6682
Önbizalomhiány
  • sz4bolcs
    Még mindig Mashlow talpát szagolod?
  • NessieGraf
    Én ébren vagyok és voltam eddig is. Nem, a vegyipar nem jótékonyságból, hanem profitért etet meg az emberiséggel mindenfélét. És azok az emberes eperdarabok...

Igazából semmi másért nem tettem be ide azt a jópofa "körlevelet", csak és kizárólag azért, mert véletlenül találkoztam egy előadással, aminek a témája: Az ételek hatása az érzelmekre. És igen, az önbizalomhiány is az érzelmek közé tartozik.

#6197 Engedelmeddel a Duracell kifejezést másutt alkalmazni szeretném az általad írt értelemben. Köszi.
  • Ronny
    én hirtelen a Xanaxra gondoltam:)
  • Fbn Lx
    nagy a pofád faszfej.
  • noname023
    Good night nektek a kék pirula dukál tipikusan

Jó ahogy van mi? hát jó étvágyat kis duracell-ek.
  • Dynamic
    Aztán az ilyen fasságokból lesznek a körlevelek...
    Mellesleg a Jogobellában, egész emberes eperdarabok vannak. Az vajon mi? Bálna takony? Amúgy valakinek újdonság, hogy mesterséges aromát is adnak a cuccokhoz? Vajon miért van ráírva sok termékre, hogy pl. meggy ÍZŰ szörp(és nem csak meggy szörp)? Jó reggelt.
  • Ben C
    elég hatásvadász kis iromány
  • tigerbácsi
    ebben nőttünk fel, s szerintem nem drasztikus. ezek nélkül nem így élnénk szerintem :-)na off vége :-)
  • Fbn Lx
    :DDD ok, elég lesz
    azért ennyire nem lehet drasztikus a helyzet :]
  • tigerbácsi
    csak gondolj bele mit tartalmaz az a káposzta. mit vett fel a műtrágyából, a permetléből. sőt ha nem otthon termeled, akkor még lehet ételfestéket is tartalmaz, hogy jól nézzen ki, meg egy vízlekötő folyadékot hogy szép friss legyen a bolt/piac polcán akár hetekig is. jó étvágyat :-)
  • Fbn Lx
    most ettem nyersen káposztát, nekem ízlik így is :D
    ja ja, túl sok ember van a földön. erre jelenleg nincs megoldás :/
    ha lenne, kockázatos lenne, hogy én is meghalnék, ezért senki nem akarja, hogy legyen :]
  • tigerbácsi
    nem az egyszerűen a Föld mint bolygó nem tudja a jelenleg élőket (itt csak emberekre gondolok)eltartani. ha nem volnának ezek a vegyszerek (mert azok) akkor nem lakna jó az ember. kitörne az éhínség s vele háborúk, nyomor, járványok (a jelenleginél drasztikusabban).
    persze lehet ellene szólalni, csak bele kell gondolni. mennyi ember él a földön, s mennyi növény s állat. mit eszünk meg s mit nem. s akkor lehet lázadni a génmanipulált termékek ellen is, de akkor én azt tanácsolnám, hogy likvidáljuk az emberiség felét, s akkor a nem génkezelt termékek is talán eltartaná a maradék lakóságot persze csak akkor -ha vagy íztelenül eszünk, s nem kellenek a vegyületek mik becsapják az ember érzékeit, vagy -ha használunk ilyeneket s akkor még talán ízleni is fog az étel.
  • Fbn Lx
    elég... érdekesnek hangzik.

És mi ezzel a célja a háttérben tevékenykedő nagyongonosz sátánista gyártulajdonosoknak?
    Ezt soha nem értettem az ilyen összeesküvés-elméletekben, hogy bizonyos embereknek ez miért jó. Egyszerű profitmánia?
  • NessieGraf
    Kicsit off, de érdekes infó:

Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!

Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből. (A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden. A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.

On
  • NessieGraf
    Szia
  • xyz0202
    Helló
  • NessieGraf
    A tudatlanságod nem mentesít a bunkóságod alól.

Azért érdekelne, hogy mit tudsz mondani a csapvíz, az ásványvíz és a fordított ozmózissal tisztított víz különbségéről, szervezetünkre gyakorolt hatásáról. Ja, hogy semmit? Csak amit hirtelen összeollózol a netről olvasatlanul? Kínos. Az meg pláne, hogy az általam említett édes zöldségléről most hallva először, már véleményt mondasz.

De azt legalább elismerhetjük, hogy a topik nem a te önbizalom szintednek való.
  • bakvarnyu
    ozmózisos víz répával, ilyen nincs eszem megáll
  • bakvarnyu
    Már megint ostobaságokkal traktálod a szegény sg-s társadalmat.
    gratulálok ha a 8 éves gyereked egy disznóval van egy értelmi szinten hahaha
  • NessieGraf
    Ha a gyümölcstől ég a gyomrod most még, akkor eleinte érdemes hideg vízbe sok zöldséget tenni, úgy megfőzni só, cukor és fűszerek nélkül. A végeredmény egy meleg, édes zöldséglé. Ihatod tea helyett.

