395
  • Zóanagyvarázsló
    Melelsleg szerintem is óvatosan kell bánni az úgynevezett gyűlöletbeszéd ellen hozott jogszabályokkal, de ezért van az Alkotmánybíróság. Azt viszont nagyon nem szeretem, ha szólasszabadsággal takarózva valaki gusztustalankodni kezd, aztán pedig megvan sértődve, ha a sértett fél perel. Ezzel az erővel lehetne rágalmazni, személyes adatokat és államtitkokat közétettni stb. Van tehát korlát bőven, többek között az USA-ban is.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez nem áll ellentétben azzal, amit írtam, hiszen nem szerepel benne a korlátozhatatlanság.

A különböző jogok gyakran ütköznek, ilyenkor az Alkotmánybíróság hivatott dönteni: pl. élethez való jog vs. emberi méltósághoz - ebből vannak a bioetikai viták, úgy mint abortusz, eutanázia stb.; ha a véleménynyílvánítás gyakorlása ütközik az emberi méltósághoz való joggal, szintén ilyen helyzet áll elő, a két legerősebb, korlátozhatatlan alapjog pedig a bietikai kérdéseknél már említett páros. Nincs olyan, hogy minden jog egyszerre 100%-osan érvényesül, hiszen szemben állhatnak egymással, ilyenkor lép be az arányosság és szükségesség kérdése. Ha jobban érdekel a téma, ajánlom az egyetemi alkotmányjog tankönyveket.
  • atomkrumpli
    és ki fogja eldönteni mi tartozik a "gyűlöletbeszéd" kategóriába ?
  • Mike
    biológiai okok miatt nem létezik a kommunizmus, kár ezen tipródni
  • Mike
    te most miről beszélsz
    ez a része a dolognak kit érdekel?
    újra elmondom: homoszeualítás létezik, egynemü populáció ivaros szaporodás esetén pedig nincs (illetve vam, de ez most számunkra elhanyagolhatö)
  • Tecnamo
    pm...
  • Mike
    dehogynem fogja tudni
    igazából még külföldről sem kell majd importálni munkaerőt

ez is aranyos:
    "most jön az h nincs rá pénz... De ha állandóan azokra szavaz az ember aki nem tesz semmit csak mond, akkor ne csodálkozzon h nincs pénze"
    teháátszerinted a kormánytól függ van-e pénzed vagy nincs? szerintem nem
    vagy te segélyen élsz? ugye hogy nem

ált. sulik, középsulik körzetesek voltak mindig is
    magánsuliknál ez nem játszik be

miről szeretnél vitatkozni?
  • Ronny
    Az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata szerint a szólásszabadság az emberek elidegeníthetlen joga.

"Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás sza­badsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, ame­lyeket az emberek jó néven vesznek [...], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják [...] a lakosság bármely részét”."

Amerikában nincs gyűlöletbeszéd elleni törvény.
  • who am I 7
    Egyébként mit vitatkoztok ezen, meg rinyáltok, h senki nem tesz semmit?EZ EMBERI TULAJDONSÁG:ÖNZŐSÉG:...Ennyi.Ne várjátok el, h a kamupoltikusok egy egyenlő világot hozzanak létre (és önzetlenek legyenek mint szűz-mária)...Sajnos ez van.Ilyen az emberiség.Vhogy, intelligenciát kellene szétszórni, és némi önzetlenséget, nemkell,hszendeszűzlegyenmindenki, csak egy picit több tiszteletet és megbecsülést kellene adni a kisebb embereknek is.Akik "felépitik" a városokat, és "mozgatják" (persze ez közvetetten).És, hogy több mindent tudjanak, átlássan.Ne éljenek tömény hazugságban.....Na de ez túl sok lenne...
  • Mike
    már leirtam
    olvass vissza
  • Mike
    no én meg az egészet félreolvastam
  • Mike
    azértr Sodi csak híres lett
    igaz nem a tehetsége révén, mert amit produkált, az elég kaki igaz, sosem volt a Photshop nagymestere

ha ismerném Gyurcsányt, akkor most felhívnám, hogy ááá, ne foglalkozz vele, az az ember egyszerüen serült
  • who am I 7
    Hopp...Egynemű populációt hozok létre igen.De csak az egyén beleegyezésével, magyarán : ha buzi valaki, akkor mehet oda (ezért ő sem fog megsértődni, ha a férfiakhoz kerül).Ha nem, akkor szépen megy a heterókhoz (itt megint nem lesz sértődés), és kész.Nincs ebben semmi különös.MÉg csak nem is szadista, mert azok közé kerül akiket "szeret"....szerintem ez simán, humánus és megdönthetetlen bizonyítás.

