6682
Önbizalomhiány
  • Anaid
    Hát beleugrani a számcsigépbe azt nem tudok...
  • salsoul
    Itt nem dumáról, eszmecseréről van szó, hanem a tettekről, cselekvésről...
  • campy
    :( ez a szomorú valóság...19 évig ezt csináltam azért kérdeztem...
  • Anaid
    Akkor kérdezd meg tőle, hogy pl. a főnök bácsival szemben is meg kell-e próbálni megvédeni az igazunkat, hogy esetleg jól kirugjanak! Csak egy élethelyzet.
  • raulreal
    Én szeretem a kihívásokat. Csak sokszor nem tudom megoldani őket.
  • chhaya #5876
    Egyik tanárom véleménye szerint, ha valaki nagyon kerüli a kellemetlen szituációkat - konfliktusokat, és bármilyen megoldásban kiegyezik, csak hogy egy konfrontációt elkerüljön, az majdnem annyi, mintha egy ilyen helyzetből "vesztesen" kerülne ki. Aki nem tudja megvédeni a maga igazát, álláspontját, stb. az kb annyi, mintha nem is létezne véleménye, mintha alárendelné magát a másiknak. Nem teljesen értek ezzel egyet, de azért elgondolkodtató.
  • campy
    vkire az igaz: kihíváskerülő, NEM munkakerülő, mert azért azt megcsinálja, kellemetlenségkerülő! erre mit mondasz? ezt a fajta embert is utálod? aki mondjuk csak nyugis akar lenni? de mégis normálisan dolgozik????
  • campy
    ez igaz...idő megy rendesen...
  • Anaid
    Nem is igaaaaaz! Én is itt vagyok még, pedig mekkora kihívás a sok vita, meg eszmecsere...és néha milyen kellemetlen...
  • salsoul
    Az idő mindig megfelelő.
    Csak az ember kihíváskerülő, munkakerülő, kellemetlenség-kerülő...
  • NessieGraf
    Tévedsz. Nagyon sok minden marad a lehámozottak után. Sajnálom, hogy egyik általam átélt megnyilvánulását a szeretetnek nem nagyon tudom szavakba önteni. Biztos lehetsz benne, kevés olyan erő létezik. Azt nem tudom, szavunk van-e rá a maiak között. Mert tartok tőle, hogy nemcsak az agyak, de a szívek butítása is nagyon erős jó ideje.

Egy biztos: akit szeretsz, bárki legyen, szeresd akkor is, ha elválnak útjaitok. Fogadd el, hogy soha nem lesz a tulajdonod. Szeresd önérdek nélkül. Rá fogsz döbbenni: múlhatatlan az érzés. Boldogító és szívet melengető, míg élsz.

#5870 Látom, te sem ismered a megfelelő idő fogalmát. Azért nem kezdte korábban, mert most jött el az ideje és a megfelelő partner.
  • salsoul
    Huntofának ez az üzenete:

"ne hezitáljatok mert csak az idő fogy el a fejetek fölül"

és mindezt saját tapasztalatból mondja, úgy hogy a pácban ő is benne van
    nap mint nap ott a hang a fejében, hogy: "miért nem kezted el korábban, és miért nem csinálod most is nagyobb lendülettel, mit szarakodsz még mindig amikor tudod mit kell(ene) tenned"

szerintem
  • campy
    nyilvánvaló...kár magyarázkodni:(
  • NessieGraf
    Látod, nem volt véletlen az, hogy sokszor értettünk egyet. Az érzéssel is így van. Viszont, ha mindazokat, amiket írtál lehámozzuk, nagyon sok dolog marad, ami nem volt a felsorolásodban. Azokról a dolgokról a legtöbben nem is hallanak.

Viszont ha a későbbi üzeneteket megnézed: Huntofának nem volt igaza. Mert az ő önbizalma sem áll biztos lábakon. Itt próbál feltöltődni, ahogy mondtam.
  • hologram35
    Én nem bántásként írom örülők annak hogy van barátnőd.
    De mi van ha elhagy(remélem nem).
    Mit csinálsz?
    Felmetéled a csuklód?
    Az önbizalomnak nem abból kell fakadnia hogy most van-e barátnőd vagy nincs.
    Ezt én is nehezen tanultam meg de muszáj volt.
    Hidd el neked is van még mit fejlődni és nem tenni a nagyarcot.
    Gondolom ez a barátnőd is úgy lett hogy szerencséd volt nem pedig úgy hogy te döntöttél.

