482
-
Inquisitor #162 OFF: Azt mondja valaki meg nekem, hogy mitől lett 3 évtized alatt 1000x annyi allergiás ember, mint elötte? Tipp? Légszennyezés? Kémiai szenyezések az ételekben? Mesterséges adalékok? Elektroszmog? Vagy simán a lelkük nincs rendben? -
Inquisitor #161 Tudtommal nem része a buddhizmusnak a reinkarnáció, csak simán úgy adódott, hogy a környezet ahol kialakult már eleve alap tézisként kezelte. Másrészt ha van valami ami lenyűgöz benne, az pont az, hogy nem kell hinned semmiben, sőt. Ellenben vannak módszereik ... aki marhára meg akar tisztulni, azt meg is tud. És nem feltétlen többszáz élet alatt.
Azon, hogy csinálnak valamit vagy sem, megint lehet vitatkozni. Van olyan rend, ami nem kéreget, hanem kemény melóval előállítja ami kell. Meg azért az se mellékes, hogy a kéregető szerzetesek azért élnek így, mert nem lehet saját tulajdonuk (megint csak rendfüggő), de azért valamit csak adnak a "hívőknek". Mást nem menedéket ;) -
#160 Monnyuk a statisztika azért érdekes tudomány ám!
Pár száz éve marha nagy volt a gyerekhalandóság, mert pl aki cukorbeteg, vérszegény, vérzékeny stb volt az viszonylag korán meghalt, meg sem érte a felnőtt kort. Valamint a higénés viszonyok is a béka segge alatt voltak.
A felnőttek viszont akkor is eléltek max 80-90 évig, épp úgy mint manapság.
Csakhogy ugye ezekből az előbb említett betegségekből sem tudják végülis kigyóygítani az embereket, hanem max életben tartjuk őket legalább addig, amíg a szaporodó képes kort elérik, hogy legyen még lehetőségük a génjeik továbbadására is. Dúrva dolgok ezek, de a természetes szelekció meg nem jótündér, nem demokratikus elvek szerint döntik el, hogy ki marad életben. Persze szomorú hogy rengeteg gyerek meghalt, és el lehet rajta gondolkodni, hogy sok olyan emberkének, akiket viszont ma meg életben tartunk, milyen élete van. Úgy érzem az ember élethez való joga és az ember identitásához való joga a mi korunkban szembe került egymással. Mi nem az embert hanem reflex szerűen az életet választjuk, bármit is jelentsen ez.
-
#159 ezek nagy részét nem tudjuk, hiszen nem emlékezünk arra az időre
legfeljebb írásos emlékeink lehetnek, ha vannak
(pedig régen is voltak olyanok, akik sokáig éltek)
csakhogy, ha csak ezekre alapozunk azt is gondolhatnánk, hogy most mindenki rákban meg aids-be hal meg és nem éri el az 50 éves kort -
#158 én nem tudom
hogy csináltad? -
#157 Régen az átlagéletkor kevesebb volt, a népesség is keveseb volt, mert pl a betegségben elhalálozottak száma több volt, mint most.
Az orvostudományok miatt élhetsz addig, ameddig tudsz, nem visz el valami béna random betegség.
Ez 'common sense', nem kell hozzá nagyon megfeszíteni az agyad -
#156 mi a faszok vagytok ti, valami több millió éves orvosok, akik ott vannak minden szülésnél?
honnan tudod mi volt régen, ott voltál?
szerinted néhány évvel ezelőtt nem éltek emberek, vagy nem élték meg a 10 éves kornál idősebbet?
akkor, hogyhogy mi most vagyunk?
ti az életben nem gondolkoztatok még el??? -
who am I 7 #155 Ha nem fejlődne az emberiség a TUDOMÁNY!, akkor gyanítom az első torokgyíkba megdöglöttél volna.Ezt szerette volna kifejezni.KAPISI?A tudomány pont, h qvára nem haszontalan, csak vannak gondolkodtató/pazarló ágai.A hitben több ilyen ág van....De a hit is kell.Csak nem elvakultan. -
wanek #154 Nekem meg az a problémám, hogy nem tudsz olvasni. Idézek a hozzászólásomból:
"Megmondom neked, hogy hol lakom, olvasd már el légy szíves azt a szöveget majd, amit ma este jól láthatóan kirakok a WC falára belülről" - ez neked nem egyértelmű? Miért kéne engem ismernie? Miért kéne tudnia, hogy én hogy nézek ki? Egy lakásban nem hiszem, hogy olyan nagy problémát jelent a WC megtalálása. A címet pedig megadom. Ezt olyan nehéz megérteni? -
#153 A dolog lényege az ellazulás. Jó relaxációnál gyak kikapcsolod az érzékeket épp mint alvásnál. Ez utóbbi miatt pl létezik olyan módszer is, hogy megtanulod előbb a tudatos álmodás technikáját és aztán az álomból próbálsz kiemelkedni. Nekem ez jött be.
