6682
Önbizalomhiány
-
#5321 Az egy burtális visszéélés amit te mondasz.
A saját szemszögemből ami velem történik az mindenkor az én karmám.
Ergó ha pl hirosimán lettem volna mikor ledobták az atombombát akkor az atombomba általi halál az én szempontomból az én karmám lett volna.
Ugyanakkor ez nem menti fel a rosszcsont USA-t [az elkövetőt!], és nem mondhatja azt, intézheti el azzal, hogy ugyan már: ez az ő karmájuk volt, s én csak beteljesítettem azt.
Az USA karmát gyártott magának az atombombázással.
ps: karmája nem csak egyéneknek lehet hanem közösségeknek, országoknak, kontinenseknek sat. -
campy #5320 húhaa... köztetek mostmár úgy érzem magam mint a kisgyerek akinek meg kell simogatni a buksiját xD eszméletlen mikről beszéltek ez már nem az én asztalom:D -
#5319 Szép ki ezomaszlag értelmezése a karmának.
Ezek szerint, minden amit teszek másokkal, jogos, mert mások ezt tették velem... -
#5318 #5316:
Én terelem a szót?
Én már az értekezés elején arról beszéltem, hogy mindenkinek magának kell megoldani az élethelyzeteit, a karmáját. Ezt senki nem tudja senki helyett elvégezni.
Erre te jössz itt fizikai, szellemi és érzési hármas egységgel. Kitérdekel ez most?
Van köze ahhoz, hogy hogy kerül valaki valamilyen élethelyzetbe? Semmi.
Van köze a karmának hozzá? Nem kicsit...
Úgyhogy fejtsd csak ki a karmát.
És utána ennek [saját egyéni karma] fényében világítsd meg a hontalanok helyzetét, és a 80 éves kisemmizett öreg néni helyzetét, és annak az ismerősnek a helyzetét.
Hogy, hogyan nem tehetnek semmiről... és hogy hogyan kell csak ölbetett kézzel várniuk... hogy ők csak ártatlan áldozatok...
De most terelődjünk az ejobigyóra és az értelmi fogyatékaimra.
Mindez amit leírtál hol olvasható ilyen szépen röviden tömören az ejobigyó oldalon? Hm?
Egy linket plíz. (Egyébként hasonló szép történettel jött az egyik MLM-es barátom mikor be akart szervezni...)
Másrészt hol lehet bővebben tájékozódni erről az "Egyre Jobban Társadalmi Felelősségvállalási Program"-ról, részleteiről. Mert az oldalon csak az áll, hogy ennek a "népszerűsítésére és folyamatos támogatására jött létre" az ejobigyó.
És az az orbitális hazugság, hogy:
"minden résztvevő számára több bevételt hoz, mint amennyi a ráfordítás"
Fizikán kerek perec megmondták, hogy amit beleteszel csak az tudod kivenni...
A 80 éves néni is itt rontotta el...
#5317:
Elmondom.
Nem volt munkám, mindenféle öntömjénezés nélkül teljesen egyszerűen elmentem nekem tetsző cégekhez, hogy ezt-meg ezt tudom, ilyen és ilyen jártasságom van és ilyen-olyan munkát vállalnék, ha van lehetőség. Elsőre elküldtek, aztán visszahívtak, hogy lenne munka és akkor kipróbálnának. A mai nap is az egyik legjobban megbecsült munkaerő vagyok mindenféle márketing program nélkül.
Úgymond jóérzéssel és őszinteséggel kerültem be. Mézes-mázas csomagolás nélkül...
Az emberek pedig egész egyszerűen elégedettek a munkámmal. Nincs szükségem semmilyen márketing programra... -
#5317 Tudod, csak mert nem vagyok irigy, segítek a marketinggel kapcsolatban:
Hogyan mentél jelenlegi munkahelyedre?
1. Egyszercsak nyílt az ajtó, bejött egy ismeretlen és azt mondta: Salsoul, gyere dolgozz nálam! = 0 marketing
2. Ismerősök, rokonok valamelyike szerezte neked a helyet? = kőkemény reklámmarketing
3. Hirdetésre jelentkeztél és megfelelőnek bizonyultál? = mindennapi marketing
Bocs. Most te lépsz. -
#5316 Ne tereld a szót más medrekbe. Most arról beszélünk: te olyat véleményezel, amiről semmit nem tudsz. Például lépjünk egyet vissza ejobigyónak nevezett dologhoz. Amit megintcsak véleményeztél, mint más dolgokat - anélkül, hogy tudnád, miről beszélsz.
