Új távlatok Noé bárkájának kutatásában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezek szerit:
1, Az eddig citált Noé és a bárka akkor mégiscsak lehet, hogy nem valódi, hanem csak egy jelkép? 😊
2, Ha az ószövetség nem igaz rátok (miért nem??), akkor egyrészt megint csak sületlenség ez a Noé dolog?
3, Ugyanezen okból akkor sem a 10 parancsolat, sem az eredendõ bûn, miegymás nem érvényes?
Minden jog fenntartva!
Kérdezzétek meg a keresztény ismerõseiteket, hogy õk miért boldogok annyira és felszabadultak, és hogy miért van ennyi gondjuk másokra, holott nekik is magukkal kellene inkább törõdniük a világ szemszögébõl nézve.
De ha már hiszel Istenben akkor máshogy látod a szentírást és rádöbbensz dolgokra hogy basszus tényleg ez így volt, stb...
Anúgy ajánlom hogy az Új fordítást böngésszed, az sokkal érthetõbben van megfogalmazva a mai emberek számára.
2. isten szivesseget tett noenak... jo. de miert? noe meg a csaladja nem volt gonosz? lehetetlen! minden ember bunos! noe hivo is volt ezekszerint. Akkor nyilvan Noe barmit hajlando lett volna felaldozni istenert, a csaladjat is, ahogyan erre van is pelda a bibliaban par elozo meseben; valamelyik barom a sajat kolket is kinyirta volna istennek, vagy ki is nyirta?...
3. "egy kupac homokból sose lesz vár, de a várból nagyon hamar lesz egy kupac homok" ez annyira szint alatti. egy kupac fából sose lesz hajó, de a hajóból nagyon hamar lesz egy kupac fa. vagy esetleg: egy marék spermából sose lesz gyerek, de egy gyerekbõl nagyon hamar lesz egy marék sperma. eztet én nem értem. akkor hogyan lett az a hajó ha még a vár is összeomlott neked?
4. A bibliat a zsidok alkottak, hiszen a zsidok isten nepe. A zsidok kinyirtak a messiast, az isten egyszem fiat, az emberiseg tortenetenek valaha letezett legnagyobb csodajat es kincset. Te, azzal hogy hiszel a bibliaban ezeknek az embereknek a szavaban hiszel. Nóórmális vagy? Isten neveben meg isten fiat is ki lehet nyirni. Hogyne. Siman. Igaz hogy olyan prozai okokbol, hogy "elhatalmasodott a gonozság a földön" egy egesz ozonvizet kuldott, ami noen meg a familin kivul mindenkit kipusztitott, de a sajat fianak a halalat, a sajat nepenek az arulasat mar le se szarta. Hiaba. Isten ilyen.
Newfronter:
"Egy ilyen megtörtént eset van ami a Bibliában van, a többi kitaláció. Vagy úgy is mondhatnám hogy a többi özönvíz legenda ennek a kicsorbítása" - látom isten nem adott kovakövet odabentre! mit butít rajta idiota? ugyan azt állítja a tobbi is. Ebbol is latszik a tejkozottsag, a nem elvakultsag, az objektivitas...
"Ha az életedet Isten nélkül éled, akkor nézd meg mire jutsz majd magad. És az életed végén meg forgolódsz a halálos ágyadon, mert félsz a haláltól. Pedig van egy szebb út is, ez az út az hogy az életed nem ér véget a földi halállal. Erre természetesen mindenki rájön a halála után, csak akkor már késõ lesz sajnos.
Azért kellett pusztulnia a többi embernek mert elfordultak Istentõl, kb úgy éltek mint ma az emberek nagy része(Istent káromolva, egymást bántva, stb...). "
Akkor adok szamlaszamot, add el minden vagyonod, a penzt utald at ra; fizetjuk belole a kinyiratasodat, a tobbit meg jotekony celra tovabbkuldjuk kovacs pistikenek. Mindenki jol jar! Te tovabbra is boldog leszel a hitgyülis haverokkal meg istennel a halál után, nekem nem kell a baromsagaidat olvasnom, pistikenek meg ujra lesz nyála.
Nos, ha történetesen mondjuk az derül ki, hogy létezik isten, de egy _másik_ isten, aki szerint mindenki, aki másik istenben hisz (pl amelyikben te), örökké szenvedni fog, akkor ráfaragtál.
