33
  • szotyi60
    Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy pna készüléken hogy lehet szoftvert frissíteni, esetleg a belső memóriát hogy lehet elérni, mert nekem nem jött össze.

Azt írja hogy lejárt a licenc és nem tudja megnyitni a térképeket.
    Ez egy MyGuide típusú navi saját igo alapú de Myguide névre hallgató szoftverrel ami már egyébként időközben meg is megszűnt...
    Igo-t esetleg rá lehet valahogy erőszakolni??

A választ előre is köszönöm!
  • hellobello
    Szerintem nem is olyan rossz a Mio Moov Navigáció !
    A Moov az egyik legfejlettebbb navigációs program és 38 európai országot részletes térképpel támogat.
    Ebben bízhatsz !
  • Sionnach

Április 1-i GPS
  • wanek
    Mi az, hogy a POI-kat leszámítva? Melyik másik navigációs rendszer kezel több POI-t? Talán a TOMTOM? Vagy a Garmin? Ne nevettesd már ki magad!
  • Hegyikecske
    Ja amugy pedig a POIkat leszámítva azt mondják h az Igo a legjobb, nekem bevált
  • Hegyikecske
    elég szegényes az adatbázisa pl az Igonak, hiába frissítem Debrecenben uszodát még mindig szoboszlón talál legközelebb, vagy vmi iesmi volt, mert nem csak azon lepődtem meg...
  • raingun
    'braeburn': Nem baj ha nem értesz hozzá, csak ne szólj bele!

A GPS meg teljesen jól használható addig, amíg valaki össze nem keveri a robotpilótával...
  • raingun
    "Csak az elmúlt hat hónapban az érintett útszakaszon több mint egy tucat tehergépkocsi tévedt el vagy robbant le"
    Szörnyűűűű.... Ez havi 2 kamion!

Szerintem meg a GPS-eket kellene úgy megcsinálni, hogy a gépjármű típusát is figyelembe vegye. Nem tudom pl. hogy a magasságot beleteszik-e egyáltalán.
    Én Igo-zom, de sz.gépkocsival, szóval nekem még nem volt rá szükségem.
  • wanek
    Amiről nem esett szó a navigációs rendszerekkel kapcsolatban, az a POI kezelés. Nagyon hasznos tud lenni, ha tök ismeretlen helyen van az ember, és benzinkútra, kórházra, gyógyszertárra, valamilyen boltra, stb-re lenne szüksége.
  • BiroAndras
    "szerintem aki GPS el el téved az térképpel is eltévedne"

Az eltévedne egy egyenes folyosón is.
  • BiroAndras
    "Akedt valaki komolyan vette azt a dajkamesét, hogy ez fontos annak, aki közlekedik a világban?"

Előbb próbáld ki, aztán fikázz.
    Vagy gondolkozz. Biztosan veled is előfordult már az alábbi három eset valemelyike:
    - Nem tudod, hogy pontosan hol vagy.
    - Nem tudod, hogy pontosan hol van a cím, amit keresel.
    - Nem tudod, hogy pontosan hogyan lehet odajutni (melyik templomnál kell lefordulni, hanyadik kijárat, a sok egyforma kitáblázatlan utca közül melyik az XY, stb.).
    Mindhárom probléma megoldása triviális, ha van nálad GPS.
    Ezen kívül mentesít a vezetés közbeni térkép böngészés alól, ami nem egyszerű, és nem is túl biztonságos (persze meg is lehet állni, de az csalás :) ).
  • neoG
    ha annyira tetszik akkor menj és játszál, ne ezeket a fórumokat szemeteld tele
    Bocs mindenkitől az OFFért!
  • wanek
    Mondjuk. De egyszerre csak egyet :)
  • Kraptor
    Nekem Stockholmba votl problémám, de ott nagyon. Én mondjuk MS Aoutroute 2007-et hasnzáltam de mindig eltévedt a navigáció. Mondjuk sose szerettem Stockholm belvárosát mert az totál káosz és nem egyszerű közlekedni. Mondjuk csak ott volt problémám a navival a többit azt szépen mutatta, mondjuk nem hagytam, hogy tervezzen hanem én terveztem meg az útvonalat.

