Önbizalomhiány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
Na, az #1179 -re varjál gombot Jacky.
salsoul
A problémát (legalább is egy részét) már látod.
Most már csak az a kérdés, hogy akarsz e változtatni.
Ha igen, hagyd a pitsaba a mult dolgait.
Elmúlt, nincs.
Nem a múltból kell élni.

Annyit kell csak tenned hogy a kezdebe veszed az életed irányítását, és felelõsséget vállalsz magadért.
Nem gond, ha itt-ott ezt azt elcseszel, mert abból tanulhatsz a legtöbbet. (Csak ha hibázol többször ne kövesd el ugyan azt).
soha életemben nem késtem el sehonnan mindig pontos vagyok... de itt az idegességtõl késtem el, tudod miért? mert túlmentem egy megállót idegességemben aztán rohantam vissza, ritkán jártak aznap a dolgok, de nem is magyarázkodok neked semmit se lehet h ugysem sikerült volna... megtanulni meg elég szar a KRESZ-t egyszerûen unom ha olvasom a könyvet van olyan aki könyv nélkül is megcsinálja:S:S tesztlapokat is töltöttem hátha segített volna dehát...nem fogom meguszni a könyvet...

és hagyjuk a témát salsoul, Jacky

de nekem semmi ilyesmit nem sugalltak én azóta vagyok ilyen (jó sok dologban már amióta az eszem tudom) de azóta mióta elkezdödtek a gondok... apám halála meg a tesóm bûnözõ van itt 1-2 problem...ez az év is szar volt leszámítva a nyaramat mert az szuper volt, de egyre jobban lesüllyedt 5 év alatt az önbizalmam meg az ilyen nyalámságok...elõtte gyerek fejjel nem is törõdtem ilyen dolgokkal!!! mégegy dolog! ha anyám alig tudja belém magyarázni a dolgokat akkor te sem fogod😄 ne is reménykedj úgyis tudom h szar az egész élet és nincs értelme a világnak

figyelj a vonatos résznél igazad van! próbáltam változtatni de túl büszke és gyáva vagyok!!!! ez van így születtem...am nem tudhatod milyen családi körülmények közül és környezetbõl jöttem! sztem hagyjuk ezt... majd megcsinálom a KRESZT ha készen állok rá! de régen még annyira félénk vki voltam (nem kell sokára visszamenni) olyan 13 éves koromban még a boltba se mertem lemenni mára azért ez más, mert mindig segítek bevásárolni a mamámnak ha odamek hozzá😊 szval nehezen szokom meg az ujat, van bennem elég nagy makacsság és sztem túlságosan büszke vagyok arra amit kaptam! mert kicsit el lettem kényesztetve mint egyszem gyerek!

még valami semmiféle sírást nem csináltam csak szóltam h szánalmas h nem tudtam elvégezni én nem vártam azt h te sajnálni fogsz hogy is hihetném😄 de már látom h az is baj ha csak beszélek a problémámról h még ez se jött össze!

salsoul
El lett mondva. Milliárdszor milliárdszor.
salsoul
Hogy konrét, bölcs tanácsokkal is elõálljak a KRESZ-hez kapcsolódóan:
1. meg kell tanulni a megtanulandót
2. idõre kell vizsgára érkezni
Szerintem meg egész egyszerûen el kell mondani neki, hogy mik a megoldási lehetõségek, aztán ha eleget hallja, és akár látja a környezetében, meg is fogadja.
Mert látja majd, hogyan lehet sikert elérni és ez ambicionálni fogja.

Ha valakinek azt mondják folyamatosan, hogy te hülye vagy, egy idõ után maga is el fogja hinni.
Ha azt sulykolják beléje, hogy te annyira béna vagy, hogy ezt nem tudod megcsinálni, el is hiszi és ezzel be is igazolja az állítást.

Inkább pozitív dolgokat kell mondani ahhoz, hogy a reakció is pozitív legyen.
salsoul
Ha kicsit visszaolvasol láthatod amint mások saját hibájukból tanulva megoldásokat javasoltak, és erre mindig csak kifogások érkeztek, hogy miért nem jó megoldások.

Campy gyakrolatilag úgy ment el KRESZ-t tanulni, hogy nem érdekelte és szíve szerint neki sem állt volna mert nem akarta.