Azt igazából úgy hívják: Egyre Jobban Társadalmi Felelősségvállalás Program.
Ami arról szól: egy, a Magyar Közigazgatási Intézet által akkreditált stresszkezelő tanfolyamot juttat el - alapítványon keresztül - rászorulókhoz, ingyenesen. Az alapítvány támogatását maroktartás helyett úgy oldja meg: a nála hirdető cégek a hirdetési díjból ajánlhatnak fel a támogatásra.
Ugyanezek a hirdető cégek kedvezményt adnak a tagoknak, akik lehetnek hirdetők, vagy magánemberek. Magánemberek ingyenesen is csatlakozhatnak. És mindenkinek többféle Internetes megjelenésre van lehetősége (hirdetők papír alapon és a CD tagságikon is megjelennek). Ráadásul mindenkinek van lehetősége pénzt keresni, ha nemcsak a megjelenés és a kedvezmények vonzzák.
Az vesse rám az első követ, aki szerint ez rossz cél és módszer. Mert te, kedves Salsoul ezt fikáztad le. Nem kötöm az orrotokra, mi munkám van benne, hány dolog nem lenne, ha nem én foglalkoznék vele, de nem én vagyok a tulajdonos. Ráadásul nem MLM, mégha azt gondolta bárki is.
Szóval nálam elveszett a hiteled. Szép, fontos, nagy gondolatokkal és szavakkal mondod a semmi tartalmat. És nem, nem tudom még a te karmádat sem megoldani, mert nem kívánom azt tőled semmi módon átvenni. Úgyhogy elkezdheted a tágulást. Van hova. -
kocsisgabor9999 #5315 -
#5314 "Neked meg tényleg nagyon gyenge a marketinged. Az emberi, a sajátod."
Lehet nem sokat tudok a márketingről.
Ám abban a pár könyvben és tanulmányban, amit elolvastam mindenhol csak az eladásról volt szó.
A vevőről (Alibabáról) szó csak annyi volt, hogy miként tuszkoljuk le a torkán a dolgot, s ehhez miként nyaljuk a seggét, milyen mézes madzaggal vezessük meg. -
#5313 Mit is tudsz a karmáról? - Csak hogy táguljak...
Hogyan éled te át [más ember] karmá[já]t?
Vajon megoldhatod más emberek karmáját? -
Ronny #5312 hállaluja! -
#5311 Nem annyira hiszek benne, hogy neki szüksége lenne arra, hogy itt nyafogjon, mint régebben. Ha itt lenne valszeg azt mondaná: kösz, jól vagyok! -
kocsisgabor9999 #5310 100 új üzenet. Megjelent raulreal? O_o -
#5309 Tudod mit? Az, hogy te nem tudsz egyszerű dolgokat felfogni (ejobigyó) nem hiszem, hogy az én problémám.
És tudod, a karmáról nem csak papolni kéne részedről, hanem valóban átélni is mit jelent. Lehet, többet tudok róla, mint gondolod.
És a havonta kétszer jársz Pesten: én 50 évig ott éltem és hetente egyszer járok még most is. És igen, az általad csövesnek mondottakat nemcsak nézegetem, hanem bizony beszélek is velük. Úgyhogy a tapasztalati szinten elég csehül állsz.
