6682
Önbizalomhiány
-
#6161 egyéb ilyen olyan cuccokat nem evett hozzá?
Nekem van egy hasonló haverom és külön eszik növekedési hormont, sejt térfogat növelőt... meg ilyen szarokat... -
Fbn Lx #6160 nekem meg az egyik ismerősöm 20 éve vegetáriánus volt és edzett sportember, az egészséges életmód híve, aztán 35 évesen meghalt szívrohamban.
Dédnagyapám lenyomta a napi két felest, dolgozott keményen, ment közben a cigi, természetesen azt ette ami volt, akkoriban még nem volt Sorsfordító 21 Életmód program az életért, és mégis élt 85 évet.
wtf. -
#6159 Nos az egyik ismerősöm - mikor étrendje problémásságára hívták fel a figyelmét - hosszú kutakodás, rengeteg könyv elolvasása után rátalált az étrendek étrendjére: mindegy mit eszünk, a szervezet azt és annyit hasznosít belőle amire és amennyire szüksége van ;)
(Ha nem lenne Ejo-s akkor is ez lenne a fav. eljárás?) -
#6158 Szerintem ezt az egy oldalt olvasd végig -
#6157 Ahány szerző... annyi "eléggé összetett tudomány"... és mindegyi azt mondja magára, hogy ő az abszolut... ez tapasztalat.
Így az ember könnyen talál olyat ami a vágyainak és szükségleteinek megfelel, ami nem fosztja meg a kedvenc ételeitől és még abszolut is ;) -
#6156 Ez nem szerző kérdése. Ez egy eléggé összetett tudomány, aminek egy táplálkozási forma is a részét képezi. Utóbbit tanulom, otthonra. -
#6155 Ahány szerző... -
#6154 A húsok nem az állati hormonok miatt nem jók. A halfélék, a lőtt vadak és a halálukat át nem élő állatok húsával nincs gond.
A zöldségek, gyümölcsök nagyon sokféleképp készíthetők el. Élettani hatásuk a vágási és főzési technikától függően változik.
#6149 A csapvizet fordított ozmózisos tisztítással lehet inni, főzésre használni, mert abból a káros anyagok teljes kiszűrésre kerülnek. A folyadékbevitel része a leves is.
A nem génkezelt zöldségek beszerezhetők, nemcsak otthon léteznek. A vegyszerektől megtisztításra is vannak megfelelő szerek, köztük teljesen növényi alapúak is.
A héten egyik nap a következőt ebédeltük:
- 2 db negyedholdra vágott sárgarépa
- 3 szál halványító zeller (szárzeller, angol zeller - többféleképpen hívják) vékonyra szelve
- 1 db kicsi vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/4 kg vöröslencse
- kicsi tengeri só
A lencse kivételével mindent sóban pirítottuk, míg el nem tűnt a leve, amit a sótól ereszt. Utána került rá a vöröslencse és annyi víz, ami épp a tetejéig ért. Ettől kezdve 15 perc, míg kész lesz.
A kész étel tetejére 2 db nyers retket és 3 szál újhagymát vágtunk apróra, teljes kiőrlésű kenyér volt mellé.
Négy főre volt ebéd. A vöröslencse fehérje szempontból pótolja a húst. Ha ugyanez az étel sűrűbbre sikerül, vagy marad belőle és másnapra besűrűsödik, akkor botmixerrel szendvicskrém készíthető belőle. Szerintem nem akkora teher a költségvetésben.
Ezek -
#6153 a húsok nem jók mert állati hormonok vannak bennük
a zöldésgeket, gyümölcsöket pedig nyersen kell fogyasztani, és egyszerre csak egy félét -
Fbn Lx #6152 én meg laktózérzékeny vagyok, ennek ellenére most toltam be egy nagy darab sütit
amikor vizsgáltak a lisztérzékenységre utaló cucc is a felső határ közelében volt, de azzal még szerencsére nincs gond. Adja az ég hogy ne is legyen.
