6682
Önbizalomhiány
  • 89
    Szerintem is hozzátartozik az élethez a természetes halál...megszületünk, élünk, meghalunk, feltámadunk/elkárhozunk/újjászületünk az idők végezetéig/negyedik dimenzióba jutunk/örök enyészetté válunk ki-ki válasszon hite szerint :D
  • threat
    paraszt
  • salsoul
    Sosem értettem miért illetődnek meg emberek attól hogy vki meghal...

Ha örök életűek lennénk és valaki vhogy meghal: okés, meglepi lehet.
    Ám hogy halandók vagyunk... senki nincs ennek tudatában?

Oktatási reformra lenne szükség...
  • salsoul
    Nem a Jupiter a legnagyobb bolygó?
  • Fantomlovag
    Szerintem fordítva. A lakosság, 90%-ának vannak önértékelési gondjai. Valamelyik irányban. Vagy kórosan önpizalomhiányosak, vagy akkora az egójuk mint a Szaturnusz.
  • Fbn Lx
    te is tudod, hogy nem ez, és csakis ez a jellemző a mániás szakaszra.

de ha a te értelmezésedben vesszük, ez sajnos akkor is csak maximum 90%, mert a népesség minimum 10%-ának vannak önértékelési gondjai,
  • Retsu
    Na ez nagyon igaz. Nem panaszkodni jöttem ide, de nekem is voltak/vannak is nehéz időszakaim. Rövid családtörténet: 8 éves koromban anyámék elváltak, apám italozása volt a fő ok. Mostanra már valamennyire javult a viszonyunk, nem iszik 1,5éve. Dehát mégiscsak akkor nem volt ott,mikor a legnagyobb szükségem lett volna rá. Egyke gyerek vagyok(féltestvérem van apám előző házasságából, 14 évvel idősebb nálam a bátyó). Sajnos már általános suliban is értek támadások, és ezt szó szerint kell érteni. Ötödikre sikerült valamennyire összekapnom magam, előző nyáron sokat mozogtam és erősebb lettem a legtöbbjüknél. Attól kezdve valamilyen szinten tiszteltek. A gimi már jobb volt, nem voltak balhéim, nem kellett punchandrun-oznom, mint raulnak:)Viszont amit nagyon fájlalok, hogy a "legjobb"(és tulajdonképp egyetlen igazi) barátomat se foglalkoztatta különösebben az se, mikor 2 éve nagyon keményen benne voltam a depresszióban. Ez nagyapám rákja,majd halála miatt ért el engem. Ha azt mondom olyan volt, mint 1 hidegzuhany, enyhén fogalmazok. Akkor láttam először 1 ember halálát, méghozzá testközelből, mivel ott voltam vele. Azóta se gyógyultam ki 100%-ig. Ilyen körülményekkel nem csoda, hogy én is bizonyos fokú önbizalomhiánnyal küzdök szerintem. Na lehet oltogatni hogy milyen láma vagyok, ne kíméljetek. Bocs a hosszú hsz-ért, de asszem így korrekt, végtére is azért van(lenne?) ez a topic, hogy segítsünk egymáson.
  • salsoul
    ööö... mániás...
  • salsoul
    "ha mániásban, akkor nem veszi magára, sőt, fel is lázad ellene."
    Ebben az esetben az emberiség 99.999% bipoláris...
  • Fbn Lx
    ha mániásban, akkor nem veszi magára, sőt, fel is lázad ellene.
    Szóval tényleg mindegy. Ezért mondom, neten nem lehet egy személyiséget meggyógyítani.
  • salsoul
    hát ha a farok csoválja a kutyát akkor mintha mindegy lenne melyik periódusban mondod
  • salsoul
    #5227: valaki kérdezte - 5172
    Én pedig a kialakult indián nevén neveztem akkor.

#5228: nem hiszem, s miattam nem is érdemes megváltoznia sem neki sem senki másnak. Csak maga miatt.
  • Fbn Lx
    ha egy bipolárisnak azt mondod, hogy szar ember, hogy valamit nagyon rosszul csinál, és ezt épp egy ilyen depresszív hullám alkalmával mondod, az csak ront a helyzeten. Nagyon sokat ront. Az ellentétes pszichológia itt tilos.
  • Ronny
    azt hiszed, hogy majd miattad fog megváltozni? Nehogy Te is a megnemértett zseni kategóriájában találd magad:)
  • NessieGraf
    Csak az volt érdekes számomra, hogy időtlen idők óta egy hangot se írt a topikba - a megjegyzésed előtt - és marhára nem értettem azt se, hogy ez most hogy jön ide.
  • salsoul
    az adott ügyben már minden más stílus elfogyott és csak ez maradt [legutoljára]
  • NessieGraf
    Skatulya? Eszembe se volt. És tudom, hogy miért piszkálod RR-t. Csak a megjegyzésed stílusa nem tetszik. Amelyiket kifogásoltam.
  • salsoul
    upsz - engem nem lehet skatulyázni
    vagy újabb skatulya kell skatulyázhatatlan cimkével

ettől eltekintve itt nem piti dolgokról van szó, hanem arról, hogy adott egy beszari ember ... hetekig a blikk-re meg az index-re voltam tapadva - csalódás, csalódás... :(