Minden jog fenntartva!
Igen, valahol ott van a rengeteg bekezdés között amiben arra uszítja a hívõket hogy öljenek.
Csak pár példa amit összegyûjtöttem fórumozgatásaim közben:
2 Mózes 13:15 - "Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt: valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék."
2 Mózes 35:2 - "Hat napon át munkálkodjatok; a hetedik nap pedig szent legyen elottetek, az Úr nyugodalmának szombatja. Valaki azon munkálkodik, megölettessék."
3 Mózes 20:13 - "És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok."
3 Mózes 24:16 - "És a ki szidalmazza az Úrnak nevét, halállal lakoljon, kövezze azt agyon az egész gyülekezet; akár jövevény, akár benszülött, ha szidalmazza az <Úrnak>Úrnak> nevét, halállal lakoljon."
3 Mózes 26:29 - "És megeszitek a ti fiaitok húsát, és megeszitek a ti leányaitok húsát."
5 Mózes 13:13 - "Emberek jöttek ki közüled, istentelenségnek fiai, és elfordítják városuk lakosait, mondván: Nosza, menjünk és tiszteljünk idegen isteneket, a kiket nem ismertetek:"
5 Mózes 13:14 - "Akkor keress, kutass és szorgalmatosan tudakozódjál, és ha igaz, és bizonyos a dolog, és megtörtént az efféle útálatosság közötted:"
5 Mózes 13:15 - "Hányd kard élére annak a városnak lakosait; áldozd fel azt mindenestol, a mi benne van; a barmát is kard élére
5 Mózes 13:16 - "És a mi préda van benne, hordd mind együvé az o piaczának közepére, és égesd meg a várost tuzzel és annak minden prédáját is teljes áldozatul az Úrnak, a te Istenednek, és legyen rom mind örökké, <és>és> soha többé fel ne építtessék."
5 Mózes 17:3 - "És elmegy és szolgál idegen isteneket, és imádja azokat, akár a napot, akár a holdat, vagy akármelyet az égnek seregei közül, a melyet nem parancsoltam;"
5 Mózes 17:5 - "Akkor vidd ki azt a férfiút vagy azt az asszonyt, a ki azt a gonoszságot mívelte, a te kapuidba, (a férfiút vagy az asszonyt) és kövezd agyon oket, hogy meghaljanak."
5 Mózes 21:18 - "Ha valakinek pártüto és makacs fia van, a ki az o atyja szavára és anyja szavára nem hallgat, és ha megfenyítik, sem engedelmeskedik nékik:"
5 Mózes 21:19 - "Az ilyet fogja meg az o atyja és anyja, és vigyék azt az o városának véneihez és az o helységének kapujába,"
5 Mózes 21:20 - "És ezt mondják a város véneinek: Ez a mi fiunk pártüto és makacs, nem hallgat a mi szónkra, tobzódó és részeges:"
5 Mózes 21:21 - "Akkor az o városának minden embere kövekkel kövezze meg azt, hogy meghaljon. Így tisztítsd ki közüled a gonoszt, és az egész Izráel hallja meg, és féljen!"
5 Mózes 22:20 - "Ha pedig igaz lesz a vádolás, és nem találtatik szuzesség a leányban:"
5 Mózes 22:21 - "Akkor vigyék ki a leányt az o atyjának háza elé, és az o városának emberei kövezzék meg kovel, hogy meghaljon; mert gyalázatosságot cselekedett Izráelben, paráználkodván az az o atyjának házánál. Így tisztítsd ki közüled a gonoszt."
5 Mózes 28:53 - "És megeszed a te méhednek gyümölcsét, a te fiaidnak és leányidnak húsát, a kiket ád néked az Úr, a te Istened - a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged."
2 Királyok 2:23 - "Felméne azután onnét Béthelbe; és mikor az úton felfelé méne, apró gyermekek jövének ki a városból, a kik õt csúfolják vala, ezt mondván: Jöjj fel, kopasz, jöjj fel, kopasz!"
2 Királyok 2:24 - "És hátratekintvén és meglátván õket, megátkozá õket az Úr nevében, és az erdõbõl két nõstény medve jövén ki, szétszaggata közülök negyvenkét gyermeket."