Stockholmban igazábol az volt a probléma, hogy olyan helyre akart bevinni ahova nem lehetett behajtani személyautóval csak taxi és busz.
  • Sith
    Alapvetően szerintem rendben vannak ezek a szoftverek legalábbis a sima térképhez képest ez is nagy segítség lehet főleg ha olyan helyre kell menni ahol még életedben nem jártál.. jojo peresze észel használva de még mindig jobb mint meg meg álva térképet böngészni vagy a kormányon tartva a térképet le le pillantgatni
    szerintem aki GPS el el téved az térképpel is eltévedne
  • Athlon64
    Szerintem ha valaki tutira akar menni és az uticélhoz vezető utat és annak kőrnyékét nem ismeri akkor jobb ha megnézi az utvonaltervet és esetleg áttervezi.
    De pl. Budapesten a sok egyirányú utcáknál hálát adok a GPS-nek.
    A hang navigálást meg előszőr jónak tartottam, de most már kifejezetten nemszeretem.

Szóval a lényeg hogy meg kell tanulni használni! És bármikor kiállok bárkivel egy versenyre, hogy én a GPS-el vagy ő GPS nélkűl ér-e oda a célhoz.

Pl. csináltam olyat is, hogy a körúton dugó volt és arra is navigált volna a GPS-s, de én bejjeb menetm egy utcánnyit és elosontam szépen gyorsan. A GPS-s persze egyfolytába vissza akart vinni a körútra és minden lehetőségnél vissza akart vinni, de nem mentem és akkor újraszámólt és amikro láttam, hogy közel járok a célhoz, na akkor mentem vissza.

• janus391
    haverom jött hzzám és mondja az utca nevét ahol van, de az egy faluval odébb volt. Ez Bp.-től 40 km-re
  • Sundance
    Uhh, copy-paste kicsit a cikk :S Ezt lehet? :O
  • FoodLFG
    Én inkább azokat szeretem, amiknek egész nap van grafikus felülete..
  • KERI 15
    Helló!
    Ha szereted az online stratégiai játékokat aminek még grafikus felülete is van reggel itt: http://www.travian.hu/?uc=hu1_16506
    Nekem tetszik! Sztem megéri
  • Citrooom
    Hát a szlovén-horvát térkép sem a legjobb : elvitt egy hegyi kecske ösvényre (talán 1m-rel szélesebb út, mint a kocsi, de szerinte ez egy normál 90 km/h-s út), ami egy olyan határátkelőre vitt, ahol csak helyi emberek mehettek át (egészen addig meg sem tudtam fordulni). A nemzetközi határtól 500m-re is erre az útra akart vinni (mint leggyorsabb és legrövdebb út is)
  • braeburn
    Nem baj! Fő az, hogy kimuzsikáltak egy kis pénzt a hülyék zsebéből! Akedt valaki komolyan vette azt a dajkamesét, hogy ez fontos annak, aki közlekedik a világban? :)
  • scs17
    :D
  • PíszLávJuniti
    néha kicsit elszámolja magát, fentartásokkal kell használni.
    ésszel, mint mindent.
    "Szintén szlovákia: híd tetején forduljak balra"
    Nekem is ezt mondja (meg gondolom másoknak is), amikor a Nagykőrösi úti felüljáró tetején az Illatos útra akar fordítani, persze én is arra tartok, csak a felüljáróról lekanyarodva vissza tekeregve megyek az Illatos út felé. :)
  • waterman
    a térkép tervezőinek frissítenie kéne az adatbázist, az olyan utaknál ahonnan jelzik az ott lakók, hogy nem kívánnak nagy kamionokat látni simán el lehetne tűntetni a gps-ezőket csak annyival, hogy kamionoknak nem tervez ott utat a kütyü. ja meg be kell állítani azt is, hogy kamionnal megy az illető.. egyszer egy költözésnél a sofőr majdnem ráment egy gyalogos felüljáróra..
  • eax
    Hehe. Egyszeru a megoldas: a kamionokat el kell terelni RDS-TMC hackelessel... :)
  • Derapo
    Én is használtam GPS-t de nemvoltam vele nagyon megelégedve. Egy néhányszor beszaladtam vele a sürübe:)
  • aDannyBoy
    ezen túl a ffi képesség a gps kezelése lesz és nem a jó navigációs képesség :)
  • aDannyBoy
    Igoban is vannak térképhibák, ami nem a szoftver baja, hanem a szar térképé
    ezeket többnyire javítják egy idő után, főleg ha találsz ilyet és elküldöd nekik

nekem a 3 best of még mindig:

Kassa, főút befelé a város felé, ahol 2x2 sáv között villamossín betonpadkával és kerítéssel. Nah azon akart párszor visszafordítani (lehet hogy tank volt beállítva autó helyett? ) :)

a másik finnország, tampere körgyűrű, autópálya kereszteződés, tripla záróvonalon megfordított.

Szintén szlovákia: híd tetején forduljak balra. még jó hogy nem tettem :) úgy tűnik az ottani térképben a híd és a kereszteződés egy kutya.

• kukacos
    Én Angliában költöztem pár hónapja, és volt egy kicsit szürrealisztikus élményem ezzel kapcsolatban. Egy norvég kamionsofőr jött, akinek egy norvég női hang osztotta a parancsokat mély torokhangon a büszkén kitett GPS-ből. Kezdődött azzal, hogy a digitális térképben nem volt meg a kereszteződés a ház előtt (amin egyébként szemmel tökéletesen átlátható volt), az útvonaltervezőn pedig világosan látszott, hogy az orrunk előtt levő gyorsforgalmi útra akar kivinni a masina, csak az útvonalkereső nem tud átnavigálni az orrunk előtt levő kereszteződésen. Mikor tettünk egy kört a háztömb körül, és a sofőr szemmel láthatólag akart menni mégegy kört a GPS tanácsainak megfelelően, kezdtem azt érezni, hogy a szakember nem áll a helyzet magaslatán, és erősködésemre végül hajlandó volt a teljesen nyilvánvaló utat választani.

Ezután már csak annyi történt, hogy a GPS egy ötsávos autópályán azt tanácsolta, hogy maradjon a legbelső sávban. Kb. 20 kilométeren át. A sofőr tartotta is. Ennyit még nem dudáltak járműre, amiben ültem, de nem mertem szólni, hátha megsértődik a nő a GPS-ben és valami rettenetes ónorvég átkot mond...

Szóval nem elég a GPS, azt is tudni kell használni. Pl. valami térképolvasási képesség ott sem árt, hogy felülbíráljuk a hülyeségeit, tehát ha azt mondja, hogy a következő leágazás húsz kilométerre lesz az autópályán, akkor akármit mond, nem maradok a belső sávban kamionnal.

Én személy szerint is haragszom rá, mert egy újabb férfiképesség vált haszontalanná, GPS-sel a legszöszibb szöszi is odatalál helyekre. Pedig imádok tájékozódni és jól is csinálom. Sportból nem is használom a PDA-mon, csak a térkép funkciót, bár elismerem, bringázás közben néha nagyon jól jönne, amikor jelöletlen földutakon kell közlekedni. Hiába nézem meg ugyanis otthon Google Earth-on az útvonalat, nem tudom megjegyezni a légifotókat a teljes hosszra és nehéz leinterpretálni, mikor melyik földhányásnál kell befordulni.
  • concrete
    "reagált a problémára Sarah Schweiger, a TomTom navigációs szoftvereket fejlesztő cég közép- és kelet-európai PR-vezetője. "

ok, akkor a Tomtomban nem fogunk megbízni, de az Igo-t továbbra is használni szeretném :)
  • wanek
    A navigációs rendszerek közül én csak az IGO-t használtam, de nekem még nem volt problémám vele. Igaz az is, hogy én nem kamionnal járok, hanem autóval.
    A navigációs rendszer egy okos térképnek tekinthető, ami semmiképpen sem nélkülözheti a vezető odafigyelését a környezetre, a pillanatnyi forgalmi helyzetre, és a térképfrissítés óta bekövetkezett változásokra.
    Nagyon hasznos dolog, és megelégedettséggel használom már kezdetek óta :)