6682
Önbizalomhiány
-
#4921 "salsoul meg vki más azt mondja hogy lesz jobb is húú"
önsajnálkozó ölbetett kézzel kizárt dolog hogy lesz jobb is -
#4920 Mégegy, amit majdnem elfelejtettem: Mint olvashattad nem ma lettem önálló. Felnőtt mikor leszek nem tudom. De esetemben ez nem másoktól függést jelent. -
#4919 Olvasd el a linket, amit betettem elsősorban neked szól. -
#4918 Igen, valóban érdekes volt. Most a nyomor esélye sokkal nagyobb kötöttség, mint akkor a muszáj dolgozni volt.
#4913 Viszont a munka nem terem sehol. A mostani világ legfontosabb üzenete: a munkát saját magadnak kell megteremtened, vagy kiérdemelned! Mindegy hol vagy.
És bocs, de nem azt olvasom: ezt, vagy azt akarom jól csinálni, abból megélni, hanem azt: hova akarok menni, ahol esik, vagy puffan.
Esni fog. Pofára te, ha a mesékben hiszel, mint a hány éves királyfi. -
campy #4917 ez van akkor mindig is ilyen melankólikusm típusu ember voltam és társult hozzá egy kis nem kis gond...és akkor meg amit nem tudhat a nagy világ amiket nem mondtam még el óóó ide nem...persze hogy akkor salsoul meg vki más azt mondja hogy lesz jobb is húú nem olyan egyszerű az... és azoknak van igaza akik azt mondják "kell egy kicsike segítség személyesen nem tanácsilag"...
#4913: hát sok szerencsét de a #4916-os HSZ-t is vedd figyelembe
a zárkozottságomnak az az oka hogy félénk gyerek voltam mindig is aztán már a kamaszkoromra sem tükröződött át a nyitottság ettől függetlenül 2003-ig mondhatom boldog vidám gyerekkorom volt, de apám halála óta nem tudom magam összeszedni -
campy #4916 jaa csak át ne verjék a gyereket Nyugaton sem olyan leány álom nehogy azt higgyétek... -
Ronny #4915 abban a világban is életképtelen lennél, ez egy egyéni minőség, amit magaddal hurcolászol. -
Ronny #4914 szerintem is próbáld meg Angliát, én 19 évesen mentem ki - akkor még egészen más volt a helyzet -, az biztos, hogy ez az élmény igazán meghatározóvá vált és számodra is az lesz majd. -
red13 #4913 Én jövőre tervezek itthonról elszakadni. 20 éves leszek. Vagy Pestre költözök fel valahogy, vagy Angliába megyek ki. Utóbbi szimpatikusabb, már csak azért is mert ott könnyebben ellehet helyezkedni. Pestre felmegyek ugye kellene szerezni albérletet(angliába eleinte tökéletes lenne egy munkás szálló), amit nagyon nehéz találni, főleg olcsó, megbízhatót. A munka meg már fogalom itt jót találni.
Már idén év elején ki kellett volna mennem...
Campy ne vedd bántónak, de ha ennyire beletörődtél hogy ufo vagy, nem lesz barátnőd soha, magadnak való vagy akkor hol itt a kérdés? Nem kell rágnod magad ezeken a dolgokon. -
campy #4912 ja hogy most nézem hogy 50-55 között vagy akkor már értelek:) érdekes lehetett akkor élni, ha akkoriban születek tuti más felfogásom lenne és nyitottabb lennék de ez a világ... -
campy #4911 őőm hova lehet elmenni grafológushoz mennyibe kerülne? -
#4910 könyolvasás önbizalom ellen -
#4909 #4889 Ez az üzenet nagyon precízen írja le a szülői hibákat. Ezért szokták azt mondani: amikor a gyerek 12-16 között van, ideje venni egy kutyát. Amin a kedves szülő levezetheti a pátyolgási vágyat, és aki úgy is marad.
#4890 A felnövés témára: 19 évesen költöztem el a szüleimtől, az ő hathatós segítségükkel. Nem albérletbe, saját - akkor még létezett a fogalom - tanácsi lakásba. 27 nm volt. Mivel főiskolára jártam akkor, a megélhetésemre egy kezdő fizetésnyi pénzt kaptam otthonról (meg hétvégi ellátmányt :D). Férjhez menés, gyerek, diploma - ebben a sorrendben.
Onnantól magunk oldottuk meg a megélhetést. Hangsúlyozom, az egy másik ország volt. Az a Magyarország, ahol tudtad: holnap is bemehetsz a munkahelyedre. És egy tanácsi lakás havi bérleti díja kifizethető volt. Mai forintra számolva: kb. havi 5000,- Ft lenne. Kényelem annyi volt ott, amit megteremtettünk magunknak. Induláskor wc az udvaron át.