Habár szívesen élnék zöldségen meg gyümölcsön, de az jelenleg túl nagy pluszköltség lenne a háztartásnak -
campy #6151 ez jó ezt támogatom:) most pl egy jó nagy szelet pizza 2-3 havonta (vagy több) nem árthat... gyümölcsök meg a zöldségek télleg fontosak na meg persze a hal a hal a hal mindenki ezt fújja hogy ettől az élet is tovább tart->(foszfor), együnk céklát, narancsot, spenótot, sajtot és májat(én mondjuk utálom a májat) ezekben pedig vas található ami hihetetlenül feltúrbózza a szervezetet...nagyjából mindig a főtt ételt eszek imádok minden főzeléket, tésztát, leveseket meg mindent és mértékkel...volt olyan hogy 2 és fél évig nem betegedtem meg (ezután is 1 megfázásom volt) mert vhogy a szervezetem érzem h erős... -
#6150 nekem nemrég derült fény lisztérzékenységemre, de nem gond mert már rég át akartam szervezni az étrendemet
pár hete gyakorlatilag nyers zöldségeken, gyümölcsökön élek, a napi folyadékszükségletemet is igyekszem magas folyadéktartalmú gyümölcsökkel bevinni
nincs több pizza, hamburger, vajas kalács, csoki, össze-vissza megkívánás szerinti zaba, de megéri - sokkal frissebbnek, energikusabbnak érzem magam... szóval megérte -
Fbn Lx #6149 értem.
ha sem csapvizet, sem ásványvizet, sem pedig tejet nem ihatok, hát mit igyak?
100%-os gyümölcslevet 24/7?
az kicsit drága mulatság lenne.
húst szintén ne egyek, vagy ha eszek, akkor tenyésszem ki saját nem gyógyszerezett állataimat, és azokat vágjam le, ha meg vega leszek, akkor csak a saját kertem nem génkezelt növényeit egyem?
soha sem értettem, hogy vajon azok az emberek akik megvetnek minden boltban található élelmiszert vajon miből élnek. Napfényből, Vagy k*rvanagy portájuk van? -
#6148 Precíz fogalmazás, ha azt mondom: természetes testsúly?
Az abnormális testsúly okai egy helyen keresendők: mesterséges és túlfinomított alapanyagok, mérgek (permetek, gyógyszerek, hormonok). Mindkét változatban a kiválasztó szerveket terhelik.
A finomított cukor pl. a hasnyálmirigy lökésszerű terhelésével nemcsak cukorbetegséget, hanem ennek az ellenkezőjét: kórosan alacsony vércukor szintet is okoz.
Egy remekbe szabott ízfokozós fűszersó a májat terheli nagyon. A túlműködéskor extrém soványság, ha már nem bírja, elhízás, zsírban lerakódó mérgek a következmények.
A gyógyszerek, hormonok már a vízben is megtalálhatók, de az állatok nagyüzemi takarmánya jelentős mértékben tartalmazza ezeket. Már az ásványvizek is tartalmaznak ilyen anyagokat, hiszen a felszín bolygatásával egyidőben a felszíni vizekkel keverednek. Igaz, az ásványvizekben található kőzet és egyéb, a felszínen nem megtalálható összetevőket az emberi szervezet amúgy is meszesedésként és zsírpárnaként tárolja.
Maradjunk abban, hogy sem Bakanek doktor, sem az Első Magyar Makrobiotika Intézet Középeurópai Oktatóközpontja nem vetemedne arra, hogy szakszerű összetétel és elkészítési tanács nélkül javasoljon étrendet egy általános igazságokat tartalmazó cikk végén. -
campy #6147 az a baj ezekkel tisztában voltam...ha kicsi időm is lenne futásra...:S inkább akkor már a bringázás...az a baj az ember nem tud mindennap lemenni!!! -
#6146 Kömölyen möndöd? :-) -
Fbn Lx #6145 na ebből megtudtam 1-2 dolgot arról, hogy hogyan is működök =)
túl sok adrenalin, kevés növekedési hormon.
most billentem át arra a pontra, hogy:
na akkor holnaptól páros napokon futás, páratlanokon edzés és nyújtás.