A relxáció mélyítése is jó út, csak az talán nagyobb erőfeszítést követel. A tudatos álmodás, meg közben is elég sok sikerélményt jelenthet. Pl tök jó dolog mátrixozni álomban, röpködés, az arczok szétverése az utcán, meg ilyenek;)))
Ha a tudatod meg a tested szétkapcsolódott akkor tudod végrehajtani a kilépést.
A köv könyveket ajánlom elolvasásra: Robert A. Monroe - Testen Kívüli utazás
Prof Dr. Paul Tholey: Alkotó álom
Robert Peterson: Testen kívüli élmények -
tpeterr #152 Wanek! A teszteddel csak annyi a problémám, hogy ha nem tudja az illető lelke/tudata vagy akámije, hogy hogy nézel ki, ki is vagy Te, hol laksz, milyen a vécéd, akkor honnan tudja, hogy hová is kéne mennie? :-) -
tpeterr #151 NEXUS6, én kipróbálnám! :-) -
haxoror #150 Az az üzenet nem neked szólt :)
"Válasz 'dronkZero' üzenetére (#142)"
-
wanek #149 Mondd, hogyan lehet valaki ennyi idős korára ennyire ostoba, mint te? -
toto66 #148 Cáfolj meg logikusan!
1 A megtért alkoholista meggyógyulhat a hite által, nem?
2 Én elvagyok hit nélkül, és egészséges vagyok tudtommal.
3 A túlbuzgóság bizony okozott már sok kárt, nézd meg a történelem könyveket!
4 Ha hívő vagy, el tudod képzelni hit nélkül az életed?
5 Meg tudtalak győzni?
Nos vajon kinek nincs lövése? Bár egy kissé bántóan fogalmaztam, de nem hazudtam! A szándékom az volt, hogy elismerjem vannak a hitnek előnyei, de bizony árthat is! -
toto66 #147 Ja erről beszéltem!
Kérdés: Ha isten minden a rossz is az? -
#146 lövésed sincs, miről beszélsz
honnan veszed a faszságaidat? -
toto66 #145 A hit a lélek gyógyszere, gondoljunk csak a megtért alkoholistákra, vagy a gyászolóknak a vigasztalására, a gyógyíthatatlan betegek reménységére.
De egészséges ember nem szorul gyógyszerre! (C:)
A gyógyszer túladagoláskor méregező! (a vak buzgó hit sokat árthat)
És előfordul gyógyszerfüggőség! (a hívők nem tudnának hit nélkül élni)
Én nem azt mondom ne higy, csak logikusan gondolkozz!(fölösleges próbálkozás hívőt meggyőzni) -
#144 Igen, de ezt majdnem minden vallásban megtalálod. A buddhisták meg alapvetően a létminimumon élve, békésen terjesztették a vallásukat. De azért volt olyan is, hogy buddhista szekták addig gyilkolták egymást, míg az egyik el nem fogyott.
De alapvetően _minden_ vallás a hatalomról szól. Ezt persze a hívők nem látják, azok tiszta szívből örülnek az új katedrálisnak, mecsetnek, stupának, stb. -
wanek #143 A buddhista szerzetesek sem csinálnak semmit. Összeszedik az adományokat és jól behamizzák. Még mindig többet esznek, mint az ottani nagy átlag emberek. Egyébként meg maga a buddhizmus azt tanítja, hogy mindaddig reinkarnálódik minden és mindenki, amíg a teljes megtisztulás állapotát el nem érik. Ezzel jó alaposan átb@asszák a hívőket.
Az ősközösségtől kezdve (akkor még varázslók) a papok mindig is jó módban éltek. De mivel nagyon sokáig a tudás, és különböző tudományok is a kontrolljuk alatt állt, ezért bizonyos fokig ők is foglalkoztak ezzel, másrészt a fejlődés gátját is jelentették. A tudományok fejlődése akkor lódult meg, amikor kikerültek az egyházak ellenőrzése alól. Ez részben jó, de részben rossz is. A jót nem kell ecsetelnem, rossz azért, mert manapság a nagytőke irányít, aminek csak egy célja van: a minél nagyobb profit megszerzése. Valójában sem az egyházak, sem a nagytőke ellenőrzése nem jó.
