482
  • toto66
    A durván 6000 000 000 emberből mennyi ateista van? A többség hívő! A vallások pedig egymást többnyire kizárják! Kinek van igaza?
    Ha a sok milliárd embert nem tudod meggyőzni, mi értelme lenne egy két fórumozót? Ha valakinek kábítószer kell, hát még mindig jobb az LSD-nél!
    Bár a hitek is sok ember halálát okozták, okozzák, (még a komunista hit is)gondoljunk a vallásháborúkra.
    Tehát az emberek ezt igénylik, akkor tessék! Levitáljunk, TKÉ-ezzünk, vagy reinkarnáljunk, tökmindegy csak butuljunk!
  • haxoror
    Nem autistára gondoltam hanem "normális" emberre aki az átlagtól eltérően képes erre a teljesítményre, ha jól emlékszem a Guinness könyvben is szerepel.

A "természetfeletti" az, aminek a működését nem ismerjük illetve még a jelenség valódi létezése is kérdéses, ez csak egy halmaz ahonnan már jópár dolog átköltözött a mindennapi életbe pl elektromosság, földrengés meg hasonló dolgok amik egykor természetfelettinek számítottak mára már viszont van tudományos magyarázatuk, a telepátia és egyébb parajelenségek annyiban különböznek az extrém számokkal való fejszámolástól hogy az utóbbi bár egyértelműen "emberfeletti" teljesítmény/képesség de a létezése bizonyított tény.

Az egymillió dollárról meg annyit hogy én pl nem tudtam róla de ha lenne paraképességem akkor sem pályáznám meg, az meg megint egy más kérdés hogy attól hogy valaki krízishelyzetben obe élményt él át még közel sem jelenti azt hogy ugyanezt az élményt bármikor újra elő tudja utána akaratlagosan idézni.
  • dronkZero
    ...az +agy+ egyes részei...
  • dronkZero
    Igen, ahhoz viszont sajnos le kell tesztelni az összeset, hogy kiszűrd a kamut. Szép feladat. TFH, hogy minden százezredik igaz, és hogy minden 10. ember megtapasztalja. Akkor a 6Mrd emberből van 6000, akinek igaz a sztorija. Ebből a hatezerből egyiknek sem hiányzik az egymillió dolláros díj? Egy sem tudja ellenőrzött körülmények közt reprodukálni?

A műveletvégzős példád nem passzol ide. Autizmus. Lehet, hogy fejben elvégzi a műveleteket, de közben etetni kell, meg pelenkázni. Betegség, az egyes részei igen erősen túlműködnek, miközben a többi része alig-alig. Ráadásul köze nincs a természetfelettihez.
  • dronkZero
    Az nem merült fel benned, hogy esetleg a világon semmi nem történt, csak kissé megkeverted az agyadat?

Valami drogról is olvastam, hogy használatakor gyakori a TKÉ. Valami olyasmivel volt összefüggésben, hogy a különböző érzékszervek érzetei nem egyszerre tudatosulnak az agyban, van némi csúszás, és ezt igen furcsán éli meg a tudatos rész.

Hipnózisban igen sok információt elő lehet kaparni az agyból. Olyanokat, amikre az ember normálisan képtelen lenne emlékezni. Mi van akkor, ha a papa a műtőasztalos sztoriját altatáskor álmodta, és a lámpa gyári számát akkor látta meg, amikor betolták a műtőbe? Nyilván senki nem fog ilyesmit megjegyezni, de klinikai halálnál elég nagy sokkot kap az agy, ki tudja, miket hoz elő belőle. Mondjuk pont azt a gyári számot, amit egy ezredmásodpercig látott tükröződni a doki szemüvegében... De ez nem természetfeletti dolog.

Egyébként nekem nagyon sántít a sztori. Még ha "valódi" halálközeli TKÉ, meg fehér alagút, fény, satöbbi, akkor is, ki a faszom emlékezne egy gyári számra? _Neked_ ez lenne az első, amit elmesélnél? "Körberepültem még egyszer a szobában, megszemléltem a fekvő önmagam, meg megjegyeztem azt a számot, hogy 01125-16846312. Hátha jó lesz még valamire." Na persze. Sokkal valószínűbb, hogy megrendezett kamu az egész. Már ha nem városi legenda, népmese, ami minden elmesélésnél színesebb lesz egy kicsit. Legutóbb még úgy hallottam, hogy a szekrény tetején lévő valamit látta.