(persze, jöhetnek itt a későbbi elfajzott gondolatok, h a férfi (homo) társadalomba, csak azért nőt betenni, h később spermát be adagolni neki, hogy legyen fajfentartás...az elég brutális :S )
  • Tecnamo
    Bocs, azt nemírtam h a gimnáziumokba fogják ezt bevezetni. És nem azt mondtam h kihalás, hanem h nem fogja tudni a dolgozó réteg a rengeteg nyugdíjast. Ezt persze megoldják úgy h emelik a nyugdíj korhatárt, de úgyis meglehetne h tudatosan 3 gyereket elvállal minden háztartás. Persze most jön az h nincs rá pénz... De ha állandóan azokra szavaz az ember aki nem tesz semmit csak mond, akkor ne csodálkozzon h nincs pénze... Na mind1, ez bonyolult, de szivesen vitatkoznék valakivel erről, hátha okosabb leszek :)

A lényeg az h észrevegyük milyen hatalmas lejárató kampány indult el, és csak a színfalak mögé nézve döntsünk arról h ki a szemét hazaáruló.
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor nem én vagyok elvtelen, hanem az összes polgári demokratikus alkotmány ;)

Az, hogy nem rendelkezzel kellő alkotmányos ismeretekkel, nem engem minősít. (Téged sem, ha nem kezdesz ennek ellenére személyeskedni olyan témában, amihez nem értesz.)
  • Ronny
    halljuk!
  • Ronny
    aha és teged már nem is látunk a fénylő buroktól. Kezdj el szépen válaszolgatni azokra a hozzászólásokra és, hogy lássuk milyen ellenérveid vannak.

[b]Ez itt nem az Index[/] valamelyik nyalitopkja ahol a csordaszellem megköveteli ezen népszerű szitokszavak minnél gyakoribb használtát.
  • DjDano
    Az a baj hogy egyesek szerint gyűlöletbeszéd is a szólásszabadság része. Szerintem meg nem... jó lenne törvénybe foglalni végre
  • Mike
    azt sem tudod, pontosan mi az alapjogod
  • Mike
    hát nemtom, lehet hogy tényleg hülye vagyok, de én úgy tudom, hogy az emberiség nem éppen a kihalás szélén áll, inkább az a baj hogy túlszaporodunk

de kis aranoys vagy
    az iskolák eddig körzetekre voltak osztva
    az okos gyerek eddig is jó iskolába járt (meg a gazdag) a többi a maradékba
    tényleg nem kell bezárni az iskolákat, oké, de akkor tartsák már fennt az azon a településen élők, vagy dobják össze a pénzt a bazárás ellen tiltakozók, ne nekem kelljen fenntartanom egy üres épületet, meg fizetni a sok feleslges pedagógust
  • Ronny
    a hideg ráz ki az ilyen elvetelen ember miatt. Mégis hogyan gondolod azt, hogy a legfontosabb alapjogunkat korlátozni lehessen?
  • Tecnamo
    Nem Ő azt akarja h aki b u z i az beteg, vagyis nem normális, és épp ezért kezelni kell a betegségét, azért mert így egyre kevesebben leszünk. És milesz a végén? Pár fiatal fogja eltartani az eszméletlen sok öreget! Épp a jövőnk miatt kell az ilyen elfajzások ellen tiltakoznunk! Mert itt nem mi, hanem a gyerekink sorsa a fontos!!! És ezért nem kell hagyjuk h bezárják az iskolákat, ezért nem kell hagyjuk h körzetítsék az iskolákat (olyan lesz mint háziorvos, körzetekre leszünk osztva, a hülye gyerek megy az elit suliba, az okos, meg megy a kisegítőbe...)
    Ébresztő Magyarország!!!
  • Mike
    nem lenne
    vannak itt nagyon értelmes 12-16 évesek is
    és azt se feljtsd el, ez elsősorban számtech-kel fogllalkozó site, fórum
    hardver/szoftver
    ez a fő profil
  • Mike
    haj, akkor újra, kicsit szájbarágosabban:
    te azzal akarod bebizonyítani hogy a homoszeualitás nem természetes, hogy egynemü populációkat hozol létre ami tényleg nem természetes, csakhogy a kettő nem ugyanaz
  • DjDano
    A hozzászólások egy dologra biztosan rávilágítanak: Mennyi elfajzott gondolkodású homofób, rasszista, holokauszttagadó, idegengyűlölő, szélsőséges buta ember jár ide fórumozni (tisztelet a kivételnek)

ui: Egyesek felvetették, hogy a szavazási korhatárt le kéne vinni 16 évre... na akkor lenne itt "szép világ". Szerintem inkább emelni kéne 20-21 évre, kb ekkorra jut el egy ember oda, hogy éretten tudjon gondolkodni... bár valaki soha se jut el idáig
  • who am I 7
    "az a nem természetes hogy egy populáció egynemü
    nem az, hogy van köztük buzi is"

