6682
Önbizalomhiány
-
raulreal #5361 Fél év van már "csak" hátra. -
#5360 Iskola váltásra nincs lehetőség? -
raulreal #5359 Nem akarok ebb megint belemenni, de ha ezer felől támadnak, a nap minden percében...elég rosszul tűröm...mostanában észrevettem magamon, h mindenkinek visszaszólok...tanároknak is...elég keményen :D
De most jól vagyok. Még néhány napig :D -
Rundstedt17 #5358 Ne is törődj velük,konzumidióták. -
Rundstedt17 #5357 Részeg -
raulreal #5356 Nem tudom ki az. -
raulreal #5355 Amikor nem vok suliba jól vok, nem b.sztat senki, így az én kedvem is jó :D -
#5354 Tudod, nekem mikike is hiányzik mióta nincs. -
Rundstedt17 #5353 Jó filmet nézni jó,pihenni jobb,a minden nap ugyanolyan kényelmes gondtalan az még jobb -
Rundstedt17 #5352 Helyes.Már miért is lennél rosszul?Egészséges vagy,szünet van kell ennél több?. -
raulreal #5351 A mai napom is jó volt, megnéztem 4 filmet .
Drámát, vígjátékot, akciót, és horrort
Egyik nap olyan, mint a másik :D -
raulreal #5350 Az nem kifejezés. :D
De azt mondhatom, h jól megvagyok...csak azt nem tom, hogy mitől... -
Rundstedt17 #5349 mi újság?még mindig utálod őket?:D -
raulreal #5348 Csak nem hiányzok? -
#5347 Azért te ne tűnj el úgy, mint raulreal. :D -
#5346 semmit nem adtam meg/fel
csak leszarom
és inkább iszok egy csésze teát -
campy #5345 valakinél nagyon elszakadt a cérna:D ez azzz jeee fehér zászlót lobogtat a soul megadta a lelkét:D -
#5344 -
#5343 Revideálom magam.
Én vagyok a hülye - ebben mindenkinek igaza van.
Leginkább és legjogosabban Neo-nak, aztán Raul-nak, Threat-nek etc... -
#5342 Leszarom -
#5341 jóe. Pont idevaló sg-re. -
#5340 milenne ha felvennétek egymást és beszélgetnétek életetek végégig?
ezt meg lehet zárni ennyi baromságot egy helyen :P -
#5339 Szóval végre abban megegyeztünk, hogy a marketing nem a világ gyilkosa és nem szar, csak akik gusztustalanul használják.
Salsoul szótár: revideálásra vár.
Egy közösség együtt többet képes létrehozni, mint a beteszem, kiveszem. Kezdjük az elején: valaki beteszi a rávalót a csatlakozásra. Ingyen jön, tehát 0 Ft. De valahol vásárol, ahol jó terméket, vagy tisztességes szolgáltatást kap a rendszeren belül. Itt már két nyerő van még akkor is, ha az eladó kedvezményt ad. Ő nyert egy új vásárlót, haszna lett, mégha kevesebb is, de a vásárló is nyert, mert jót kapott az átlagos piaci ár alatt.
Most mondhatod, hogy dehát betették, viszont nem egészen. Mert maga a rendszer is hozzáadott egy pluszt: kettejük találkozásának lehetőségét.
És amikor egy ilyen közösség talpra áll, sokkal nagyobb az esélye, hogy a benne lévők egymással találkoznak, mint enélkül. Tehát amiben megint megegyezhetünk: itt nemcsak a vevő és az eladó tesz bele, hanem egy harmadik fél is. Szóval a fizikád igaz is, meg nem is.
De nyugodtan elhiheted azt is, én ebben az esetben is másképp látok, mint te. De a fizikai elméletekhez kötöd a világot, némi ezoterikával fűszerezve. Én az egységben és annak hármas tagozódásában gondolkodom mindig. Ráadásul az én szótáramban a legfontosabb dolog a matematika. Amivel a fizika és az ezotéria, de még az érzelmek is kiszámíthatók. A marketing is, a nyelvtanulás is, hogy csak egy-két alap példát hozzak fel. Ja és a karma is.
És a karmával, meg az előző életekkel kapcsolatban leginkább a Dalai Láma tanítása tetszik nekem, amit legutolsó találkozásunkkor mondott: "Ne azzal foglalkozz, mi van a karmádban, mi történt az előző életedben! Akkor se, ha pontosan, bizonyíthatóan tudod. Azzal foglalkozz, hogyan lehetsz a közvetlen környezeted és a világ hasznára ma! A többi majd megoldódik nélküled is." -
#5338 Az első bekezdést illetően önellentmondásban vagy. Nézd meg újra...
okés, segítek, a kulcsszavakat kiemelem:
"Mert a minden résztevevő számára többet hoz - ugye egy szellemi és együtt dolgozó, egymást támogató közösség az rögtön smafu lesz, ahogy pénzszagot érzel? Akkor az már nem több? Csak addig gáz, míg azt hiszed, másnak bevételt hoz? Ejnye..."
Amit én mondtam: amit beleteszel csak az tudod kivenni
ERGÓ: vetnek, hogy arathassanak. Beletesznek és utána kivesznek(, de annál többet nem tudnak kivenni mint amennyit beletettek.)
Annyit aratnak amennyit együtt vetettek.