Ez most kapásból két "természetfelettietlen" magyarázat a témára, és mindkettő valószínűbb, mint hogy a lelke kiszállt, és műrepült.
  • haxoror
    Ha csak minden százezredik ilyen eset valóságos már az is elég lenne hogy a jelenség valós legyen, én pl nem tudok fejben 15 számjegyű számokkal műveleteket végezni de tudom hogy van olyan ember aki igen, ez a fajta képesség nagyon ritka de létezik, függetlenül attól hogy az emberek elsöprő többsége nem képes rá illetve alapból lehetetlennek tartja.
  • toto66
    Az önszuggeszió nagyon érdekes dolgokat produkálhat, de akkor is csak az agy szüleménye marad a dolog ha a saját testünk néhány élettani folyamatát befolyásolni tudjuk vele, lásd jógik akik pl.: hideget is jól tűrik, de a valóságban nem képesek lebegni, csak úgy érzik. Az öszuggesziót saját magamon kipróbáltam, érdekes, de nem természetfeletti! (az orvosok is használják egyszerű változatait, például a hatóanyag nélküli tabletta formájában, ha a betegnek elég elhinni hogy jó orvosságot kapott).
    Tehát néhány dolog csak annak a számára létezik aki hisz benne, és a valóságban ha nem is történik meg, az ő agyában ez teljesen valóság, tehát nincs értelme az illetővel vitázni!
  • NEXUS6
    Ezek valóban jó kérdések!
    Egyrészt az élmény annyira egyértelmű és valóságos, hogy először az ember azon zavarodik meg, hogy nem úgy működik a teste mint szokott, ha pl. spontán következik be. És csak utána jön rá, hogy mi lehet a szitu.
    Van egyszer egy tiszta éber tudat, van látás (ez se mindíg), de a test érzékelés megszűnik.
    Egyfajta abszolút bizonyíték lehet, hogy az ember látja magát az ágyban feküdni. A dolog azért problémás mert igazából csak viszonylag hosszab gyakorlás után tudsz úgy megmaradni ebben az állapotban, hogy a test látványa ne idézzen fel amutómatikusan olyan érzeteket, ami visszaránt a test megszokott érzékelésébe. Én is autómatikusan le akartam ellenőrizni, amikor először rájöttem hogy OBE-vel állok szemben. De amint megfordultam és éppen hogy egy pillantást vetettem az ágyam felé, már is a fejemben voltam;) Persze ha halucináció, akkor akár önmagát is láthatja az ember, így persze az sem bizonyíték.

Szal mi a bizonyíték, arra hogy most a valóságot érzékeled? "Mi a valóság?"
    Mert abban az állapotban is szubjektíve éppen ennyire éber a tudatod, az emlékeid, csak az érzékelésed más, mint pl most.
    Szubjektív módon valóságként éltem meg, persze ez lehet egyfajta bonyolult érzéki csalódás is.

Én azt hiszem, itt a fórumon valójában elég kevesünket izgat igazán tudományos szinten a dolog. Sokkal inkább arról van szó, hogy úgy szocializálódtunk, hogy amire az van írva, hogy "tudományosan bizonyított" azt bevesszük, bármiről is legyen szó gyógyszerról, vagy méregről.

