6682
Önbizalomhiány
-
raulreal #5641 Mi történt, emberek...Mindenki öngyilkos lett? -
#5640 Én spec dolgozom. Meg magammal minek beszélgessek? -
campy #5639 merre vagytok? -
#5638 De hidd el, jobban tudja. Az nem úgy van. Neki már az újság is megírta, hogy érdekcsoportok gazdasági helyzete a találmányok bevezetését nem befolyásolja. Ezért a múlt héten elmentem a boltba és vettem magamnak 10 db feltekerhető monitort egy lcd áráért. Hiába no. Igaz, egy-két éves csúszással jelent meg nálunk, de mi az? Ha nagyon akartam volna, már rég rendelek külföldről. -
#5637 Tegnap olvastam peak-ben, hogy van olyan olajkitermelési módszer, hogy vízzel hozzák föl az olajat. Annyi olaj jön föl, amennyi vizet a helyére nyomnak. -
Rundstedt17 #5636 Üzlet rendben.A környezet oltárán ne áldozzunk fel ember életeket.Vízből üzemanyag...ételből üzemanyag...MÉG JÓ HOGY ELLENZIK -
Rundstedt17 #5635 baszd ki de honnét tudod hogy volt olyan hogy visszatartották?:D -
Rundstedt17 #5634 oké salak. -
#5633 Felőlem aztán lehet humorista is, aki összehoz egy ilyen szerkezetet. -
#5632 inkább komolyabb hozzáállás kellene elsősorban -
#5631 Én elhiszem, hogy Egely, kulcs, Tesla, butatudomány, most már csak az kéne, hogy valaki megvilágosodottat ne vigyenek el a csúnyagonoszolajmaffia emberei. -
#5630 á szimpádá tijed -
#5629 Nyílván való, hogy megfelelő zár kinyitához megfelelő kulcsra van szükség, s ha egy zárhoz találtunk egy kulcsot amivel sikerült az kinyitni, akkor az nem jelenti azt, hogy azzal minden más zárat ki lehet nyitni.
Lehet a zárat feszegetni, de hiába...
Nos a jelenlegi tudományunk talált EGY kulcsot amivel EGY zárat ki lehet nyitni, s eme kulcsot feszegeti minden más zárba, s ha nem jut eredményre akkor nem azt mondja, hogy upsz lehet rossz kulccsal próbálkozok, hanem hogy eleve szar a zár, és nem is zár az sat.
Ezért nem tudunk eljutni oda ahova pl Tesla-nak sikerült.
Nem tesla kulcsával akarjuk kiniytni Tesla zárát, hanem a mai tudományéval és nincs abban semmi csodálkozni való, hogy a zár nem nyílik ki. Más kulccsal kellene közeliíteni, próbálkozni...
Csak mi a mi kulcsunkat a "bölcsek kulcsának", az univerzális kulcsnak hisszük.
#5628:
Nekem nincs meg a készülék pontos leírása, így azt elkészíteni sem tudom. De a rendelkezésre álló kapcsolási rajzok alapján egy nagyon primitív kristálydeketeros rádió szintű áramkörrel állunk szemben, és annak az áramkörnek a "kiristálydeketornak megfelelő" részével, a lelkével nem vagyunk tisztában.
De ha az ember tisztában van vele, akkor kis rézdrótból, kis piritből, kis budipapír hengerből, alulfoliából és tejesdobozból pillanatok alatt működő rádió vevőt készíthet... amihez még elem sem kell. -
#5628 "A Tesla, Plauson, Moray féle készülék a kapcsolási rajz és alkatrészek adatai alapján 5 perc alatt összetákolható és meg is menekültünk.
A lényeg itt is abban fekszik, hogy milyen szempontból vizsgálódunk: hogyan lesz szar, miként nem oldjuk meg vagy inkább miként oldjuk meg."
-Ezek szerint most arról látod el a lakást árammal? Vagy csak azért nem, mert elvinnének a feketeruhások?
Szerintem írd meg Egely-nek, mert szegény már több 10 éve szenved vele. :)
Kész csoda, hogy még nem gyilkolták meg, ő is sírba vinné a találmányát, mint Tesla.
...Tesla. 'Legyen mindenkié', de nem kürtöli szét mindenkinek, inkább magával viszi a sírba. Logikus. :)
Ebben azért hasonlít Egely-re.
'Egely: "Valóban van egy készülék, amelyet egy barátommal fejlesztünk közösen már tíz éve. Segítségével képesek vagyunk megfogni és egyenirányítani a körülöttünk lévő vákuum, illetve tér apró fluktuációt, rezgéseit. Az így megtermelt szabadenergiával, vagy vákuumenergiával jelenleg egy kis villanyégőt tudunk nyolc másodpercenként felvillantani. Eddig nagyjából kétévente sikerült megduplázni a szerkezet teljesítményét, így reményeink szerint hamarosan akár egy kis digitális órát is üzemeltethetünk vele."