:) -
#6144 Haha, engem is. :-) tess -
Fbn Lx #6143 hogyan hízzunk az evéstől tanfolyamotok nincsen véletlenül? :D
az jobban érdekelne :p -
#6142 Ismerem. Szoktunk beszélgetni. Néhány könyvhöz írt cikket is, amiket szerkesztettem. Május 16 szombat az utána következő nap. Nyári főzés, meg hogy lehet fogyni sok evés mellett a téma 13:00-18:00. De ez fizetős tanfolyami nap. Nem ő főz, csak velünk eszik és együtt tanulja ő is, hogyan kell. -
campy #6141 kisérettségi napra esik pont az nem lesz jo... -
campy #6140 te ismered személyesen:O vagy honnan tudod ki ő? milyen kicsi lenne a világ én nem ismertem ezt az ürgét de 19 évesen hogy is ismerhettem volna:D -
#6139 Bakanek doktor minden második héten tart előadást ott, ahol az általa javasolt táplálkozási módot tanítják. Remek cikkei is vannak. Egyszer látogass meg minket. A legközelebbi alkalom május 6 este 18:30. A többit priviben. -
#6138 -
campy #6137 sose mondtam rád h szektás...maximum annyit h agymosás az egész. Csernust nem kedvelem ilyen videot küldtél...de a könyveket amit küldtél nem fikáztam le max annyit kérdeztem akkor tőled h ez a megoldás? mondtad igen de ahhoz tenni is kéne...
#6135 valóban nem figyeltem h volt benne irónia... -
#6136 campy én mikor azt mondtam mint az a bácsi, le lettem szektásozva...
ezért írtam amit írtam
szóval nem tudsz te eldönteni semmit a szektásságról -
Fbn Lx #6135 nem vetted észre benne az iróniát -
campy #6134 de most mi fog történni ha ugy gondolkodom? legalább leszek vki nem? valahova fogok tartozni lassan így sincsen már senkim se...ettől én emberileg nem változnék max megtanulnék célokat csinálni ennyi...ezt próbálom -
campy #6133 most bárki aki betéved szted szektába akarna csalni? honnan veszed hogy "mindenki" aki ennyire előtud adni aki ennyire pozítív ember és tudja mit akar másokat akarna csapdába csalni? ez csak egy 40 éves tapasztalattal rendelkező orvos volt...bár most az egyszer megkérdezem akkor tőled->orvosi szaktanácsadókat te ismered? én most láttam életembe először egyet:) és miből gondolod h "szektás" mire alapozod? nyugi annál én intelligensebb vagyok h belemenjek bármiféle ilyen dologba én csak egy-két tanácsot akartam kérni "élő embertől" aki nem a gépen mondja meg mit csináljak ő jónak tűnt:( akkor most ha te figyelmeztetsz azt jelenti h nincs olyan ember a földön akitől ne kérhetnénk 1-2 tanácsot? ez komolyan mondom csak egy egyszerű ember volt...ennyi -
#6132 Vigyázz!, szektás lesz, akkor is ha nem tűnik annak. Nagyon jól álcázzák magukat. Észre sem veszed és be is szerveztek... úgy kezdesz el gondolkodni mint ők, szépen lassan észrevétlenül a saját képükre, kivánalmaikra formálnak. Bezonyám. ... -
campy #6131 nem vagyok szektás...ez egy rendes, okos ember aki bejött hozzánk 2 órára a suliba ennyi volt elkértem tőle egy névjegykártyát majd beszélni akarok vele dolgokról... -
zzzz98 #6130 -
#6129 #6127, #6128:
Csak nem szektás lettél???
Csak nem szektás könyveket kezdtél olvasni???