Továbbra is nevetségs, ha valaki kiáll a vonat elé, hogy majd õ megállítja. Esélye nincs.
Ugyan így felkészületlenül levizsgázni valamibõl: esélytelen.
Vizsgáról elkésve levizsgázni valamibõl: esélytelen.
És nevetség tárgyává válik az olyan ember aki még fel is háborodik, hogy mivel kiállt a vonat el az elütötte, és megvágták vizsgán mert nem tudott semmit.
Ovodás gyerekek látják mi hasonló szitukban a megoldás.

Én is gyõztes embereket akarok láni magam körül.
Gyõztes Campy-t és nem töketlen panaszkodót.
Csak az a gond, hogy Campy már többször kifejtette, hogy õ olyan amilyen, nem tud és nem is kíván változtatni magán, a sorsán.
És ebben az esetben nem lehet segíteni.
Max kínban sírni vagy röhögni.

Abban sem amikor az ember nem látja be a hibáit.
Idõnként azt, hogy bizony-ebben abban töketlen és nem azért mert õ kevesebb mint bármelyik másik ember.
És miután az ember belátta hol a hiba a saját készülékében - ami egyáltalán nem szégyen, sõt az egyik legbátrabb és legdícséretesebb tett - nekiláthat a hiba kijavításának. Ami - koránt sem lesz - kellemes.
Én pl egy pálcika vékonyságú ember vagyok és a napokban fogok felkeresni egy edzõt aki összeállítja számomra azt a programot amivel elérhetem azt amit szeretnék. S ezt nyílván nem máról hónapra fogom, hanem évek alatt - ha nem hagyom, hogy bármi is eltántorítson. A legnagyobb akadályom a lustaság és a kényelem...

Egyszó mint száz: a siránkozó ám - (helyzetével titkon elégedett?) - helyzetén változtatni nem akaró embernek max annyit mondhatok: gratulálok. Úgy kell neked! Csak magadnak köszönheted!

sokkal nagyobb sportélet is volt...de ez már másik topik, "Hogyan lustult el a gyerek a gép elõtt!" bevallom én is a félkamaszkorom a gép elõtt töltöttem és miért mert nem volt kedvemre való dolog és nem volt olyan személy akiben megbízzak és eljárjak vhova!!! de mostmár a tenisz lett az életem egyik része ígyhát nemcsak a géppel foglalkozom!

ilyenek az emberek manapság! csak b*sztatni tudják a másikat, régen nem volt ilyen, ezért is vok ilyen bizalmatlan mert szar világ van és ha régebben születek arany életem lett volna mert én leszartam volna akkor is h szegény vagyok és sokkal nagyobb összetartás és vasfegyelem volt az országban...ez kellene ma is! közönséges munkakerülõ szabályt visszahozni, és sok más dolgot ami a kommunista rendszerben volt! de rájöttem h visszahozni nem lehet már, "rendszerváltás utáni bunkóságoknak isszuk a levét!"

Majd le fogod tenni te is. Nem mindenkinek megy elsõre, ennyi.
De én legalább nem röhögök rajtad emiatt, meg nem fikázlak.

"Rendkívül rokonszenves" és "segítõkész" emberek vannak itt az sg-n, nem?

Bezárják az egyik topicot, elmegy röhögni egy másikba.

Pedig csak NORMÁLISAN el kéne mondani, hogy mit hogy kéne csinálni, mi a megoldás.
Mert gondolom ezért jött létre ez a téma is nem? Hogy ne fikázzuk egymást, hanem épkébláb megoldási javaslatokat tegyünk.
Esetleg nekünk hogy sikerült talpra állni a béka segge alól.
Mit tettünk, ami segített a nem létezõ önbizalmunknak kicsíráznia.
Stb.

Vagy rosszul gondolom, b..gatni jött létre ez a topic?
hmm félreértettem kicsit hiába péntek van😊 Jacky: kit érdekel hadd fikázzon úgyse fogja sosem látni a képemet😄 és nem biztos h õ jobb ember lesz mint én csak azért mert egy nyamvadt KRESZ vizsgát letett én vhol nem is akartam letenni dehát ha erõltetik:S:S

nem fikázok csak véleményt nyilvánítok!😄 am csak szórakozom néha😛

ezekszerint képtelen vagyok tanulni a hibáimból mivel nem vok hozzászokva! kész elvette kedvemet az egész dologtól, mert nem sikerült ez van azért nem csak lustaság hanem balszerencse is volt benne! de ne rajtam filózzatok már, megvan a magam baja

salsoul
Szerinted mit kellene kiváltani az emberbõl annak, hogy vki felháborodik azért mert vizsgán azért húzták meg mert:
1. nem tanulta meg az anyagot, felkészületlenül ment vizsgázni
2. elkésett a vizsgáról

ha?
Az hogy a 1157-ben nem segíteni próbálsz, hanem kiröhögöd, az szerinted mi?
salsoul
Hol a fikázás? Hol a hiba?
Gyerünk az okokat is tárd fel!