Még egy jó tanács:
    Egy férfi nő nélkül is férfi és ne a nő legyen az életed értelme.
  • Fbn Lx
    hohha, sejtettem.
  • Anaid
    Szerintem igen. Az érzelem=érzés. Az érzet meg más, fájdalom érzet...stb. Ej, de szép nyelv a magyar!
  • Rundstedt17
    De hát épp ez az most is ez van:nincs kedvem leszarom:D...
  • chhaya #5863
    Hatásos a "leszarom" típusú hozzáállás kialakítása.
    Minden használható és építő jellegű megnyilvánulást felhasználni, a többit kiszűrni. Nincs.
  • Rundstedt17
    Kezdem érteni,leküzdhető de a legnehezebb hogy tenni kell valamit nehéz a váltás,megszokott a kényelmesség...ezzel mit kezdjek?nagyon erős a megszokás érzése.
  • salsoul
    campy tudod mit kell állandóan bizonygatni?
    Mit? Mit? A bizonytalant
  • campy
    panaszkodtam régebben ebben igazad van de ma már próbálok nem panaszkodni ha nem vetted olna észre... jó pár HSZ-el ezelőtt csak tényeket közöltem nem PANASZKODTAM
  • campy
    Salsoul: arról nem tehetek ha utálod az olyan embereket, akik tiszták becsületesek, szerények, normálisak az életben, de még 19 évesen nem önállóak bocs én kérek elnézést, miért baj az elkényesztetés? nem az én döntésem volt így alakult de nem élltem vissza semmivel sem (1-2 dologban tudok önálló lenni, de ebből látszik h nem ismersz hiába írogattam itt akkor sem ismersz nem is lehet)...soha semmi rosszat nem csináltam és mégis rossz vagyok :D:D hihetetlen hülye logikád van, bocs de nem tudom a te logikád követni mások vagyunk én ha tehetném inkább Nessire vagy Anaidra hallgatnék jobban találd ki vajon miért:D szapulással csak azt éred el h téged kezdelek egyre jobban kiutálni és nem hatna a "segítséged" egyébként is nem kell segítség, mert elvagyok így is...na mind1 lenne mit írni de nem akarok panaszkodni csak ez már nyomja eléggé a bögyömet...
  • campy
    húú de kemény vki hirtelen:D azért ne szálljál el magadtól mert hirtelen lett egy barátnőd ki akarná elvenni?:D nem is ismerünk...nevessé csak azt lehet a monitor előtt
  • campy
    szeretet...azt se tudod mi az...
  • campy
    szálljál már le rólam...fejezd már be h örökké engem szapulsz nem veszed észre h semmit nem érsz vele???
  • huntofa
    még mindig sokan vannak itt önbizalomhiányosak , csak kitudom őket nevetni.

ne hezitáljatok mert csak az idő fogy el a fejetek fölül , én már csak tudom hisz eddig sosem volt barátnőm , 24 évesen most van az első és most csókolóztam legelőször....

szóval csak hajrá gyerekek , ne legyetek beszarik

Viszont aki rástartol az egyetlen barátnőmre az agyonverve találja magát.
  • salsoul
    Igazából nem is a #5853 nagy kérdés, hanem az, hogy törekszik-e egyáltalán erre az ember? Műveli-e magát szeretet téren?
  • salsoul
    érzelem-e az érzés?
  • Anaid
    Szerintem mindenki tud önzetlenül, tisztelve szeretni, ha hagyja magában kibontakozni ezt az érzést és el tud rugaszkodni a valós élet problémáitól. Na ez utóbbi a "nehéz" része.
  • salsoul
    Kimegyek a természetbe, rámsüt a Nap és érzem, hogy szeret. Akkor is ha leéget esetleg. Ugyanakkor nem érzelmes. Nincs benne érzelem.
    Akár mit is csinálok szeret. Intaktságomat meghagyja, és tisztel.

Egy embert mutass aki így tud szeretni.
  • Anaid
    Érzelmek...A szeretet egy érzelem, nem "fejtheted" le a szeretetről az érzelmet, szerintem. Maga egy érzelem.
    Hát így megközelítve naná, hogy nem marad semmi.
    Érzelem-érzelem=0 Na ez spec egy ember számára megoldhatatlan egyenlet.
  • Anaid
    Nekem tetszett ez az előadás.
  • salsoul
    Jó az persze, csak lehet hogy az elkövetkezendő 10-20 évben csak jó szelek fogna fújni, ehhez hozzászokik, aztán hirtelen változik a szélirány és minden összeomlik, mert minden csak a jó szélre épült.
    De kívánom, hogy jól boldoguljon - mást nem is kívánhatok neki.

A rák az igaz, valóban rajtunk múlik. S még ő is a legnagyobb szeretettel van irántunk. Nagyobbal mint bárki más.