Csak magamat tudom ismételni, a lehetőség adott, vannak technikák, max pár hét alatt átélhető a dolog. De nem fogunk hozzá tudományos magyarázatot kapni, szal itt a lehetőség hogy mindenki olyan élményt kapjon, amit nem már megrágva kap a tv-ből, mondhatni olyan mint egy űrutazás.
    Érdekes, hogy mennyire kevesen hajlandóak erre vállakozni.;)
  • toto66
    Szerintem a testenkívűliséget érzetét csak az agy produkálhatja,
    ugyanis az ember tudata egyben hasonlít a számítógépekben futó folyamathoz(szándékosan nem programot írtam, mert azt el lehet menteni, másolni lehet)addig létezik amíg a hardverben van és az műkődőképes.
    Tehát az agy generálja a tudatot, de önmagában az agy is egy operációs rendeszernélküli gép lenne a tudat nélkül. A tudat kialakulása az agy fejlődésével együtt történik, és valamelyik elpusztulása előbb-utóbb a másik pusztulásához vezet. Az agy pusztulása azonnal hat a tudatra, viszont fordítva lehet egy kis idő eltérés.
    Annak számára pedig aki a túlvilági életben hisz, megnyugtatásul csak annyit soha sem kell csalódniuk, hiszen az ellenkezőét úgy sem tapasztalhatják, bármi is az igazság!
  • Kornan
    Ezt hajlandó vagyok neked elhinni,hogy létezik ilyen tudatállapot.De,hogy azt elhiggyem,hogy bármiféle hókuszpókusz lenne a dolog mögött,ahoz nekem több kell.Mert sokan állítják ezt.Csillagok állása meg lélek meg mittomén :D.
    Azt sem hiszem el,hogy valójában elhagyod a tested.Szerintem az egész csak az agyunk szüleménye.Vagy sikerült egyértelműen bizonyítanod önmagad számára ,hogy valóban elhagytad a tested?

Abban egyetértek,hogy a tudósok nem eléggé nyitottak ezek iránt,de vannak akik mégis hajlandóak foglalkozni ezekkel a témákkal.Csak azért ,hogy bebizonyítsák,hogy nem igazak és ,hogy milyen könnyű becsapni az embereket és igazuk szokott lenni.Ahoz,hogy bebizonyítsuk léteznek-e ilyen dolgok nem kell laboratórium.Egyszerűen csak le kell tesztelni a megfelelő embereket,egy egyszerű tesztel.Ha bebizonyosodott,hogy nem kamu akkor ki kell deriteni a jelenség mibenlétét.Na ahoz kell laboratórium.
  • bvalek2
    Jó lenne egy statisztikai vizsgálat erről. Félek, eléggé illúzióromboló hatása lenne. Én egy ideig gyűjtögettem a családban a megérzéses kijelentéseket, a találati részarány siralmas lett... Pedig jelentős haláleset is volt, mégsem érezte meg senki.

A tanulság az, hogy a teljes listát nem a sikeres megérzések alkotják, hanem az ÖSSZES állítólagos megérzés. A kérdés az, hogy ezek közül mennyi volt sikeres? Gyanítom, hogy nem sok.
  • wanek
    Nem szükséges meggyőznöd, de akkor marad is részemről a megállapítás. Mellesleg, ha meg akarnál győzni, akkor alaposan felsülnél, és ezt szeretnéd elkerülni.

Monroe: az emberi agyat sokféleképpen lehet stimulálni. Többek között különböző szerekkel, amit be lehet juttatni táplálékkel, folyadékkal, gázokkal. 2 nap alatt bőven van ilyesmire lehetőség, vagyis ennek a hitelessége erősen megkérdőjelezhető.
    Azért ragaszkodom a saját módszeremhez, mert úgy nincs lehetőség manipulációra és csalásra.

Vágó Istvánnak (különböző vetélkedők műsorvezetője) van valami kezdeményezése, ami ezekről az áltudományos, okkult, és parajelenségekről kívánja lerántani a leplet. Esetleg próbálkozhatnál nála is :)))
  • haxoror
    Nem, nem azt jelentené azt és nem is ezt írtam :)

A két világháború alatt indultak meg igazán ezek a történetek ami nem meglepő mert kb ez volt az az időszak amikor az írni-olvasni tudás kezdett végre elterjedni így a történetek fennt is maradhattak (napló, levelezés stb) az anyák természetszerűen aggódnak a fiaikért (hiszen anyák :) viszont az aggódáson túlmutat amikor hirtelen öntötte el őket a balsejtelem, minden ok nélkül összestek, felriadtak az álmukból, leejtették a tálat stb szal nem a szokásos aggódás hanem a "Tudom hogy valami szörnyűség történt!" érzés ami később órára ugyanannak az időnek bizonyult amikor az a csata zajlott ahol a fiú elesett, persze erre lehet mondani azt is hogy MIND véletlen egybeesés, szerintem nem mind az :)

Ami túl gyakran történik meg arra már nehéz ráhúzni a véletlen egybeesést, bár lehet hogy tényleg csak az.
  • NEXUS6

De hidd már el, én nem akarlak meggyőzni!

