Önbizalomhiány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigerbácsi
hmmm azért egy napot s egy embert semmilyen módon nem lehet összehasonlítani sztem! amit mondtam elõtte is teljesen más biokémiai folyamatokat indít el a kettõ! s ez a lényeg, hogy egy esemény, egy lény egy tárgy milyen folyamatot indít el az emberben.

igen de mondj egy olyan embert aki nem hazudik! az a legnagyobb hazug! s szerintem ez megbocsátható hazugság, képmutatás!

s teljesen nem értek Veled egyet abban hogy aki ismer az átlát az álcán! ne is haragudj meg de ez baromság! mindenki csak annyira ismer amennyire hagyod! s egy embert sem ismer teljesen senki, ergo akkor mindenki képmutató hazug!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

sz4bolcs
Ehh, az hogy lehet, hogy neked ennyire tetszenek azok a lányok, akiknek csak az számít, hogy jóképû-e valaki?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Ezért nem vágatok hajat. A 10%-ra hajtok. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Dehogyis.azoknak akik eddig tetszettek

salsoul
pontosítsunk: akikkel összehoz az élet azoknak a 90%-a
Rájöttem a lányok 90%ékának csak az számít hogy jóképû vagy e vagy sem...

salsoul
pusztán csak arról van szó, hogy ma másképp fúj a szél
salsoul
"Azonban a koczka el van vetve; - a multat revocálni, ami történt, azt megsemmisitni, holtakat életbe visszavarázsolni nem lehet. És eképp - a kérdés csak akörül foroghat - tanácsos, szükséges-e a felvett systemát folytatni vagy nem volna-e czélszerûbb, bölcsebb és üdvösebb azt okkal-móddal modificálni mielõtt tán késõ lenne."
Kinõttem. 😄
salsoul
"Én ha Róla beszélek, akkor nem egy hullát látok magam elõtt! hanem egy ÉLÕ EMBERT! nekem Õ még mostsem egy test! hanem a másik dolog amitõl él az ember."

Az lehet. Ám ez a szubsztancia már eltávozott. Nincs. Elmúlt.
Mint ahogy pár óra múlva végérvényesen elmúlik 2008 december 8.-a, és 9.-e lesz.
És milyen dolog lenne már ha foggal körömmel ragaszkodnánk 2008. december 8.-ához?
Ez a görcsölõs ragaszkodás csak tönkretenné, megkeserítené életünk minden egyes hátralévõ napját.

Akkor maradsz farizeus képmutató a családod elõtt.
Akik igazán szeretnek és ismernek átlátnak az álarcodon...
Hazudsz nekik...
Hogyhogy?:d

Üdv. Én is visszatértem. 😄
Kicsit elmúlt a hülyeség, ami rajtam volt. 😄
(visszahúzodtak egy kicsit a szarvaim 😊 )
Hogy már rólam is essen szó😄.igaz hogy már túlléptem 1-2 hónapja.a fõgond ettõl még maradt a magány.sosem tetszem annak aki nekem,igaz elég kevés egyénnél próbálkoztam.úgy tûnik ez nem fog változni...na mindegy legalább egészség és pénz van.eh de utálom az itteni embereket ezért..

tigerbácsi
Én ha Róla beszélek, akkor nem egy hullát látok magam elõtt! hanem egy ÉLÕ EMBERT! nekem Õ még mostsem egy test! hanem a másik dolog amitõl él az ember.

erre nem tok mit mondani! így igaz! de talán a család nem látja! remélem! remélem hogy csak az álarcot látják mint mindenki más! ha nem akkor elcseszték a kiképzésem!

5. köszy! valahol igazuk van. mi nem voltunk ezek a tipikus magyarok, mert minálunk igen is szó volt a halálról csak mondtam nem így ebben a felállásban. s igen nem tudom elfogadni, hogy 25 éves korában meghaljon. nekem ez nem megy!

meg fogom nézni!

6. ezt nehéz! nagyon nehéz! s nem is akarom már! egyszer megpróbáltam elbuktam s a sebem csak mélyült. köszönöm ebbõl nemkérek.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

salsoul
"nemtudom én egy halottra sem tudok úgy gondolni mint egy tárgyra! ez lehet az én hibám! "
hát... minek is nevezzük az élettelen dolgokat?

"nem az emléknek élek, az emlékkel amit nem tudok s nem is akarok kitörölni! már csak a családomnak élek, hogy Nekik jobb legyen!"
Az emlékeket nem kell kitörölni, csak a helyére kell tenni.
Nyilván a családod is szívesebben látna egy élettel teli vidám boldog embert. Vagy?
A jelenben, s elõrefelé kell élni!