Zsoltárok 137:9 - "Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"
Jeremiás 19:9 - "És megétetem velök az õ fiaik húsát és leányaik húsát és megeszi kiki az õ barátjánák húsát, a megszállás alatt és a veszedelem alatt, a melylyel megszorongatják õket ellenségeik és a kik keresik az õ lelköket."
1 Korintusi 14:34 - "A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja."
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Az van megváltva aki benne hisz. Aki nem az nem.
Amikor teremtetett.
"isten által megölt emberek száma: 32,920,770+
Sátán által megölt emberek száma: 10"
Aki Isten ellen megy, az mire is számíthat másra? Mint a halálra. Mi nem azért szeretjük Istent, mert félünk hogy halálra kerülünk, hanem azért mert Õ szeret minket. És minden jót ad már itt a földön is, fantasztikus ahogy elintézi a dolgokat itt az életemben pl.
És nincs ilyen kategória hogy ki által megölt emberek száma, azok azemberek saját maguk vívták ki amit tettek, tudták kivel állak szemben, mégis megtették. Isten mindig is adott nekik esélyt rá nekik is hogy ne így végezzék, de õk nem akarták.
Wanek: tudod úgy van az, hogy vannak akiknek mankóra van szükségük, meg vannak akiknek nem. 😊
Minden jog fenntartva!
A kisbabák nem tehetnek semmirõl, õk eleve az ígéret földjére kerülnek, pont a tudatlanságuk miatt. 😊
"Többre. Sokkal többre. Az ateizmus szinte minden pozitív tényezõvel korrelál (fizetés, intelligencia, békeszeretet, törvénytisztelet satöbbi). Kár hogy nem vallás, mert a legjobb lenne mind közül."
Miért amit felsoroltál az miért nem tartozhat a keresztények világába? Helye van ott is.
Apropó. Az ember a szabad akaratot (haha) az almaevés elõtt, vagy az almaevés cselekedetétõl kapta ?
<< Ez igen! És te egy ilyen istent szeretsz? MEGALOL! >>
isten által megölt emberek száma: 32,920,770+
Sátán által megölt emberek száma: 10
Hát igen.
Csak nehogy elõjöjj most lélekkel. Mert akkor megkérdem, hogy hol van a lelked. A tested melyik részén. Mindenesetre a törzsedtõl felfele kell lennie, mert akárhogy is nézzük, máshol nem nagyon lehet(ne). Az ember elveszítheti kezét-lábát, akár a törzse alsó felét is, egy ideig még életben lesz. Ha meghal az ember, és a "lelke" elhagyja a testét, akkor mit csinál? Test nélkül mit csinál? Nem ehet jókat, nem ihat, nem dughat, stb. Mi az a jó, amit pusztán egy test nélküli lélekkel élvezni lehet? Csak nem az istened ajnározása jelenti a nagy lehetõséget? Köszi, de erre én nem vagyok vevõ, ilyen nekem nem kell.
Más: JK megváltotta a világot, igaz? Ha történetesen igaz is a mese, akkor most mitõl fossak? Meg vagyok váltva 😊 MEGALOL!
Innen indult ki minden. És Isten igen is irgalmas, ha akarta volna már nem lenne az egész föld, eltûnne egy pillanat alatt, de nem tette. Még pedig azért mert szeret minket.
Valóban, isten jó elõre tudta a jövõt, mégis hagyta hogy az emberek "bûnösökké" váljanak, aztán jól megszívatta õket. Kedves.
Meg aztán az nagyon valószínû hogy 30 millió ember közül mindenki geciállat volt. Fõleg a kisbabák, azok aztán nagyon szemetek tudnak lenni.
<< Ha az életedet Isten nélkül éled, akkor nézd meg mire jutsz majd magad. >>
Többre. Sokkal többre. Az ateizmus szinte minden pozitív tényezõvel korrelál (fizetés, intelligencia, békeszeretet, törvénytisztelet satöbbi). Kár hogy nem vallás, mert a legjobb lenne mind közül.
Templombajárás és rézbaszás helyett inkább te is tanulhatnál.