Neked meg tényleg nagyon gyenge a marketinged. Az emberi, a sajátod. És ez nem hiszem, hogy csak az én véleményem. A marketingről meg azt hiszem, igazából azt se tudod, mi az. Csak kitaláltál erről is valamit, ami a saját gondolataid visszaverődése. És amiről úgy gondolod: Salsoul sokat olvasott, néha lát is foszlányokat az életből, tehát mindent tud. Semmitse. Sorry. De lehet, ez a vakság is a karmád része. -
#5308 nincs ártatlanság -
#5307 Tudod mit Nessie, segítek a karma ügyben:
"A karma lényege, hogy minden cselekedetnek (sőt gondolatnak, érzésnek s akaratnak is) következménye van: a jónak jó, a rossznak rossz és az ember összes cselekedetének következményével előbb vagy utóbb – vagyis vagy még ebben vagy valamelyik későbbi inkarnációjában –, de feltétlenül találkozik, hogy a következményt átélje, átszenvedje, vagy hogy előnyeit élvezze, ha a cselekedet történetesen jó volt. Az ember tehát minden cselekedetéért vagy mulasztásáért felelős és viselnie kell annak következményeit. Ha az ember rájön cselekedetének hibás voltára és azt jóváteszi, ezzel feloldotta a vonatkozó karmát és megszabadult annak kellemetlen következményeitől. Ez az, amire az embernek törekednie kellene: hogy "elébe menjen" karmájának." -
#5306 "Hát még mindig nem értek veled egyet. A csövesről mondottak - mint általánosítás - messze nem fedik a valóságot. Papírszag sajnos"
Személyes tapasztalat.
Nagyszüleim pestiek.
Havonta kétszer járok pesten, minden egyes alkalommal tapsztalom...
de csak papíron...
"És nem minden abból a háromból áll? dehogynem. Még analógiát se tudsz helyesen felállítani nélkülük. Te részeket próbálsz felhozni az egész ellen."
Ezt most hagyjuk és vizsgáljuk meg inkább karma törvényét.
Mit is mond ki ??? ??? ???
"Az életnek ugyan van iskolája, de az iskola nem maga az élet. A te életed se jut sehova marketing nélkül például. Bőven elég hozzá egy partnerkapcsolatról beszélni. Ha nem tudod magad "eladni" - maradsz magadnak. De erre úgyis rájössz majd, ha kijutsz az iskolás korból."
Nessie, az egész világot a márketingesek ba***ák szét.
Ha ők nem lennének a 80 éves néni sem járt volna, úgy ahogy mert nem verték volna át a búráját önző extrapofitleső érdekből... és a szemétgyártó ipar is csődbe ment volna...
Nézd meg az ejobigyódat is. Csak azt látni, hogy mindenkinek milyen k*rva jó. Ha pedig konkrétan ki akarod hámozni, hogy mi az istenről van szó annyi sz*rt kell átrágni, hogy az élettől is elmegy a kedved...
Nem látható át egyszerűen és gyorsan.
A partnerkapcsolatot illetően: kerülöm az olyan nőket akik bűzlenek az alattomos márketingfogásoktól.
Egy termék marketingjének semmilyen köze nincs egy termék minőségéhez és használhatóságához. Max a merketinges tehetségéhez és gátlástalanságához.
Node miről is szól a karma törvénye, mit is mond?
/oly szépen kerülöd e kérdések kifejtését/ -
#5305 Hát még mindig nem értek veled egyet. A csövesről mondottak - mint általánosítás - messze nem fedik a valóságot. Papírszag sajnos.
És nem minden abból a háromból áll? dehogynem. Még analógiát se tudsz helyesen felállítani nélkülük. Te részeket próbálsz felhozni az egész ellen.
"A marketingesek, meg spekulánsok trükkös hülyítéseinek pedig nem ülök fel.
Elég csak fizika órára járni és odafigyelni az anti-márketing és anti-átverés és anti-könnyítés törvényre:
"egy zárt rendszer teljes energiája állandó marad" "az energia átalakítható egyik formájából a másikba, de nem lehet létrehozni, vagy lerombolni" "Az energiamegmaradás törvénye kizárja az elsőfajú örökmozgó létezését, azaz olyan szerkezetét, amely kisebb energia befektetésével több energiát termel.""
Az életnek ugyan van iskolája, de az iskola nem maga az élet. A te életed se jut sehova marketing nélkül például. Bőven elég hozzá egy partnerkapcsolatról beszélni. Ha nem tudod magad "eladni" - maradsz magadnak. De erre úgyis rájössz majd, ha kijutsz az iskolás korból. -
Fbn Lx #5304 ebben egyetértek. -
#5303 Az még nem baj, hogy más a véleménye. Baj akkor van, ha valaki csak egy oldalt ismer és azt hiszi: az az egyetlen. Gondolom, velem sem vagy mindenben egy véleményen. Én másfelől közelítem az embereket és az élet dolgait, mint ő. Lehet a kortól, lehet mástól, én úgy tudom: senkinél se vagyok több, csak egy a sokból. Az a dolgom: sokat próbáljak tenni az egy egészhez - a magam módján. -
#5302 #5299:
#5301-ben salsoul értelmező szótár
Én tudok olyat akinek 6 diplomája van és takarító... Plusz 3 nyelven beszél.
