Önbizalomhiány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
egyrészt a emléke miatt nem akarok mást, másrészt meg azért mert nyuszi vagyok.
csakhogy értsd: eltemettem már több éve a Feleségem. azóta nem volt senkim. most van egy Hölgy kit nevezzünk Nikinek, találkozgatok Vele, de csak úgy hogy ott van a kislánya Kitty. szóval eljárunk ide oda. kb 10 - 12 alkalomról beszélünk. gondolom érezhet valamit irántam, mert Õ kezdeményezte az ismerkedést, s a mászkálást. Vele kivételesen tudok beszélgetni, bár inkább Õ beszél kérdez tesz feltevéseket nekem csak reagálnom kell rá azaz könnyû helyzetben vagyok. elgondolkodtam, hogy mi lenne hogyha elhívnám egy igazi 2 személyes randira. pl.:színház, majd vacsi.
ekkor jut eszembe egyrészt hogy nem szabad, mert ez valahol már megcsalás lenne, másrészt meg nem is merek odaállni elé s azt mondani Neki pl.: figyel kicsit. volna e kedved ez s ez c. elõadásra eljönni velem ebbe s ebbe a színházba. esteleg ha még volna kedved utána elmehetnénk vacsorázni. de ha nem tetszik Neked ez a program akkor menjünk kettesben más felé. (vagy valami hasonló)
ebben tom béna vagyok de nem tok magamból szebbet kipréselni. azaz tudnám Neki rímelni is de nem rajong a versekért szóval még nehezebb a dolgom.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Az úton még poroszkál nemde néhány korosztály..."
<#taps>#taps>
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
http://pepsifoci.hu/node/30429
A másik eset, amikor kicsit józanabb vagyok, és tudok lépkedni, akkor viszont elõjön az agresszió és török-zúzok. <#idiota>#idiota>
Straight Edge 4ever 😄
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Tõlem ne várjon senki dalt.
...
Letészem a lantot. Nehéz az.
Kit érdekelne már a dal.
Ez van.
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
az ember szorult helyzetben abból válogat ami adódik, mert ami adódik is több mint a semmi, még ha nem is tetszik. Olykor elõfordul, hogy az embernek senki sem tud segíteni. Ez általában az ember saját sorsát, életét érintõ kérdésekben van így.
Én a problémádat átérzem, sejtem mirõl van szó, de akkor is csak ismételni tudom magamat, szavaitokkal élve a faszságaimat – amik nekem hasonló szituban segítettek.
Az önbizalomhiány nevû csorba kikalapálása évekig tartó folyamat. Nincs olyan, hogy beveszek egy önbizalom kapszulát és kész, probléma megoldva. Mikor az ember elkezd változtatni, sokszor úgy tûnik, hogy nincs elõrelépés, és csüggedni kezd, és feladja.
Holott csak arról van szó, hogy az elültetett mag már csírázni kezdett, csak a csíra még nem jutott át a talajon. Tör a felszín, fény felé, de még nem érte el. Mi ezt úgy látjuk, hogy nem történik semmi. Pedig történik.
Nekem a már sokat említett könyvek segítettek, adtak a legtöbbet.
Most elrohanhatsz a könyvesboltba megvenni õket, de ettõl még a helyzeted nem fog változni. El is olvashatod, de a helyzeted attól sem fog változni. A helyzet attól fog változni, hogy kijegyzeteled a könyvet, elgondolkodsz az olvasottakon még ha magad ellen is kell gondolkodnod, és gyakorlatokat készítesz magadnak, és mindent elkezdesz átvinni a gyakorlati életbe.
Akár milyen kellemetlen is elsõre.
Ha belekezdesz jelenlegi gondolkodásod számára sok minden ellenszenves és baromság lesz, de ezt ideiglenesen le kell nyelned, ami majd idõvel világossá lesz.*
Nem tudom fogni kezedet, és minden lépésedet felügyelni és irányítani. És nem is akarom, mert hozzá kell szoknod ahhoz, hogy magadra támaszkodj, építs, és magad hozz ítéletet kérdésekben, olvasottakban, hallottakban.
Én ennyit is így tudok segíteni a jelenlegi szituációban.
Hogy élsz-e eme segítséggel (amíg jobb nem adódik) rajtad áll.
-----------------------------
*
A megismerés általános törvénye
"A tapasztalat a legjobb tanár"
A megismerés általános törvényét mindenki felhasználja független attól, hogy mit szeretne megismerni.
A törvény a következõ:
1. Õszinte vágy arra, hogy megértsük, megismerjük egy téma realitását.
2. Az adott, megérteni, megismerni kívánt témához kapcsolódó minden korábbi ismeretünket és hiedelmünket – minimum ideiglenesen - félre kell tennünk. Így eljutunk a "teljes ismeretlenhez" és "feltárul az ismeretek kamrája". Ameddig fenntartunk egy korábbi hiedelmet, meggyõzõdést az adott téma kapcsán, addig nincs mit megismernünk.
3. Az adott témának megfelelõen olyan tevékenységet kell keresnünk, folytatnunk, amin keresztül megtapasztalhatjuk a valóságot.
