6682
Önbizalomhiány
-
campy #6041 érdekes rossz helyre kattintottál mert más a téma itt amire válaszoltál:D se baj egyébként pedig minimális szinten tudok ismerkedni beszélgetni csak a tartós barátságok nem mennek... -
#6040 Nekem detto ugyanez volt, bizonyos emberek közt még most is van.
Ha nem nyomulsz, beszélsz, "adod el magad" folyamatosan, akkor az emberek nem ismernek meg... mivel ugye nem látnak beléd, nem fogják megtudni, hogy milyen van... ergo: te különc vagy, nem illesz a társaságba, furcsa vagy, biztos rossz, ezért lehet akár szívatni is. Megteszik, mert nem ismernek, nem tartozol közéjük. És ezután már csinálhatsz akármit, nem is fogsz. :) -
campy #6039 "mellékes dolog h én mit tartok jónak*... nem célom h családapa legyek egyáltalán nem nem fog izgatni idős koromban (ha megélem) h óó nagyapa lehetnék így is úgy is kell olyan embernek lennie aki beledilizik a magányba:D "
Ehhez tudnám tartani magam...én képes vagyok megbolygatni a természetet -
campy #6038 helyesírási hibákért bocs... -
campy #6037 köszönöm szépen h leírtál:D -
campy #6036 nagy dolog nem kell mindenkinek felnőnie...attól még h nem gondolkozik vki felnőtten nem biztos h már "rossz ember" -
campy #6035 Benedek Elek meseíró volt (miért úgy tanították?) megnéztem valóban nem írt mesét...megint téveszmét kaptam... -
campy #6034 megint kulturált hangnemben beszélek veled te pedig olyan hihetetlenül lekezelsz ez az tartsáá bolodnak ugy van...Egyébként pedig baromság tökmind1 milyen egy ember el kell fogadni olyannak amilyen...közösségen kívűli->állatoknál se minden állat él falkában, társas lény az ember szokták mondani de nem mindenki az... aki már rögtön magányoskodik dilis mi? rendben van
ezt a "szar" dolgot felejtsd el... -
#6033 A saját dolgaiddal rajtad kívül més nem törödhet, és tem sem törődhetsz máséval. Lehet maszkolni és fedőelméletet gyártani, de ettől még a dolog természete nem változik. A közös dolgokkal törődhettek közösen, de csak azokkal.
Más dolgával annyiban törődhetsz amennyiben megkér, de akkor sem csinálhatod helyette, akkor sem veheted át válláról a saját életfeladatát.
A tíz parancsolat azt mondja ne paraználkodj. Azt hiszem ez a szvakara is vonatkozik. -
#6032 "A szeretet ott kezdődik pl, hogy tiszteletben tartom a másik ember életét és sorsát, nem pofázok, nem csinálok bele, csak akkor szólók hozzá, ha ő kérdez, és akkor is csak az adott kérdésre válaszolok."
Na a vége nem egyezik az én véleményemmel. Törődni is kell egymással, csak nem erőltetve. Ha ő is így állna hozzá, sosem beszélgetnétek... -
#6031 korrekció:
"sem tesz felnőtt." >>> "sem tesz felnőtté."
"mert csak úgy nem lesz az." >>> "mert csak úgy lesz az." -
#6030 Aztán Campy-t is megnézheted, hogy mit tett vele a nagy szülői "szeretet". -
#6029 Még annyi, hogy a másik élete nem a te életed.
Ezért kell intaktságát meghagyni, biztosítani. -
#6028 #6026:
A tapasztalat azt mutatja, hogy a biológiai korban való előrehaladás senkit sem tesz felnőtt.
A mai tapasztalat pedig azt mutatja, mintha az emberek nem igazán akarnának felnőni, és mindenhol 20-30-40-50-60 éves kamaszokat látni.
Ha az ember felnőtt akar lenni, akkor felnőtté kel “csinálnia” magát, mert csak úgy nem lesz az.