5. Indiában pl.
Gyász végülis van, de nem az depis bánkódós fajta mint nálunk.
Õk tudatában vannak annak, hogy bárki bármikor meghalhat és ez nem éri õket meglepetésként.
Mi szeretünk abban az illúzióban élni, hogy a halál minket és szeretteinket nem ér utol. A halál mint téma is tabu. Náluk nem az.
Nekünk váratlan sokkoló meglepetés ha valaki meghal, õk tudják, hogy ez van, és megmásítani sem akarják a dolgot.

Seneca írt három vígasztalást.
Érdemes lehet elolvasni.
http://mek.oszk.hu/00400/00482/00482.htm

6.
nem befolyásolni vagy elnyomni, elfolytani kell hanem tudatosan letisztázni és a helyére tenni - végérvényesen.

------------------
A probléma alapjában abból fakad hogy bizonyos dolgokat tabuként kezelünk kultúránkban, nem beszélünk, értekezünk róluk, a homokba dugjuk elõle a fejünket s aztán váratlan sokkoló tényezõként mégis csak utolér minket. Akkor meg aztán nem tudunk mit kezdeni vele hirtelen...
tigerbácsi
nemtudom én egy halottra sem tudok úgy gondolni mint egy tárgyra! ez lehet az én hibám!

akkor bocs! csak úgy tünt ahogy beszélsz élõkrõl s holtakról!

nem az emléknek élek, az emlékkel amit nem tudok s nem is akarok kitörölni! már csak a családomnak élek, hogy Nekik jobb legyen!

5.-hoz: igen vannak olyan kultúrák, de ott a házasság nem a szeretetrõl szól az én tudásom szerint! ha tévedek s Te tudsz olyat ahol szerelem miatt házasodnak, vagy vannak kapcsolatban, s mégsincs gyász azt írd meg nekem légyszi csak kíváncsiság miatt!

6. ez így igaz ahogy leírtad, de az ember rengeteg olyan dolgot tesz mi értelmetlen. s sajnos az érzelmeket s reakciókat nem lehet 100% ban befolyásolni. nagy részét el lehet folytani, s más problémára koncentrálni ezt tudom mert csináltam, de nem lesz ez sosem 100% os! szvsz.

csak tudod másik kapcsolatba menni nem egyszerû! egy pl hogy akartam továbblépni: volt egy lány kit régebb óta ismerek, s eljutottunk oda, hogy megbeszéltünk egy randit (vacsora, Õ ötlete volt) hogy közelebb kerüljünk egymáshoz! bevallom tetszett a Hölgy! szóval ott kajálunk beszélgetünk, majd könny ereszkedett a szememre, feláltam, kimentem megnyugodtam, fizettem s elmentem. igen az emlék miatt! szégyen? Talán! de nem tok mást szeretni szerintem. minden Nõben Õt keresem.

utolsó két kérdésre persze egyértelmû a válasz, csak a megvalósítás nehéz!

salsoul
1. "az ember nem csak egy test, mert akkor tárgyak lennénk!"
Bingó. Ám egy halott ember már csak egy test, egy tárgy.
Ráadásul egy mûködésképtelen fajta.
Ami mûködtette már nincs benne.
És ami mûködtette az volt az ember. És nem a teste.

3. a testiséget rosszul vetted le. Az a legkevésbé fontos...
A testiség pillanatok alatt szétrohad.

4. emléknek élni?
Mekkora hülyeség...

5. ugyan az a jelenség
csak más folyamatok játszódnak le a fejben
és valójában ettõl függ minden: a fejben lejátszódó folyamatoktól
másképp gondolkodás más eredményeket hoz, anélkül, hogy az rossz eredmény lenne
más kultúrákban semmilyen ügyet sem csinálnak abból ha valaki meghal
pedig a jelenség ugyan az
és õk is szeretik egymást

6.
Nézd. Az az ember ebben a világban már nincs.
És ahhoz ragaszkodni, ahhoz bilicselni magadat ami nincs: semmi értelme.
Fõleg hogy túlvilágban sem hiszel...

Próbálj meg egy kicsit objektív lenni magaddal szemben.
Az hogy tovább lépsz nem jelenti azt, hogy nem szeretted a feleségedet!
És hogy nem lépsz tovább sem jelenti azt, hogy szeretted a feleségedet!

Vajon a feleséged mit szeretne?
Hogy továbblépj és légy boldog, vagy hogy tovább szenvedj?

Cselekedj eszerint.
tigerbácsi
huh! na megpróbálok két dühkitörés között egy értelmes halmozott választ adni!