Megpörkölhetsz gyöngyárpát, vagy gerslit és főzhetsz belőle teát. Kezdeti lúgosításnak, hatékony tisztításra nagyon jó.

Utána már valószínűleg a gyümölcsök is menni fognak.
  • salsoul
    Az "A" állapotból kivonod a "B" állapotot és fordítva. És megnézed mi a különbség.

A gyomorégés lehet azért is, mert már nem úgy működik a gyomrod ahogy kéne. Mindenképpen érdemes utána nézni.

Én a részemről igyekszek sok gyümölcsöt enni, gyümölcslé helyett pedig olyan gyümölcsöket eszek amik rengeteg folyadékot tartalmaznak és így "iszok".
  • Willenbrock
    Milyen az a diagnózis?És milyen ital jó a gyümölcslé,ásványvíz?A gyümöcslevet szeretem de néha ég tőle a gyomrom,a tejtől sose szokott.
  • salsoul
    Meg kell próbálni elhagyni őket egy két hónapra és "differenciált diagnózist" készíteni. Így láthatod meg hatásukat.
  • Willenbrock
    A hideg tejet szeretem legjobban a hideg sör mellett.Gyerekkorom óta napi rendszerességgel iszom a tejet és semmi bajom nincs tőle.Persze én ellenőrzött házi tejet iszok csak de boltban sem érdemes 2,8-asnál kisebb zsírtartalmút venni mert az már nagyon sok kezelésen átment és az íze is vizesebb.
  • lacinkacinka89
    csá! Lehet h hülye kérdés lessz, de h a fenébe lehet ott azon az oldalon(pua) hozzászólni a forumba??? Reggeltem meg minden. De nem tudom h hol kell irni oda:S Tudnál nekem segiteni?? Előre is köszi
  • salsoul
    Én úgy olvastam, hogy ez a hullaméreg az állat halálának beállta után azonnal termelődni kezd.
    Mindazonáltal az sem mindegy, hogy melyik állat mit épített be a szervezetébe (táplálékából), így ebből a szempontból a disznó a legtisztátalanabb állat, amint azt a hagyomány mondja.

Egyes szerzők a tejre mondják azt, hogy olyan hormonokat tartalmaz ami egy tehénborjú két év alatti 45kg-ról 500kg-ra való növekedéséhez szükséges. Míg az emberi csecsemő 3-4 kilóval indul és kb 21 éves korára éri el teljes testsúlyát. Valamint a tejben lévő fő fehérje (kazein) emészthetetlen az embernek, és nincs is rá szüksége, így a szervezetet fölöslegesen terhelik.
    "Ha valaki allergiás akar lenni, igyon tejet. Ha valaki azt akarja, hogy szervezete meg legyen terhelve, igyon tejet." És így tovább és így tovább...

"A másik ok egyértelműen az, hogy civilizált személy lévén, továbbra is ezzel a jellegzetesen szellemi életmóddal és spirituális elvárással ellentétesen: ragadozóknak való táplálékkal él (Annak ellenére tehát, hogy nem folytat ragadozói életmódot, de legalábbis tudatosan nem vállalja azt, hogy ő ragadozóként élne, gondolkozna és cselekedne.), és ez által a szellemét is tovább mérgezi a húsból származó, negatív genetikai (hormonális) információval, vagyis a hullaméreggel. Egyfajta finom, és "szabad szemmel" láthatatlan (érzékelhetetlen) spirituális, értelmi és lelki kábulatban tartja tehát ez által magát, aminek következtében nem képes a teremtést és a létet szabályozó egyetemes törvényekkel harmóniába kerülni, nem engedi, hogy az egyetemes törvények pozitív módon gyakorolják a szervezetében és az életében (a sorsában) a hatásaikat. Az alábbiakban egyértelműen kiderül majd, hogy az ember szervezete, a genetikai (antropológiai) eredete és felépítettsége szerint, nem képes a legfinomabb szinteken keletkező hibás állati génstruktúrákkal, illetve a fertőzött állatok húsában levő különböző bacilusokkal és vírusokkal, való megküzdésre, mint a természeti szelekció fenntartására hivatott ragadozók és a tetem-takarító dögevők, sőt: igazából még a húsban található természetes (Ami számára, aki eredetileg nem ragadozóként fejlődött ki, nem természetes!) hullaméreg feldolgozására sem." - mondja egyik szerző

"A Korán azt tanítja a muszlimoknak, hogy nem szabad sertést, és sertésből származó termékeket fogyasztani, sem pedig elhullott, döglött állatot (olyan állatot, melyek természetes módon haltak meg, s némely speciális esetet).
    Tilos ragadozó állatok húsa, mivel ezek döglött állatot esznek.
    Tilos alkoholos italt inni, mint például a bor, s tilos bármiféle kábítószer használata is." - mondja az Iszlám
  • NessieGraf
    A sertés például átéli a halálát, húsában halálhormon is van. Többféle írásos forrás mellett például a Gyermekrák Alapítvány tanácsadó orvosának előadását is meghallgattam a témában. Több orvosi diplomája és komoly szakértelme, életmódja egyaránt hitelessé teszik az általa elmondottakat.