Ja, es termeszetesen minden reszlet szupertitkos, nehogy elorozzak a talamanyat. '
"Az Egely-sztoriban van egy számomra furcsa momentum.
Egyfelöl a könyveiben mintha azt írná, hogy tele a hócipője a titkolózókkal, akik rejtegetik az információt és aztán magukkal viszik a sírba. Lám, mennyi nagyszerű dolog volt régen is ("Tiltott találmányok"), szinte egytől-egyig leírás és reprodukálhatóság nélkül. Ezért így csak olyannal közösködik, akik nyílt kártyákkal játszik.
A linkelt interjúból meg nekem is az jött le, másfelöl, hogy az ő találmánya esetén léteznek üzleti titkok prioritása.
Ez így nehéz ügynek tűnik..." -
#5627 A kenderes lehetőség jól hangzik. -
#5626 még egy videó - alternatív lehetőségek és azok eltiprása
Rudi' neked külön ajánlom. -
#5625 (a felvétel 1996-ra datálódik) -
#5624 Nekem is van egy videóm ;)
(alternatív link) -
#5623 Iszony nehéz lesz. Az a sejtésem, hogy az emberek legnehezebben a gondolataikkal birkóznak meg. Pláne, hogy sokak esetében van egy berögzült elképzelés a dolgokról. Amihez foggal-körömmel ragaszkodnak. Akkor is, ha nem igaz és akkor is, ha semmi hasznuk belőle.
Ehhez vegyük hozzá azokat, akik a pénz világában kell szerepet váltsanak, ha nem alkalmazkodnak. Inkább telesírják a fülünket nap, mint nap, minthogy másképp tegyék a dolgukat és a zsebükön kívül más hasznára is legyenek. -
#5622 Még megjegyzem, hogy igazából itt nem energia válságról hanem sokkal inkább emberi, erkölcsi, szellemi válsággal állunk szemben.
Így első sorban nem alternatív energiaforrás kell hanem mentalitás váltás. -
#5621 #5604:
Nézd Rudi, amint írtam arról van szó, hogy látszólag - látszólag! - úgy tűnt a semmivel megy, mert még maguk a feltalálok sem értették, hogy mivel, milyen jelenséggel állnak szemben pontosan. Csak működött. Hasonlóan mink a kürííí házaspár....
Egy külső korlátolt szemnek pedig semmivel működőnek és/vagy örökmozgónak tűnt.
Ezért is zavarták őket sorra haza a szabadalmi hivatalból...
Teslának pedig - több beszámoló szerint is - volt olyan autója csak nem a semmivel ment hanem a valamivel, ami a laikusnak aki semmiből semmit nem értett leginkább a semminek tűnt ez a valami.
Teslának pedig még tartása is volt ami miatt nem adta el eme találmányát, s inkább a sírba vitte magával.
Ő azon az állásponton volt, hogy találmánya mindenkit ugyan úgy megillet mint a levegő, vagy a napfény...
#5607:
a józan ész azt mondja, hogy használnák biza...
a kapzsi ész azonban azt mondja, hogy mi lesz az én bizniszemmel ha valaki azt a sajátjával feleslegessé teszi. Hát nem fogja azzá tenni!...
#5609:
Ajánlott olvasmány: Tiltott találmányok
#5617:
A Tesla, Plauson, Moray féle készülék a kapcsolási rajz és alkatrészek adatai alapján 5 perc alatt összetákolható és meg is menekültünk.
A lényeg itt is abban fekszik, hogy milyen szempontból vizsgálódunk: hogyan lesz szar, miként nem oldjuk meg vagy inkább miként oldjuk meg. -
#5620 Sok tapasztalatom valóban nincs, de a szomszédnál a zöldmaradékból és disznótrágyából érlelt komposzttal elég jók az eredmények. Esetleg érdemes konzultálnod a Biokultúra Egyesülettel. Elég megszállott csapat, de amennyire tudom, működnek a tanácsaik.
És bármennyire furcsa: a bio alapú üzemanyaghoz alapanyagnak tényleg a kender a legjobb.
Abban viszont Veled értek egyet - és bocs, ha félreérthetően fogalmaztam - hogy nem akkora veszteség a termőföldekből az így vetett növény. Viszont hiszek abban, hogy a kenderből visszaforgatott zöld egyéb módszerekkel kombinálva nem ront a talaj állapotán és a benne termő növények tápértékén.
