Új távlatok Noé bárkájának kutatásában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként meg micsoda nagylelkûség! A "mindenható" tesz a sameszának egy kis szívességet, a többi meg hadd pusztuljon. Ez igen! Imádkozz csak hozzá, mert "megérdemli"! MEGALOL!!!
Na, ezt kicsit magyarázd el, mit értesz rajta.
Minden jog fenntartva!
Noéis csak a dolgát végezte.
És egyébkéntis, Isten Noénak tett szivességet azzal h a családját megmentette...
A de nem ez a lényeg, hanem lássuk meg végre az igazságot. És ezt csak úgy lehet hha kiismered mind a 2 oldalt (a helyest, és a helytelent).
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Minden ma élõ nép ismeri az özönvíz történetét.
Minden monda úgy kezdõdik, h az istenek megharagudtak az emberekre, de egy kiválasztottat figyelmeztettek és ez valamilyen csónakot- hajót építve túlélte az özönvizet.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
"A fizika és a természet törvényei?
Ugyan, azok mindig változnak, ezek talán inkább csak a fizikusok törvényei, de mind meg fog dõlni..."
"Ugyan, sehol nem írtam, hogy a fizikusok alkotják."
"Lehetséges, lehetetlen, nagyon elvont fogalmak. Kerüljük a használatát, mert ez mindig az adott kor függvénye. Talán ha az ókori tudsoknak felvetted volna a számítógép lehetõségét, elképzelhetõnek tartották volna. Biztos, hogy nem. Ma viszont mindennapi használati tárgy."
Kevered az elképzelhetõ/elképzelhetelen és a lehetséges/lehetlen fogalmakat.
Minden jog fenntartva!
Geológiailag meg nem igazolták az 'özönvizet'.
Minden jog fenntartva!
LOL!
Nem vagyok egy nagy biblia olvasó és akkor még sokat mondtam, de emlékeim szerint nem ott építette meg, hanem csak ott kötött ki.
A nagy hajókról meg csak annyit, hogy talán a Discoverin láttam egy adásban, hogy a Kinaiak akkora hajókat építettek, amelybe 5-ször is a belefért a lenagyobb Kolombusz kori hajó...
Egyébként én sem hiszek a legendában abban a formában ahogy az le van írva. Az úgy ahogy van hülyeség. Akkor inkább hiszem, hogy földönkívüli ûrhajón menekültek meg Neo-ék akarom mondani Noe-ék... 😊
Ugyan, sehol nem írtam, hogy a fizikusok alkotják. Én annyit írtam, hogy rendre megpróbának bizonyos emberek valami törvényszerûséget keresni a világban, aztán mindig kiderül, a törvény, amit alkottak rá nem jó, mert vannak esetek, mikor az adott törvény nem mûködik.
"- Az, hogy ezek változnak, nem az jelenti, hogy pl. ami eddig lehetetlen volt az lehetségessé válik."
Lehetséges, lehetetlen, nagyon elvont fogalmak. Kerüljük a használatát, mert ez mindig az adott kor függvénye. Talán ha az ókori tudsoknak felvetted volna a számítógép lehetõségét, elképzelhetõnek tartották volna. Biztos, hogy nem. Ma viszont mindennapi használati tárgy.
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Özönvíz volt, amit szájhagyomány útján, és geológiailag is be lehet bizonyítani. Aki aztmondja h nincs azzal nagy baj lehet, vagy csak tájékozatlan.
1. bárka. Ha megtörtént akkor úgyvolt ahogy a Biblia leírja, vagyis aztis leírja h Isten építette, Noé csak a segítõ kéz volt. Vagyis aki képes egy világot megalkotni, az egész világot gondozni (nem, a természet magától nem képes épen maradni, márcsak az átkozott törvények miatt is (egy kupac homokból sose lesz vár, de a várból nagyon hamar lesz egy kupac homok) minden a legegyszerûbb létformára törekszik, ezen kár vitatkozni (az evolúció elméleteis itt bukott meg...)
2. Özönvíz. Iszonyatos erõk dolgoztak akkor, a föld alól tört elõ hatalmas mennyiségû víz a nyomás hatására, ekkor alakultak ki a kontinensek (lehet vitatkozni, de Indonéziai szigetek 1 nap alatt 6-8m-t csúsztak odébb...), ez magyaráz rengeteg régészeti leletet (pl dinoszauroszok szanaszét szóródását, a mammutok épen maradt példányait, a grand canyont (hiába mondanak több millió évet a kõzetek egyértelmûen mutatják h gyors volt az erózió, csak vannak emberek (mint pl Aranykéz) akik minden erejükkel Isten ellen küzdenek) és még sorolhatnám...)
