődött.

    "Ezek a Kína-ellenes vad vádak alaptalanok, és hidegháborús gondolkodásmódot tükröznek" - jelentette ki Csiang Jü (Jiang Yu) külügyi szóvivő."

    A vádaskodások valószínűleg nem alaptalanok, de szándékuk érzésem szerint egyfajta hidegháborús hangulatkeltés, befolyásolás. Végülis nem is olyan rég már láthattunk ilyet.
  • BlackRose
    #21
    Eltudom képzelni miként... 2-3 hadosztály sorbanáll és kézről-kézre adogatják a floppykat (Fisbeelink), bite shön, danke shön, bite shön, danke shön... :) Az amcsi védelmi adathálózatokon terabyte-ok folynak minden irányban a világ minden részéről, ne felejtsd el, hogy egy imperialista haderőről van szó amely a világ majdnem minden részében jelen van. Persze nagy része ezeknek az információknak és rendszereknek nem más mint "Honeypot" a fontos információk pedig kriptográfiai alkalmazásokkal vannak védve, úgyhogy a betörés nem sokat jelent. Nem hiszem, hogy veszélyes lehet akármi is ezen a területen, persze ürügynek és propagandaháború eledelnek mindég jó, szinte tökéletes.
  • uniu
    #20
    Persze... Jol bevett szokas, hogy kenyes helyeken a public halozatot nem kotik ossze a belso halozattal. Fizikailag van elvalasztva es kesz. Ha adatot kellett atvinni akkor maradt a jo oreg floppy vagy Pendrive vagy CD, ezt is a rendszergazdak csinaltak es fejlevagas terhe mellett. Ilyen egyszeru es ennyi az egesz. Valoszinu a kinaiak a webszerverre tortek be es megneztek jol, hogy ki mit irt be a vendegkonyvbe...
  • floatr
    #19
    Mindez simán lehet provokáció, vagy ürügykeresés
  • kev
    #18
    Kevin Mitnick mondta : amit be lehet csukni, azt ki is lehet nyitni.

    Nem számít, hogy milyen védelmi programok vannak a rendszeren, mert gyenge pontok mindenhol vannak. Egy képzett cyber bünözőnek csak idő kérdése bejutni a szigoruan védett rendszerekbe.
  • blendeguz
    #17
    Szerintem nap mint nap kóstolgatja egymást Kína és USA, csak néha idedobnak egy ilyen hírt, hogy finoman jelezzék a népeknek, hogy mi az új felállás...
  • HunGreg
    #16
    Szerintetek tényleg vannak olyan dolgok a netre kötött gépeken, ami ér valamit?
  • Darth Sith
    #15
    tankra meg fegyverre van évi 75milliárd dollár. Egy normális rendszerre-hálózatra-védelemre arra nem fussa...
  • Vardar
    #14
    Az elmúlt 50 évben a zéróról a világ 4. legnagyobb gazdaságáig jutottak el. Rettegni kell tőlük, mert a kínai fiatalok nagyrésze internetfüggő és tökéletes alapot adnak egy hacker hadsereghez.
    Nem visznek a B2-esek semmit Kínába. Kína (esetleges) pusztulásával felborulna az erő egyensúly.
    Egy külön hálózat/internetes magánhálóztat (VPN) jó ötlet. Azért az USA-nak is vannak jó biztonsági rendszerei, mert észre vették a behatolást. Közben lehet, hogy a kínaiak dörzsölik a markukat milyen sok infót loptak és boroznak, közben a gépről az amcsik meg szép csendben szállítják vissza az adatokat oda, ahonnan jöttek...
  • Adenoma
    #13
    titkosítatlan e-mail rendszerbe jutottak be, ami azt jelenti, hogy nem kell feltétlenül kínainak lenni.


    gondolom az usába repülő eu-s polgárok is hasonló védettségre számíthatnak az eltárolt adatait illetően
  • peterx
    #12
    Sosem értettem és nem is fogom h mi a ****é kell titkos adatokat és cuccokat INTERNETRE kötött hálózaon tárolni??? mondja már el nekem vki! Simán megelőzhetőek lennének az effajta betörések? vagy a Pentagonnak nem futja egy magánhálózatra?
  • wanek
    #11
    Ha ez annyira pontos információ, mint ahogy "Irakban tömegpusztító fegyverek vannak", akkor ismét jót nevettünk. Egyébként meg nem is tudom, hogy ki üzemelteti az echelont...
  • rigidus
    #10
    "A mostani támadás azonban komoly aggodalmakat keltett, mert sikeres volt és bebizonyította, hogy Kína bármelyik pillanatban képes lehet behatolni az amerikai rendszerekbe"

    Na vegre valahara, ott az a nyavajas urugy. Most mar nyugodtan vihetik a B2-esek Kinaba is a "demokraciat"...
  • k0zi
    #9
    Kezdenek picit elpofátlanodni. Más titkosszolgálatok legalább csendben és okosan dolgoznak :)
  • Alien69
    #8
    Hát ja, mert az "csak" egyszerűen betör hozzád, és meghekkeli a gépedet, csak mivel még nem tudja, mi az a hack, ezért elviszi magához, hogy tovább képezhesse magát.
  • bigfoot
    #7
    kéész:D
  • PíszLávJuniti
    #6
    "katonai hackerek"
    a nem katonai kancsin néz gépelés közben?
  • 505thZajcev[PT]
    #5
    De mar megint a kinaiak! Es meg a ciganyok miatt vagyunk mi kiakadva?
  • item
    #4
    Ide oda megy ez elhihetitek, gondoljátok hogy az USA nem tör be más országok rendszereibe??
  • Csirke4
    #3
    Az elnök WoW accountját keresték a kis kímai farmerek hogy goldot szerezzenek.
  • BCS pixel
    #2
    Hé John megkaptad a sex.exe játékot, pöpec mi?
    Ahh nagyon kafa volt Bill, csak nem menne a háttérbe a sok izé valami! :D
  • Ronny
    #1
    Kína megússza egy alig hallható dorgálással, Iránra meg már dobnák is a szeretetcsomagokat:)