Ha tanulni akarsz, akkor neked kell erőfeszítéseket tenned.
    És ugyan ez igaz a tudományoskodók részéről is. Ha érdekli őket a téma, akkor kutassák, senki nem tartja őket vissza. De nehogy már azoknak kelljen tömegmozgalmat indítaniuk, akiknek volt ilyen élménye!;)))

Ez nem csodaszer, és az is kérdéses, hogy arra alkalmas-e, hogy a páncélszekrényekből kilesd vele az infót, hogy meggazdagodj. Ha megnézed pl a wikit amit a Monroe intézeről belinkeltem, akkor ott is leírják, hogy nem érdekli őket a vallásod a világnézeted, vagy hogy mi a tudományos álláspontod ezzel kapcsolatban. Elmész megcsinálod, megtapasztalod, elgondolkodsz rajta, hogy ez mire jó neked, ennyi.
    De mondom, kicsit macerásabban autodidakta úton is megy a dolog.
  • bvalek2
    Megmagyarázhatatlan gerjedelmet érzek arra, hogy hozzászóljak ehhez a témához. Biztos wanek szelleme látogatott meg, és a kisagyamat birizgálta :)

wanek: a témát illetően 100%-ig egyet értek veled, csak egy dolognak nézz utána: önirónia. Azért szokás használni, hogy kifejezzük vele, nem csak fikázunk, de azt is elviseljük ha minket fikáznak. Amikor rákontrázol valakinek az önirónikus hozzászólására, csak magadat égeted, mert durvaságot válaszolsz egy alapvetően udvarias gesztusra. Különben teljesen igazad van mindenben amit írtál.

NEXUS6: van olyan is, hogy önbecsapás. Szekták is szeretik ezeket a módszereket, hogy a tagok "megbizonyosodhatnak" bizonyos állítólagos dolgokról. Pszichológiailag jól kell összeállítani a dolgot, aztán szépen beszuggerálod magadnak. Jézus is mondta, nem igazolhatod saját magadat, hanem másnak kell igazolnia téged. Mint tudjuk, ő nem gazdag szektavezérként végezte...

haxoror: "A telepátia pl nagyon valószínű hogy létezik, rengeteg olyan sztoriról hallani a történelem során amikor pl anyák valahogy "megérezték" hogy a gyerekükkel valami baj történt" sokminden mást is mondtak, népmese. Ha régen elutaztam, anyám minden nap rám gondolt, és aggódott. Ha baleset ért volna, éppen akkor rám gondolt, és aggódott volna. Ez azt jelenti, hogy megérezte, hogy mi történt velem? Na neeee.... :)

Inquisitor: (wanek) "Eddigi hozzászólásai alapján bármi ami újabb a Newton-i fizikánál, beleértve a relativítást és azt a "sok hülyeséget" ami abból következik, kvantimfizika és egyébb "áltudományokat"." Nekem is volt konfliktusom wanekkal (relativitás miatt), de a megrögzött szkeptikusokat mégis többre tartom mint a feltétel nélküli hiszékenyeket. Kicsit talán átesett a ló túloldalára, egy kis nyitottság nem ártana neki, érdekes ismeretektől fosztja meg magát, de legalább nem él hazugságban.
  • haxoror
    Ezért is írtam hogy rengeteg kamu eredmény közül nagyon nehéz a tényleg létező is sikeres eredményeket kihalászni és rengeteg ember ezért válik immunissá a témára mert a sok tévedés és fals információ elveszi a kedvét az egésztől.

Tényleg rengeteg olyan sztori létezik ahol utólag derül ki hogy a jós látta ám hogy mi fog történni, ez persze nagy eséllyel tényleg kamu.