1. az ember nem csak egy test, mert akkor tárgyak lennénk!
2. túlvilágban nem hiszek!
3. Salsoul keményen fogalmazod meg gondolataidat, s valahol valamilyen szinten igazad is van! nem akarok belemenni vitákba mert értelme nem lenne az tuti! mondjuk azt levettem, hogy Neked egy kapcsolatban a testiség fontos s nem az érzelem! ez nem baj! de én nem ilyen vagyok!
4. igaz hogy nem a könnycseppek száma határozza meg a szeretet mértékét, hanem az hogy hogy emlékezünk Rá, mit mondunk Róla (ezért helytelen azonosítani a hullával)
5. nem mindegy hogy az ember Párja meghal, vagy elhagy! teljesen más folyamatok zajlanak le! szvsz
6. amit még nem tudtok mi beszélgettünk annó errõl a helyzetrõl csak fõleg fordítva, hogy én távozok (akkori munkám miatt) s persze feljött hogy a másik továbblép, de már akkor is mondtam Neki hogy nem leszek rá képes! hogy mért? talán benne van az alap önbizalomhiányom, s a nagymértékû ragaszkodás, s csak ismétlem magam nem egy testhez! egy Emberhez!

egy hullához ragaszkodni

Ezt azért nem kellett volna. Mert bár lehet, hogy te így gondolkozol, ezzel valószínûleg megsértetted õt. Értem azt is, amit te mondasz, és valahol egyetértek vele, de ne próbáld úgy beállítani, mintha ez lenne a helyes.....mindenki úgy gyászol, ahogy tud, és ezt tiszteletben kell tartani.

NessieGraf
Hát ha hamarabb tudtam volna, hogy ennyire unod magad! Máskor szólj elõbb, hogy megint. Nemsokára munka doszt lesz. Életedet elunhatod mellette. Észre fogod venni, hogy álmos vagy.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

most éppen g*cire nem csinálok gépen semmit 1 órája, csak kínlódok, és gondolkodok, hogy menni kéne lefeküdni.
vagy inkább két órája.
ez minden este így van.
önbizalomhiányom van. nem bízom magamban, hogy képes leszek kikapcsolni a gépet! 😮
salsoul
És mégvalami.
Tegyük föl, az ember párja nem meghal pl, hanem otthagy minket akár hogy is szerettük. Kész, többet nem is látjuk. Továbblépünk.
40 év múlva a gyászjelentésre max vállat von az ember...
NessieGraf
Nekem igen. Anyám. És láttam apámat szenvedni. Aztán - nem kevés munkám volt benne - láttam apámat újra szeretni. És láttam apámat haláláig boldognak. Nem Salsoul téved, hanem te.

A néphit szerint az el nem engedett halottakból lesznek a kísértetetek. Ha nem is szó szerint igaz, de életek megnyomorítói mindenképp. A halott nem élõ. Ha itt tartod a lelkét röghöz kötve neki sem jó.

salsoul
igen halt már meg olyan kit kimondhatatlanul szerettem, de azzal ami a koporsóban volt - hulla - semmiképpen sem tudtam társítani

kicst hülyén éreztem magam a temetésen mikor mindenki zokogott, nekem meg nem ment
aztán rájöttem, miért pont az lenne a helyes amit milliók mûvelnek... attól az még nem lesz helyes... és nem a könnyfürdõ jelezi azt, hogy valakit mennyire szeretek
kulabácsi
kiforgathatod a szavaimat nyugodtan 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kulabácsi
neked már halt meg vkid akit szerettél? mert akkor lehet nem így beszélnél h úgyis hulla, meg ilyenek
persze tovább kell lépni, de ez nem olyan egyszerû mint ahogy te azt gondolod...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

salsoul
ha neked a továbblépés kicspaongást, kúrogatást jelent - grat <#eljen><#idiota>
salsoul
szívemben a helyére teszem (s már eleve ott is tartom) aztán úgy gondolok rá, hogy tovább kell lépni, mert bár az õ élete megállt az enyém nem

nekem még feladatom van, és az nem a semmitevés és önsanyargatás

1 heti gyásznak és 10 évi gyásznak végül ugyan az lesz az eredménye
a gyászolási idõ nincs egyenes arányban a szeretet mértékével
semmilyen arányban sincsen vele
kulabácsi
ez azért nem ennyire egyszerû h na ez meghalt, úgyis biztos azt akarná h továbblépjek, menjünk azt kúrjunk egy jót...én megértem tigert, ha eljön az ideje továbblép, ha nem akkor soha nem, nem lehet mindenre szabályt írni

salsoul
tökmind1
van egy önzetlen szeretõ feleséged
vajon mit szeretne bármi körülmények közt?
a, boldogságodat
b, boldogtalanságodat, szenvedésedet

van egy önzetlen szeretõ feleséged
mit tennél?
a, minden körülmények közte a kedvére tennél
b, fittyet hánynál arra, hogy õ mit szeretne

kulabácsi
"egy hullához ragaszkodni"
omg te hány éves vagy? azért amikor vkivel együtt élsz, az életedet tervezed vele, és meghal akkor nem hullaként gondolsz rá, és valszeg el kell telnie nem 1-2 évnek h tovább tudj lépni, de van h nem is tudsz...