Na akkor ezt fejtsd már ki, h az a normális, h egynemű....akkor, minek van szaporodás?Az, hogy nem korlátozódik a férfiakra teljesen mind1, mert nem TERMÉSZETES DOLOGRÓL beszélünk (lelki/akarati rgo psziho).Az, hogy nők lezbik?Jó, akkor ők is mehetnek külön....:D sperma nélkül nehéz lesz fentartani egy civilizációt.Férfiaknak meg peték nélkül.SZóval, nem igazán értem.Ha a természet az egyneműségfelé huzott volna, akkor soha nem lettek volna utódok.Egy megtermékenyítő és egy megtermékenyített mindenképp kell, a fennmaradáshoz...VAGY CSAK ÉN LÁTOM IGY LOL?
  • Mike
    ez az egy mondatod a lényeg:

"azt kéne megértenie az embereknek, hogy ha nem tesznek magukért, akkor senki sem tesz értük semmit"
  • Mike
    csakhogy én egyáltalán nem vagyok agymosott
    elhiheted magadnak ezt, bebszélheted, de ezzel csak te jársz rosszul, nem én
    én nem esem hasra Orbántól, (mondjuk egy politikusra sem nézek fel) nem egy nagy szám, láttam mit csinált 89-ben, tudom mit mondott 90-es évek elején, mit mond ma. Sima karrirerista csóka, soha nem volt főnöke, max talpnyalói. A régi Orbán arcon képné a mait. A fidesz hajdanm akart valamit,ma marketingpárt. Gyurcsányban annyi a különbség, hogy azt látom, akar valamit. De ennyi. Nem hiszem hogy ő lenne a megváltó. Nemrég azt mondtam rólam valaki túl pragmatikus vagyok. És tény nem érdekelnek a szólamok. Ja igen, és nem vagyok türelmetlen.

Én sem tudom mi a Párt. Nem voltam különösebben híve Kádárnak, de nem is ti csináltátok a rendszerváltást (még csak enm is, mi max néztük) hanem a mostani 40-esek. Hehe, egymosótárborban sem jártam, leszámítva talán az Amway-t de onnana gyorsan elmenekültem
    Egyáltalán miből gondolod, hogy mondjuk én, hülyébb vagyok nálad. És ha nem? akkor mi van? :) naugye

nem vagyok állampárti, sőt
    ehhez képest mégis a fideszhívek jönnek azzal, hogy az államnak ighenis legyenek cégei, termeljen mondjuk akármit, pl. növényvédőszert, mert milyne jó az a nyereség. hát persze. csak ezzel megöli a magáncégeket a szektorban. abszolút a szabadpiac híve vagyok, kicsi szolgáltató állammal, vagyis az állam azzal foglalkozzon, ami a dolga, azért adózom pl.

Személy szerint neked mit tett keresztbe? (egéybként megsúgom, nekem eddig mindkei tett keresztbe, nincs ebben semmi nagy újdonság, sőt egyre inkább zárják be a kiskapukat)

Tévedés ma már az egzisztencia sehol sem biztos, bármi beüthet, de értem amit mondasz, kellenek azok a helyek amikben most mi ülünk.

hm, látom a XXI sz. szar jely számodra, vagy rosszul érzem
    jobban tetszett volna a langyos pisi?
  • sonicXX
    "akiknek nem egyezik a véleményük a hatalmonlévőkkel." helyett "akik a hatalmon vannak".