Amikor viszont az amúgy normális és nyugodt lelkiállapotú anya az éjszaka közepén felriad és egy megmagyarázhatatlan rossz érzés tölti el amit el is mesél a környezetének majd napokkal később kapják a táviratot hogy a fia elesett a világ másik felén egy harcban, na ez már más történet is ezekből is van RENGETEG.
  • wanek
    Felajánlottam, hogy bizonyíts, de te erre nem vagy hajlandó. Pedig meggyőzhető lennék. Te viszont olyan marhaságra akarsz rávenni, aminek a kimenetelét előre sejtem. Tudod, olyan ez, mint a csodaszerek, amik az esetek 99%-ában használnak a reklámjuk szerint. Ja, hogy annál épp nem használ, aki bedől neki, és megveszi? Hát az bizony pech, hogy ő pont azt az 1%-ot erősíti. A szomorú az, hogy mindenki abba az 1%-ba tartozik...
    "Ha gondolod nevezz hazugnak" - úgy gondolom.
  • NEXUS6
    Ja, amúgy a Monoroe intézet egy hétvége alatt bárkit részesít ebben az élményben, ha van annyi pénzed, hogy elmenj amcsiba. Néhány 10 ezren már gondolom túlestek a kurzuson.

Monroe Institute
    Monroe Institute Wikipedia
  • DompR
    Haxoror: persze, RENGETEGSZER mondták UTÁNA. A legtöbb TKÉ, déja vu, jövőbelátás, megérzés, meg hasonlók érdekes módon mindig/legtöbbször utána derülnek ki. Tüskevárat olvastad? Nancsi néni és az álmai? Nem azt mondom, hogy ismerjük az agy teljes működését, de az ilyesmik nagy része az "én megmondtam!!" kategóriába tartozik. Attól, hogy nem ismerünk valamit, az nem jelenti azt, hogy az szükségképpen a "szuperhősi" ambícióinkat fogja kielégíteni.
  • wanek
    A teljes sötétségedet könnyen el tudod kerülni. Használj Negro-t!
  • NEXUS6
    ;)

A hazugokat én is megvetem.
    Én elmontam, hogy tudsz a legtisztábban egyfajta bizonyítékot szerezni ráadásul első kézből. Én megcsináltam, nálam működött. Amúgy a tudósok is hazudnak annyit erről a témáról, hogy ez többet érjen.
    Azt meg felejtsd el, hogy ilyen hozzáállással bárki is hozzád járkáljon, hogy megnézze alsógatyában ülsz-e a gép elött és mit eszel éppen, csak mert lusta vagy 2 szalmaszálat is kersztbe tenni.
    Leírtam, hogy van ilyen tudat állapot és számomra mit jelent, de nem vagyok kísérleti malac, hogy az okozzon örömöt, ha bekerülök egy tudományos szaklapba, vagy a Blikkbe.

Ha gondolod nevezz hazugnak, ha neked jólesik. A tényeken számomra ez semmit nem változtat, csak magadról állítod ki a bizonyítványt. Mégegyszer nem azt mondtam, hogy nekem higgyj, mennyél szépen könyvtárba, vedd ki valamelyik könyvet (tudok címeket ajánlani) foglakozz a témával 2-3 hétig, és valószínűleg menni fog!

Ennyi!
  • Inquisitor
    A cikkben bemutatott kísérletek meg érdekesek, de nem hiszem, hogy megnyugtatana olyan valakit, aki összes vagyonát odaadná, hogy NE legyenek spontán TKÉ tapasztalatai ...
  • haxoror
    Csak pár gondolat:

A telepátia pl nagyon valószínű hogy létezik, rengeteg olyan sztoriról hallani a történelem során amikor pl anyák valahogy "megérezték" hogy a gyerekükkel valami baj történt, megsebesült, meghalt hagy valami hasonló szörnyűség történt vele.
    Nem azt mondom hogy bizonyított, hanem azt hogy nagyon is valószínű hogy ez több mint véletlen egybeesés és valami olyasmi van itt ami (eddig) nem része a hagyományos világképnek.

A másik a bizonyítás, tegyük fel hogy képes vagyok irányított obe élményre, mit fogok csinálni?
    100% hogy NEM fogom reklámozni, nem vállalom hogy kisérleti nyúl legyek, hogy tömegével próbáljanak lejáratni és mániásan bizonyítani hogy csaló vagyok, mindenki szemében "csodabogár" legyek stb stb
    Szép csendben átültetném a tudásom a gyakorlatba és jövőre már a saját szigetemen szürcsölném a koktélokat :D

A paranormálissal kapcsolatos kutatásokkal az a baj hogy a "médiumok" nagy része vagy bolond vagy feltünési viszketegsége van, a kutatók meg vagy azt akarják bizonyítani hogy a jelenség NEM létezik és pont ezért a teszteredményeknél a gyanús eredmények is egyértelmű kudarcként szerepelnek vagy pont az ellenkezője, mindenáron pozitív eredményt akarnak és ezért a nem egyértelmű eredményt is sikerként prezentálják amit (természetesen) később nem tudnak sikeresen megismételni.

