52
  • dez
    #52
    Csak rá kellett néznem a tévére, épp most ment le az IHM (mirigyék) 3 testőrös műsorának ajánlója. A többi adja magát... De ha túl nehéz lenne: pl. egy FPS (hogy most ne ugorjunk túl nagyot), amiben a választható fegyverek: egy hosszabb tőr és egy rövidebb. Story: lásd a 3 testőrös filmek bármelyik részét. :)
    Hogy ez kasszasiker lenne? Na azt nem hiszem (szellemileg "kihívás"...). És a kiadók sem hinnék...
  • Dany007
    #51
    Héjhéjhéj :) Azért én el tudnám képzelni hogy más játékkal küdjem mint eddig :)
    Nem lenne rossz hogyha ráállnának. És talán épp az újdonság miatt lenne befutó a dolog. Az FPS-eket én is hamar megunom. Hiába szép, jó a story, de a Stalker is annyi volt hogy mentem küldetésről küldetésre és kinyírtam mindenkit. Csak az hajtott hogy minnél szebb terek felé menjek mert az látványos volt :) Maga a lövöldözés meg hamar unalmassá válik.
    De speciell én kiváncsi lennék egy ötletre. Amit teljessen új stílus lenne. De tényleg. Nekem egy se jut eszembe, igaz nem is agyaltam rajta. Biztos hogy van még mit kitalálni, de mondjatok már egy példát, csak kiváncsiságból! És nem kötekedésből kérdezem.
  • dez
    #50
    Nalátod, a Bioshock is alig tér el a többitől, mégis féltek tőle.
    És mivel mindennel így van, ami eltér az ismert kliséktől, amikre az emberek rá vannak állva, nem is lehet mindent kipróbálni.

    Nos, számomra végtelenül unalmasak az FPS-ek, de pl. a stratégiák sem tudnak lekötni. Számtalan mást is el tudnék képzelni, de úgy látszik, túl kevesen vannak így vele, nem éri meg nekünk fejleszteni.
  • Inquisitor
    #49
    Nins ezzel semmi baj, a DX10 a Vistával debütált 2006 novemberében. Jah a fejlesztők késnek? Az nem fontos. Mire a Dx10.1 kijön, addigra a Dx10.0 lesz vagy 1,5 éves. Mire pedig tényleges fejlesztések lesznek rá, még több.
  • Inquisitor
    #48
    "Fontos megjegyezni, hogy a G92 és a G98 által képviselt új generáció gyakorlatilag a 8000-es sorozat tökéletesítése, mivel semmilyen egetverő újdonságot nem hoznak magukkal."