Évekkel később mondta valaki egy lányról: ő még gyerek, miért akadsz ki azon amit csinál? A lány akkor 25 éves volt. Ma sem képes önálló életre.
Amit a dédszüleim révén tapasztaltam, az együtt a család mellett a mindenki személyes felelőssége is az egész család megélhetése.
Könyvajánlót nem hoztam. Amit ajánlanék könyvben, az csak az emberi természet valóságába vezet be. De azok a gondolatok, amik itt az elsőre olvasható bejegyzésben vannak , szerintem elgondolkodtatók. Saját magunk megítélése szempontjából is. -
#4908 egyik sem hülyeség
mindkét rendszer ugyan azon az elven működik
és mindkét rendszerből a bulvár változat ismertes a hétköznapi emberek előtt
manapság pl egyre több munkahely végez grafológiai vizsgálatot mielőtt valakit felvesz
(te hazudhatsz ám pl az írásod sosem) -
campy #4907 azt mondják hogy egy ember személyisége megállapítható az írásából... lehet hogy hülyeség ahogy a horoszkóp is nemde? -
#4906 én még gimiben úgy ahogy tűrhetően írtam, de fősulin van egy pár tanár, ahol körmölni kell, ott aztán nem figyelek, milyeb szép, csak kb. olvasható legyen... -
Fbn Lx #4905 de láttam egyszer egy magyar költő kézírását, ami rémisztően hasonlított az enyémre. Nem ugrik be biztosra így hirtelen, hogy ki volt az. -
Fbn Lx #4904 ez az írás dolog szerintem érdekes, főleg, hogy azt mondod, gyerekbetűkkel írsz. Engem ugyanezzel basztatnak, azt mondják, mint egy csúnyán író harmadikos kisgyerek, aki próbálja nagyon szabályosan kerekíteni a betűket, és nem veszi figyelembe a vonalakat, ha vonalra kéne írnia. Továbbá a betűim nem teljesen szabványosak, gyakran enyhén össze-vissza méretezettre sikerül, és sokszor átsatírozok többszörösen betűket, ha leírtam, és nem lett eléggé szabályosan kerekítve, stb...
elvinném egyszer egy grafológushoz, kíváncsi lennék mit mond. -
#4903 Az jó, ha el tudnád magad látni, mert szükség is lesz rá, és senki nem fogja megmondani, hogy hogyan élj, és mit csinálj.
Nem baj, hogy nem akarod ezt, amég ez nem foglalkoztat, nem jelent számodta problémát, nem szorongsz tőle. -
Hydroceph #4902 o he -
#4901 hát ha így állsz hozzá nem is fogod :D
hidd el nem jó magadba zárkózni, később nagyon vissza fog ütni -
#4900 meg a mese maci túrókrémmel
én meg tudnék piros havat csináli ha akarnék... -
campy #4899 tudod mikor költözöm el... soha de attól még HA lesz a jövőben munkám akkor eltudom magam látni ennyi nem a jelenre értettem -
campy #4898 nem szoktam senkivel ökörködni mivel nem nagyon van haver...magamnak való vagyok inkább... csak arra értettem hogy a tipikus felnőtt komolyságot nem szeretnám magamba látni -
#4897 "akkor tedd próbára magad és költözz el három évre
vajon tényleg el tudnád látni magad?
kizárt..."
ezt te nem tudhatod h kiben mennyi van egy fórum alapján. ha talál vmi melót lehetséges h el tudná magát látni, ezt neki kell érezni belül h vajon képes e rá vagy sem, te nem tudhatod, vhol még ő sem amíg próbára nem teszi magát -
#4896 "És azt még nem is említettük, hogy halállal végződik"
ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belőle élve :) -
#4895 énse
de mivel még fiatal vagy, ezt nem jelentheted ki így nyíltan, mert lehet h találsz egy párt, bejön az élet és lesz egy focicsapatod :) -
#4894 "ellátni el tudnám látni magam ha szükséges..."
akkor tedd próbára magad és költözz el három évre
vajon tényleg el tudnád látni magad?
kizárt...
" akkor hülyeség az élet..."
És azt még nem is említettük, hogy halállal végződik -
#4893 " vki belül nem akar felnőni mégha ez hülyeség is..."