Egy biztos, rengeteg kormány és hadsereg masszív összegekkel támogadta és támogatja ma is az ezirányú kutatásokat, lehet hogy ez mind kidobott pénz, az is lehet hogy már eredmények is vannak, ki tudja.

Nem lehet csak azért nem létezőnek tekinteni egy jelenséget mert rengeteg holdkóros érintett a vele kapcsolatos "szalonképtelen" kutatásokban, olyasmi ez mint a középkori alkimisták aranycsinálási mániája, rengeteg szélhámos és kókler verte át ezzel kapcsolatban a népet de mégis lett haszna az egésznek hiszen a modern kémia alapjait akkoriban fektették le (arról nem is beszélve hogy mára már bebizonyosodott hogy LEHET aranyat csinálni, persze gazdaságtalanul és közel sem úgy és nem akkora mennyiségben mint ahogy a régiek azt elképzelték :)
  • Inquisitor
    "Aha, szóval ha valami elvérzik a Wanek Research Institute tesztjén akkor az nem létezik, jó tudni."

Eddigi hozzászólásai alapján bármi ami újabb a Newton-i fizikánál, beleértve a relativítást és azt a "sok hülyeséget" ami abból következik, kvantimfizika és egyébb áltudományokat".
  • wanek
    "Bár most már kezd érdekelni a dolog, hogy miért vagy ilyen perverz módon ellene a témának?" - mert gyűlölöm és megvetem a hazugokat, csalókat, szélhámosokat.

"Én a magam kis bizonyítékát megszereztem arran nézve, hogy van lehetőség a halál utáni létezésre." - ez kb. egyenértékű azzal, ha én azt állítanám, hogy én helyből 200 méterre el tudok ugrani, de ezt a képességet senkinek sem akarom bemutatni, nekem elég, ha én tudok róla, viszont beszélek róla folyamatosan. Szóval, amiket állítasz, az mindaddig kamu és hazugság, amíg be nem bizonyítod.
  • NEXUS6
    Sajnos a tudomány eléggé ellene van ezeknek a dolgoknak, és meglepően kevés valóban felkészült kutató foglalkozik a témával. Pl Magyarországon nem hiszem hogy akad 1 ember is, aki megfelelő alapossággal, és megfelelő háttérrel (labor, műszerek, pénz) foglalkozik ezzel. Miközben pszichológusokkal Dunát lehet(kéne) rekeszteni.

A TKÉ mint tudatállapot létezik. Elkülöníthető a tudatos álomtól, vagy más módosult tudatállapotoktól. Egy nagyon furcsa érzés, olyan mintha víz alatt lennél. A fények és a hangok sokkal tompábbak kevésbé telítettek, a mozgás könnyedebb, de az is olyasmi mintha úsznál, nem mindíg arra mész amerre akarsz, bár biztos gyakorlással javítható. Emellett a tudatod az emlékeid a racionalitásod ugyan olyan tiszta, mint hétköznapi éber állapotban, és nem olyan mint ha álmodnál, vagy beszívnál.
  • Kensin
    Épp ezért nincs senkinek teljesen igaza ebben a dologban. Az tény, hogy legalább 90% hazudik, és csak a hírnév kell neki, de ha egyetlen egy eset is létezik, ami valódi, akkor máris megdőlt az egész. A probléma ezzel az, hogy nem volt még labori környezetben tesztelve, szal lehet rá mondani, hogy nem létezik.
    De miért mondanám valamiről, hogy nem létezik, csak mert még nem is láttam?

