6682
Önbizalomhiány
  • Hegi90
    rendezzünk verekedést
  • raulreal
    Úgyhogy azt a várost kerüljétek el...Pokoli...legalábbis nekem...
  • raulreal
    Bár ezt már kb. 1000 hozzászólással ezelőtt írtam már :D
  • raulreal
    Ceglédi gimi :S
  • kocsisgabor9999
    Légyszives mond már meg melyik suliba jársz, meg melyik városba.
  • raulreal
    Egy biztos, ahogy járok napról napra a suliba egyre elkeseredettebb arcot vágok :S Már a tanáraimon is észrevettem, h mintha aggódnának...
  • raulreal
    Nem értem, h hogyan. :D
  • raulreal
    Fél év és megyek (fősulira):D de addig még hosszú lesz :S
    Húha...hogy ott mi lesz... XD
  • kocsisgabor9999
    Amúgy ha nem bírod tovább, a legegyszerűbb, hogy átmész másik suliba, ennyi.
  • Hegi90
    punch 'N' run!
  • kocsisgabor9999
    raul a 2. helyre emelted a témát a népszerűségi listán. :D
  • Hegi90
    bazmeg. -.-
  • raulreal
    Magyarul akkor én olyan vok, mint egy rossz cigi, amit senki nem akar elszívni? :D
  • raulreal
    Nemkicsit nehéz ügy :S
  • Hegi90
    megjegyzés: én leszartam a többi véleményt. tudtam hogy az a jó válasz, amire én gondolok. :P
  • Hegi90
    igen. valami olyasmi. olyan ez, mint pl a cigi. Mindenki tudja, hogy kurva szar dolog, de mivel a XXI. században ez a sikk a nyugati országokban, ezért ha egy menő gyerek megkínál egy cigivel úgy hogy még mellette 3 menő gyerek cigizik, elég valószínű, hogy néhány mami kedvence is simán rágyújt.

Egybkt még 9-ben bejött egy órára a suli pszichológusa és ezt mutatta meg nekünk. Adott egy kis gondolkodós feladatot, ami egybkt 3 másodperc gondolkodás után rá lehetett jönni a helyes válaszra, de volt egy válasz, ami között a bizonytalanabbak filóztak volna, hogy "vajon most melyik a helyes válasz?". De! Kiválasztott kb 8 embert előre a 15-ből, akiknek azt mondta, hogy a rosszabbik megoldásra tippeljenek.

Na és mi lett az eredmény? a bizonytalanabbak, a csoportfüggőbbek, és néhány túl szociális ember naná hogy a szarra tippelt, hiába gondolta előre, hogy valszeg az lesz a jó. (mielőtt mindenki elmondta a véleményét, mindenki leírta a sajátját egy papírra).

Szal ez a csoportnyomás. Nagyon befolyásolja a viselkedést, és a döntéseinket.
  • berlinboy6329
    Azé' mondom...Kérdezd meg..Bajod nem lehet..Ennyi basztatás után gondolom már immunis vagy rájuk.

Egy próbát megér..
  • raulreal
    Mondom, h eddig ő volt a legnagyobb ellendrukkerem. most meg hirtelen én vagyok a hűdejófej kiscsákó?!
  • berlinboy6329
    Kérdezd meg tőle,beszélgessél vele és majd kiderül :)
  • prezi
    Nem kellett elolvasnom, mert gondoltam hogy ez a helyzet =)

Akkor legyen egy példaképed !!! biztos van olyan ember, hős. rajzfilm figura.. .stb, tökmind1... akinek tetszenek a tettjei és bele tudod magad élni a helyzetébe !! Mert ha igy haladsz tovább lassan nem lesz tovább :|
  • raulreal
    Azért csesztetett, mert a többiek elvárják, v mi?
  • raulreal
    És ez mit jelent magyarul? Mert ettől a tudományos szövegtől megfájdult a fejem. :D
  • Hegi90
    Csoportnyomás