    Hát ha a pletykáknak csak a fele igaz, akkor pont nem, mert elmennek abba az irányba, amibe az R600, vagyis a brutális rész nem a textúrázó egységeknél, hanem a shadereknél lesz. Ha ez igaz, akkor hosszútávon fűrészeltek a GF8 szériának, ha még is csak kis tupír lesz, akkor viszont az ATI elképzelése bukta, vagy a fejlesztőknek kell megint kétfelé fejleszteni, ami meg a Dx10 létjogosultságát kérdőjelezi majd meg. Én kíváncsian várom.
  • Dany007
    #47
    Persze én se csak a pálya nagyságát értettem :) Az csak egy egyszerű példa. Sok másikat lehetne keresni. Amúgy meg ezzel is kicsit a valóságot akarják jobban visszaadni. Ha téged is letennének egy nagyváros közepén, térkép nélkül te se tudnál eltalálni sehova.
  • Dany007
    #46
    Hát tényleg nemtom milyen lehetőség van amit még nem aknáztak ki. Úgyértem az FPS az Fps. Elég sok variációját láthattuk már.És így tovább a többi stílusnál is.
    Teljessen új stílust kéne kitalálni. Az tény hogy mindenki fosik kockáztatni.De egyszer muszáj lesz. Meg milyen fajta játék lenne az ami teljessen új stílust hozna? Miről szólna meg hogyan? Tényleg nem jut eszembe egy olyan se amit még ne próbáltak volna. (persze biztos hogy van olyan!)
    Amúgy a Bioshock demoját végig küdtem 2x is mert teccett, de semmi olyan újdonságot nem láttam amitől hanyatt vágtam volna magam. Tipikus horror fps.Persze jobb storyja van mint az átlagnak, meg a grafika stb, de akkoris ugyan az mint a többi Fps, nagy vonalakban mész azt lősz :).
  • archkoven
    #45
    Egy játék színvonalát nem lehet pályamérettel meghatározni, szerintem nem igaz, hogy a nagyobb jobb. Elég csak a Vice City - San Andreas-ra gondolni, szerintem a SA-ban odaveszett azzal játék gördülékenysége, hogy túl nagyot akartak alkotni. Nekem pl folyton alt+taboznom kellett a térképre mert azokban a kanyonokban már képtelenség volt térkép nélkül bárhova odatalálni. Szerintem a városok közötti kisebb távolsággal inkább nyert volna a játék, tele volt totál felesleges területekkel. Én a VC-t egyébként is sokkal jobban élveztem, bár igazán a liberty cititől dobtam el magam -ugye, az újdonság varázsa:)
  • dez
    #44
    A BioShock alig talált kiadót magának
  • dez
    #43
    Szegényes a fantáziád, ha azt hiszed, nem lehetne mindenféle újdonságot kitalálni. Nem ezért nincsenek! Hanem azért (és ezt bármelyik feljesztő meg tudja neked mondani), mert a kiadók nem mernek kockáztatni semmivel, ami kicsit is más, mint a "jól bevált" sémák, mivel túl drága a fejlesztés, és nem akarnak bukni vele. Itt van a Bioshock példája, némileg újszerű, és máris alig találtak kiadót! (Lásd ide vonatkozó cikkek.)
  • Wittgen
    #42
    Én is ezt mondom. Most, h. van egy jól működő DreamCast emu és ps1 emu, jöhetne egy jól működő ps2 és xbox emu progi.
  • feamatar
    #41
    azért ebben nincs igazad... Street Fighternek is van sztorija de nem összemérhető egy FFel...
    hasonló képp, nyugati játékokban: ha én egy 2.vhs FPSben a sztori remek lehet, de eléggé behatárolt. Elég fura lenne szerlemi szál egy ilyen játékban. De pl olyan dolgok mint Pavlov háza, vagy amikor kocsikázni kellett Normandiában megmaradnak az emberben... ugyanakkor pl Monolith, Valve játékok amik nagyon jól kidolgozott sztorikkal vannak FPSek terén...(vagy a XIII ami zseniális sztorival rendelkezik)
    RTSbe megint nehéz storyt bele vinni, mert nem mindig szükséges, hisz nem az a játék lényege(persze személyekkel rendelkező története pl a Blizzard RTSeknek van)
    RPGk terén meg simán felveszik a nyugatiak a JRPGkel a rendszert, de pont a főbb különbségek miatt bizonyos dolgok a nyugatiakban, bizonyos dolgok a JRPGkben hangsúlyosak
    TPSekben általában nyugaton nagyon jó sztorik vannak(Max Payne,Mafia két legzseniálisabb torténetű játék, Max és Tommy Angelo rendkívűl jól kidolgozott karakterek)emellett remek sztorija van a GTAknak, POPoknak, és még sorolhatnám...
    szóval nem a japánoknál fontos a történet, hanem a játékja válogatja...
    egy Resi vagy FF tényleg remek történetű, egy Mario már nemfeltétlen annyira, de nem is ugyan az a történet szerepe a játékmenetben...
  • zola2000
    #40
    Még jó hogy a japán játékoknál (amiket ezért is szeretek, és amik pcre szinte nem is jönnek) elsősorban a történet, és a szereplők hátterének PONTOS kidolgozása a fontos.
  • Dany007
    #39
    hümmhümmhümm. Ezzel egyet értek.
    Tényleg sokszor én is elgondolkodok rajta, hogy manapság már nem igazán tudnak újat kitalálni. Az FPS az fps mint régen, csak új köntösben.
    De tényleg elég nehéz lenne egy teljessen új stílust kitalálni. Már szinte mindent kiaknáztak.Kezdetben az ügyességi játékoktól az autó szimulátoron át az élet szimulátorig mindent xD Tényleg nehéz lenne teljessen új stílust kitalálni.
    Viszont ezek szerint azt nem sokan nézik, hogy a meglévő stílusok mennyit fejlődtek a saját kategóriájukban. Egyik példa erre a GTA sorozat, ami ugye indult egy felülnézetes 2D-s autós gengszteres opcióból. Aztán lett belőle a 3D-s nézet, jóformán ugyan azt lehetett csinálni csak 3D-ben. Aztán mégjobban tágították a lehetőségeket a Vice Cityben, aztán ezt fejlesztették tovább a San Andreasban, és most jön a 4. rész ugye amiben valós méretekben lehet majd bejárni egy egész város méretű pályát. Pl ott a Test Drive Unlimited amiben majd egy 70km2-es pályát lehet szabadon bejárni.Azért ez se semmi, ha azt vesszük, hogy annak idején a Vice Cityben, az egész pályát be lehetett járni max 10 perc alatt helikopterrel max 5 perc. Hát a Test Drive-ban el lehet vezetgetni jóóó ideig mire végigérünk a pályán :) És nincs közben load vagy átugrás a 3. levelre vagy bármi.
    Manapság már a játékok inkább egy filmhez akarnak hasonlítani, mint sima játék. Egy olyan filmhez amiben "TE" játszod a főszerepet, és a modern grafikai megjelenítések teszik ezt még élethűbbé. És ki tudja, lehet jobb mint egy film. Elvégre a legkomolyabb akciófilmeket is előre elrendezett kameraállásból nézhetjük végig szinte mindíg 3. személy nézetéből. Ezzel szemben egy játék közvetlen a szereplő szemszögéből mutatja be a történetet.
    És hát persze zárásként... Ennél csak jobb lesz!
  • feamatar
    #38
    ez rohadt nagy hülyeség, mintha ma csak a grafika lenne a lényeg... már a 80as években is az egyik első dolog volt amit emlegettek a grafika...
    az hogy ma már a régi grafika megkopott, azt is kell nézni mikor megjelent szép volt-e a gáma. Ma is ugyanaz megy. Lehet mondani hogy ma kevés az újitás. Anno egyrészt könnyebb volt újat hozni. Az még egy eléggé más korszak volt... akkor stílusok születtek, most pedig fejlődnek...(elég megnézni egykét 80as évekbeli játékhírdetést... most SM3.0val reklámoznak egy játékot, anno még az volt hogy VGA kártyát kell venni hozzá...)
    főleg az RTSek terén MOSTANRA kezdenek megjelenni a normálisabb fajta szimulációk... Warhammer40k[és utódjai CoH],TotalWar, és Supreme Commander, ezek amiket játékmenetileg modern RTSeknek tartok(még a legújabbakkal plWorld in Conflict nem toltam...)
    valós idejű birodalom management is mostanra éri be magát(EUszéria és Hearts of Iron széria)
    FPSek terén portálok,járművek, jobb fizika,(meg külön kiemelném a remek team irányítást Republic Commandoban, most tolom de valami hihetetlen jó!)valós háborús környezet(CoD2 nagyon állat)
    TPSek sajnos ritkábbak, de itt végképp remek sztorik! vannak POP,Max Payne(és majd AZ Alan Wake)
    sajnos ami igazán ritkaság az a kalandjáték, de abból is vannak nagyon fincsik(csak keresni kell)
    verseny és sportjátékok? nagyon kevésért rajongtam, de a FlatOut2 még ilyen téren is megtudott fogni...