Mióta VIP és STAFF kártya a gondtalan élethez a diploma?
Út vezet, út vezet...
Így van, az ívászathoz is, a kéjelgéshez is, az adóssághoz is, a feladáshoz is, az utcára kerüléshez is sat.
Ezeket valahogy mindenki segítség és rávezetés és kérdés nélkül irdatlan hamar megtalálja...
Ezeken senkinek sem kell nagyon törnie magát. -
#5301 salsoul értelmező szótár:
csöves:
nincstelen, hontalan ember aki bűzlik a piától, senkire sem tud tekintettel lenni, a tetves testszőrzeteit vakarja a villamoson. Számára nem okoz problémát, hogy a menedékként választott lépcsőházat összeszarja-hugyozza, s ha valaki kedvesen - tényleg kedvesen - megkéri, hogy legalább az ilyen dolgait odakint végezze el: előveszi a kiskését és támadásra kész állapotba helyezi magát. Ha adakozol neki a pénzt első sorban piára költi el.
csöviző:
a csöves életmódot folytató
csöves - videó illusztráció
Sajnálom Nessie, hogy szerinted ilyen egy "80 éves kisnyugdíjast, aki sose ivott és azért csövezik, mert lakásspekulánsok forgatták ki mindenéből - természetesen bírósági beleegyezéssel"
Egyszómintszáz: az ember kerülhet embertelen helyzetekbe, utcára is kerülhet, de ez nem ok arra, hogy hip-hop minden emberségét és kulturáltságát félretegye.
---
"Nem fontos a fizikai lét, a szellem és az érzések hármas egysége? A világ összes népe és vallása tévedne, mert te valahol mást olvastál? Most viccelsz?"
Egy szóval nem mondtam, hogy nem fontos.
Csak azt, hogy nem csak(!) ebből a háromból áll a világ.
Meg azt, hogy általában a fizikai világ a szellemi világot másolja. Analógia. Meg karma törvénye.
Mit is mond a karma törvénye Nessie? Miről is szól az analógiák tana?
Sajnálom a "80 éves kisnyugdíjast, aki sose ivott és azért csövezik, mert lakásspekulánsok forgatták ki mindenéből - természetesen bírósági beleegyezéssel", hogy nem vett húszon éves korában egy nagyon fontos leckét.
Nekem sem köti az orromra senki, hogy hogyan kell bölcsen belátással élni. Senki nem kötötte az oromra, hogy salsoul el kéne gondolkodni valami életterven és addig kell vetni míg a vetésnek van ideje, mert aratáskor nem lesz mit aratni, és télen pedig fel fog kopni az állad.
A marketingesek, meg spekulánsok trükkös hülyítéseinek pedig nem ülök fel.
Elég csak fizika órára járni és odafigyelni az anti-márketing és anti-átverés és anti-könnyítés törvényre:
"egy zárt rendszer teljes energiája állandó marad" "az energia átalakítható egyik formájából a másikba, de nem lehet létrehozni, vagy lerombolni" "Az energiamegmaradás törvénye kizárja az elsőfajú örökmozgó létezését, azaz olyan szerkezetét, amely kisebb energia befektetésével több energiát termel." -
campy #5300 látod én se dőltem be neki valamiért...neki van egy véleménye a világról ami eltér a mienkétől!!! -
Fbn Lx #5299 na, akkor most lovagoljuk meg az idézgetés hullámait. Újra és újra.
"És tudod, ha ezeknek a csöviknek a világ összes kincsét felkínálnánk fél perc alatt elherdálnák, és ismét a kiindulási pontban tartanának."
Ez az elmélet megbukik ott, hogy tudok olyan csövesről, akinek két diplomája van.
tudok olyan csövesről (óriási százalék) aki önhibáján kívül került utcára.