Wanek jogosan dühös a sok baromra a világon, akik a TKÉ-jüket hangoztatják, és én is dühös vagyok rájuk, mert kiskoromban hiszékeny módon minden hülyeséget bevettem, és nyálcsorgatva hallgattam minden szavukat.
    De ha átmegyek a ló másik oldalára, az se jó. Igaz, még sosem éltem meg ilyesmit, még csak hasonlót sem, nem is láttam még senkit, hogy csinálná, semmi bizonyítékom nincs rá, hogy létezik.
    Csakhogy arra sincsen teljesen egyértelmű bizonyíték, hogy ne létezne.
    Ez egy patthelyzet, és csak akkor lesz vége a dolognak, amikor már végleg kikapartátok egymás szemét.
  • NEXUS6
    "Jöhetsz te is bizonyítani :)"

Te marhára félreértesz, magasról teszek rá, hogy miben hiszel, vagy miben akarsz hinni!;)
    Én a magam kis bizonyítékát megszereztem arran nézve, hogy van lehetőség a halál utáni létezésre. Főleg azért, hogy megnyugodjak, és ne kelljen ilyenek miatt is halálra izgulni magam. Nem vagyok én terézanyu, hogy a te leki gondjaiddal foglakozzak!

Bár most már kezd érdekelni a dolog, hogy miért vagy ilyen perverz módon ellene a témának?;)
  • Kornan
    Én sok mindenben nem értek egyet wannekkal(pl holdraszállás...),de ebben pl igen.Nem értem ,hogy miért van az mikor mindig megvizsgálják ezeket a különös eseteket(pl TKÉ...) nem sikerül megcsinálniuk a kamera előtt.Általában ezek az emberek akik azt állitják különleges képességekkel bírnak azok gyakorlott hazudozók és nagyon általánosítva beszélnek,szal aki nagyon akar bármit bele tud magyarázni.Tucatnyi ilyen van,vki azt állitja telepátiával rendelkezik,látja a jövőt,látja a múltat,el tudja hagyni a testét,tud repülni,tud varázsolni,emlékszik előző életére,szellemekkel kommunikál.....Egyiket sem tudták megkérdőjelezhetetlenül bizonyítaniuk a kamera előtt,amikor megvizsgálták.

Nem lehet ,hogy az összes ilyen jelenség csupán egy dologhoz vezethető vissza?És az a dolog az emberi képzelőerő.

Persze vannak akik tényleg különleges képességekkel rendelkeznek és még nincs rájuk magyarázat,de azok nem ilyen extrém dolgok.Azt hiszem a mágneses ember ide tartozik,de ebbe sem vagyok 100%-osan biztos.

Volt pl ez a kísérlet.Szerintem ha kicsit módosítanánk rajta úgy,hogy a résztvevők ne tudják miről van szó(persze ha lehetséges) akkor a hiszékeny emberek tuti testen kívüli élménynek mondanák ezt a jelenséget,ami egy szimpla érzéki csalódás.És mesélnék az ismerőseiknek ,hogy hú ő elhagyta a testét meg minden akik tovább mesélnék és tovább és tovább.És már el is terjedt az egész földön.Az emberiség történelme során számtalan dologról kiderült(amiket korábban természetfeletti jelenségnek gondoltak),hogy van rá ésszerű magyarázat(ami nem természetfeletti),ahogy a tudomány fejlődött.Szerintem logikus ha azt feltételezem,hogy továbbra is így lesz.

Vannak állítólagos dolgok amikről azt állítjátok megkérdőjelezhetetlen bizonyíték a TKÉ-re,de sok infromációforrás hitelessége megkérdőjelezhető,ezt egy pillanatra se felejtsétek el.Attól még ,hogy láttok egy videót amin ufonautát boncolnak még nem jelenti azt ,hogy nem kamu.
    A személyes tapasztalatokról annyit ,hogy sokféle trükk és érzéki csalódás létezik,még az ember memóriája sem 100%-osan megbízható.És ahogy előttem is említették keveset tudunk az emberi agyról.
  • toto66
    "PS sosem értem meg az ateistákat, a mai világban jó olyan tudatban élni, hogy valaki vigyáz rád.. "
    Nos attól hogy valami jó lenne, még nem feltétlenül igaz!
    Ez egy ateista véleménye...
  • wanek
    Elkönyveltelek.
  • Ronny
    szép kis "szakmai" vita alakúlt ki. Gondolom élőben azért normálisabbak vagytok:)
  • who am I 7
    Szerintem sokkal több a csalás és az emberi butaság, mint az igazság :) Nagyon mélyre kell ásni, h megtudjuk a valóságalapot...Persze, jól elferdítve.
  • who am I 7
    Én ha bármi különleges képességgel bírnék, akkor se mennék el ehhez az öreg sarlatánhoz....mi a faxé?, h beqrjanak egy laborba és boncolgassanak?Rohagyanak el.LOL.