Mindemellett elég jól ismerem az állatokat. Sok kommunikációs formát tőlük tanultam. A kutya és a disznó értelmi szintje kb. egy 6-8 éves gyereké. Szerinted egy ennyi idős gyerek nem élné át a halálát, ha meggyilkolnák?

A ráadás: létezik kutatás, melynek témája kifejezetten az, hogy a szervezet különféle érzelmi állapotokban milyen anyagokat termel. A folyamatosan gyűlölködő, rosszindulatú emberek nem véletlenül öregszenek és csúnyulnak korán.

Ennyit a gurukról. És bár Salsoullal sok dologban nem értünk egyet, azt amit a frissességről írt tökéletesen el tudom fogadni, csak csatlakozni tudok hozzá.

Mindemellett az állati hormonok nemcsak azért vannak a húsban, mert állat, hanem mert a nagyüzemi termelésben hormonokkal (növekedés, tejtermelés, stb...) és antibiotikummal tömik a jószágokat. Ez az emberi szervezet egyensúlyának felborulását, az antibiotikum miatt a bélrendszerünk is jelentős károkat szenved. Ma kis hazánkban minden harmadik ember küzd gyomor és bélproblémákkal.

Minden autós tudja, mennyi olaj és benzin kell az autójába. Ezt elsőre elolvashatja a leírásban. Várom azok jelentkezését, akit az alapokat adó általános, vagy középiskolában tanítottak arra, milyen összetételű ételre, milyen rágástechnikára van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. Sajnos már a szüleink sem tanulták.
  • csajozosforum
    Hello

ha valakinek nincs elég önbizalma, ez a topic segíthet neki simán!

ÖNFEJLESZTÉS:

http://forum.pua.hu/?showforum=24

• Rundstedt17
    Néhány guru jól megél belőlük.....
  • Rundstedt17
    "sokkal frissebbnek, energikusabbnak érzem magam... szóval megérte"
    vagy csak ezt meséled be magadnak?
  • Rundstedt17
    "a húsok nem jók mert állati hormonok vannak bennük"
    úristen te sem vagy százas.....
  • Rundstedt17
    "és a halálukat át nem élő állatok húsával nincs gond."
    van fogalmad arról hogy ez mekkora baromság?
    Honnét szeded ezt a baromságot?
  • NessieGraf
    Valószínűleg igen, mert sok más - köztük táplálkozási - próbálkozás után az ő módszerével sikerült komoly gondokon túljutnom. Az ejoCardos története ezután jött, mert rábeszéltem, hogy azon a körön belül adja olcsóbban az ételreceptes könyveit.
  • salsoul
    Én csak azt kérdeztem, hogy ha nem lenne Ejo-s akkor is pont ő és pont az ő modszerre lenne-e fókuszban. Nem pedig azt, hogy mi és mi nem az Ejo.
  • NessieGraf
    Ja és amit még elfelejtettem:
    1. ejoCard nem MLM
    2. Kedvezményadó hálózatot épít és életmódprogramot szervez, melynek keretében wellness és önképzés a téma.

Tényleg ciki lehet.
  • NessieGraf
    Most lepődj meg. Az ejo nem árusít étrendkiegészítőket. Az Első Magyar Makrobiotika Intézet és egyben a Közép Európai Makrobiotika Oktatóközpont egyik megjelenési formáját láttad, melynek az ejoCard System ingyenesen biztosítja ezt a megjelenést. Azért ezt küldtem át, mert ezen a helyen van legrövidebben összefoglalva a lényeg. Bocs.
  • campy
    igen látom le is írtad ugyanazt...de télleg így van
  • campy
    sajnos ez gének kérdése...én már tudom h öreg koromra a szívemmel lesz gond mivel már egy csomo családtagomat a "szív" vitte el...

(egyébként ha nagyon nagyon edzett sportos ember volt az is okozhat szívromamot a túlzott edzés) - mostanában mennyi sportoló halt már meg szív elégtelenségben:S szinte érthetetlen
  • sz4bolcs
    Nekünk otthon ilyen víztisztítónk van. Hogyan lehet ezeket higiénikusan palackozni, ha mondjuk hétvégén töltök 10 flakonba, azt következő héten tudjam fogyasztani?
  • Fbn Lx
    nem tudok róla. ilyen egészséges életmód-hívő tesitanár volt.
    Na persze aztán nem lehet tudni.
    habár szívbetegség elég gyakori halálok volt az utóbbi évben a fiatal sportolóink körében. nem hiszem hogy egytől egyig szedtek valamit.