4. Így megtapasztaljuk az adott téma valóságát, ami már mentes minden tévhittõl, reménytõl és kívánalomtól.
A mi részünkrõl itt az önbizalmat kívánjuk most megismerni.
A "fenntartott korábbi" pedig az amitõl nincs dolgunk az önbizalommal, az pedig az önbizalomhiány és a jelenlegi gondolkodásunk, amibõl az önbizalomhiányunk is gyûrûzik.
\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik
Aki segítséget kér annak be kell látni, hogy õ az adott szituban kevés és/vagy csak maszatol, szerencsétlenkedik. Ez csak akkor szégyen, ha az illetõ nem látja be. Ez a fentebb említett elsõ öt tényezõ miatt nem mindig egyszerû.
Szal belsõ reakció: milyen érzés az egyénnek, hogy segítséget kérjen. Pl. düh, hogy kérnie kell, természetes, saját gyengeségnek fogja fel...stb.
Külsõ reakció: leszólás a kérésért, lenézés, vagy pont az ellenkezõje, szidás, hogy miért nem kért hamarabb..stb.
Szerinted egy önbizalomhiányos ember hogy reagálja le, hogy segítséget kér? (Ha már ez a topic témája)
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Közös célok és eszmék által egyesített emberek lennénk itt?
#6052:
Nem értem a kérdést.
#6053:
Ha okkult törvényeket is bevonunk a történetbe - amit én magamnak szoktam - akkor máris nem véletlen kerül abba a társaságba az ember amibe. Így vagy úgy, ezzel vagy azzal ilyen és olyan társaságot, embereket, tényezõket, körülményeket vonz maga köré (tudattalanul).
A szabadságunk megvan, csak nem ismerjük és nem élünk vele.
Mik szoktak lenni a belsõ és külsõ reakciói a segítség-kérésnek?
Az eredmény ugyan az: nem abba a közösségbe való vagyok.
Kérdés: miért akarok olyan közösségbe tartozni amibe nem illek bele?
Miért akarok olyan közösségbe tartozni, amiben nincs közös nevezõnk?
Miért akarom összezárni magam olyan emberekkel akikkel nem vagyunk kölcsönösen vegyrokonok?
Hogy akarok társaságba lenni amikor senkiben sem bízok meg, és blokkoltam magamban a külvilágot, megnyílni nem tudok/akarok?
#6046:
Nem úgy csináltam. Egyedül dolgoztam fel az anyagot, aztán mentem az emberek közé gyakorlatozni.
A támogatással az a gond, hogy aki támaszkodik, az támaszra épít, és ha a támaszt kiveszik, az építmény összeomlik. Csak magadra támaszkodhatsz – csak így járhatsz jól.
A szülõ max segíthet abban, amiben segítségét kéred, de a melót nem tudja elvégezni helyetted senki sem.
Na várj, szerintem minimum két alapeset lehet, és sok árnyalatai:
1. Nem illik a közösségbe önhibályán kívül:kiközösítik - ez a diszkriminatív viselkedés a közösség részérõl családi állapot, betegség, bõrszín...stb alapján
2. Nem alkalmazkodik a közösséghez mert nem akar: kilökõdik
Szerintem egyáltalán nem ugyanaz a kettõ és lehetnek fokozati különbségek errõl is, arról is.
Nézd a közösségen kívül az közösségen kívüli, benne van a nevében. Hiába szeretne társas lenni, ha õ egyszer közösségen kívüli mentalítású.
Aki magányos típus az ne járjon társaságba, mert ott is magányos lesz. Ez ilyen egyszerû.
Nem kiközösítik, hanem szimplán nem illik bele az adott közösségbe. Kilökõdik.
#6036:
oké, csak akkor ne csodálkozzon, ha nem veszik felnõttszámba... és elzavarják ha gyerekként felnõtt dolgokat akar csinálni... szóval ezt is kalkulálja e hozzá
#6039:
A természetet csak látszólag és rövid távon lehet megbolygatni. A retorzió sosem marad el. Legfeljebb nem fog benned tudatosulni, hogy a természet retorziója miatt szopsz éppen.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Ha nem nyomulsz, beszélsz, "adod el magad" folyamatosan, akkor az emberek nem ismernek meg... mivel ugye nem látnak beléd, nem fogják megtudni, hogy milyen van... ergo: te különc vagy, nem illesz a társaságba, furcsa vagy, biztos rossz, ezért lehet akár szívatni is. Megteszik, mert nem ismernek, nem tartozol közéjük. És ezután már csinálhatsz akármit, nem is fogsz. 😊
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Ehhez tudnám tartani magam...én képes vagyok megbolygatni a természetet
ezt a "szar" dolgot felejtsd el...
Más dolgával annyiban törõdhetsz amennyiben megkér, de akkor sem csinálhatod helyette, akkor sem veheted át válláról a saját életfeladatát.
A tíz parancsolat azt mondja ne paraználkodj. Azt hiszem ez a szvakara is vonatkozik.
Na a vége nem egyezik az én véleményemmel. Törõdni is kell egymással, csak nem erõltetve. Ha õ is így állna hozzá, sosem beszélgetnétek...