Síráshoz nem kell fórum.
Az hát, ide is megjött a <#kocsog>
Nem tud semmi mást csinálni csak fikázni. Minden topicban ezt csinálja.
király😄

én nem buktam meg semmibõl 😊

nagyarc off 😊

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....

salsoul
Bla... bla... blaaaaa...

Mégis milyen vagy ha nem nevetséges?

Én mindig a kudarcaimból tanulok a legtöbbet, mert azok mutatnak rá a defektes javítandó részeimre.
A siker nem tanít semmire - haszna nem sok van.
Én mikor vezetni tanultam az a cél lebegett a szemem elõtt, hogy legyen jogsim.
És attól hogy kétszer meghúztak még mindig az a cél lebegett a szemem elõtt, hogy legyen jogsim.<#kacsint>

És lett. Miért? Mert szerettem volna jogsit. És addig dolgoztam az ügyön ameddig el nem értem a célom.
És nyilván nem a hibás módszerekkel próbálkoztam .
milyen szemét vagy te is h kiröhögsz...topikokban hozzászoktam...de am ez csak gép és ha nem látod a másik arcát akármit mondhatsz😄😄 soha az életben nem fogjuk egymás arcát látni...

elkéstem de akkor felvoltam készülve szarul jött ki a dolog... am csak 2 perc volt a késés! a második alkalom miatt pedig éppen nyaralni voltam de már bevolt fizetve a dolog, de vhogy nem bírtam rá készülni másodszorra... és nem kell sajnálni ezt nem is vártam csak elmondtam mi volt...

salsoul
#1156, #1155 most akkor sajnálnunk kellene téged mert nem értesz az élet dolgaihoz, s ráadásként nem is akarsz érteni hozzá?
Vagy mit vársz?

KRESZ-bõl kiábrándulni azért mert:
1. nem tanultad meg a tananyagot és
2. elkéstél vizsgáról
és ezért megvágtak?

Mu-ha-ha...
na jól van akkor nálatok minden rendben ilyen téren😊 jó figyelj más környezetben nõttél fel én pedig nagyon gyerek vagyok felnõtt gondolatokkal, de a cselekvés egyelõre nem az erõsségem... ez van😄😄😄

úúú én 2007-ben kezdtem el és még mindig nem tettem le a KRESZT ennyire nincs önbizalmam... egy bukás mert elkéstem, egy bukás azért mert készületlenül mentem oda,és nem fekszik nekem ez a 10 hibapontos rendszer az a baj! de am sem akartam letenni ez erõltetett dolog dehát így nem is lehet semmit megcsinálni:S:S pedig nem vagyok se nyomorék , se pancser de szépen kiábrándultam ebbõl az egész KRESZ dologból...úristen már 2008 szeptembere van😄😄 jujjj már régen letehettem volna

off-ot fejezzük be <#gonosz3>

Kérem kapcsolja ki!

Doog
Végülis én nem vagyok munkaellenes mert hát másképp, hogy is lehetne pénzt keresni?
És azért jó dolog ha van itthon egy kis háttér, mert akármi történik, nem kell az õsöket egybõl lehúzni. Meg ha õk is kérnek természetesen segítek amiben tudok. 😊
Szóval nem vagyok olyan, hogy most kerestem nyáron pl. 100-at akkor azt el is költöm egybõl. Jó nem azt mondom nem veszek magamnak valami cuccot de nem költöm el az összeset.
Fõleg most, hogy Októberben szeretnék a jogosítványnak nekiállni. 😊

...::::::...

az a röhej h fiatalabb vagy mégis te már hamarabb megízlelhetted a munka ízét...

Doog
Egész nyáron dolgoztam, és van amikor még iskola alatt is beugrok...