<< "az életed nem ér véget a földi halállal. Erre természetesen mindenki rájön a halála után, csak akkor már késõ lesz sajnos." - erre nem lesz módja senkinek sem rájönni, mert a tudat a halállal megszûnik. >>
Erre azért kíváncsi vagyok. A tudatunk megszûnhet egyáltalán? Vagy a felfogásunk rögtön a következõ eseményre; idõbe és helyre ugrik, amikor a tudatunk újra összeáll? Például multiverzum esetén. Persze ez nem biztosítja hogy nem valami rabszolgaságba, elnyomásba, kínzásba csöppenünk bele XD
BÁRKA: Miért ne lehetett volna megépíteni egy olyan bárkát abban az idõben? Mint mondották itt, ott vannak a piramisok. A mai gépekkel is 50-60 évbe telne megépíteni azokat. Ha egyáltalán meg tudnák építeni ebben percizításban ahogyan elkészültek. Senki nem tudja, milyen technológia volt abban az idõben, miként csinálták a dolgokat. Lehet, volt egy civilizáció ami fejlettebb volt a mainál is, és istenként vagy isteni prófétaként tisztelték õket. És elképzelhetõ hogy volt annyi befolyásuk, hogy a történelmet manipulálják.
BÁRKA VS ÖZÖNVÍZ: A tudósok bebizonyították, hogy azzal a formával és tervezéssel amivel a bárka készült, kibírta volna az özönvizet. Sokkal durvább természeti erõket is kibírt volna. Egyes tudósok a tökéletesen megtervezett (a célja szempontjából) hajónak tartják.
ÖZÖNVÍZ: Abban az idõben igenis elképzelhetõ egy nagyobb áradás özönvíznek. Hiszen a világ akkor még óriásinak tûnt. Joggal hihették hogy világvége van. De az sem lehetetlen, hogy meteor csapódott a vízbe, és az gerjesztett vízemelkedés, árvizet.
FIZIKA TÖRVÉNYEI: Elképzelhetõ, hogy a mai fizikai törvények 1000 év múlva szart sem fognak érni. Hiszen emlékezzetek, volt mikor azt hitték a nap kering a föld körül. Hogy a föld lapos. Hogy a föld az univerzum közepe. Hogy azért hullik vissza minden tárgy a földre, mert isten a föld közepén lakik. Hogy a gravitációs erõnél nincs nagyobb erõ. És még lehetne sorolni. Amit mi ismerünk a világról, az univerzumról, azok még csak éppenhogy a felszín megkaparása.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy minden legendának van valóságalapja. Valamibõl született. És akkoriban még nem voltak olyan élénkek az emberek fantáziája, egy valós dolgot torzítottak el misztikussá.
2. Akik Isten nélkül élnek, azok nem biztos hogy rosszul is élnek, de majd az életed végén vajon mi lesz? Mármint a folytatással.
3. Nem biztos hogy szenvedsz, de attól sem kell félni hogy a szeretteidtõl elszakadsz, mert ha õk is keresztények akkor ott találkoznak fent az örökkévalóságban. Ezért hallnak meg a keresztények boldogan, mert tudják mi vár rájuk.
4. Épp ezaz hogy nem szûnik meg, mert a lelked tovább él.
DE! Te a hitet kevered a tudománnyal! ha el van fogadva az elméletük akkor dobj pár linket amin részletesen írnak errõl. meg arról hogy a dínók élhettek az emberekkel egy idõben. de ne hittel, hanem észérvekkel, bizonyítékokkal.
Azt az elméletet eltudom képzelni, hogy anno átszakadsz a boszporoszi szoros, és hatalmas mennyiségü víz jutott be a Fekete-tengerbe az Földközibõl. De ez is maximum 1-2 száz méternyi lehetett, nem 4800... az is elképzelhetõ, hogy az akkori embereknek, akik nem igazán ismertek mást, csak azt a környéket, ahol éltek, úgy élhették meg hogy a világon minden vízbe borul. Építhettek egy kisebb csónakot pl akkorát mint amelyet az 1400-1500as években használtak, bár ez is hatalmas az akkori tudáshoz képest. De legyen. De ez még mindig töredéke egy "noé bárkája" méretnek. Felhajthatták rá a közeli állatokat és kész.