offkorzv2
most így ezt elolvasván teljesen igazat adok,csakhát,nemkönnyû tudjuk mind,ha egy nõt szeretsz,és elveszíted borzasztóan fáj,a legkeményebb férfi is megtörhet,fõleg ha meghal kedvese...az élet kemény:c

salsoul
Az ember akit igazán szeret annak csak a boldogságát akarja.
S ha ez nem velem jön létre, akkor jöjjön létre mással. Lényeg, hogy szeretem, s ezért az õ boldogsága az elsõ.
Aztán jövök én...
salsoul
Hát nemtom - nevezzük a (brutális) nevén - egy hullához ragaszkodni... ahhoz ami már nincs és nem is lesz...

Gondolom egy élõ embernek fogadtál örök hûséget és pont addig amíg a halál el nem választ.

Most hogy már meghalt csúnya-csúnya esküszegés hozzá ragaszkodni, és nem tovább lépni...

Valószínûleg õ is azt akarná, hogy boldog légy az életben, s nem azt hogy miatta szenvedj... Úgyhogy tartsd ezt tiszteletben!
Már csak õ miatta is!
NessieGraf
Szót nem. Az érzést értem. De mostanában kicsit keményedtek a viszonyok felém az eddigiekhez képest is. Nemigen van erõm hozzá, hogy gondolkodjak rajta. Sajna nekem nagy hibám, hogy ilyenkor nem a szón gondolkodom, hanem az életérzésbe bújok a megfejtéshez. Remélem, néhány nap és túl leszek rajta. Nagyon rajtam kívüli dolgoktól függ.

offkorzv2
énsem lennék rá képes,hiába tudom õ is ezt akarná pedig,
hidd el feleséged is ezt akarná,hogy légy boldog mással,lépj tovább.viszont tudom hogyan érzel,nemvolnál rá képes.nagyon szomorú a helyzeted.én nemistudom hogy bírnám.mindennap sírnék szerintem.nemtudom elképzelni sem teljesen:s

tigerbácsi
nekem több éve halt meg a Feleségem, s nem tom, nem is akarom elengedni! én Neki fogadtam hûséget! persze van hogy már néha sajnos megfordulok egy Hölgy után de utána kényszerítem magam, hogy csukjam be a szemem!

tigerbácsi
igen de új sebet nem ejt! a régit mélyíti sajnos! :-(

Különc
Tudod már a megfelelõ szót az én bajomra Nessie? <#idiota>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

NessieGraf
Sokaknak nehéz megtanulni, pedig érdemes.

én ezt tettem sikerült félév alatt és most már visszagondolni se fáj😊.

NessieGraf
Az a te gondolatod, érzésed, amit táplálgatsz, pátyolgatsz magadban. Engedd el azt ami elmúlt, azt aki elment. És nem fog fájni.

szerintem bánthat, csak rágondolok és olyan mintha egy kést forgatnának a szívemben. Nehéz felejteni, de ezt Te is tudod.

kulabácsi
én azt már megszoktam 😄

tigerbácsi
igen de a múlt már nem bánthat! annak vége! persze következmények lehetnek, dehát az benne van a pakliba! s az is a jövõ már!

tigerbácsi
jah!

jó neked, engem a múltam inkább aggodalommal tõlt el...

offkorzv2
ez a te bajod :c

tigerbácsi
hmmm ha az ember bízik önmagában, s másban nem, akkor nem hiszem, hogy önbizalomhiányban szenved! ugye! na mind1! én rájöttem már! könnyebb a múltat siratni, mint a jövõtõl rettegni! így inkább siratom a múltam, s nem lépek tovább!

én is jó irányba fejlõdök, nagyon is - összehasonlítva a 4 ével ezelõtti állapottal...
egészen olyan 14 éves koromig olyan szinten érdektelennek tartottam az embereket, hogy ha találkoztam valakivel akit nem kedveltem, egyszerûen nem is köszöntem neki. aztán utána rájöttem, hogy kéne, de 15-16 éves koromig az a része még mindig tartott, hogy ha mondjuk ismerõs lányok közeledtek felém, egy-két tõmondatot odadobtam mogorván, vagy nem is válaszoltam egyáltalán. Ezért egészen mostanáig úgy voltam elkönyvelve mindenhol, mint az a gyerek, aki nagyon nem szeret beszélni, és pókerarccal ül.
Egyszerûen egy erõs emberek iránti érdektelenség miatt. kb. egy-két éve kezdõdött az, hogy normálisabban viselkedek az emberekkel, és én érzem magam rosszul, ha csend van, nincs téma, és nem beszélünk valami értelmesrõl. mint minden "normális" ember. De attól idegenekhez persze még nem megyek oda ismerkedni, sztem ez nem is fog megváltozni igazából.