A csöves elherdálja amije van, ezért tehet róla, hogy ilyenné vált -> általánosítás.
"Mondtam: engem csak az érdekel aki ebből az említett igazi éhezésből és nyomorból is saját kútfőből talpra tudott állni. Tőlük tudok tanulni.
A többiek elmehetnek nyafogni... ahová akarnak."
Mondj egy ilyen embert. Egy olyat aki bele volt kényszerítve gyakorlatilag kitörési lehetőség nélkül. Elég, ha a 18. század monopóliumainak dolgozóira gondolsz.
Akik annyit dolgoznak, hogy emellett marad idejük arra, hogy aludjanak is. Szűkösen, talán.
Akik nem nyálaztak át annyi ezoterikus tanítást és nézetet, mint te, mert nem voltak hozzá könyveik, írásaik, tanítóik. Ahhoz a megvilágosodáshoz, amiről te beszélsz, út vezet. És aki nem kap erről az útról inspirációt, annak nyers önerejéből esélye sem lesz rá.
A nagy tanítók sem a semmiből kezdték, nem a reménytelen nyomorból váltak valakikké.
Buddha eleinte fényűzésben élt. De ő elmehet nyafogni. Tőle nem tudsz tanulni.
-
#5298 Nincs mit hozzáfűznöm a mondottakhoz. Te a csöveseknek nevezett emberekről se tudsz semmit. És nagyon szégyellném magam, ha a helyedben lennék, mikor tivornyázónak titulálod a 80 éves kisnyugdíjast, aki sose ivott és azért csövezik, mert lakásspekulánsok forgatták ki mindenéből - természetesen bírósági beleegyezéssel.
Nem fontos a fizikai lét, a szellem és az érzések hármas egysége? A világ összes népe és vallása tévedne, mert te valahol mást olvastál? Most viccelsz?
Saját belső gondolataid akadályoznak a való világ látásában. Légből kapott mellébeszélés és papírszag, amit okítasz és amivel azt gondolod, embereket motiválhatsz. Állj be valamelyik egyházhoz hittérítőnek. Ott elmondhatod bátran: hidd el, így kell. És majd jól elhiszik. -
campy #5297 kacifántos most akkor várjuk Nessi válaszát micsoda szóháború van itt:D:P gratulálok -
#5296 (a hogyan nem-et legfeljebb arra használom fel, hogy kidolgozzam a hogyan igen-t) -
#5295 #5291:
Oh-hoh-hóóó, te kis hamis...
Gondoltam mindenki igyon a inkább a tiszta kútfőből, mint a "sárgámból".
Megjegyzem nem ugyan az ha valamire saját belátás alapján jutsz azzal amikor valamit muszájból csinálsz, valamire rá vagy kényszerülve.
A csöves rá van kényszerülve a csövizésre... és ahogy tud úgy hódol mindenféle tivornyázásának [s gyakorlatilag más nem is motiválja]... és csak egyet kérdezzünk meg e csövik közül, hogy vajon boldogak e...
És tudod, ha ezeknek a csöviknek a világ összes kincsét felkínálnánk fél perc alatt elherdálnák, és ismét a kiindulási pontban tartanának.
Soha sem a csövesség, az igénytelenség volt a lényeg a tanításban...
#5292:
"Te viszont most sem tudod, mi az éhezés, az igazi nyomor és a kiszolgáltatottság - szerencsédre."
Tudod: szerencsétlenségemre.
De ha tudnám is mindenféle kifogás jönne...
Mondtam: engem csak az érdekel aki ebből az említett igazi éhezésből és nyomorból is saját kútfőből talpra tudott állni. Tőlük tudok tanulni.
A többiek elmehetnek nyafogni... ahová akarnak.
Nagymamám anyjára emlékszek:
Lekulákozták, az oroszok meghurcolták, lányától elszakították, bebörtönözték, házát elvették... de mégis mire kicsit normalizálódtak a dolgok minden után azt mondta: történt ami történt, azért ilyen jó világ mint ma, még sosem volt.(!!!!!!!!!!!)
Fizikai, szellemi, érzelmi blablabla...
Te is megtanulhattad volna: vonzás törvénye. Megfelelés törvénye. Agyban járó gondolatok törvénye.