Teljességgel kivitelezhetetlen hogy a világ össze fajából begyûjtöttek egy-egy példányt. Ennyi állatnak fél budapest sem lenne elég nagy, de az állatok begyûjtése is kivitelezhetetlen, hiszen millió faj él pl a mai USA területén, amellyel nem igazán álltak akkoriban kapcsolatban. Ergo azokat nem tudták megmenteni, viszont mostanság mégis elég sok faj él ott, és nincs nyoma annak, hogy lenne egy szakadás a generációkban. Ergo, már itt megbukik az hogy világméretü árvíz lett volna. A többit meg fent leírtam..
Nem a lényeg, hanem a fontos!
"Mivel nem ismered a Bibliát, ezért aztse tudhatod h miért történt az özönvíz." - fingod sincs, hogy mit ismerek.
"az ember akarta még a bûnbeesésnél" - az istened vagy ostoba volt, vagy aljas. Miért tette lehetõvé a bûnbeesést? Az meg kifejezetten szemét dolog, hogy az eredendõ bûn miatt emberek milliárdjai szopjanak. Ez igen! És te egy ilyen istent szeretsz? MEGALOL!
Ó, igen, ennyi erõvel a Maya naptárról is vitázhatnánk... lassan úgy is idõszerû lesz. D: 😄
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
"Ha az életedet Isten nélkül éled, akkor nézd meg mire jutsz majd magad." - amióta nem kajálom meg ezt a nagy hazugságot, egészen jól éldegélek 😊
"És az életed végén meg forgolódsz a halálos ágyadon, mert félsz a haláltól" - szerintem senki sem magától a haláltól fél, hanem az azt megelõzõ szenvedéstõl, meg attól, hogy elszakad azoktól, akik kedvesek számára.
"az életed nem ér véget a földi halállal. Erre természetesen mindenki rájön a halála után, csak akkor már késõ lesz sajnos." - erre nem lesz módja senkinek sem rájönni, mert a tudat a halállal megszûnik.
Én meg megvakarom érted a seggem, és ha a Nagy Seggnek ez tetszésére válik, akkor lehet hogy nem döglesz meg a következõ 5 évben rákban.
A másik, eztbírom h ha valaki kiáll az érvei mellett akkor elvakult, csõlátású, gyerekes... Teis ezt csinálod, csak könnyebb másokra vetíteni.
Nem kell elhinni h Isten létezik, de ha nemek lesz igazam te megszívod, ha meg én voltam a hülye és bedõltem a Bibliának, ami több millió ember életét változtatta meg, amibe az egész történelem le van írva, ami ad egy normális erkölcsi nevelést, akkoris max békaként születek ujjá, vagy semmi sem történik, és a több milliárd évben az én 70 évem semmi se lesz. Nemtudjuk, de én legalább hiszek valamiben. És amíg meg nem tapasztalado azt a hatalmas erõt ami Istennek tulajdonít több millió ember, addig ne mondj semmit.
metaljesusnak: nem én találtam ki hanem tudósok, és tudományosan is el van fogadva az elméletük. A másik, én hozhatok fel 1000+1 érvet arra h a dínók az emberekkel 1 idõben is élhettek, te ugyanúgy fennakadnál egy mellék kérdésen...
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
az én hitem meg köszönöm szépen jól van, én hiszek magamban, és abban hogy mindenki maga alakítja a sorsát.
Úgy körülbelül általános iskola ötödik osztályában megtanultad hogy az egész körforgásban van. Ami elpárolog, az más helyen le is fog csapódni.
Olyan nincs hogy minden elpárolog, és mégsem esik az esõ. Az esõben pont az a pláne hogy a levegõ páratartalma csapódik le a picsába (felhõk közbeiktatásával, term.).
de ennek tudható be valszeg az összes özönvíz-legenda. meg az azért több volt egy kis áradásnál 😊
szóval, mielõtt elvakult hívõ lettél
gondolkodtál már azon, hogy soha, semmilyen konkrét bizonyíték nincs isten létezésére?
hogy pl a tudomány a 200 ,1000, vagy 10 ezer évvel ezelõtt istennek vagy isteneknek tulajdonított dolgokat, lépésrõl-lépésre egyértelmûé tette?
naponta számtalan, gyilkosság, erõszak, csalás, rablás stb. történik, milliók éheznek, mert szerinted isten így akarja?