A szerzetes rendek egy egészen más műfaj, ne keverjük ide. -
#142 Te komolyan meg tudsz néha lepni. Amikor már elhiszem, hogy nagyobb baromságot nem mondhatsz, akkor villantasz egy még nagyobb őrületes faszságot. Hi-he-tet-len. Ilyen fasz nincs is. Szerintem direkt csinálod.
De tegyük fel, hogy komolyan mondtad.
Azt ugye tudod, hogy ha nem lenne az általad szarnak nézett tudomány, akkor valószínűleg rég nem élnél, hogy hangoztasd a faszságaidat? Jó eséllyel a tíz éves kort nem érted volna meg. De azért imádkoztak volna érted veszettül, amig fel nem dobod a pacskert. -
#141 Jó, az most mindegy, hogy mennyire pontos. De legalább próbálkozik. Nem úgy, mint azok, akik elolvassák A Könyvet(legyen ez most bármelyik), és elfogadják úgy, ahogy van. Kérdezni nem ér, megkérdőjelezni eretnekség. A tudomány nem ilyen. -
#140 a "tudomány" ugyanolyan hit, mint bármi más
csak kifelé irányul, ezért haszontalan -
#139 akkor honnét tudod, hogy vannak eszkimók?
lehet, az egész, csak "kamu"
-
Inquisitor #138 "Ha van valami közös az egyes vallásokban, az az, hogy az ingyenélő papok és az uralkodó réteg a saját jólétét biztosítani tudja ezáltal."
Azért ez egy általánosítás. Pl. szigorúan a római katolikus egyháznak voltak ilyen időszakai, de pl. azon szerzetes rendeket, akik saját melóból tartották fent magukat ne soroljuk ide. Olyasmi rendek, akik kitaláltak sajt, bor, sőr, és egyébb recepteket. :)
Vagy egy Budhista szerzetes általában semmi fényűzővel nem rendelkezik a, van neki pár rend ruhája, meg a riszes tálkája és slussz. -
Inquisitor #137 "Nos, a tudományban nem hinni kell. A tudomány működik. Objektíven."
Ez így ebben a formában nem igaz. Nincs "fix" tudomány, learó modellek vannak, és amíg az nagyjából hibahatáron belül egyezik, addig nem is vakargatja senki adott modellt, hogy helytálló vagy sem. Csak aztán előfordul valami fura, amiből kiviláglik, hogy van jobb, vagy pontosabb modell. De bármennyire pontos a modell, attól nem lesz azonos a valódi természeti törvényekkel. :)
Például egy embernek sose lesz közvetlen tapasztalása atomi szinten, nemhogy az alatt. Ráadásul az ember érzékelése csak töredékét tudja befogadni a világból áradó "adathalomnak". -
#136 Én úgy tudom,hogy a hipnózis nem 100%-osan megbízható,mert előfordulhat ,hogy azok az emlékek amiket előhívtak valahogy a hipnózis során kerülnek be.(én azt kérdezném honnan?)(válasz:talán ahogy az ember álmodik olyasmi módon)(részleteket nem tudok)
Ami azt illeti egy ufós műsorba halottam ezeket mikor az állítólagos elrablottakat vetették alá hipnózisnak.És egy szkeptikus emberke nyilatkozott,aki mellessleg vmi szakértő,hogy megtörténhet ,hogy a hipnózis hamis emlékeket kreál. -
#135 Hát,hogy valójában ki volt Jézus azt nem lehet megmondani ,hacsak nem építesz valamilyen időgépet.A keresztény egyház eléggé eltorzította a személyét.Én úgy tudom,hogy több ilyen önjelölt próféta is volt az ő idejében akik más vallást hirdettek,de végül ő lett híres.
"a kereszténység és az iszlám is elítéli az ilyen hókusz-pókuszokat."
Az olyan "hókusz-pókuszokat" ítéli el természetesen amik más vallásokokból származnak.A különféle ördögűzéseket meg a gonosz lelkek elűzését azért még ma is vállalják a keresztény papok egy kis plusz pénzért :)
Régen a boszorkányégetés is divat volt.Rádfogták,hogy az vagy,vagy az inkvizíció olyat talált nálad ami az ördöggel kapcsolatba hozható akkor mentél a máglyára :) -
haxoror #134 Szociológiai és társadalmi szempontból a vallás szükséges és nélkülözhetetlen rossz, a világ sok részén szinte szétválaszthatatlanul összefonódott a társadalmi normákkal és az erkölccsel és hatalmas részt játszott/játszik a társadalmi rend fenntartásában.
