Az agy idézi elő a testen kívüli élményt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kb. 3-4 testenkívüli élményem volt, de sajnos lustább vagyok annál, hogy ezt rendszeresen gyakoroljam. Tanulságos könyv, amit egy programozó srác írt, neki aztán voltak furcsa élményei. A csúcsot a Monroe tapasztalatai jelentik. Hát kb 500 év amig a pszichomókusok minden élményére találnak valami magyarázatot.
A fõ gond az, hogy ugyan azt nagyjából tudjuk, hogy hogyan mûködnek az érzékszervek meg az agy, meg ezeket tudjuk befolyásolni, de arról a dologról ami ezekhez kapcsolódik, a tudatról, vagy költõien a lélekrõl, halvány lila segédfogalmunk sincs.
Kb olyan fejlett a pszichológia, mintha egy múltszázadi tudós a képernyõn a windózt figyelve próbálna a processzor mûködésére rájönni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Namost nézd meg ,ekkora vallás lett belöle. Keresztes háború meg sorolhatnám és mindez egy halucináció végett.
Véletlen. Rengeteg dologra gondol az ember, és rengeteg féle érzése van, közben pedig még sokkal rengetegebb dolog történik a világban. Nem meglepõ, hogy idõnként véletlenül szinkronba kerülnek. Amikor egy megérzésed nem jön be, 1 perc alatt elfelejted, de ha bejön, akkor évek múlva is emléxel rá, így utólag tévesen ítéled meg a valószínûségeket.
Nincs bizonyítva, ezek csak anekdoták. Egyébként sok elvi probléma is van ezzel. Pl. ha képesek vagyunk a testünk érzékszervei nélkül is érzékelni, akkor minek vannak? És ugyanígy, ha az agymûködés leállása után is tudunk gondolkodni, akkor minek az agy?
(**a "rejtélyes élményeknél" esetleg belehet bizonyítani, ha épp hazudott az illetõ, legegyszerûbben ha saját maga vallja(vallná) be,de viszont ha nem hazudott, akkor biztosan nem,bár vannak esetek ahol magyarázatot lehet épp találni,de megcáfolhatatlanul ilyen dolgoknál szerintem nem lehet mindent megmagyarázni😊 )
Egyébként ennyi erõvel háborúzhatna mindenki, mert hogy "de hüe vagy bazzeg" hogy te ebben hiszel😄 kár azért vitatkozni akár egy kicsit is, csak mert nemvagyunk egyformák😊.üdv
Egyébként még az is elõfordulhat, hogy nem mondasz igazat. Vannak emberek, akik ilyen mesékkel szeretnének kitûnni a többiek közül.
És mit bizonyít az, amit te mondasz? Semmit 😊 Még évekkel ezelõtt történt, hogy egyik ismerõsöm nagymamájáról semmit sem tudtam. Csak annyit hogy él, és boldog nyugdíjas éveit tengeti. Még csak nem is láttam soha. Aztán egy napon felébredtem, és volt egy furcsa érzésem, az ugrott be a gondolatomba, hogy meghalt. Mondom, semmit nem tudtam róla. Az ismerõsöm késõbb szerzett tudomást arról, hogy meghalt a nagymamája... Tehát még az sem lehetett, hogy vmi telepatikus kapcsolatban lennénk, és amiatt éreztem volna ezt.
Ezt mivel magyaráznád? Vagy pl. 1x egyik rosszakarómmal kapcsolatban éreztem valami furcsát. Rá gondoltam, és éreztem hogy valami nem stimmel. Abban a pillanatban éppen felborult az autójával... Ezekre mi a magyarázat? Ezek sem léteznek?
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
vagy inkább haha...
Pl az állatok megérzik a katasztrófákat elõre, mig az emberek és a háziállatok nem. Pedig ebben semmi különös nincs csak az állatok érzéke nagyon kifinomult, amit mi emberek már elfelejtettünk. Ki tudja mi történik extrém helyzetben az aggyal?
Jelenleg összesen két ember tudna mesélni igazi halálközeli élményrõl, az egyik lázár a másik meg jézus, egyik sem igazán mesélt túl sokat...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...
Igen csak szenzaciot akartak kelteni.Az Igazi TKE-ben az emberek bizonyitottan olyan esemenyekrol szamolnak be,amirol nem lehet informaciojuk.Mert abbol a helyzetbol amiben voltak az adott esemenyt nem lehetett latni vagy hallani,plusz meg hozza jon hogy gyakran komaban vagy altatasban vannak.
Ez szimpla érzéki csalódás, nem pedig "testen kívüli élmény" (hûûû de sejtelmes név)
Aztán ahogy mulik az idõ elkezdjük obiektíven látni a dolgokat.ennyi!
Ez nem rossz indulat csak a legtöbb flame a kor miatt van.
Halál alatt itt értelemszerûen az agyhalált értem, nem a szívleállást.
Ha valaki szánalmas, az te vagy, mert elhiszel mindenféle baromságot.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Az agy nagyon érdekesen mûködik. Képes arra is - elsõsorban alvás közben -, hogy akár képtelen dolgokat is "átéljünk". Nem csak az emberek álmodnak, hanem az állatok is. Aki már látott pl. alvó kutyát/macskát, annak ezt nem kell bizonygatni, pedig ezek még csak nem is fõemlõsök.
Éber állapotban - legalábbis egy egészséges embernél - a való világ és a képzelet nagyon jól elhatárolható. Persze egyes érzékszerveket be lehet csapni, mint pl. optikai csalódás, de általában jól mûködik a dolog.
Mind a testelhagyók, mind a halálközeli élményekrõl beszámolókat elõadók egyike sem volt ébren. Vagyis a meséik inkább az álom kategóriájába tartoznak.
Meg kell még említeni a tudatmódosító szereket, amik hatása eléggé változatos, de egyik sem tekinthetõ normál állapotnak.
\"Szerintem mar a kukasok is uj szaknyelvet hasznalnak, ami tele van \"megelozo csapas\", meg hasonlo kifejezesekkel es Improvised Explosive Deviceket keresnek a szemettartokban. LOL\" by NEXUS6