Waneknek meg igaza van, h a sok hazugnak NINCS IGAZA. Egyébként meg minda két oldallal probléma van, mert egyik sem érvel, ésszerű tényekkel, minden folyik a maga megszokott köpködéses medrében.
    Valaki mondta, h az agy a legnagyobb rejtély...én meg azt mondom, h ez az egész élet és az univerzum kialakulása "picit" még nagyobb rejtély, mint a mi 1.5 kilós búránk (persze, ez sem elhanyagolható).

Jah, h ON is legyek.

El gondolkozott már valaki is azon, h az ember "lelke", h lép ki a testéből, és milyen anyagi dimenzióba lép át?Mert az egy dolog, h alvás közben erről arról álmodunk..de szerintem az álom az csak képzelet.Az meg, h félig/halálos ágyán vki kivülről látja magát, vagy esetleg xy-t látja a tárgyalóba, vagy wc-n ahhoz vmi úton módon ki kell kerűlnie a testből egy közegbe, ahol tud "közlekedni"....Egy vmi olyan közegbe, amit az őt körülvevő emberek (orvosok) nem érzékelnek/látnak (magyarúl,egy másik dimenzió).

Mivel az ember nagyon sokat gondolkozik a halálon, nem lehet az, h a halálfélelm miatt képzelgi be kóma alatt mondjuk ezeket az fény/alagútvégén stb?...(ez volt a szomszéd szobába, pista épp ultipartit tólt bélával..)
    Ezzel csak egy probléma van..., h minden hazugságnak van végülis némi, valóság alapja..egyébként meg tóljatok lsdt XD
  • haxoror
    Hát erről a díjról én eddig nem is tudtam és gondolom vagyunk így még pár milliárdan a bolygón, már csak a szerencsés egybeesésre kell várni hogy valakinek legyen obe élménye, legyen netje, tudjon erről az oldalról és vállalja a fáradságot hogy cirkuszi majmot csinál magából :)
  • haxoror
    Az jó ha tudod mit jelent, már csak oda kéne eljutnod hogy fel is ismerd.

Ez az egy nikem van és bő egy évvel előtted regeltem szal nemtudom hogy ez hogyan lehet majd beilleszteni a konspirációdba, oldd meg valahogy :)

De hogy meglegyen a sikerélményed, igen, én is hülyének tartalak szal nyugodtan felírhatsz a listára és elkönyvelhetsz egy újabb primitív hülyének aki nyilván azért fikáz téged mert irígy a meg nem értett zsenialitásodra mint az a sok-sok többi idióta, egy újabb bizonyíték amivel igazolhatod hogy mindenki hülye csak te vagy helikopter :)
  • Dömper Ármánd
    Valaki azt írta itt, hogy wanek egy barom. Szerintem is, de ettől függetlenül maximálisan igaza van. Lehetőséget ad a bizonyításra, az ellen oldal pedig ahelyett, hogy ezt a triviális dolgot megtenné, csak a száját jártatja.

De rendben, ugyan ki akar waneknek bizonyítani, ha vannak sokkal komolyabb helyek is:
    http://www.randi.org/research/index.html

Esetleg a TKE szakértőit már az olyan földi hívságok nem motiválják, mint egymillió dollár?
  • wanek
    Jöhetsz te is "bizonyítani", ha van kedved felsülni :) Én meg majd röhögök, oké?
  • wanek
    Nem hiszem, hogy utána kellene néznem. Tudom, hogy mi az. Te hány nicknéven nyomulsz?
  • sonicXX
    "Nem mindegy? Jöhetsz te is "bizonyítani", ha van kedved felsülni :)"

Nem mindegy. Ha most te lennék, erre a kérdésre akármit válaszolnál, megvádolnálak vele hogy hazudsz, vagy kiröhögnélek mert annyi ember nem képezheti alapját egy ilyen következtetésnek.

Te mit tennél a magad helyében? ;)