Persze lehetne vallások nélkül is élni ha MINDEN ember képzett, értelmes és egészséges erkölcsű lenne de ez nem így van, ez utópia.
A világ nem jól működik?
Nem azt mondtam hogy jól működik, hanem hogy működik.
Mindenesetre lehetne SOKKAL szarabb is. -
bvalek2 #133 Sejtem mit akartál mondani, de rossz példát választottál. Keresztelő Szent János történetesen Illés próféta reinkarnációja. A Biblia szerint Illés próféta tért vissza Keresztelő Szent Jánosként, hogy előkészítse Jézus helyét a Földön (és az emberek fejében).
Szóval reinkarnációra a Kereszténységben is van példa. De ha már itt tartunk, Jézus volt az, aki azt mondta, hogy saját magát senki sem igazolhatja, hanem másnak kell azt megtennie (még magára Istenre is kötelezővé tette ezt). Továbbá soha egy szavával nem tett természettudományosan cáfolható kijelentéseket, nem mitológiát tanított az embereknek, hanem hogy ne gyilkolják le egymást a változatosság kedvéért.
Jézust a mohamedánok is tisztelik, ők is elismerik, hogy Mária szűzen szülte, de nem Isten "fiának" tartják, hanem szerintük a léte egyszerűen Isten csodatétele. Magyarul ugyanúgy nincs gőzük róla, mint a keresztényeknek :) A mohamedánok szerint is visszaér Jézus, hogy legyőzze a gonoszt egy Mahdi nevű személy segítségével, illetve itélkezik majd az emberek fölött, pont mint nálunk.
Jézus elítélte a babonát, a hiszékenységet, az alapján amit az Újszövetségben olvastam, itt wanek pártját fogná :) Ügyelt arra, hogy olyan kijelentéseket tegyen, amik maradandóak, nem mítoszokra építkezett a mondanivalója, hanem emberi tulajdonságokra. Vagy a legzseniálisabb ember volt, aki valaha élt a Földön, vagy ... (ide gondolja mindenki azt, amit hisz).
Szóval, vallási példát ne hozzatok ide, konkrétan a kereszténység és az iszlám is elítéli az ilyen hókusz-pókuszokat. Jézus pedig egy alapvetően racionális gondolkodású ember(?) volt. -
#132 "Ez oké, meg tényleg becsülendő, csak a tudomány adott fokába (vagy bármely fokába) való vak hit éppen ennyira vak hitt, mint bármi másban való vak hit. ;)"
Nos, a tudományban nem hinni kell. A tudomány működik. Objektíven. Ha nem, akkor az nem tudomány.
Másik dolog a tudományos módszer. Hipotézis->kísérlet->elmélet->kísérlet->korrekció->... Na, ennek nem szeretik magukat alávetni a csalók. Nem lehet megismételni/most nem sikerült/nincs kedvem. Akkor viszont lóf*szt a s*ggükbe. Ennyi.
És az még a nagy különbség, hogy az adott kísérlet eredménye nem függ a kísérletet végző személytől. Megfelelő tudás és felszerelés birtokában bárki megismételheti a kísérletet.
És nem, a tudományba vetett "hit" nem egyenlő a vallásos hittel. Én elhiszem, hogy egy ledokumentált, sokszor elvégzett, ellenőrzött kísérletet tényleg megcsináltak. Sem időm, sem energiám, sem felszerelésem, sem tudásom nincs meg, hogy én magam is elvégezzem, ezért kénytelen vagyok elhinni. De ez nem egyenlő azzal, hogy elhiszem azt, hogy valamikor régen valaki valamit látott, vagy látni vélt. Az ugyanis nem megismételhető, tudományosan nem vizsgálható.
(Csak megemlíteném, hogy van egy olyan nézet is, hogy amikor Jézust leszedték a keresztről, még élt. Elvitték a barlangba, és ott meggyógyították. Amennyiben ez az igazság, akkor elég szépen megviccelték a világot a feltámadásos sztorival... És ez annyira nem is elképzelhetetlen.) -
#131 Én is elég dúrva dolgokat olvastam az LSD-ről, mondhatni ez egy olyan sav, ami az ember identitását feloldja.