    szóval az utóbbi pár évben NEM romlott a játokok minősége... rossz játék sokkal több van, anno is volt hozzá bőven szerencsénk...
  • zola2000
    #37
    Nem 5 éve gamecubezok, és csak fél éve wiizek/DSezek, a pcm 7 éves, csak neteztem, dvdt írok rajta. Most már wiiről netezek.
  • Szefmester
    #36
    ki mondta hogy kötelező a legújabb játékokkal játszani? 5 évvel ezelőttig is igen rendes mennyiségű játékot kiadtak évente és akkor még a játszhatóság és a hangulat volt a menő nem a grafika..
  • Filiic
    #35
    5 éve wiizel?
  • Dany007
    #34
    Egyet értek :D Régi gépemben 2,8 as prescott volt 512DDR 400 meg Gef5600 és a C&C3 alig zötyögött el rajta xD

    @zola2000
    ha Wii-n jáccol persze hogy nem látsz akadást :P
    De ha az 5 éves PC-den akarsz akadást látni ajánlom a Bioshockot vagy a Test Drive unlimitedet ;)
  • balee66
    #33
    Nintendón átszik...
  • Nandusz
    #32
    5 évente? és nem akadozik?...akkor te ezek szerint 320x200-ban nyomod a legújabb játékokat, low beállítás mellett (lehet ilyen opció nincs is rajtuk, ha jól tudom)
  • zola2000
    #31
    Én meg kb 5 évente veszek gépet, nem is fejlesztem, de még egy játékot sem láttam akadozni. A megfejtés az aláírásomban olvasható ^_~
  • quentit
    #30
    A notebook tulajoknak nincs is más választásuk mint a generáció váltás. Ők ugyanis NEM tehetik meg, hogy felsőkategóriát, meg 2x, 4x SLI-t használnak, mert szétolvadna az egész a hőtől...