A mai szülői nevelés nem nevel felnőttségre, sem fiút, sem lányt.
#6027:
Szeretet...
Ez is az a témakör, aminek az elmúlt években szintén alaposan utána kellett járnom, mert az ami szüleimtől, társadalomból és filmekből rám ragadt eleinte, nem látszott úgy működni, ahogy annak kellett volna, és sosem a kívánt eredményt hozta.
A szeretet is egy olyan dolog, amit személyesen elfogulatlanul ki kell vizsgálni, körbe kell járni, és a hozzá tapadt sallangot le kell róla fejteni. Ha nem foglakozol vele, nem műveled magad benne, abban is analfabéta leszel. Mint felnőttségben.
A szeretet ott kezdődik pl, hogy tiszteletben tartom a másik ember életét és sorsát, nem pofázok, nem csinálok bele, csak akkor szólók hozzá, ha ő kérdez, és akkor is csak az adott kérdésre válaszolok. A szeretet szellemében élt élethez mutathatok saját gyakorlati példát, és a másik ebből tanulhat a legtöbbet.
Ha nem ezt teszem akkor diktatúrát gyakorlok, és nem szeretet. A szeretet pedig nem diktatórikus.
Emlékszem még a dj-s időkből, mikor hatalmas szeretettel és jószándékkal elfoglaltam a dj pultot, és elkezdtem azokat a zenéket játszani amiket én szerettem, és jónak véltem... és amiről úgy gondoltam, hogy ezt kell szeretni. Kiürítettem a táncparkettet... szeretetből...
Mi volt a szeretet máz mögött?: önzőség, figyelmetlenség, tapintatlanság, erőszak. -
#6027 "Ezen a ponton látszik, hogy a legtöbb, amit az ember másokért tehet az az, hogy nem tesz semmit.
Mindent úgy hagy ahogy van. Mindent és mindenkit a sorsára hagy."
Ha halvány kisegítő pótfogalmad van a szeretetről, beláthatnád, hogy ezt egy normális ember sem tudja megtenni.... -
#6026 A természet csodás, az tuti.
Amit meg a párkapcsolatról írsz, hát nem tudom milyen lehet. Nem hangzik rosszul, de fogalmam sincs, milyen ha az ember valóban olyan pasit talál, aki megbízhatóan vezeti az életben. Ez csak személyes dolog részemről, de a volt páromnál az volt a hagyományos szöveg, hogy "drágám te erős vagy, majd megoldod" "leteszem az asztalra a lóvét, melózok ennyi az én dolgom". Fogalmam sincs milyen lehet egy "az életet jól vezetgető pasival". De most komolyan... -
#6025 #6019:
MAGAD ALATT VÁGOD A FÁT!
attól, hogy a Muterra és családi viszonyra, nevelésre, embertípusra, DNS-re, sat. kened a szarod, attól az még te szarod és a te szarod is marad - akárhogyis magyarázod, forgatod, kened, maszatolod.
Mindent csak egyre jobban elborít szar, és aztán egyre többet lehet majd sikálni.
szeretet...
őszintén, eddigi életedben hány másodpercet, percet, vagy órát, esetleg napot töltöttél a szeretet témakör kivizsgálásával, körüljárásával a róla történő sallang lefejtésével, hogy megismerd, hogy mi is az valójában?
#6020:
gratulálok, ahhoz, ahogy megmagyarázod magadnak, hogy milyen finom puding íze van a szarnak, és ahogy inkább lemondasz mindenről...
#6022:
Azzal nem lett volna gördülékeny a mondat.
(Benedek Elek egyébként nem írt mesét.)
#6024:
A kérdésre van válasz csak nem akarod tudni, nem akarod megtalálni, nem akarsz vele szembesülni.
Azért veszik semmibe és közösítik ki, mert viselkedése és kisugárzása azt üzeni, hogy ő semmi, és azon a közösségen kívüli.