Az OBE-nél nincs identitás zavarod, nincsenek tévképzeteid, a tudatod teljesen tiszta, vagy is ha úgy tetszik 1 fajta tévképzeted van, de ez mindenkinél egyforma. Ami már egyfajta bizonyítéknak is tekínthető. -
toto66 #130 A vallás és a hit azért nem ugyan az. a vallásnak lehet történelme, a hitnek nem, mert az mindenkinek a sajátja. Tehát mindig az adott emberben születik, de ehhez a környezete vezeti legtöbbször, ahol jelen van az adott vallás. A kereszténység a zsidó vallásból származik, de a most hívő emberke hitének ehhez már vajmi köze van! Még a keresztény vallás sem ugyan az mint ami volt 2000 éve (talán csak nyomokba). De kérdezz meg egy hívő keresztényt, áttérne-e a zsidó hitre? A hit a tudat egy megnyilvánulása amit a vallások befolyásolhatnak, de nem azonos azzal! A hit lényege, hogy (bármilyen furcsán is hangzik) hiszünk valamiben. És ha tényleg hiszünk egy dologban az elenkezőjében nem hihetünk. Tehát ha azt hiszem hogy egy isten van, és annak fia Jézus, akitől az örök életet kaphatom, ez kizárja a reinkarnációt!
Az a furcsa ha egy vallás igaz lenne akkor a többi nem. De bármelyik vallást úgy akarsz megcáfolni, hogy nem hivatkozol egy másik vallás tételére akkor csak olyan állítással teheted meg amely az összes vallást megcáfolja! Próbáld ki (vigyázz, nehogy vallási elfogultság legyen benne)! -
wanek #129 Ezek szerint nem a megfelelő embereket ismered. De ez már bebizonyosodott párszor.
Az emberiség történetében már nagyon sok és sokfajta vallás volt már. Ezek egy része csak nüansznyi mértékben különböztek egymástól (többnyire akkor, ha közös volt a az előd-vallás), illetve akár gyökeresen is eltérhetnek.
Az általad beidézett szöveg jó példája annak, amikor gyökeresen eltérnek egymástól a vallások.
És akkor még a régi, ma már nem aktív vallásokról szó sem volt, mint pl. a görögök, egyiptomiak, stb. vallásáról.
Ha van valami közös az egyes vallásokban, az az, hogy az ingyenélő papok és az uralkodó réteg a saját jólétét biztosítani tudja ezáltal. -
Inquisitor #128 "Na tényleg nem zárják ki egymást a vallások? Ez új mert akkor Budha és Mohamed is profétája lehetne Tollaskígyónak, jézus pedig tulajdonképpen reinkarnálódott bárány. (bocsánat ha valakit megsértettem hitében..."
Érdekes, mert akiről tudom, hogy komolyan beleásta magát a témába, és publikált is, annak érdekes módon magától értetödő, hogy a vallások eredeti eszmélye mögött ugyan azok az alapigazságok állnak. -
Inquisitor #127 "Valami drogról is olvastam, hogy használatakor gyakori a TKÉ."
Ha már drog és TKÉ. Anno LSD-vel csináltak érdekes kísérleteket, amikor a két célszemély "összefolyt", azért arra a minden igényt kielégítő magyarázatra is kíváncsi vagyok, hogy két fizikailag független felnőtt ember úgy intelektúálisan mint érzelmileg miként képes "fúzióra"? :) -
Inquisitor #126 "Nekem is volt konfliktusom wanekkal (relativitás miatt), de a megrögzött szkeptikusokat mégis többre tartom mint a feltétel nélküli hiszékenyeket. Kicsit talán átesett a ló túloldalára, egy kis nyitottság nem ártana neki, érdekes ismeretektől fosztja meg magát, de legalább nem él hazugságban."
Ez oké, meg tényleg becsülendő, csak a tudomány adott fokába (vagy bármely fokába) való vak hit éppen ennyira vak hitt, mint bármi másban való vak hit. ;)
Félrevezető lehet. Tudományos áttörés is mindíg akkor adódott, amikor vette a bátorságot valaki és a "már mindent tudunk, de ez lehetetlen" tudosok orra elött képes volt gőzgépet vagy repülőgépet alkotni. -
toto66 #125 Na tényleg nem zárják ki egymást a vallások? Ez új mert akkor Budha és Mohamed is profétája lehetne Tollaskígyónak, jézus pedig tulajdonképpen reinkarnálódott bárány. (bocsánat ha valakit megsértettem hitében, de biztos marhaság az az állítás hogy az egyik hit nem zárja ki a másikat, mert hogy Ellenkező esetben az már nem hit)
A vallás nem egyszer szerepelt tragikus események hátterében, gondoljunk a Jeruzsálemet felszabadítani induló gyermekek sorsára. Vagy felháborít amikor a szülő gyermekét az orvosi ellátástól fosztja meg vallási okokból!