3. állatok. Megint Isten létét kell felvessük ahhoz h fogalmunk legyen arról h mitörtétn, aki nem hiszi, az neis folytassa az olvasást. Az aki képes megteremteni egy ilyen változatos és lenyûgözõ faunát, akkor képes irányítani is õket, és az özönvíz után helyet keresni nekik. Ennyi. Hittel minden értelmet nyer. A kételkedõk pedig élenek a bizonytalanságban, és küzjenek az igazsággal. De azzal nem megy senki elõre.
Imádkozom érted Aranykéz.
Noe hogy vitte fel olyan magasra,talan a hatan?
Bérbe vehet? reklámfelület...
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
<< De, az, hogy mit írnak a Biblia-ban, egy dolog, nem biztos, hogy tényleg szó szerint kell mindent érteni. >>
Valószínûleg, mivel azt is írja benne hogy nem tudhatjuk merrõl fúj a szél.
- A 'fizikusok' ezeket a törvényeket leírják, modelleket állítanak fel rá.
- Az, hogy ezek változnak, nem az jelenti, hogy pl. ami eddig lehetetlen volt az lehetségessé válik.
- Az, hogy nem tudjuk _pontosan_hogyan_ vittek véghez valamit, nem azt jelenti, hogy ne tudnánk _valahogyan_ megvalósítani, vagy ne tudnánk megmondani õk miként csinál_hatták_, pusztán nincs róla információnk, valójában milyen megoldást alkalmaztak.
Minden jog fenntartva!
Esettleg hajóépitõ is vagy? NEM. Szerintem, csak valaki bemagyarázott Neked valamit, és azt szajkózod, túl sok alap nélkül. Az emberiség nem egy dolgot "elfelejtett", és csak a régészeti kutatások kezdenek sejtettni valamit is, egyáltalán. A Piramis-okat se nagyon tudják biztossan, hogyan emelték. Azért, mert MA a jelenlegi technikánkkal nem tudunk akkora hajót épiteni, amekkorát elgondolsz, az más kérdés. De, az, hogy mit írnak a Biblia-ban, egy dolog, nem biztos, hogy tényleg szó szerint kell mindent érteni. Lehet, hogy nem a föld összes állata került fel oda, ha pl azt feltételezzük, hogy amit a filmben is emlegettnek, átszakadt egy természetes gát. Egy nagyobb család csinált egy (nagy) hajót, és felvitte rá az összes jószágait, de késöbb ez átíródott, és esettleg a kapitányt Noe-nak hívták. <#eplus2>#eplus2>
Túl bonyolult a világ és túl keveset tudnak az emberek ahhoz, hogy olyan törvényeket alkossanak, melyek akárhány változóval ellátott környezetben is mûködnek.
Persze lessz holtest, néhány millió mert ugye annyit még elmetnek annyi idõ alatt arrafelé, az erdõ kinõ újból az meg ohgy találnak majd néhány összekormolódott falevet még nem fog bizonyitani semmit sem. Igy aztán ha nem lesz irásos emlék róla, akkor a mostani görögországi tüz, maximum egy legenda lesz 3-4 ezer év múlva.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Ez most ironia, vagy tenyleg komolyan gondolod?
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.
Nem véletlenül védik így, az tuti.
Képzeld, ha bebizonyosodik, hogy az a bárka... Az Egyháznak nagyon szája lehet.
De képzeld, ha bebizonyosodik, hogy nem az a bárka... Az Egyház újabb lehetõséget veszít el...
Nem egyszerû 😊
Amúgy szerintem nem az.
Aztán találnak egy lezuhant Predátor hajót tele cuppogos vicces tojásokkal. 😛
Ja és a legérdekesebb: A KÖZVETLEN BIZONYÍTÉKOK. Ott ahol ma 50 m-es víz van õskori tûzhelyek vannak.
A mennyből az összes érdekes ember hiányzik
Miért nem MENNEK ODA, és NÉZIK MEG? <#falbav>#falbav>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Te mar latom erzed a fenyt a testedben 😄
Szerintem ez a verzió egészen jó magyarázat lehet. A bárka, meg a többi sallang meg már csak a mese része. (Valamivel meg kellett magyarázni, hogy ha világvége volt, akkor ugyan miért nem pusztult ki a Föld...)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Számos különbözõ feltételezés, "közvetlen bizonyítékokkal való feltételezés", elmélet állítja, hogy megtörénhetett az Özönvíz.
Nah persze nem olyan mértékû mint ahogyan az a Bibliában szerepel, de mindenképpen jelentõs lehetett.
Ugyan, azok mindig változnak, ezek talán inkább csak a fizikusok törvényei, de mind meg fog dõlni...