Egyébként igaz az a mondás, hogy: ne adj tanácsot – a bölcsnek nincs szüksége rá, a bolond meg úgysem érti meg. Ha értené, nem lenne bolond. Majd ha kéri a tanácsot, akkor talán. Talán... de akkor is csak talán...
Ezen a ponton fekszik minden hozzászólásom hiábavalósága.
Ezen a ponton látszik, hogy a legtöbb, amit az ember másokért tehet az az, hogy nem tesz semmit.
Mindent úgy hagy ahogy van. Mindent és mindenkit a sorsára hagy. -
campy #6024 de még tudod mi jutott e eszembe! én azt nem értem soha ha vki télleg gátlásos, de normális ember, nem társaságkedvelő de télleg azért beszélgetéskész, segítőkész, ugyanakkor nem tud érzéseket kifejezni miért van az hogy semmibe veszik, illetve kiközötsítik őket??? mi az emberi társadalom gondolata ilyenkor? én ha meglátnék jelen esetben egy nyominak tartott egyént nem kezdeném el szekálni, meg lenézni sem:S te vannak itt olyan kérdések amikre sosem kapunk választ és tudod gyakran van összefüggés az emberek és az állatok között... -
campy #6023 nem amiatt nem megyek el hanem mert nem is akarok elmenni pubba nem tud érdekelni...ivászatról had ne beszéljek légyszíves... -
campy #6022 Andersen meghalt mese nincs :D való igaz
Benedek Elekre is mondhattad volna:D -
#6021 csak akkor, ha nem a gátlások és teszefoszaság miatt nem mész el a pubba k*rni és/vagy lerészgedni -
campy #6020 mellékes dolog h én mit tartok jónak*... nem célom h családapa legyek egyáltalán nem nem fog izgatni idős koromban (ha megélem) h óó nagyapa lehetnék így is úgy is kell olyan embernek lennie aki beledilizik a magányba:D -
campy #6019 "Te saját magadat fojtod meg. Jobban jársz, ha mielőbb elkezdesz kilépni a verkliből, mert a napok csak telnek és még jobban beléd égnek a korlátaid. Negyven ötven évesen meg majd esz az ideg, hogy, hogy lehettél ekkora barom... Az ember azzá válik amit magáról valóban hajszol, gondol, hisz. Erre figyelj oda."
Nem mert eléggé hidegen hagy hogy mit nem csináltam mit csináltam visszagondolni én csak azokra a dolgokra szeretek ami tényleg szép volt...
Ronny:ne értesz te semmit sem nem vagyok szarban, mert *nem megyek ebbe most bele* én tudom mi folyik itthon és milyen személyiség az édesanyám
szeretet volt bennem gyerekkoromban is meg a jószívűség ezt tartottam fontosnak...akkor még céljaim is voltak csak mára már ugye nem tudom még miben vagyok jó...és én direkt nem szeretném pont ezt h kiöljék belőlem amit mondtál Ronny...nem hagyja a tudat alattim tudod:D be van rögzülve ezért no Cancel no Erase ilyen az agyam! most evvel megint hülyeséget mondok de mi mást mondhatnék erre hogy embertípus, környezet, nevelés kérdése az egész...
-
campy #6018 "Számomra pl sokkal többet ér kimenni a természetbe és tücsökciripelést hallgatni, csillagokat bámulni, mint lerészegedni és megsüketülni szórakozás címszó alatt a helyi pub-ban."
erről van szó:) -
#6017 #6008:
Én amennyire lehet igyekszem úgy igazítani a hétköznapokat, hogy ne szürküljenek be.
Én nem nézem jó szemmel amint az emberek szélsőségesen szürke hétköznapokat élnek, majd szélsőségesen szórakoznak.
#6010:
Amit ma adsz, azt holnap visszaveszed ;)
Én az #5988-as hozzászólás előtt és után is ugyan az az ember vagyok. Semmit sem változtam.