    Tehát kifejezetten yooo a 65 nm, így csökken a fogyasztás (vagy azonos fogyi mellett nőőőőő a teljesítmény), ami noti tulajoknak valóban yooooooo.

    És NE gyertek azzal hogy a noti nem játékra való, mert már egy 8600m gt is egészen jól teljesít...
  • rotator
    #29
    Csak hadd fejlesszenek szépen, így amikor az ember néhány évenként gépet cserél, tényleg érzi, hogy ugrásszerűen nő a teljesítmény.
  • BlackRose
    #28
    Ha nem kell nem veszel, a fogyasztóknak van elég eszük. Ha meg nincs az mindenkinek a saját magánügye. Fejlődést nem lehet megállítani. Ha nem kell nem veszel, ha meg kell akkor ott van. Mi jobb ha kell megveheted, vagy ha kell nem veheted meg "mert a gyártók nem húzták le a fogyasztók zsebét", és azt mondja az nVidia: majd csak 2010-ben jelenik meg, mert nem akarjuk a fogyasztókat átkúrni :) na már ne legyünk ennyire X-ek.
  • fourgee
    #27
    Nem kell venni évente. Sőt. Vagy hülye, vagy fanatikus az, aki évente vesz...
    (bár én 1 éves gépbe vettem 8800GTS-t, de mikor a gép össze lett pakolva, direkt így lett tervezve. alaplapi 6100-zal, és 1 év mújva új videókari :-D)

    Én is így terveztem, de csak 2 hetet bírtam ki az integrált megoldással :)
  • STurmGewehr
    #26
    szerintem meg jobb lenne ha a ps2 emu fejlődne gyorsabban
  • peterx
    #25
    Miért gond nektek, hogy ilyen gyors a fejlődés? Sztem legyen még ennél is gyorsabb és ha bizonyos idközönként cserélnétek gépet (1-2 év) akkor nem lenne jobb látványosan(!) gyorsabb gép tulajdonosa lenni? Vagy csak lusták vagytok várni és inkább veritek a nyálatokat?
  • balee66
    #24
    "Ez két dolgot jelenthet, vagy akkora hasznuk van ezen, hogy minden évben kihoznak valami újat, éshát a nép megveszi mert új és jobb stb..."

    Ez az egy oka van.
  • PLaci #23
    Nem élte túl, felvásárolta a VIA, és eddig a VIA-s integrált VGA-nak álcázva árulták...
  • Dany007
    #22
    Ez de jó hír :S Akkor ez azt jelenti hogy nemsokára jeletőssen értéktelenedik a videókártyám :) Most már csak azt remélem hogy talán egy év múlva is használható lesz és nem lesz annyira nagyon elavult :S
    Nekem se teccik ez a minden évben új VGA dolog.
    Ez két dolgot jelenthet, vagy akkora hasznuk van ezen, hogy minden évben kihoznak valami újat, éshát a nép megveszi mert új és jobb stb... Vagy tényleg annyira gyors a technológiai fejlődés. Sz.tem mind1 kettő.
  • Filiic
    #21
    Ki mondta, hogy évente kell venni?
  • Filiic
    #20
    Akkor miért bánod, hogy kijönnek új videókártyák?
  • grebber
    #19
    Remélem jóárba lesz ez a 8800GTS-t leváltó új geforce ,mert akkor beruházok majd 1-re!
  • ension
    #18
    DirectX 10.1? Ilyen hamar ráállni egy következő verzióra mi a lópitypangnak? amikor még a 10 is alig indúlt be... vagy csak túlságosan lemaradtam volna
  • 2504
    #17
    oké
    még kezdő vagyok a PC iparban:D
  • Godefroy
    #16
    Én fél évente veszek akkor én melyik vagyok? :D
  • Godefroy
    #15
    ott a rendszer teljes teljesítménye van feltüntetve, abbol az 1 kW os táp legalább 100 wattal ki is vezsi a részét :D
  • axaard
    #14
    Nem kell venni évente. Sőt. Vagy hülye, vagy fanatikus az, aki évente vesz...
    (bár én 1 éves gépbe vettem 8800GTS-t, de mikor a gép össze lett pakolva, direkt így lett tervezve. alaplapi 6100-zal, és 1 év mújva új videókari :-D)
  • bertino
    #13
    ki beszélt arról, hogy én vennék ?