6682
Önbizalomhiány
  • salsoul
    Tudod, nem követed olyan régóta ezt a topikot mint én.

Az két manus csak játsza itt az eszét, és eszük águkban sincs változtatni.
    Mindegy hogy biztatod őket. Ők kiböjtöléssel akarják orvosolni a problémáikat - amivel nem lehet persze.

Raul decemberben aszonta' elmegy OKJ-s öngyilkosnak de ott is megbukott.

Campy pedig anyuci elkényeztettje, akit annyira elkényeztettek, hogy teljesen, és magától önállóan semmire sem képes.

Én pedig vagyok az elvont destruktív gonosz sg mumus.
  • Anaid
    Ki? Én? Én nem. Vagy igen?
    Én csak szófogadó voltam, megpróbáltam egyszerélünk materialistaként gondolkodni, hát nem sikerült fényesen, úgyhogy nem erőltetem.
    Mivel szóltam be?
  • Anaid
    Jaj, ne már! Totál uncsi jó zsaru, rossz zsaru játékra hasonlít: biztatnám, te meg eljátszod a "rossz zsarut". Nem kellett volna engem is megkérdezned, kedves, hogy van e kedvem az ilyen játékhoz?
  • Anaid
    Az adatlapomon szereplő kor valós. Szerettem volna emberekkel beszélni, bármiről, találtam ezt az oldalt, beléptem.
    Amit írtál: nem lesz lerombolva amit építünk, lesznek akik tovább építsék. (öööö, remélem, hiszem)
  • Anaid
    A zene teljesen jó dolog. Mi rengeteget énekelünk, zenét hallgatunk...
  • salsoul
    beszóltak nekem? hol?
  • salsoul
    Igazából egy ostorra és egy ostorozó kézre lenne szüksége.

• campy
    te most mennyi idős vagy ha már illik ilyet kérdezni:), és hogyhogy mostanában itt tengeted nálunk a napjaid?:) nem mintha nem lenne jó félre ne érts:) tetszik amiket írsz
  • campy
    hallod Anaid szépen elűzted Salsoult...érdekes ha így beszólnak neki rögtön elbújik...kár h a monitoron keresztül nem látom a képét majd megbolondul dühében:D