Ahol egészség károsodás van ott nincs egyensúly.
Az egyensúly helyreállításnak fokozatos jobbulással kéne együtt járnia nem? Nem pedig szívinfarktussal...
Az utolsó bekezdés embereit illetően én tudod mit látok a szemükben:
le van szarva minden, üresek, megtörtek, semmi belső tartalmuk nincs
Csak össze kéne szedniük magukat, és kicsit tartalmasabb célokat kéne kitűzni a maguk elé, a napi bor adag megszerzése helyett.
Persze Te nem voltál benne - mindjárt mondod.
Nem, de másban igen. Ám amint látom tök mindegy, hogy miben voltam benne vagy nem voltam benne.
Annak a benne vagy nem benne voltnak hiszünk aki negatívan fest le mindent, és aki kudarcot vallott.
A lényeg hogy az ember fejében mindig legyen egy svájci bicska, pár gémkapocs és szigetelőszalag nomeg kis elszántság, fantázia és találékonyság.
Zárszó:
leszarom, hogy hogyan nem.
Azt keresem, hogyan igen.
Bármilyenek is legyenek a helyzetek és körülmények... -
Retsu #5294 Az igen. Most hallok ilyen dolgokról először, "érdekes" intézkedések voltak a szociban, az biztos. De 1 előnye azért mégiscsak volt, amit anyámék is állandóan mondogatnak: mindenkinek volt munkája. Más kérdés, hogy voltak veszteséges gyárak, de meggyőzték az emberek nagy részét, hogy jó amit csinálnak. De nem rajongok azért a korszakért(se). Hogy mást ne mondjak, ott volt a kuláküldözés. Nagyszüleim családja akkor vesztette el vagyona nagyrészét. Nem felvágni akarok, de micsoda gazdaság volt az övék: több mint 300 disznó+marha, kb. 90 hold föld. És hirtelen semmivé lett. Hatalmas akaraterő, teljesítmény volt a részükről, hogy 1 ilyen után talpra tudtak állni. Csak egy kicsivel alakultak volna rosszabbul a dolgok, csak egy kicsit rontottak volna el valamit, és én nem is léteznék. -
campy #5293 hmm nagy igazság:) szebben nem mondhatta volna senki
ebbe nem szólok bele... -
#5292 Te engem hülyébbnek nézel, mint amilyen vagyok. Én első perctől tudtam, miről beszélsz. Te viszont most sem tudod, mi az éhezés, az igazi nyomor és a kiszolgáltatottság - szerencsédre.
De ha nagyon sok időm lesz, előveszem azt a munkaköri leírást is, ami valahol az egyik szekrényben ücsül. Ami a szoci elejéről származik. És amiben az is le van írva, hogy a dolgozó a saját fizetéséből mennyi szenet kell bevigyen a munkahelyére, hogy fűtve legyen pl. az iroda.
És sajnálatos, hogy azt hiszed, a nagy lelki gazdagság út. Annyit megtanulhattál volna már:
- fizikai
- szellemi
- érzelmi
síkok egyensúlya nélkül semmi sincs. És hiába hangsúlyozod abból bármelyiket, önmagában értéktelen. Nincs nyertes egyensúly nélkül. És az a nemzedék, amiről beszéltem, nagyon sokat kellett tegyen az egyensúly eléréséhez. Amire bizony sokak egészsége ráment.
Mily sajnálatos, hogy annyi könyvet olvastál hiába. Éhesen nem szárnyal a szellem. És hiába a szellemi színvonal, ha érzéketlen tuskó (nem rád értem) agyában születik a gondolat. És mint írtam: érezhet, gondolhat, sose tudod meg, a a fizikai síkon esetleg életkörülményei miatt nem létezhet.
Tudod nem materiális értékekről papolok neked, hanem azok majdnem teljes hiányáról. Mondd annak, hogy nincs a pénznek jelentősége, aki a kenyeret is koldulja, szó szerint. És esélye sincs arra, hogy valaha munkája lesz. Mert esetleg végigdolgozott egy életet és nincs már hova tovább. Mutathatok néhányat, de gondolom, nemcsak én. De én szoktam az ilyenekkel is beszélgetni. Valahogy hiába a bölcsesség, tapasztalat, érzelmi gazdagság. Az nem segít a fűtetlen lakásban fájó ízületeken éppúgy, mint a korgó gyomron. -
Fbn Lx #5291 ahelyett, hogy azt emlegeted, kinek mit kellene elolvasnia, emlegesd simán azt, amit ezekből tanultál.