A világ pedig nem jól működik, hiába van 95% hívő!!!
Ugyanis a maradék ötszázalék kevés lenne ennyi aljasság elkövetésére!
Ja és mekkora erkölcsi érzéke van annak akit a bűnözéstől a büntetés tart vissza! Én nem vagyok hívő, tehát nekem simán bűnözőnek kellene lennem?
Hogy van ez? -
Saphran3k #124 Én mai napig kamunak tartom ezeket a történeteket. Kiléptem a testemből, láttam magam felülről, amint ép "dolgoznak" rajtam az orvosok, aztán csak távolodtam, majd fehér alagút...
Nem tudom mások, mit láttak, mit nem láttak, én 84-ben úgymond kicsúsztam az orvosok keze közül. 27 percig voltam a klinikai halál állapotában. Ennyi idő alatt nagyon sok mindennek kellett volna történnie... Mivel nagyon felkapott volt a 90-es évek elején a téma, én is nyagyon kiváncsi voltam arra, mit láttam, vagy kellett volna látnom. Normál és regressziós hipnózissal is próbálkoztunk, (nem házilag ügyeskedve, hanem pszihológussal)és milyen meglepő, nem láttam semmilyen alagutat, de még meglepőbb, hogy sok-sok éven keresztül visszatérő álmaimat láttam a hiopnózis alatt. Az egyik inkább csak érzés volt: kb. olyan, mint amikor a legcudarabb téli hidegben, rettenetesen fáradtan befekszem egy kád forró vizbe és, mintha félálomban feloldódna a testem. Semmi fájdalom, semmi rossz. Sőt olyan jó érzés, amit életemben nem tapasztaltam azóta.
A másik amit érzékeltem, az egy egyszerü képsor, hangok nélkül, Egy régi falikút, (amolyan fehérre festett, fémlemezből hajlított fajta, mint amik a 70-es években voltak divatosak:)Szóval egy falikút, aminek a csapján ott csüng a vízcsepp, és le akar cseppenni. De csak nem cseppen. Nyúlik, húzódik, de csak nem cseppen le. És amikor végre nagy nehezen lecseppen, belepottyan a kútban lévő vízbe. Ennyi.
Hogy a kút mit jelenthetett, vagy honnan jött, azt nem tudom. Meg mondom őszíntén, abban sem vagyok biztos, hogy a klinikai halál állapotához kapcsolható. Leginkább azért, mert (és ezt sem tudom, hogy miért tudom, de) tudom hogy az érzés, amit leírtam, és a falikút képe nem egyszerre ért. Abban, hogy ez a feloldódás-érzés a halál idején volt, azt is inkább csak érzem, mint tudom. De a pszichológus sem tudott semmit kezdeni a kút képével. Leginkább azért, mert a klinikai halál idején olyan fiatal voltam, hogy nem tudtuk mihez kapcsolni a dolgot. Ezért nem vagyok biztos benne, hogy az esethez fűződne.
Azonban van még ismerősöm, aki szintén így járt, és milyen különös, hogy ő is ugyan ezeket az érzéseket mesélte el nekem, és még különösebb, hogy tudatosan ő sem emlékezett semmire. Ő is hipnózis után tudta csak elmondani az érzéseit.
Az én véleményem ezek után az, hogy valami (vallásos) ember előjött ezzel a mesével a többi vallásos ember meg felkapta. (nem akarok semmilyen vallású embert megsérteni, nem a vallással, vagy vallásokkal van problémám) de akárhogy is nézzük, az égből a halottra irányuló fénysugár, meg a folyosó, végén a fénnyel sokkal inkább meseszerű, mint hihető. Inkább olyan történetnek tűnik, mint amilyenekből az egyház többnyire "csodát" kreált.
-
haxoror #123 Az emberiségnek kb 95%-a vallásos és mégis működik a világ, a vallások többnyire NEM zárják ki egymást a vallásháborúk meg többnyire a szokásos háborús okról szóltak (pénz)
btw vallás nélkül soha nem alakultak volna ki magasabbrendű társadalmak, egy tisztán ateista világ ahol az egyszerűbb embereknek nem kell félniük a rossz tetteikért a haláluk után elkerülhetetlenül rájuk váró büntetéstől talán a legrosszabb ami az emberiséggel történhetne.