Elnézést.
  • Mike
    "engem nem zavarnak, amíg nem látom őket a tv-ben"
    "mivel sztem ez valamiféle lelki/akarat gyengeség ez a homo téma"
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk alattuk minden volt, csak gazdasági válság nem, a 2002-es vereségüknek köszönhetően még a dekonjunktúra javát is megúszták.
  • sonicXX
    Azért, mert ott a magánembereket megvédi a non-profit szektor, az a rengeteg egyesület és szövetség, ami nem hagyja hogy az embereket elnyomják azok, akiknek nem egyezik a véleményük a hatalmonlévőkkel.
  • Mike
    Bush nem én vagyok és nem is te
    ha én teszem azt azt írom rólad le, Kovács Géza kannibál vagy, perelhetsz emiatt
  • Zóanagyvarázsló
    Az USA poltikai kultúrája eltér az európaitól, nem feltétlenül baj, ha nem hasonlítunk rájuk. Nyílván túl van pörgetve az aktuális téma, de a szerkesztő bizony megérdemelte, hogy fenékbe bilentsék, tisztában kellett volna lennie a következményekkel.
  • Mike
    detto mondhatnám ugyenzet Orbánékról
  • sonicXX
    Így van. Róma se két nap alatt épült fel. Az országnak nem volt elég 16 év. Totál érthető, hogy sorozatos katarzis éri. Nem csak az államnak, hanem az embereknek is fel kéne nőnie a rendszerváltáshoz és az azzal járó újabb rendszerhez. Ki kell alakítani. Nem csak a politikában, hanem a civil szférában is. Nagykorúvá kell válnia az országnak, és nem értem, ki milyen alapon gondolja, hogy ez egy természetéből fakadóan zökkenőmentes folyamat. Nem az.

Előbb vagy utóbb ki fog alakulni annak a kultúrája, hogy az alkalmatlanokat a civil réteg nem fogja hagyni érvényesülni. Jelenleg azt kéne megértenie az embereknek, hogy ha nem tesznek magukért, akkor senki sem tesz értük semmit. És azt is meg kell majd még tanulni, hogy tenni valamit, elérni valamit nem csak félelemkeltéssel lehet. Ezek mind az előző rendszer fel nem bomlott berögzülései. Idővel kikponak majd, ez csak generációk kérdése.
  • bvalek2
    Első évfolyam akik nem tanultak oroszt, jelentkezik! Nem voltunk se úttörők, se KISZ-esek. Hozzád hasonló agymosottat már nem találsz köztünk, se a fiatalabbak között. Mi vagy bizonytalanok vagyunk, vagy Fideszesek. Esetleg MIÉP :)

Nem tudjuk, hogy mi az a Párt. Ha valaki kérdi, visszakérdünk: melyik? De tudjuk, hogy mi az a Nép. Mi. Te. Én. Mi magyarok. Mindenki az utcán, a munkahelyünkön. Nem állunk se fölötte, se kívül, hanem Mi alkotjuk. A Népnek nem egy hangja van, hanem sok. A mi életünkben még soha sem volt egy hangja, és ez jó is így. Minket nem küldtek kötelező agymosótáborba, de boldogan mentünk kirándulótáborokba, és ott a fákon, meg a madarakon kívül másról nem beszéltek.

Az Állam egyenlőre Bácsi nekünk, még nem nagyon vettünk részt a fenntartásában, pedig már végeztünk és dolgozunk. Nem érdekelnek minket a kisebbségek, akkor sem ha történetesen hozzájuk tartozunk. Nem bántunk senki, más se bántson minket, ezzel le van tudva a tolerancia. Előbb vesszük észre a szőkéket az utcán, mint a politikai jelképeket. Nem félünk tőlük, nem is gyűlöljük őket zsigerből, sokszor nem is ismerjük őket.

Ez az első alkalom, amióta megszülettünk, hogy keresztbe tett nekünk a hatalom. Ilyenkor abba kapaszkodunk, amink van, a családunkba, a származásunkba, az identitásunkba. Ha még nem lenne kiforrott, most aztán hamar az lesz. Neked már stabil az exisztenciád, a saját butaságod nem árthat neked. Ha mi nem gondolkodunk racionálisan, éhen halunk, a szüleink nem tudnak eltartani. Eddig szívvel szerettünk magyarok lenni, mostmár ésszel is muszáj.

Üdv a XXI.-ik században.
  • Mike
    a homokkosság nem korlátozódik csak férfiakra, vagyis az egész felvetésed bedőlni látszik
    az a nem természetes hogy egy populáció egynemü
    nem az, hogy van köztük buzi is

hm... azt hiszem nagyon fiatal vagy még
  • Mike
    na most ezt írd le újra személyeskedés nélkül!
    szerinted menni fog? drukkolok neked
  • who am I 7
    Miről beszélsz?Ezt nekem kellene kérdeznem