6682
Önbizalomhiány
-
Fbn Lx #5201 az Egyiptomi Jézus egyenlő Hórusszal, aki december 25-én született.
RENGETEG nép megváltója született december 25-én, ami gondolkodásba ejti az embert. -
#5200 "A kutatók többsége egyetért abban, hogy december 25-e nem Jézus születésének időpontja. A korai keresztények nem ünnepelték Jézus születését, és nem is próbálták meghatározni az időpontját; az ünneplés legkorábbi ismert példája Egyiptom, ahol Jézus születését tavaszra tették. Számtalan más időpont is használatos volt.
Később az alexandriai egyházban január 6., máshol december 25. vált elterjedtté. A 4. században sok vallási vezető törekedett a dátum egységesítésére; végül I. Gyula pápa 350-ben december 25-ét nyilvánította a Megváltó születésnapjává. Az örmény és a kopt egyházak kivételével – melyek hívei ma is január 6-át ünneplik – a többi egyház elfogadta Gyula pápa döntését." -
#5199 ugyan, kizárt
felejtsük is el az egész témát
majd ahogy belülről gazdagodsz - ha tudatosan dolgozol ezen - egyszer talán rájössz miről szóltam -
Emmegki #5198 A kommunizmus egyébként hadilábon állt az ünnepekkel, a Karácsonyt is próbálták "fenyőünnep"-pé degradálni. Az, hogy "karácsony a szeretet ünnepe" is innen terjedt el, mert nem a szeretet, hanem Jézus Krisztus születésének ünnepe. Március 15-öt sem szerették - nehogy eltanulja a nép a forradalmat mint 56-ban - ezért csak a diákoknak volt ünnep, egyébként munkanap. Meg igyekeztek egybemosni március 21-gyel és április 4-gyel, mint "foradalmi tavasz". -
Emmegki #5197 Karácsony: eredetileg a téli napforduló pogány ünnepe volt.
Aug 20: az új kenyér ünnepe kommunista találmány, augusztus 20 Szent István király ünnepe. Állami ünnep egyházi vonásokkal (mivel a kereszténység felvétele is hozzá köthető, lásd még Szent Jobb körmenet). -
Fbn Lx #5196 kellene?
lenne értelme? -
#5195 én? esetleg ők. :-) -
#5194 de. Felőlem. :D -
#5193 Igazából az ünnepek többségének eredetileg volt jelentése. Csak kicsit más. A karácsonyt nem tudom, de a Húsvét egy termékenységi rítus volt, május 1 meg tavaszünnep. Augusztus 20-ra érdekes módon már tudják, hogy az új kenyér ünnepe eredetileg. Igaz, abba a katolikus egyház nem piszkált bele.
Születésnapban a koptok vezetnek: náluk minden nap ünnep, mert nem ismerik az éveket, napban számolják az életkorukat is.
S jót a Karácsonyra egyébként. Új évet meg olyat, amilyet szívből szeretnétek magatoknak. -
#5192 Még jó hogy ilyen sekélyesen közelítesz... -
#5191 Okés, legyen: a menetrendszerinti ünnep az ünnep...
Ha más mondja akkor ünnep...
Mi nem gondolhatunk és teremthetünk ünnepeket csak úgy hasracsapással mint mások pl a karácsonyt... -
#5190 Beteg. -
#5189 xDD -
campy #5188 xD xD -
#5187 majd mutatok én neked képet! :D -
#5186 mert képmutató vagy! -
#5185 Az ünnephez szerintem az is hozzá tartozik, hogy nem én döntöm el mikor van, hanem akkor van, amikor van. -
Fbn Lx #5184 -
#5183 Én pl. 5x ünnepelem a szülinapom fél éven belül. Mikor szeptemberben állítottam májusfát, azért kicsit furán néztek. -
campy #5182 :D:D:D:D:D -
#5181 ünnepelni az év bármely napján bármikor lehet s nem kell hozzá dec 24.-ét megvárni -
#5180 képmutató vagy! -
#5179 látjátok én jó vagyok év közben, jó vagyok karácsonkor, ezért én ünnepelhetek, és senki nem fog beszólni, hogy képmutató vagyok. -
#5178 Aki ünnepel, képmutató. :D -
campy #5177 azért mindig csak nem lehet mindenki képmutató:S -
#5176 karácsonykor sem kedves, csak képmutató
úgyhogy inkább ne legyen olyan mint karácsonykor -
#5175 Pedig nem is akkor született... -
#5174 Én bevezettem egy karácsonyi újdonságot. Jézus születésére emlékezem... -
campy #5173 hát ez az egy gond van benne:( ezt az 1 véleményed osztom ebben igazad van...bár a többi napon is ugyanolyan kedves lenne az emberiség nagyrésze!!! -
#5172 amúgy nem tudja vki mi lett a realraul gyerekkel? -
#5171 "... az, hogy kiválasztjuk az év egy napját, hogy kedvesek legyünk máshoz, visszataszító és igazolja azt, hogy a többi napon szánalmasak lehessünk... " -
#5170 Én több dolgot nem szeretek a Karácsonyban:
1. A szeretet ünnepe. Aztán olyan a körítés, mintha csak karácsonykor kéne egymást szeretni.
2. A kapcsolódó vásárlási láz. Mintha a szeretetet meg lehetne venni.
Viszont az én karácsonyom igazira sikerült: anyósom a kedvenc kajámat főzte Karácsonyra. És örült, mert örömöt szerzett vele. Én meg örültem, mert bevallom elég macerás és nem szoktam megcsinálni :D -
#5169 várta a faxom...
am szép vers -
campy #5168 Jer, jer szép karácsony
Jer, jer szép karácsony,
Ó, de régen várunk,
ragyogtasd be hit, reménnyel
a családi házunk.
Enyhítsed és vigasztaljad
a csüggedt lelkeket,
hozzál nekünk békességet
s igaz szeretetet.
Tigerbá biztos örülne neki:) -
#5167 Igen, már volt téma. Ritka az olyan mániás depressziós, akinél a ciklusok naponként, hetente, vagy óránként változnak.
Legszerencsésebb esetben elkerülitek azt, hogy pszichiátriai betegségként definiáljátok az állapotát, és akkor saját hatáskörben értelmezhetitek azt.
Véleményem szerint ennél a személyiségzavarnál nincs gyógyszer, ami közelebb vinne az 'egészséges' személyiséghez, mert neki nincs ilyen. Amit ebben az esetben betegségként definiálnak az maga a személyiség. Ennek a működését lehet tompítani gyógyszerekkel, de az nem megoldás.
-
#5166 Létezik egy gyógynövényes, gyógyszermentes megoldás, ami kb. fél év. Az agy és idegsejteket táplálja a gyógynövény keverék. Először egy gyermekideggyógyász főorvostól hallottam róla. Ő mondta: rendkívül jó megoldás a túlmozgásos, a depressziós és az labilis esetekben. Nem találta jónak a kábító hatású gyógyszereket, különösen gyerekeknél. -
Fbn Lx #5165 ahm. Neten utánaolvastam, mert először mániákus depressziónak tartottam, de most utánaolvasva a tüneteknek, gyakorlatilag, 95%-ra mondom, hogy Borderline (érzelmileg labilis) személyiségzavar.
Ilyesmire gyanakodott ő is, amikor "tiszta" pillanataiban megbeszéltük :p
utánanéztem, mindenhol hangulatjavítókat meg stabilizálókat írnak fel.
Nem hiszek a gyógyszerekben. foggal körömmel fogom megvédeni bármiféle gyógyszertől.
Főleg, hogy a borderline-osok különösen hamar függőkké válnak, minden tekintetben. -
neménvoltam #5164 Szerintem az idő függvényében egyre nehezebb leküzdeni a dolgot illetve sokminden múlik azon is, hogy miket is tanultál eddig az életedben és a tanultak alapján milyen értékrendet állítottál fel magad előtt. Ha az értékrended prioritása a saját életed értéke és ezt fel is fogod, akkor nyilvánvalóan teljes mértékben ki tudsz lábalni belőle, még ha sok idődbe és energiádba is telik. A másik lehetőség ugye az, ha képtelen vagy előtérbe helyezni és megküzdeni a saját életedért, mert nem ismered ezt a funkciót. Ebben az esetben még nehezebb lesz, de szerintem ez sem lehetetlen (habár nekem nincs túl sok tapasztalatom ilyen téren, ez csak egyéni vélemyény:)), csak több segítségre lesz szükséged és mégtöbb (akár rossz akár jó) tapasztalatra, hogy kiismerd saját magadat és a tetteid következményét (felelősségvállalás). -
#5163 erre mindenki mást mondd sztem...én úgy hiszem h nincs rá gyógymód, viszont tünetmentessé lehet tenni, környezetválltozással, életviteli változással lehet boldogan élni, de én eddig mindig visszaestem időközönként, de ha elfogadod ami van utána már egyre könnyebben éled meg ezeket a dolgokat, egyre jobban tudod kezelni. -
Fbn Lx #5162 nekem az fordult meg a fejemben... létezik a mániákus depresszióra gyógymód?
tehát ha pl. a szárnyaló boldogság és a teljes letörtség/öngyilkos gondolatok ciklusa napok, vagy egy hét eltéréssel váltják egymást általában. Ahelyett, hogy gyógyszereken éli le az életét, az illető tehet valamit? Egy olyan esetben, ahol pszichológus, szeretet, józan ész nem segít, mert pusztán agyi folyamatok, amik időről időre előtörnek, minden előjel nélkül.
Szóval... van rá valami megoldás szerintetek?