ez a halál dolog elég fura mindenkinél más, hogy megakar e halni vagy sem...Aki sikeres nyilván nem akar meghalni, aki pedig unja a banánt azt nem érdekli én kb ilyen vagyok nem félek a haláltól, vannak gátlásaim (marad is sztem) ugyanakkor vhogy nem fog érdekelni h meghalok voltam nem váltottam meg a világot és kész...amúgy is evvel a küzj emberi mondással kellene vmit kezdenem de most nem fogom azt mondani h nem tudom mert megint le leszek ugatva...úgyhogy csak annyit tökmind1 mit építesz fel, ha egyszer le lesz rombolva...
  • raulreal
    "ez is egy elfoglaltság."--jaja
    Mostanában rászoktam mindenhol a zenehallgatásra. Nekem segít. Először is, ha erre-arra járkálok, nem hallom a megjegyzéseket. Másodszor meg: ha feldühítettek--lenyugtat, ha el akarok aludni, akkor meg felébreszt. :D
  • Anaid
    Jaj ezt ismerem, csak nálam pont nem azt okozza, hogy visszahúzódó lennék. Én úgy nevezem az "esélytelenek nyugalma". Volt annyi koppanás, vacak a helyzet, szal miért ne mennék oda bátran, koppantam én már annyit, hogy nem jelenthet újdonságot, ismerem milyen, előfordult már, akkor meg nincs mit vesztenem. Nemtom, de az "esélytelenek nyugalma" amiket kb. vázoltál, milyen kérdések merülnek fel benned, nos nálam jól működött. Beszélünk, hülyéskedhetek, adhatom magam, valszeg úgysem érdeklem, ez a kiindulópont ebből tök jó dolgok sültek ki életemben.
    Rájöttem, hogy fogjam fel, hogy ne bajt okozzon.
    Kicsit összehajigáltam a szöveget bocs.
  • Anaid
    Szerintem nálunk még nem ilyen veszélyes a helyzet.
    Unatkozol? Hát mit ne mondjak, nekem se túl mozgalmas manapság az életem. Voila, itt el lehet "hyülyülni", meg komoly dolgokról is dumcsizni ez is egy elfoglaltság. Én majdnem mindig találok egy-két témát, ami érdekel és éppen "aktív".
    Azt meg, hogy "csoszognak-e...":én nem hallottam semmilyen csoszogást a sulid tájékáról.
  • Rundstedt17
    Jah meglehet deh önbizalom nincs akkor se:d.a pontos gondom ez:egyszerűen van egyfajta akadályozó érzés,de ez sok területre igaz.például:jaj mit fog szólni?hogy mondjam?ugyan már miért pont én?esélytelen,beégnék.na ezek a gondolatok kínoznak.ez a probléma nálam
  • raulreal
    Hát...ööö...nem tudom...annyi biztos, hogy nagyon sokszor van elegem mindenből. És nagyon sokszor nagyon unatkozok. Nagyon.
    Mondjuk úgy, hogy untatnak a hétköznapok.
    De nem kell félni, nézzünk csak körbe egy kicsit...1-2 országgal arrébb, ha van valami gond a suliban...lődöznek, mint az állat...ha nem tetszik valami, akkor leölik manapság a másikat.
    Ki tudja, lehet, hogy az én sulimba is csoszog néhány ilyen pszichopata, uzival a táskában, azt ha kisül a biztosíték már osztják is a skulót alá COD
  • Ronny
    me' kemény vagy öcsém
  • Rundstedt17
    Lol azt meg még elképzelni sem tudom hogy milyen attól félni, hogy milyen a halál:D.
  • Anaid
    Várjatok csak. Nincs itt egy alapvető félreértés?
    Az emberek zömében nem attól félnek, hogy majd egyszer meghalnak, azt mindenki tudja, hogy meghal. A félelmet az okozza, hogy nem tudják milyen meghalni. Nem? Melyiket nevezzük halálfélelemnek? Vagy azt, hogy ragaszkodnak az élethez és nem akarják elveszteni?
    Minthogyha most totál nem ugyanarról beszélnénk...
  • Rundstedt17
    Te ne legyél értetlen,még jó hogy nem keresem a halált és az is természetes hogy ha életem veszélyben lenne mindent megtennék hogy életben maradjak.De ha már egyszer elkerülhetetlen akkor se félnék,hiszen semmi olyat nem tettem amiért halál előtt szégyenkeznem kellene
  • Anaid
    De ez nem standard állapot, ugye? (a nem akarok élni....)
  • raulreal
    És a hozzám hasonló, "nem akarok élni, jobb lenne meghalni" emberek futnak olyankor ám a leggyorsabban, ha veszélyben az életük.
  • Ronny
    ne legyetek értetlenek. Fiatal vagy, persze, hogy nem félsz a haláltól, messze van az még. Kerülj olyan helyzetbe, hogy elveszítheted és mindjárt két kézzel fogsz kapaszkodni.
  • Rundstedt17
    Lol az azt jelentené hogy nekem nincs önbizalomhiányom:D.Pedig van.Haláltól értelmetlen félni az élet része,mindennek vége van egyszer.
  • salsoul
    Tényleg hagyjuk.
  • Ronny
    aki nem fél a haláltól annak nincs önbizalomhiánya. Ennnyi a mondandóm lényege.
  • Anaid
    Mr. Egyszerélünk Materialista fél, mivel a tudomány jelen állása szerint a halál bármikor utolérhet bennünket és azzal kampó. Leáll az agy, a szív előfordul pár hallucináció és ennyi, hát igyekszik amíg él minden jót összeharácsolni, meg nem beszélni arról, hogy be van tojva a haláltól.
    Mr. Egyszerélünk Materialista csak kitalált személy, bárminemű hasonlóság élő személyekkel csak a véletlen műve. Ezen sorok írója elhatárolódik ezen véletlen egyezésektől.
  • salsoul
    Igen, és a példa lényege az, hogy elvonatkoztatunk attól hogy mi hogy gondoljuk.
    És a "tegyük fel, hogy" példában felhozott egyszerélünk materialista fejével gondolkodunk, szemlélődünk.