Tudjuk, hogy nem materiális értékekről beszélsz. Tudjuk, hogy lelki, szellemi értékekről beszélsz.
De ha mutatsz egy olyan nincstelen embert, akit nem köt röghöz az anyagi helyzete, és attól függetlenül, hogy a centrum sarkában csövel, végtelenül boldog a saját belső értékeivel kapcsolatban, akkor elhiszem, hogy a kitörés bármilyen anyagi helyzetből lehetséges.
az üres gyomrú, kint fagyoskodó embernek nincs erre annyi affinitása, mint neked, ahogy bent ülsz a melegben. -
#5290 Te teljesen betéptél...
Olvass kis Seneca-t, Epiktetos-t, Epikuros-t, sinopei Diogenészt aztán rájössz, hogy én miről beszélek...
Nem világi dolgokról van szó.
Nem materiális értékekről.
Nem mások előtti hencegésről.
Nem dicsőségvágyról.
Nem materiális anyagi gazdagságról.
Nem olyan boldogságról melyet tirvonyázás nyújt.
Sajnálatos, hogy a fejedben elsődlegesen ilyen sekélyes dolgok asszociálódnak ahhoz hogy gazdagság, és boldogulás az életben sat.. .. -
#5289 Megint tévedsz. Csak az önmagát szellemi, lelki elitnek valló csapat egy része pont annyira őszinte, mint a politikai elit itthon. Ha esetleg emlékszel egy nem régen kipattant furcsaságra, amikor a jugoszláv szellemi vezetőről kiderült, hogy eredetileg tömeggyilkos, csak így bujkál.
Furcsák ezek a színek. Sokszor derül ki, hogy a látásunkkal van baj. Időnként dolgokat fordítva látunk, mint a mellékelt példa is mutatja.
Ezzel szemben váltig állítom, hogy:
1. a gazdagság nem a pénztárcán múlik
2. semmilyen lelki és szellemi gazdagság nem ment meg az éhenhalástól adott esetben
3. nagyon sok olyan nagy gondolkodó és érzelmileg gazdag ember él körülöttünk (kortól, nemtől és bőrszíntől függetlenül), akinek a tudása, a tőle megtanulhatók lehet, hogy örökre rejtve maradnak, mert nincs számára út, hogy az információit eljuttassa hozzánk. -
#5288 Teljesen mást értünk gazdagságon és sikerességen.
Te az anyagi világi oldalt amint látom... -
#5287 Meg kis hazánkban politikai elit -
#5286 Nézd. Senki sem mondta, hogy nem kell megdolgozni.
Mindenki megodolgozik. Még a betegségéért is.
Én mikor nyertes pozícióról beszélek nem a külvilág előtti nyertes pozícióról beszélek.
Ma is emberek ezrei lesznek rákosak és kapnak szivinfarktust hülyeségek hajszolása miatt.
Engem kemény és puha időktől függetlenül csak azok érdekelnek akik [jól] megoldották a helyzeteket. Mert tőlük lehet tanulni...
Ők lettek szénből gyémántok. -
Fbn Lx #5285 ezt még olvasni is csak akadozva tudom.
mindenesetre az alapgondolata tudatosult bennem, de nekem ez átélhetetlen :] -
#5284 Bárki jön ki egy nehéz helyzetből, azért meg kell dolgoznia. A jelenlegi idők még nem olyanok. De most sem könnyű nyertesnek lenni. A keményen megdolgozni az életben maradásért, a nyertes pozícióért viszont olyan áldozatokkal is jár, ami az ember szervezetét megviseli. Úgyhogy bátran hidd el, nem alszom. Te viszont lehet, hogy sokmindent láttál, de biztosan elég keveset egyidejűleg. -
#5283 Egy vers van, amit szeretnék még életemben teljesen megérteni.
Göcampa: Hét gyönyör -
Rundstedt17 #5282 én sem.az élet megy tovább