Igen így indult, barátnőt, kapcsolatot szerettem volna, de már akkor sem a bohóckodós fajtát, és ennek kezdtem el keresni a módját. Ehhez pedig kell egy felnőtt férfi és egy felnőtt nő. És ehhez kell idomítanom magamat. Aztán közben sok minden más is kiderült.
Az erőt a már sokat említett könyv adta, ami egyfajta motivációs könyv is. És a vágy egy érett párkapcsolat után. A megvalósítás személyes feladat.
Szórakozás...
Az még hozzá tartozik a témához, hogy dj-nek indultam és a közönség elé való kiállás is sokat tanított. De ezt a tervemet egy magasabb tervért fel kellett adnom.
Úgy gondolom egy bizonyos szint után az embernek már nincs szüksége külön szórakozásra, legfeljebb kikapcsolódásra, pihenésre. Számomra pl sokkal többet ér kimenni a természetbe és tücsökciripelést hallgatni, csillagokat bámulni, mint lerészegedni és megsüketülni szórakozás címszó alatt a helyi pub-ban.
Az ember nem is a tudással foglakozik, hanem saját magával, és a saját sorsával. Így nem lesz szürke a unalmas munka a tudás, tanulás.
A tánc...
Én is azt hajszoltam magamban, amit most ismét mondasz róla, de mondom csakazért is megcsinálom ;) Én is falábúként kezdtem, de letorrenteztem pár salsa oktató videót és ebook-ot (könyvből táncot tanulni - ez is csak az én fejemből pattan ki...) és gyakoroltam, és hat hét után agyalás nélkül ment az alaplépés, mint a biciklizés ;)
Te saját magadat fojtod meg. Jobban jársz, ha mielőbb elkezdesz kilépni a verkliből, mert a napok csak telnek és még jobban beléd égnek a korlátaid. Negyven ötven évesen meg majd esz az ideg, hogy, hogy lehettél ekkora barom... Az ember azzá válik amit magáról valóban hajszol, gondol, hisz. Erre figyelj oda.
#6011:
Vezető...
A társastáncban a férfi vezeti a nőt, ő tudja mit kell csinálni. A nőnek a táncból "csak annyit" kell tudnia, hogy tudja a férfira bízni magát. Ha egy nő vezeti a társastáncban a férfit akkor a pár nevetség tárgyává fog válni.
Családban is ez a működőképes, és a hagyomány szerint modell. Minden más az elmúlt párszáz év torz szüleménye - szerintem.
Ha gondom van valamivel, akkor azt nem szépítgetni és racionalizálni kell, hanem szembe kell vele nézni és meg kell oldani. A Marsnak Marsnak kell lennie, a Vénusznak meg Vénusznak - Andersen meghalt mese nincs ;)
#6013:
Itt pedig most két lehetőség áll fent:
Vagy eddig sem voltam mumus,
vagy most is mumus vagyok. -
Ronny #6016 " a szeretet a lényeg"
majd az élet kijózanít ebből is. -
Ronny #6015 "túl hálás vagyok az édesanyámnak hogy valaha otthagyjam őt."
akkor nem is tudod mekkora szarban vagy... -
#6014 Ja, örülök neki. -
#6013 Kedves Salsoul, nekem úgy tűnik, már nem vagy SG-mumus. Pussz. -
campy #6012 ja bocs a szeretetről megint azt hiszed h máshogy értelmezem:) akkor az együttlét a lényeg így mondom -
campy #6011 na egyedül abban nem értek egyet nem feltétlenül kell vezető típusnak lennie minden férfinek (nem mindenki olyan alkat) szval aki talál egy vezető típusú nőt avval sincs gond a szeretet a lényeg, nem feltétlen megint csak a pénz...megélhetés vmilyen szinten, de nem muszáj gazdaggá válnia senkinek sem... -
campy #6010 érdekes amit leírtál tán evvel kellett volna kezdened, mert így már más a véleményem rólad...érdekes az is h beleszerettél a 10 évvel idősebb orvosodba!? és tulajdonképpen téged a "szerelem" indított meg abban, hogy normalizálódj (úgy ahogy elvileg kellene élni?)...