#5619 - #5597 igen, van nyoma a visszatartásnak. -
Fbn Lx #5619 "Aha...Mondj már példát a történelemből amikor nagyon fontos találmányt visszatartottak.... "
de baszki ha visszatartották, akkor hogyan mesélhetne róla bárki? :DD -
#5618 rundstedt felfoghatnád már végre, hogy a mai világ egy kibebaszott üzlet...igen...ki kell mondani, nem az emberek és az emberiség érdekeit nézik ott fenn a bársonyszékben, hanem a saját kapzsiságukat. És ezek nem összeesküvéselméletek, csupán a tények. Nem hogy a közlekedés, az olajipar, de még a háborúk is csak üzlet...minden! És igen, vannak már fejlett, szándékosan elhalgattatott környezetkímélő, modern találmányok, amik egy tisztább Földet hozhatnának létre (például a vízzel működő autó) Csak nem az az érdekük, hogy a kisemberek háztáji termelésre, önellátásra álljanak át, hanem, hogy ők megtömjék az így is teletömött zsebüket papírral azzal, hogy minden szart eladnak az elhülyített népnek -
#5617 Először én is ezt mondtam. Aztán találtam pár érdekes gondolatot még 2008 elejéről:
"Ha nincs olaj és földgáz, akkor nincs műtrágya és traktor, he.
Akkor pedig a termésátlagok padlót fognak örömükben. És ez elvisz kb 4 milliárd embert is magával...
Észak-Korea az olcsó kínai gáz nélkül (ami a SzU felbomlásával megszűnt számukra, dollárjuk meg nincs) nem tudta etetni a népét, 3 millió meber éhenhalt 1989 óta, 7 millió az éhhalál szélén tántorog. És ez vár mindenkire, aki derűlátó végkimenetelben, meg a tudósok csodájában bízik.... :("
itt a krumplibogárról volt szó:
"Jójó, aszittem valaki tud valamit. Egy bokron csúcsidőben 50-100 is tud lenni, ha nem fújod valamivel. Már nem kedvtelés szedegetni. A családi krumpli kitesz 2-300 n.ölet, úgyhogy köszönöm azt bogarászni, ja.
Én csalán és hamu keverékét hallottam, de még nem volt lehetőség kipróbálni; meg a család szeretne majd krumplit enni, nemcsak bogarat látni."
"Az usa tavaly földjei 1/5-ére vetett energianövényt, biodízel és etanol alapnayagot. Ez az usa fogyasztás 1%-át tette ki."
-ha az összes kukorica termést felhasználják erre a célra akkor a 7 %-át tudták volna fedezni az olaj fogyasztásnak.
Következő:
"A műtrágyagyártás az egyik legerőforrás-igényesebb ágazat, nem a direkt olaj/gázbeforgatásról beszéltem. De elmagyarázom, még egyszer.
Ahhoz, hogy legyen műtrágya végülis 2 dolog létfeltétel: áram, és káluim/foszfor/ammónia. Az áram világos, hogy 67%-ban ősmaradványi forrás, olaj, szén gáz. egyikből sem dúskálunk.
A foszforkészletek is "peak" dolgok:
foszforkészletek
A világ mezőgazdasága, noha évről évre nő a termés, képtelen lépést tartani a népesség nőttével. Azonban hiába a több műtrágya, itt-ott már génkezelt cuccok, akkor sem nő exponenciálsan a termés, sőt lassan szaturálnak a görbék. pedig minden nap 250 ezerrel több az éhes száj....
Ami a visszaforgatást illeti: műveltél már földet? Gyanítom, hogy nem. egy 30-40 évig műtrágyázott föld, akárhogy zöldtrágyázod nem ad annyit, mint műtrágyával, egyszerűen mert a műtrágyázás tönkreteszi a talajélőket. A termésátlagok kb. ötödükre snek vissza. Mi most épp ezen kísérletezünk zöldtrágyával, meg faszénnel, meg tarlóégetéssel, hasonlók. Hát legalább nekem hidd el. Nincs csodaszer. A termésátlagot a zöld forradalom növelte meg. Elemei:
-műtrágyák;
-gépesítés;
-vegyszerek;
-nemesítés.
Ebből egy laza peak oil, peak phosphor stb után csak a nemesítés marad." -
#5616 Ebben a két dologban amúgy majnem egyetértünk. Ugyanis a ma gyártani próbált bio üzemanyag repcéből valóban nevetséges. Csak a kenderhez visszatérés azt is jelentené: Egyes illetékeseknek ki kéne jelenteni, hogy bizony el... és még ferdítettük is.
A média nem érvel az emberek ellen. Szándékosan butítja őket. Nem kicsit. -
Rundstedt17 #5615 Az általam nyitott topikot vizsgáld már meg nem írom le megint(bioetanol) és különben a média pont az emberek ellen érvel... -
#5614 Fejed jól van egyébként? Milyen termőföldek rovására? Az agyonvegyszerezett, értéktelen földekre gondolsz, ahol komposztként is lehetne használni a nemmagzó kendert? Vagy a több oxigén a probléma?