[Raulreal-t pedig nem azért marom mert az olyan jó szórakozás, hanem hogy megelégelje a beszari tutyimutyiságot és elkezdje bebizonyítani magának, hogy nem egy nyomorék elveszett ember. Ám sajnálatos mód a dolog viszájára látszik elsülni: a "korát-tulhaladott-meg-nem-értett-zseni" valamint "elbaszott a világ" szindrómában tetszeleg maga előtt, s ezekkel menti fel magát. Én meg ehhez nem asszisztálok.]

ui: egy olyan ember amit megfogalmaztál szóra sem méltatná az egész topikot, sg-t.
  • Fbn Lx
    az alapján nem célszerű senkitől semmit várni, hogy milyen tanácsokat ad neten. Másrészt meg szerintem nem létezik sztereotíp "olvasott ember". Ne keresd a bölcsességed visszatükröződését azokon, akik szimpatikusak.
  • NessieGraf
    Igen. Azt hittem eddig, hogy piti dolgokon át tudsz lépni és emberi szóval közelítesz másokhoz. Mert nem baj a szúrós modor, hiszen ébresztő célú. De a megjegyzés amit tettél egy hisztis ovishoz illik, nem egy olvasott, jó tanácsokat adó emberhez.
  • salsoul
    Mégis mit vártál konkrétan?
    Írnál valami olyat amilyet vártál?
  • Fbn Lx
    ez csak szerintem röhejes? :O
  • NessieGraf
    Józsi érdekes ember. Az utat, amit kínál maga is végigjárta. Nem külsősként beszél. És ha jól emlékszem, elég sok évig az önbizalomhiányra is volt oka. De az ok nem egyezik a ténnyel.

#5217 Hsz-ed nem vall jó ízlésre és másokkal normális kapcsolat kialakításának igényére. Ennél jóval többet vártam tőled.
  • raulreal
    Vigyázat...flame veszély!
    Always wear ur seat-belt.
  • salsoul
    a mai nap visszatért a beszari
  • Jrex
    Csakhogy visszatérjünk a topic eredeti témájához.
  • Fbn Lx
    ezt a filmet már vagy egy hónapja ajánlották nekem, le is szedtem, de még mindig nem néztem meg... itt az ideje
  • sz4bolcs
    Ja igen, így már értem. :D
  • salsoul
    vaknak ... a ... színekről?
  • sz4bolcs
    Azt nem értem, miért cikkezel, ha neked tökmindegy melyik nap ünnepelsz. :D
  • salsoul
    Augusztus 20. a Rákosi-diktatúrában

...

Az ünnepnek természetesen új nevet adtak. Addig Szent István napnak hívták leggyakrabban augusztus 20-át. Először lekopott a szent kifejezés, majd 1948-ban megszületett az új kenyér ünnepe elnevezés, mint központilag előírt szóhasználat. A kifejezést azonban hamar felváltotta egy újabb elnevezés, az alkotmány ünnepe. 1949. augusztus 20-án lépett életbe ugyanis az alkotmány, az elkövetkező években pedig ez a kifejezés dominált.

...

Tovább is van: Augusztus 20., az ünnep kialkulása
  • NessieGraf
    Azért nem egészen. Aratással összefüggő ünnep volt. Mert kenyér előbb volt, mint István. Akinek mivoltáról nem szeretnék vitát nyitni. És a katolikusok ferdítették először: Szent István ünnepévé.

Március 15-e 1848 és nem 1956. A forradalmi tavasz mosás igaz.

És a Karácsony valóban a téli napforduló ünnepe (kösz a hsz-eket). Minden más csak kamuzás, ferdítés. Mielőtt vitába szállsz: mi volt előbb? Tél, vagy karácsony?
  • sz4bolcs
    "Nem volt jegye..."
  • MR ME
    best film :D
  • sz4bolcs
    Ebből meg, hogy ki Isten. :D
  • ba32107
    Ebből kiderül, ki volt Jézus :)
  • sz4bolcs
    Ajaj, akkor tavasszal is jön a Jézuska...
  • salsoul
    Valahogy így, igen.
  • Fbn Lx
    én úgy gondolom, hogy a vallás félreértelmezett asztrológia. Vagy kifigurázott csillagtérkép. Attól függ, mi volt vele az alkotók eredeti célja. De ez csak az én "hitem", bele lehet kötni :]
  • salsoul
    egyenlő?
    egyenlő akkor a téli napfordulóval is?

Ha teljesen visszamegyünk a gyökerekig a dolog - a téli napforduló ugye - a Nap, a természet, az emberisten újjászületésének ünnepe.

Csak minden újabb soron következő kultúra átköltötte az ünnepet a saját maga javára és erősítésére ezzel az eredeti mivoltától, lényegétől megfosztva.