persze mesékkel mindent meg lehet magyarázni, de szerencsére a többség túllépi a 6 éves kort
elhiszem , ha azt mondott, hogy a hiteddel jobban érzed magad a bõrödben, mert hát a kis fantázia világodba menekülhetsz, ha rosszul érzed magad, meg a fantázia világod által megnyugtathatod magad, hogy isten biztos így akarta, ,hogy úgyis a menybe kerülök stb.
ja és meg is tudsz magyarázni magadnak minden érthetetlen dolgot, mert a fantázia világba mindent könnyû bele illeszteni, a hit nevében
de ezt az idegesítõ, "nekem van igazam, mert én hiszek, meg a biblia is ezt írja akkor biztos igazam van, ti meg nem hisztek, és ezért segg hülyék vagytok" dumát, nem kellene erõltetni egy info szájton
Minden jog fenntartva!
A Biblia nem zárja ki az evolúciót az állatok részérõl, ezt ne tessék elfelejteni!
Áradásokat, és hasonlókat. Lokálisan. Globális, egyszerre a teljes bolygót ellepõ 'özönvizet' nem.
Minden jog fenntartva!
Azt senki se mondta h akkoris ilyen mélyek voltak az óceánok, minthogy aztse mondja 1 tudós se h az everest mindigis 8848m volt (a mai napig egyre magasabb). Szal csak elkell hinni h sekély volt az óceán és alacsonyak a hegyek, ugyanakkor aztis tudjuk h a földbõl tört elõ (mai napig vannak a föld mélyén édesvizi barlangok), és h a légkörben is hatalmas mennyiségû víz volt (szivárvány addig nemvolt). És a földrengések, az égszakadás, a földbõr feltörõ víztömeg 40 nap alatt szinte folymatosan "mûködött".
De akinek annyira kicsi a hite mint neked, annak ezt lehetetlen lesz elhinnie. Számomra mégis minden világos és logikus.
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Polemius: páran már írták de akkor leírom én is. az özönvizet geológiailag igazolták, persze nem úgy történt ahogy az a Bibliában le van írva. én pár hete láttam a mûsort a NGC-n, szóval nekem kicsit frissebb 😊 elmondták hogy körülbelül 7800-8000 évvel ezelõtt a Fekete-tenger édesvízû tó volt, és a Földközi-tenger árasztotta el. (lásd #8) a tengerfenék felsõ rétegeiben rengeteg édesvízi élõlény maradványát találták meg 80-120 méteres mélységekben. ha jól emlékszem a teljes partszakaszon átlagosan 100-150 kilométert nyomult elõre a tenger.
gondolom ebbe is beleköt majd valaki (és nem csak a Biblia-fanok), de csak tessék. ennél ésszerûbb magyarázatot nem hiszem hogy lehetne találni. ez idõben is pont megfelel annak, hogy a világ más részein is elterjedhetett az özönvíz-legenda, amit aztán az évezredek során mindenfelé, így a Bibliában is, kiszíneztek.
De itt nem a tudományos részét kell nézni, hanem hogy miért is történt mindez.
Minden ma élõ nép ismeri az özönvíz történetét. >>
És azt is tudjuk hogy az özönvizek, cunamik, áradások milyen ritkák szoktak lenni.
wanek: Igen, én Isten hívõ ember vagyok, és igenis elhiszem h létezik Isten, és boldog vagyok. Tudom h honnan jöttem, aztis tudom h hová tartok, és közben van valaki akibe kapaszkodhatok.
Mivel nem ismered a Bibliát, ezért aztse tudhatod h miért történt az özönvíz. A saját tudatlanságodat bizonyítottad be. Ugyanis annyira elhatalmasodott a gonozság a földön h Isten kénytelen volt elpusztítani az embereket. Nem õ akarta, az ember akarta még a bûnbeesésnél... Persze megint lehet vitatkozni h nem így volt, meg nem hiszem el ("ha annyi hited lenni mint egy mustármag, hegyeket tudnál elmozdítani"), de mégis van aki elhiszi, és meri leírni. Én ilyen vagyok. Mindig szeretek a dolgok mögé nézni.
Azért kellett pusztulnia a többi embernek mert elfordultak Istentõl, kb úgy éltek mint ma az emberek nagy része(Istent káromolva, egymást bántva, stb...).