Tehát nem a smafu. Ergo figyelj oda!
Csöves: ott a salsoul szótár.
Mikor salsoul azt mondja, hogy csöves akkor arra a gondol amit leírt.
Miből él a cég?
Megmondom miből él: becsületes tisztességes munkából, anélkül, hogy mézesmázban szart [szemfényvesztést, délibábot] árulna.
Jó a marketing - amíg nem élnek vissza vele a szatócsok, és emberi gátat szabnak a tevékenységnek...
És amíg nem motoros nyalókákkal, élményparkolókkal, kutyapszichiáterekkel, gyorskiszolgáló templomokkal, barbi world kinézetű autókkal és hifikkel és egyéb dilettáns baromságokkal rukolnak elő, és a míg a microsoft a windows rendszermagján dolgozik egy újabb színesebb marketing szempontból nagyon fasza de gyakorlati szempontból rettenetesen szar új grafikus felület helyett sat. -
Rundstedt17 #5337 Akkor itt nincs miről beszélni.close -
#5336 Lepődtem ám nagyokat. Hogy hogy is van a fizikai világgal nálad. Mert a minden résztevevő számára többet hoz - ugye egy szellemi és együtt dolgozó, egymást támogató közösség az rögtön smafu lesz, ahogy pénzszagot érzel? Akkor az már nem több? Csak addig gáz, míg azt hiszed, másnak bevételt hoz? Ejnye...
Én pl. nem mondtam, hogy idős hölgy nem hibázott, csak azt: csöves lett. Mely szó nem ugyanazt takarja a valóságban, amit Salsoul gondol.
Munka: elmentél a neked tetsző cégekhez, ahol elmondtad, mit tudsz, ezért felvettek? Hát igen. Marketing a javából. Mert az nem ugyanaz, mint a torkodon-lenyomós-TV-reklám.
Még érdekelne, hogy az a cég, ahol dolgozol, vajon miből él - veled együtt? Mert szerintem bevételből. És ha nekem nem hiszel, kérdezd a főnöködet, hogyan talált rá a bevételre. Vagy a vevő rátok.
Eszedbe se jusson azt mondani, hogy fix vevőkör, mert az se az égből potyog. -
Ronny #5335 "Az USA karmát gyártott magának az atombombázással."
Ezt most komolyan gondolod? -
campy #5334 ez sem igaz voltak már régebben is önbizalomhiányi kérdések itt + gondok is... -
Fbn Lx #5333 ha leegyszerűsítjük a karma dolgot:
A bűnös megkapja, amit érdemel, nem feltétlenól azoktól, akiket megsértett. A tömeggyilkos például nem az áldozataitól, hanem a villamosszéktől. Ha valaki önkényesen ítélkezik, beteljesíti más karmáját, akkor idővel úgyszintén megkapja érte a büntetését valamilyen formában.
Én ebben egyébként nem hiszek. Teszem azt, mari néni, aki a WTC-ben takarított 11-én, halállal lakolt, ugyanakkor a legnagyobb hiba amit elkövethetett kb. az lehetett, hogy összeveszett tegnap este a férjével.
Ilyenkor lehet mentségnek felhozni, hogy jó, biztosan előző életében... Nem tudom, számomra ez is hit kérdése, és én az ilyesmi elméleteket ugyan megvizsgálom, de nem keverem bele egy empirikus vitába a hitemet, mert annak ott nincsen helye. -
Fbn Lx #5332 ez az önbizalmi kérdés részekre bontás, ezek valamelyikének összességének eredménye lesz az önbizalomhiány.
Szóval azért volt már errefelé jó pár ilyen ember. Arról nem is beszélve, mindegy minek hívjuk valaki problémáját, attól még az ő fejében létezik. -
#5331 Nem moralizálni szerettem volna, csak felhívni a figyelmet arra, hogy az értelmezés szerint amit tesz valaki másokkal, az már következménye annak, amit mások tettek vele, nem csupán oka annak, hogy hogyan fognak vele bánni. Ahogy egy kolléga rávilágított az értelmezés hibájára: "Tehát a fagyi egyszer már elnyalt engem."
Különben pedig honnan tudná az ember, hogy nem épp most 'egyenlíti ki valakinek a számláját'? -
#5330 Mindent tudsz -
Hydroceph #5329 Várj, tudom már, egy Depresszios befasult, 20 évesen lusta diszno, aki a kényelemre palyazik, mindemellett idiota beidegzodesei vannak, és még rinyalok is, mert orokos elégedetlen vagoyk :p -
Hydroceph #5328 ez most mi?:o
beszarisag, csajozasi gondok, életuntság, komplexusok. ezek nem, de a többi igaz rám.
akkor én most miisabajomnekem?:o -
cucma #5327 csalódás éri. -
#5326 mitől mehet el valakinek az önbizalma? -
#5325 akkor valaki vessen fel önbizalmi kérdéseket
nem önbizalmi kérdések:
- depi, életuntság, fásultság
- panaszkodás, elégedetlenkedés
- beszariság, töketlenség
- lustaság, kényelmesség
- komplexusok, beidegződések
- csajozási gondok -
#5324 akkor itt az ideje -
#5323 ez a topik soha egy hozzászolás erejéig sem szólt önbizalomhiányról -
#5322 jóltévedek hogy ez nem filózgatós topic?