Meghallgathatsz te akár milyen meggyőző előadást, elolvashatsz akár milyen meggyőző könyveket... csak a tettek hoznak változást. -
campy #6128 volt bent a sulinkban egy emberke aki nőgyógyász és rákos betegeknek ad reményt is egyben...24 tanfolyamot végzett el a csávó és valami oltári módon tudta előadni amit akart, mellette még humoros is volt. Sok mindent sérelmezett pl mi a fenének matek ha pl valaki nem akarja? a túlnyomo többség úgysem matematikus akar lenni, az oktatási rendszer legnagyobb gondja h nem tanítják meg a diákot arra hogyan tanuljanak hogyan legyenek sikeresek...akkor arról beszélt hogy akinek van célja csak az lehet sikeres. és ilyen dolgokról megemlített ilyen dolgokat h hogyan táplálkozzunk egészségesen a sport->mozgással elkerülhetőek a később betegségek (evvel mondjuk tisztában voltam) beszélt a feszültség levezetésről...sok minden volt és igen meggyőző volt mintha hatott volna rám végre valaki megadta a választ arra amit kerestem nagyjából...most mindjárt jön Salsoul a "na ugye megmondtam dumával":D
ha vkinek segítségre lenne szüksége adok nevet és tel számot:
Dr Bakanek György orvosi szaktanácsadó
Telefon: 217-1034
Mobil: 06 30 942 85 19
okos ember érdemes beszélgetni vele nem pszichologus de szinte mindenben otthon van... -
campy #6127 olvastátok a csodalámpát? ajánlom... mert sok érdekes dolog van benne hogyan teremtsünk célt magunknak hogyan legyünk sikeresek!!! -
#6126 Én mégiscsak azt mondom, hogy az önbizalomhiányt a sok keserves csalódás is okozhatja embereknél, nem feltétlen alaptermészet...
Néha csak idő és csalódottsági-fok kérdése, na meg csalódások mennyisége...Ennyi. -
#6125 Én egy dolgot még hozzátennék: egyszer azt írod, hogy "ő nem akarná, hogy te mással", máskor meg azt: "a halál után nincsenek érzelmek". Ha érzelmek nincsenek, akarat sincs, mert az is egy érzés!
#6088 és javításai: akkor megélhetem, hogy a korral egyre finomabbá válok nem rossz... -
#6124 "igencsak félénk vagyok a Nőkkel szemben. ez mindig is így volt, s hogy így is lesz azt nem lehet tudni"
Ezt lehet tudni. Ha nem teszel semmit minden úgy marad ahogy most van. Ha teszel vmit akkor változás is lesz.
A feleségedet (életed azon fejezetét) meg lezárni kell.
Nem félretenni, letakarni sat... Lazárni. -
#6123 sokat gondolkodtam ahogy mondtam az előbb. s Anaid tanácsát megfogadva küldtem Neki egy virágcsokrot egy borítékkal melyben elhívtam ma/holnap randira. rímekbe szedve persze mert nekem úgy könnyebb :-) a választást is Rá bíztam, hogy merre menjünk, azaz feltettem pár opciót. hogy mért nem személyesen? mert így könnyebb nekem, hogy nincs személyes kontaktus. hogy szeretem e Nikit? nem tom. egyenlőre azt még nem érzem iránta mit éreztem/érzek Szyszy iránt. az viszont biztos hogy szeretek Vele, Velük lenni. most várom egyenlőre a telót hogy mit lép rá. talán ez megfelelő első lépés két dologban is. hogy ahogy Ti fogalmazzátok továbblépjek, s hogy talán kezdjek egy új kapcsolatatot.
kit érdekel esetleg hogy ismertem meg Nikit s Kittyt, az ittaz elején el tudja olvasni. azóta találkoztunk 3 asban kb 10 -15 alkalommal, s én élveztem :-) szóval majd kiderül.
mégegyszer köszy a hozzászólásokat. tekintsük úgy hogy a ,,problémám,, megoldódott, s nem kell többé beszélni róla. -
#6122 ám sokat gondolkodtam miket írtatok. van sok igazság benne. nem magyarázkodni akarok, s nem akarok Ő emléke mögé bújni. volt már egy randim azóta kb fél évvel ezelőtt. akkor a randi közepén (vacsora) sírva fakadtam, fizettem, felálltam s elmentem. hogy Szyszy vagy az emléke iránt mit érzek? vágyat szeretetet s hiányt. hogy halálára fogok minden rosszat ami velem történik? ez nem igaz, viszont az tény hogy a Nőkhöz való viszonyom egy részét igen. de tisztában vagyok azzal is hogy igencsak félénk vagyok a Nőkkel szemben. ez mindig is így volt, s hogy így is lesz azt nem lehet tudni. én nem az Ő emlékére fogok mindent mi szar körülöttem, hanem saját magamra. s a boldogság? jelenleg 3 dolog tesz boldoggá. 1. a munka 2. a család anyagi jóléte, s végül a 3. az az mikor Nikivel s Kittyvel töltöm az időt.
...