Szeretet kapcsán én már sokat vizsgálódtam és ezalatt az idő alatt rájöttem, hogy mi az ami nem szeretet, de mégis annak vélik, mondják, azzal keverik:

- érzelmek
    - érzelgősség, szentimentalizmus
    - nyálasság és csöpögés
    - lágyság, engedékenység, elnézés, következetlenség
    - szubjektív jó szándék
    - szubjektív jó cselekedet
    - hazugság és ámítás és kímélés (strucc politika, korrupció)
    - más szubjektív kedvében járás, nyalás a másiknak
    - más kiszolgálása, kényeztetése, személyes feladatinak helyette történő megoldása
    - elfogultság valakivel szemben
    - szubjektív szimpátia
    - ragaszkodás, birtoklás
    - félelem, féltés, aggodalmaskodás
    - óvás, korlátozás

S ha mindezeket lefejtjük, arról amit ma szeretetnek bélyegeznek... semmi sem marad.

Szerintem.
  • NessieGraf
    Azért szerintem neki nem rossz, hogy megtapasztalta. Eddig nem volt ilyen élménye szerintem.

A rák mindannyiunkban ott van, csak rajtunk múlik, kifejlődik-e.

Amit szeretetről találtam kicsit más stílus.
  • salsoul
    Most én is soroljak fel brilliáns előadókat és szerzőket?
    Pál Apostol?

Rák azoknál az embereknél jelentkezik, akik úgy viselkednek valamilyen téren mint a rák.

Szeretet.
    Itt is egy ragyogó előadás a szeretetről.

Az igaz szeretet az az amivel a természet irántnuk van, vagy Isten (leginkább ő mert ő alkotta a természetet is). Mindenkit szeret, mindenkinek mindent biztosít, és mindenkinek minden tekintetben meghagyja totális intaktságát, nem kivételez, mindenki felett érvényesíti a Törvényt.
    Nem szól senkinek, nem szól bele semmibe, nem bizonygatja magát, csak azoknak van akik felé fordulnak.

Raulreal sikere csak akkor ér valamit, ha minden lépését, sikerét és kudarcát tudatosítja, kielemzi. Egyébként csak éppen arra hajladozik amerre a szél fúj.
  • NessieGraf
    Most csak azért neked válaszolok, mert te írtad az utolsó olyan üzenetet, amire válaszolni szeretnék. Felhomályosítások mára:

1. Sajnálhatjátok, hogy tegnap nem jártatok ott, ahol én. Többek között részem volt a Gyermekrák Alapítvány kuratóriumi tagja: Dr. Bakanek György előadását meghallgatni a rákról, az elkerülhető halálról és a félreértelmezett szeretetről. Nem kicsit volt tanulságos.

2. Valódi szeretettel kapcsolatban találkozhattam egy szakértővel, aki Spirituális Válasz Terápiával segít azokon, akik felkeresik. Nem kicsit érdekes.

3. Raulreal kinézett az iskolán kívüli világba. Sikerei vannak több témában. Meg fogja találni magát, úgyhogy semmi szüksége az OKJ Öngyilkosságra. Csak nagyon nehezen viseli azokat, akik a közvetlen környezetében b*sztatják. Számára viszont már tényleg csak néhány hetet kell kibírni az érettségiig. Mi meg gondolom ki fogjuk bírni, hogy addig itt adja ki a fáradt gőzt.

4. Huntofának még mindig nem lehet igaza. Te segíteni próbálsz a magad érdes, kemény módján. Ő viszont saját önbizalomhiányát flastromozza csak azzal az én mennyivel jobb vagyok stílussal. Nem ő lenne az egyetlen eddigi életem során, akinél az első komolyabb beszélgetés alkalmával kibukott egy teljesen más valóság, mint a festett kép.
  • Anaid
    Könnyebb lenne az tuti.
    Ha meg az ember egy szórakozóhelyen beég, van egy tuti jó módszer ami nálam be szokott jönni. Ahogy beégtem pl. dj-ben kapásból grimaszolok és közlöm, na puff jól beégtem, én mekkora....vagy vmilyen poénnal csökkentem a dolog kínos voltát. Szerintem az emberek határozottan jobban reagálják le, ha gyorsan elneveti az ember, mintha görcsöl rajta.
    Pl. egy komolya laklommal ez nem túl jó módszer, de szórakozóhelyen...stb. igen.
  • Rundstedt17
    Hát nem teljesen.sajna mennyivel jobb lenne ha ez a gát nem kötne...
  • salsoul
    én mondom nem tudom, campy mondta, ő tudja... talán, hogy mit beszél...