Szerintem ott a gond, hogy fejedbe vettél egy elméletet, amihez meg sem próbáltál utánanézni az általam elmondottakhoz - válaszod sebességét tekintve - és azt hiszed, hogy most nagyon okosat mondtál. Hát egyáltalán nem. Így a leszerepelt párttitkárok állnak a kérdéshez: kitalálnak egy elméletet és soha meg nem nézik a valóságot.
Egy részleges mentséged még van: fiatal vagy és tapasztalatlan. Azt hiszed, a média igazat mond neked. Tévedsz. Tudnék helyet mondani, ahol a média hatásával kapcsolatos tájékoztatást kaphatnál, de nem teszem, mert nem reklámoldal. -
Rundstedt17 #5613 Mindegy a lényeg ez jó mert környezetbarát,az élelemből meg üzemanyag vagy az élelem termelés helyett kender hát ehhez GRATULÁLNI TUDOK EMBERISÉG ELLENI BŰNTETT -
Rundstedt17 #5612 Aha a vetőföldek rovására,van itt ész kérem,bio etanol meg az ehhez hasonló izék nagyon leszerepeltek,az se normális aki támogatja üzemanyag közben éhező emberek de nem számít...rossz példa...nagyon rossz -
#5611 Mondok egy találmányt a történelemből: bio üzemanyag. Ma megfeszülnek, hogy feltalálják, míg az olajlobbi előtt még a kerozin is kenderből készült.
Abból a növényből, aminek többszáz fajtája van, melyek közül csak egy fajta és annak nemesített változatai kábítószer értékűek. De ruhanemű, papír, üzemanyag, fűtőanyag azért készült belőle, hogy csak a legismertebbeket említsem.
A kender betiltásáért - az olaj miatt - az akkori amerikai kormány lobbizott. Teljes betiltása azért nem történt meg, mert az amerikai alkotmányban benne van, hogy törvényt csak kenderből készült papírra lehet írni.
Egyébként mivel a növény éves szinten kétszer aratható, így elég sok műanyaggyártás, olajfelhasználás és erdőkivágás elkerülhető lenne, a Föld légkörének oxigéntartalma nőne, a globális felmelegedés hatása jelentősen csökkenhetne.
Semmi titok és misztikum. Ellenőrizhető információk. Egészségedre. -
#5610 Itt van pl. Tesla erőműve. :-)
De pl. a haditechnika pont erről szól. Ott sem teszik közzé a jó cuccok működését, a gyártási technológiát főleg nem.
Te nem az NWO topicba írogattál régebben? Ott mi történt? Mert ha jól emlékszem, tök más állásponton voltál, amint amiket most olvasok tőled. -
Rundstedt17 #5609 Aha...Mondj már példát a történelemből amikor nagyon fontos találmányt visszatartottak.... -
#5608 Abban azért van valami, hogy kevesebbért is öltek már. :) -
Rundstedt17 #5607 Fogjátok már fel ha lenne már rég használnák.Ehelyett úgy átvágnak benneteket a fekete öltönyös emberkék meg gonosz olajlobbi mesével -
#5606 ...amúgy állítólag Egelynek is volt egy ilyen szabadalma, csak a mib megfenyegette, azóta meg teszi a hülyét. -
#5605 Tesla autója "semmivel ment" cserébe láthatatlan volt. :)
A kérdés, hogy mikor akarják közkinccsé tenni az ilyen találmányokat. Mert ha akkor, amikor nekik már nem éri meg az olajbiznisz, abban az esetben már rég azokkal a problémákkal fogunk küzdeni, amiket az "armageddonvárók" felvázolnak. Vagy majd valaki a sufniban feltalálja közben. Csak hopp, hirtelen ott lesznek a fekete öltönyösök, és elhalgattatják, mielőtt szétkürtölné.
A szabadalomról csak annyit, hogy nem egy biztosítás működőképesség szempontjából, ezért aztán tényleg furcsa, miért nem jegyezték be.
Vagy nem is volt ilyen, vagy a szabadalmi hivatalba is beépült pár fekete öltönyös. :-)
Nekem azért van egy olyan sejtésem, hogy majd valamikor Egely György is bekerül Tesla mellé az emlékezetbe, mint a nulltér megcsapolója, akinek az olajlobbi befogta a száját. -
Rundstedt17 #5604 Kár hogy a lényegen nem változtat,baromság Teslának nem volt valamivel menő autója amit semminek írtak le. -
#5603 Kár hogy nem tudsz értő olvasni -
Rundstedt17 #5602 Semmi bizonyíték rá...tesla URBAN LEGEND