nem hülyeség ez, lehet komolytalanabbúl venni kicsit az életet, de attól még a nagyobb dolgokhoz fel kell h nőjjél! mert gyerek fejjel nem tudod magadat ellátni, amikor meg elkezdessz melózni, akkor már bizony elindúlsz a felnőtté vállás útján, jobban tudod h minek mi az értéke, ez ellen nem tudsz tenni semmit. ezt leszámítva ugyanúgy ökörködhetsz és szórakozhatsz a haverjaiddal, nem tiltja meg senki, mindenki úgy alakítja az életét ahogy akarja
nekem is van haverom, aki most lett 34 éves, van lakása, melózik, közben meg járunk partyzgatni, ma is megyünk pl :D lehet így is csinálni, meg lehet úgyis h mindennek meg akarsz felelni, egyből beleugrassz a lecsóba, család gyerekek stb stb mert ez vennék normálisnak manapság, de ezt énse akarom pl, mindig is rendszerellenes voltam, főleg az utóbbi időkben, de ettől még kell egy némi felnőtt gondolkodás, különben nem mész semmire az életben -
#4892 a tartalom alapján érdekesnek ígérkezik
meg is rendeltem
tenksz -
campy #4891 nem akarok soha gyereket... -
campy #4890 de akkor hülyeség az élet...máshogy szeretnék élni mint mások...nem kell mindenkinek ugyanazt csinálni egyébként is ellátni el tudnám látni magam ha szükséges...de mi a francnak menjek bele a haszontalan felnőtt dolgokba ha nem akarok??? az eszem, felfogásom nem változik gondoljatok bele még mindig olyan az írásom mint mikor megtanultam írni (kerekített gyerek írás szerint azóta is) akkor ez miért változna? nem sok köze van ehhez az írásnak de mégis mert ebből azt vettem ki, hogy vki belül nem akar felnőni mégha ez hülyeség is... -
#4889 Pedig jobb, ha készülsz rá. Bármilyen formában fog megvalósulni, akkor is fájdalmas lesz.
Egyszer írtak nekem egy hozzászólást, ami nagyon megfogott:
Amit meg kell értened, az az, hogy a cél az individualizáció. Az mi? Az a teljesen önállóvá válás. Ha megfigyelsz egy fejlett állatot sikeresnek akkor tekinthető, ha megtanul a környezetében élni, szaporodik, és olyan utódokat hoz létre amelyek szintén képesek ezekre, azaz individualizáltak, támasz segítség nélkül túl tudnak élni a környezetükben, innentől kezdve az anyjuknak nem mások mint táplálékkonkurensek. Az emberek nem tanulnak a természetből (mivel nem tisztelik: leigázottnak tekintik) és sokszor pl. nem igyekeznek "individualizálni" az utódaikat, az eltorzult anyai ösztönük miatt mesterségesen infantilisnek tartják őket, akiknek meg ez kényelmes. A gond ott van, ha "küzdeni" kell, mert akkor a személyiség visszalép egy fokozatot és "szőranyát" keres magának akihez vissza lehet "vonulni" és megvéd a bajtól'
-
Ronny #4888 ajánlanám James Frazer: Aranyág c. könyvét elolvasásra. -
#4887 emberfüggő ez a dolog nagyon
én pl szívesen lennék egyedül, de egyszerűen jelenleg esély nincs erre...van aki meg megtehetné de jól érzi magát ha mosnak főznek takarítanak rá, na igen az tényleg nem fog tudni mit kezdeni magával az életben... -
campy #4886 hmm a Parainesist olvastam azt a Kölcsey Kálmánhoz írta az unokaöccséhez...nem rossz csak érteni kell miről szól;),az ilyen hogy Iliász , Odüsszeusz, Görög Mitológia engem érdekel és bele is olvastam, vannak benne jó részek, de az élettől rendesen elvont azért:D, Bibliát, KOránt nem ítélem el meg ilyesmi de nem tud érdekelni...Koránról senki nem hiszi azt hogy terroritákról ír
Korán rendelkezéseit iktatták mindenütt törvénybe az arabok... -
campy #4885 nem lehetséges a 6 milliárd embernél...sajnálom akkor én nem vagyok ember hanem valami UFO, mert sztem nem jó dolog a kirepülés...mind1 idegesít ha bele kell gondolni abba hogy menjek el itthonról aztán legyek egyedül?:S:S semmi értelme -
#4884 A legkisebb ofc. :) -
#4883 "Nem elmentek, hanem elment. Szokás szerint a legkisebb. A többi pedig az otthoni feladatokat végezte. Ha a népmesei motívumokra gondolsz. :)"
És az otthon maradottak vagy aki szerencsét próbált lett a nyerő? ;) -
#4882 "Mikor elmentek szerncsét próbálni úgymond."
-Nem elmentek, hanem elment. Szokás szerint a legkisebb. A többi pedig az otthoni feladatokat végezte. Ha a népmesei motívumokra gondolsz. :)
Én is ajánlanék egy könyvet még pluszban: Andorka Rudolf - Bevezetés a szociológiába.
11. fejezet azt hiszem kielégítően tárgyalja, hogy hogyan változtak meg a trendek a családok funkciói, és háztartásokkal kapcsolatban.
A "kirepülés a fészekből" ahogy te gondolod, szerintem nem az egyedüli járható út. Nekem pl. a többgenerációs háztartás szimpatikusabb.
Abban egyetértek, hogy az önállósodás nem elkerülhető, de ennek nem az egyetlen útja, amit eddig felvázoltál.