A csoportdinamikai történések (a csoport strukturálódása, a tagok helyzetének kialakítása) a felszínen a csoport érték- és normarendszere alapján történik. A tagok személyes észlelését és vélekedését az együttes csoport állásfoglalás révén befolyásolja, elnyomja vagy kibontakoztatja, esetleg eltorzítja. Az ilyen fokú alkalmazkodás a csoportszellem kialakítása jegyében történik, amelynek lényege a csoporttal való közösség átérzése és a csoport iránti hűség érzése, a csoport külvilággal keletkező konfliktusai során is. Ha ugyanis ez az alkalmazkodás elmarad, a tag csoporttagsága kerül veszélybe
  • theodor
    Szerintem, Te abban a korban vagy, amikor az embernek átalakul a személyisége. Várjál még azzal a "life getting over" szöveggel...
  • Hegi90
    lehet csoportnyomás... nemtom.
  • Hegi90
    remélem jól emlékszek a fogalom nevére :D
  • Hegi90
    tömegnyomás. nézz utána. tipikus szociológiai jelenség a fiatalok körében.
  • raulreal
    Aloha people! Ejjj...a mai napon is túl vagyok :D (a nehezebbik felén)
    Bassssssszus...ilyet még nem pipáltam az egyszer biztos...ülök szünetben a szokásos "hagyjengembékénkülönbenlerúgomavesédet" arccal, erre két lány osztálytárs (az egyik különösen utál(t?) engem) elkezd beszélgetni, h én milyen qrva jó fej vagyok, csak azért lehetek ilyen, mert mindenki [email protected], h leestem a székről, hogy W.T.F.?? az egyik legnagyobb "ellenségemet" sikerült vna "meghódítanom"??? ...Két órával későbbre persze már elfelejtette, h én milyen qrva jó fej vok,és a qrva franciaórán cseszegetett... (egy sort)Akkor most MI VAN???
    Én ezt már 1általán nem értem...(pár napja + elkezdett bámulni :S)

p.s. ha így haladok, kb úgy 20 év múlva lenne egy-két haverom is :S
  • NessieGraf
    Én elolvastam. Te mazochista vagy, semmi más. Saját magad ócsárlásában, stb... éled ki ezt.

Nem mész sehova, mert ott nem éreznéd jól magad. Honnan tudod, ha ott se voltál? Valahogy nem tudlak sajnálni.

Tudod, másokkal szóbaállni még nem kapcsolat. Egy buliba elmenni? Honnan tudod, hogy nem pont akkor rángattak oda a barátai egy hozzád hasonló kockát, akivel tök jól elbeszélgethetsz.

És ha még nem csókolóztál, akkor mi van? Nem minden lány szereti a központban villogó fiúkat, meg azokat, akik sok nővel voltak már. Még az igazán szépek között is vannak, akik nagyra értékelik, ha visszahúzódó partnerre találnak.

Igaz, ahhoz hogy ezt megtudd, nem magadat kell sajnálni, hanem mások véleményét megkérdezni a világ dolgaival kapcsolatban. Miután nem szokásod az azonnali visszavágás, tudsz figyelmesen meghallgatni másokat. Azon felül, amit ebből tanulhatsz, életre szóló bevételi forrást biztosíthat számodra. Mert az emberek többsége beszélni tud, de hallgatni nem.
  • kretyás
    mintha csak magamat hallanám, dettó ilyen vagyok, izlésre is :P
  • extramagascsaj
    jó könyv...ajánlom
  • n3whous3
    De a kinyilatkozásaid alapján nem lehetsz valami szimpatikus embert ezt hozzátenném, teljes mértékben pesszimista vagy és szarul állsz a dolgokhoz, pedig ez nem csak hiba, hanem értelmetlen is. Lehet, hogy igaz jó pár rossz dolog egy emberre, de ha jól áll a dolgokhoz, akkor elmúlik a dolog. Széllel szemben kell hugyozni, ha elég erős vagy, nem lesz olyan a nadrágod.
  • n3whous3
    A "szar megtalálja a lapátját" tétel örök érvényű dolog.
  • JAG1
    Miért gondolod, hogy másképp kéne viselkednek azzal aki tetszik, mint aki nem? Akkor van baj, ha elkezdesz neki más arcot mutatni, ha erőlködsz azon, hogy olyan képet mutass, ami szerinted neki tetszik. Ne te döntsd el, mi fog majd meg benne valamit. Ha úgy tetszel neki, amilyen vagy, nem lehet gubanc. Ha elkezdesz teljesen más figurát játszani, egyrészt nem téged fog szeretni, hanem azt, akit játszottál, másrészt te is bele fogsz gebedni, hogy nap mint nap szerepet játszol...

Ráadásul az erőlködés sokszor meglátszik az emeberen. Nem maga az erőlködés, hanem valami megmagyarázhatatlan dolog miatt nem leszel szimpatikus. Legyél laza, viselkedj úgy, ahogy egy haverral, csak moderáld kicsit magad. Annyit tarts szem előtt, hogy egy hölggyel beszélsz.