Nem semmi életszemléletet iszonyú nehéz váltani valami extra erőt kellettél hogy kapjál, kicsit hihetetlen h szülői támogatás nélkül elértél egy csomo mindent...Szerintem azt is jól tetted, hogy bár nem tudom, hogy te azért inkább a tudással foglalkoztál a szórakozás helyett ebben egyetértek...a tánc az mellékes aki akarja vagy érdekli annak ajánlatos (hobbi max). Itt igazából mindennek az elkezdése a nehéz:S itt a gond nálam is...Rengeteg a félelmem és 19 évet nehéz lenne behozni és tudod megváltozni azért nem tudok mert rájöttem iszonyúan makacs vagyok (örököltem) szval makacs és konzervatív annyira ragaszkodom a dolgokhoz hogy ezt nem lehet kiölni belőlem, ezért tartok te és Nessi szt is "alap" szinten holott nem vagyok egy buta ember...Nálam az van h életem során mindig helyettem döntöttek ettől függetlenül érzem magamban az önállóságot, csak hogy mondjam ez is nálam egy elképzelés túl hálás vagyok az édesanyámnak hogy valaha otthagyjam őt...Nem vagyok érzelmi típus és valahogy a szerelmi dolgokat sem érzem mivel a lelkem besziklásodott. Ezeket nem is tudom hogy lehetne megváltoztatni, megpróbálhatom (számtalan módszert ajánlottál) de tudod most úgy vagyok vele hogy költözünk új élet kezdődik és jobb a kedvem kicsivel azért:) ennyit erről
Visszatérve rád mégiscsak te csináltál jol mindent...és te meg is valósítottad amiket elképzeltél. majd írok ha eszembe jut vmi -
campy #6009 ebben most Salsoul-lal kell egyet értsek jól csinált mindent... -
#6008 Nem középpont. Akkor szügséges szerintem, ha kezd beszürkülni a hétköznapok monotonitása az egyén számára...Nem tudom szavakkal jól megfogalmazni. -
#6007 idézőjelesen értettem természetesen
Kikapcsolódni valóban kell, de ne az legyen már a középpont ami körül minden forog. Gyerekkorban még ok, de utána... -
#6006 Dolgozni? Táncban? Élmény a tánc, nem munka.
Semmi felnőttet? Miért, milyen idős vagy, na és ők? Kikapcsolódni kell néha, de nem biztos, hogy túlzásba kell esni, bár kortól is függ, meg családi állapottól, általában. Talán, fene tudja... -
#6005 #6000:
El lehet menni szórakozni, de a nevében is benne van az mivel jár.
Semmiképp sem befektetés...
#6001:
Jelenleg nincs.
Általában azt szólják hozzá, hogy ők bulizni meg partyzni akarnak még, semmi komolyat és felnőttet.
Ehhez viszont nem én vagyok a megfelelő partner.
#6002:
Ha a félelmeidet akarod legyűrni, akkor oda kell menni ahol jobban félsz, jobban béna vagy, jobban tudsz edződni. Én ezért választottam a táncot. Meg azért mert a thai-box nem társastánc, ahol konkrétan nővel kell dolgoznod. -
#6004 Miért? Én pl. jobban szeretek táncolni, mint verekedni...Ja, én nő vagyok....De azért szívesebben táncolok egy pasival, mint kung-fuzok... -
#6003 Ja, igaz. Akkor könnyebb objektíve szemlélni. Az utólag mindig okosabb az ember is valahonnan ilyesmiből ered, utólag végiggondolva, mindig rájön az ember, mikor volt barom, mikor nem. Kívülállóként szemlélni reális önismeret mellett önmagunkat tény, hogy sokat segíthet, lehet a pszichiátert is megspórolhatjuk.... -
hodobaj #6002 A tánc tanfolyamot meg nem ajánlom azért még jobban fognak cikizni inkább a thai-box vagy mondjuk karate vagy más küzdő sport.