...::::::...

majd talán egyszer minden jobbra fordul mostmár elég a depibõl legyünk pozítívak😄

avval is mázláim van hogyha akarnék költözni ami sosem fog összejönni mert nem akarok😄 akkor tutira van mégegy lakásunk, + ott van a telek is...ami már jogilag az én nevemre lett iratva

kulabácsi
hát sajna a lakosság nagyobb százaléka van így ezzel MO-n :S

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

tigerbácsi
ja a túlélésre elég a kevés pénz, de másra nem! :-(

tisztelet, hogy melózol, s hogy önálló vagy!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

kulabácsi
asszem énse fogom elsietni az elköltözést, tök 1szerû h miért: ey normális albit kivenni kb havi 60-75+rezsi+kaja és akkor még nem csináltál semmit, nem költöttél magadra...ilyen állást manapság nagyon nehéz találni amivel ezt a "semmibõl" megteheted sajnos. lakásvásárlásról meg nem beszélek mert az egyértelmû dolog h még több 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kulabácsi
menj el dolgozni 😄

kulabácsi
ezzel egyetértek maximálisan, én kb itthon már csak lakom, kaját takarítást, mosást magamnak végzem, mert nekem ez így egyszerûbb, én pont az ellenkezõje vagyok mint campy, én szeretem az önállóságot 😊

kulabácsi
persze eljön az az idõ, de ha azt mondom neked h én 14! éves korom óta melózom, ami azt jelenti h már 7 éve (bazmeg:S) akkor elhiheted h vmi kis szemléletem már van a munkáról...am meg a robotos dolog az inkább csak a multiknál lévõ melózásra érthetõ, azokat meg messze el kell kerülni...nekem eddig szerencsére össze is jött (mondjuk jelenleg nagyon jó helyzetben vagyok merthát itthon melózom, de voltam én meki is, soha többet ilyen helyre!) am meg sajna ez van, ezt kell szeretni

kulabácsi
jó persze most itt a gazdagokról beszéltem, nem arról h semmi pénze nincs az embernek...a lényeg az lett volna h kevés pénzbõl is el lehet lenni, ebben a világban már elenyészõ pár ezer forintokból, a kis örömök meg mindig öürömök, ne legyé már ennyire negatív 😄

csak sajna ezt kevesen csinálják meg mert ugye az ember társas szokásos érzelmi sablon szöveg:S mindenesetre ha eljutok oda és nem fog összejönni semmi ilyen kapcsolatozás akkor nem erõltetem és legfeljebb lesz egy jó munkahelyem... ez van kellenek az aggkegények a világnak

mindenki elkötelezi magát és rögtön rossz... ha meg egyedül viszi a pénzt nem kell ugye se "asszonyra" se gyerekre költeni szinte...

Van egy ismerõsöm, 35 éves és a szüleinél lakik. Egy csomó pénze van, mert ugye nem költ semmire. Hiszen mindent alátolnak, egyke.
tigerbácsi
:-DDDDD

a korral nem mindig több a tapasztalat! vagy ha több nem biztos hogy olyan is van közte, mi Neked segítene! :-D

Emese jó poén! :-DDDD vagy nem poén? :-DDDD

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

pedig azért idõsebb vagy jópár évvel...😊 de köszönjük Emese akkor is😄

tigerbácsi
na az én fejem nem ezmiatt fáj! meg én nem tanácsot adtam! nekem nincs annyi tapasztalatom! csak véleménytnyílvánítottam! :-)

mondtam már h életemben nem ittam egy korty alkoholt se a pezsgõt kiköptem az ablakon maradok az üdítõknél meg a víznél... ízlés kérdés és elv kérdése h nem iszom...kikapcsolódás nyugi megvan...de köszi minden tanácsot, megfogom oldani emiatt ne fáljon a fejed😊

tigerbácsi
hmmm vagy csak igaznak látod! ez majd idõvel kiderül!

ebbe nem is szabad belegondolni! de azért érzed mit akartam mondani ezzel! merthát ez az élet menetrendje! s itt nincs következõ járat!

tigerbácsi
elsõ: tényleg ne menjünk bele!

második: kikapcsolódás kell! na nem a diákkorra gondolok, mert az olyan menõzés inkább! de nemtom elmész vhov pl múzeumokat látogatni, vagy akát mozi, vagy színház hogy kúltúra is legyen benne kellene az ha majd dolgozol hogy kicsit kikapcsolódj! hogy pihenjen az agy! s néha kell a pia is a lazításhoz, hogy akkor ne azon gondolkodj, hogy hú de szar az élet! majd csak másnap!
dehát ha úgy teszel mint én, akkor inkább veszel egy doboz sert, vagy kettõt megiszod, s a maradék 15 - 20 000-t meg hazaadod azzal a szöveggel, hagy anyám itt van x huf! vegyél rajta magadnak rzhát, mert ezt már lassan 2 vagy 5 éve hordod, s talán jut már egy másik könyvre, mert ezt a könyvet is 5ször olvasod!

nem szeretek a jövõre gondolni...😞 fõleg nem ilyen módon...