Ha így szimpi vagy, vagy megtetszel neki nyertél, ha nem, hát nem. Akkor sem lesz sokkal jobb a helyzet, ha rágörcsölsz...
  • campy
    hát én biztosan nem ne aggódj:D

Raulreal: Run and Punch xd xD az év könyvcíme lenne lool és még órákat is tudnál tartani ebből a tantárgyból xD

fúú akkor Neoreg: nyár előtt ugyanilyeneket mondtam...nincs hozzámillő stb

Willenbrock: ez a genetikai dolog igaz lehet, lehet hogy akkor a hangommal lenne baj?:D ugyanis az ember nem hallja a saját hangját csak a kamerán keresztül csodálkozik h teljesen más a hangszíne mintha normál állapotban lenne! fúú nekem nagyon gyerekes akadodó kicsit remegő izgatott hangom van ez lehet a baj akkor + a kommunikáció:S óóó már ezen hogy a fenébe változtassak ha tudatt alatt ezt én sem szabályozhatom:S áá nehézügy! jo8szakát majd beszélünk még
  • Willenbrock
    Nekem az a bajom hogy valahogy nem jól kommunikálok az emberekkel.Főleg a nőkkel.Pl. volt 1 csaj a munkahelyemen aki kezdetben csak kicsit tetszett.Akkor még nagyon jól el tudtam vele beszélgetni olyasmikről is ami azelőtt még mást nem is érdekelt.Aztán egyre jobban tetszett a csaj és máig úgy érzem nagyon szerelmes vagyok belé.Már rég nincs a munkahelyemen de hiányzik.A lényeg hogy mikortól igazán megtetszett azóta egyre gyakrabban vettem észre magamon hogy bámulom,miközben szinte tartottam tőle a távolságot.Ezután többé nem tudtam vele spontánul és normálisan beszélgetni.Kényszeredett lettem és mesterkélt-próbáltam de nem tudtam ezen változtatni.Nagy ritkán még levelezünk mert érdekel mi van vele meg minden,de tudom hogy valószínűleg az életbe sem látom többet-és annak ellenére hogy néhány közös dolog volt bennünk bizonyára esélytelen lettem volna nála.Egy magabiztosabban kommunikáló felszabadult jó humorú ember talán még az én külsőmmel is biztosan fel tudta volna szedni a helyemben.
  • Willenbrock
    Biztos hogy vannak akik illenek hozzád.Gondolj csak bele hogy még a különböző fogyatékkal élők is megtapasztalják a szerelmet,általában a magukhoz hasonlók köréből választanak.Akkor egy olyan mentálisan egészséges intelligens ember mint pl.Te biztos hogy szintén találhat hozzáillő párt.
    Igaz az én példám egyedi.28 évesen eddig csak komolytalan rövid "kapcsolataim" voltak.Most pedig már évek óta nincs nőm.Lehet hogy rangomon felül akarok csajt találni de tény hogy válogatós vagyok.Vizuális típus vagyok és csak a külső érdekel.Ám a bombanő nekem nem olyan mint az átlagnak pl.a szőke kékszemű lányok többnyire hidegen hagynak.A barna szeműek-fekete hajúak meg gyakran bejönnek.Akin nem akad meg a szemem a külseje miatt annak lehet bármilyen anygali lelke is szexuálisan soha az életbe nem fog izgatni.Míg aki bájos és nekem bejön attól elgyengülök akkor is ha egy nagypofájú nőstényördög.
  • eLiXir
    odamesz, elokapod, leszopatod, oszt ennyi
  • panther112
    A párválasztás ennél sokkal bonyolultabb, de tényleg sokat számít, hogy az immunrendszerünk felépítése eltérő lehet. Ezt szag alapján érzékeljük, és a nők esetében valóban fontosabb szerepet játszik, ill. jobban érzékelik szag alapján az immunrendszer hasonlóságát. De természetesen ez is csak egy faktor a sok közül. "A nő választ" dolog is csak részben igaz, és csak azért, mert a férfiak bizonyos értelemben minden nem nagyon extrémen ronda nővel képesek lennének lefeküdni... De rengeteg nőt utasítanak el férfiak is.
  • NEOreg3
    Vagy úgy! Akkor azért nem lesz soha senkim, mert genetikailag senki sem illik hozzám, jó tudni.