Nem azt nézzük, hogy én vagy te hogy gondolkodunk, hanem hogy ő hogy, de ha nem tudsz elvonatkoztatni magadtól, akkor tényleg hagyjuk.
  • Anaid
    Kérlek értsd már meg, hogy erről nem tudok, márhogy a halálfélelemről nem tudok mit írni és tudom, hogy annyira más szemszögből nézem a dolgot, mint te, hogy vitatkoznom sem érdemes. Ez egy olyan téma, amit teljesen máshogy fogok fel, mint a pl. Magyarországon élő emberek 90%-a.
    Többször nem fogok róla vitázni. Bocs.
  • campy
    halálfélelem...nem mindenütt általános...(egyébként most úgy érzem nem érdemes meghalni)
  • salsoul
    És a szeretet hány kiló nyomasztó halálfélelmet venne le a válláról?
  • Anaid
    Te nem számolsz egy fontos tényezővel az egyenletedben. Tudod mi a tényező neve, amelyet kifelejtettél? Szeretet.
  • Anaid
    Nem kértelek rá. Amit az ember megtapasztalt és nem volt szörnyű attól nem fél. Nem önámítás. Az meg tényleg nem érdekel, hogy ki mit hisz ezzel kapcsolatban és semmi köze az önbizalomhoz. Úgyhogy erről tényleg nem kell itt beszélni. Már különben sem zavar a szkepticizmus. Rezignáltan olvasom a nem hiszem jellegű szavakat, kifejezéseket.
  • salsoul
    Még mindig nem érted, mert a halállal nem nekem van gondom, hanem annak az embernek a "tegyük fel, hogy" példában.

Hogy valakinek fáj egy ember elvesztése az már egy külön történet, aminek köze nincs ahhoz, hogy a példánk emberét mennyire nyomja a haláltól való félelem.

Az nyomasztó, emeber elvesztés érzés az elvesztőt nyomja. Nem a haldoklót. Nem haldokló terhe, gondja. Őt ez a kérdés nem érdekli. Mint ahogy az elvesztőt sem érdekli a haldokló félelme, terhe csak a saját vesztesége és saját félelme a saját halálától.
  • Ronny
    ne haragudj, de nem hiszek neked. Nekem ez az önámítás kategória. Az élet aminek van mélysége nem féli a halált, de könyörgöm, az önbizalomhiány topikban vagyunk.
  • Anaid
    Nem.
  • Ronny
    "Először is szerintem nem kell félni a haláltól."

És nem is félsz tőle?
  • Anaid
    És legalább a statisztikákon sikerült javítanunk, ha már megegyeznünk mindenben nem sikerült?
  • campy
    ne általánosíts...
  • campy
    gyerekek termeltetek tegnapról mára rendesen:)
  • Anaid
    Először is szerintem nem kell félni a haláltól. Máshogy szemlélem ezt, ezek szerint mint te. Te ezt érted?
    A lelki teher nagysága attól is függ, a környezet hogyan reagálja le. A saját lelki terhét csökkenthetik a hozzáállással, növelhetik. Szerintem nem kérdés. Ha magára hagynák egy kórteremben tök egyedül tuti hatással lenne a lelki állapotára is, ezért nem teszik (remélem).
    Mivel egy ember halála nem csak rá tartozik abban az értelemben, hogy a hiánya másoknak is fájhat majd, nos szerintem, igen tartozik másra is. Van egy mondás, miszerint ha egy ember meghal, neki már nem fáj semmi, de a szeretteinek fel kell dolgozzák lelkileg az ő hiányát, néha ezért nekik nehezebb.
    Lehet jobban értem, mint hiszed.
  • salsoul
    A példa nem hülye hanem nem érted.

Adott egy ember akit nyomaszt a rák, a rák által a halál és fél és retteg.
    Mi tud valaki más átvállalni ebből a (lelki) teherből? Tud-e ezen bárki is könnyíteni neki? Tartozik-e ez még rajta kívül valaki másra?