Az agy idézi elő a testen kívüli élményt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A legtöbb mérgezés okozta betegség ilyen, nehézfémek stb

Semmivel sem strapabíróbb a hajléktalanok szervezete sõt, pont hogy szarabb az életvitelük miatt.
Sokkal hamarabb halnak mint a "normális" emberek.

Kössz NEXUS6! A tudatos álmodás úgyahogy fogjuk rá megy, mert amikor elalvás elõtt egy dologra gondolok, és ha álmodok, akkor arról/olyasmit álmodok.

Ezesetben akkor elnézést kérek Wanek, csak már félálomban a kb. 150 elolvasott hozzászólás után kicsit pontatlanul emlékeztem. Megkeresni azt az egy hozzászólásodat meg már nem volt erõm. :-) Mégegyszer elnézést. :-)

dronkZero
Tudsz mondani olyan vírusos vagy bakteriális fertõzéses betegséget, amit pusztán lelki úton (kórokozó nélkül) el tudsz kapni?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
A szarrá antibiotikumozás az végeredményében túlzott higiénia, nem? Csak belül... Mindegy, nagyjából ugyanarról beszélünk...

Gépesítés, satöbbi:
Jó, rendben van.

"a "tudomány" ugyanolyan hit, mint bármi más
csak kifelé irányul, ezért haszontalan"

Ez kibaszta nálam a biztosítékot, és hoztam rá pár példát, a szembetûnõbbeket. Nyilván nem disszertációt akartam írni a technikai fejlõdés és az átlagéletkor növekedése közt...

Tudsz mondani olyan betegséget, ami nem függ lelki állapottól?

"Szerintem strapabíróbb a szervezetük, mint azoknak, akik bármilyen kis köhécseléssel már orvoshoz futkoznak..."
Hát az lehet, de jópár fajta fertõzést hordozhatnak, szóval nyulcipõ, amikor pl. tüsszentenek egy nagyot... 😊 De pl. öregeket sem nagyon látni köztük (hacsak nem öregen lett az)...

"A többiben teljesen igazad van, jórészt ezekre is gondoltam a "túlzott higiénia" és a "civilizációs betegség" kapcsán."
Azért jobb ezeket külön tárgyalni, mert kicsit más egy fullosan fertõtlenített lakás, mint ezek a dolgok. (Bár pl. az antibakteriális szappan metszéspontot képez.)

"De az allergiához talán nem sok köze van a strapabíróbb baktériumtörzsek kimutálódásának..."
Persze, az csak járulékos dolog.

"Na igen, abszolút igaz, de ez is a tudomány/technika fejlõdésének köszönhetõ. Gépesített mezõgazdaság, mûtrágyázás, öntözés."
A gépesítésnek talán (bár az hozzájárul a termõföld kimerítésséhez, nyomelemhiányossá válásához), a mûtrágyázás kimondottan káros egészségügyi szempontból (gyorsabban nõ és nagyobb lesz a gyümölcs, de tápanyagok szempontjából értéktelenebb). Az öntözés meg már igen régi dolog. Szóval igazán jól az járt régen is és most is, akinek tellett/tellik a természetesebb körülmények között termesztett táplálékokra. (Csak mondjuk régen a legtöbben nem voltak tisztában a vitaminok és a mikrotápanyagok létével, meg még néhány dologgal, így csak a jó zsíros húsfalatokat tömték magukba.)

dronkZero
Ez is igaz így, de az, hogy "_minden_ betegség lelki okokra vezethetõ vissza", az kõkemény faszság.

dronkZero
"Szerinted a hajléktalanok egészségesebbek? Nekem nem úgy tûnik... 😉"

Szerintem strapabíróbb a szervezetük, mint azoknak, akik bármilyen kis köhécseléssel már orvoshoz futkoznak...

A többiben teljesen igazad van, jórészt ezekre is gondoltam a "túlzott higiénia" és a "civilizációs betegség" kapcsán. De pl. a védõoltásos dologról nem hallottam még.

De az allergiához talán nem sok köze van a strapabíróbb baktériumtörzsek kimutálódásának...

Éhezés:
Na igen, abszolút igaz, de ez is a tudomány/technika fejlõdésének köszönhetõ. Gépesített mezõgazdaság, mûtrágyázás, öntözés.

Arról hallottál már, hogy a kiegyensúlyozottság, stressz által nem leterheltség nagyon jót tesz az immunrendszernek? Ez réges-régen bizonyított tudományos tény...

Nos egyszer (megboldogult ifjúkoromban, már jópár éve kerülöm ezeket), velem is elõfordult, hogy ültünk egy kávézóban 2-3 ismerõssel, bizonyos anyag hatása alatt, beszélgettünk. Egyszercsak azt vettük észre, hogy nem is beszélünk. 😊 Csak nézünk egymásra.
Másik: még tizenévesen próbáltam ki egy bizonyos telepátia-tesztelõ módszert, amiben egyszerû rajzokat "visz át" két személy egymás között. Sikerült! És ez nagyon sokaknak sikerül, csak ki kell próbálni... (De érdekes módon néhány alkalom után nem megy egy jó darabig.)
Na, most már én is kamuzóvá váltam, igaz wanek. 😊

"Sztem minden betegség, allergia, stb. lelki okokra vezethetõ vissza..." - a kórokozók meg elmehetnek nyaralni, igaz? MEGALOL!!!!
Te kinek a másodnickje vagy a friss regeddel?
Amit meg írtál a telepatikus kapcsolatodról, az akkora kamu, mint ide Lacháza. Írhattad volna az eredeti nickeddel is, akkor ugyanolyan kamu lenne.
Ez nem igazi testen kívüli élmeny szvsz...
Amúgy igaz, h egy hallucinogén hatására, de nekem, meg pár barátomnak sikerült telepatikus kapcsolatot létesíteni (igen...fejben beszélgetni, hangok nélkül) és én tudom is bizonyítani, mert egybõl megmutattuk tiszta, öntudatuknál lévõ és szintén 'hitetlen' embereknek...azóta mindannyiunk élete megváltozott...
...és ha ezt lehet, akkor mire alapozzák az emberek azt a beszólásukat hogy 'lehetetlen'? honnan tudják, hogy mi áll még az emberek elõtt... agyunk alig 20%-át használjuk ki...

btw: a véletlen definíciója: ismeretlen okból történõ esemény...igen, ez bizony azt jelenti, hogy a véletlen, nem 'véletlen'...
-----------

Sztem minden betegség, allergia, stb. lelki okokra vezethetõ vissza...
Szerinted a hajléktalanok egészségesebbek? Nekem nem úgy tûnik... 😉

A két ok, amit említettél, semmivel sem fontosabb, mint több másik. Ugyanilyen fontos, ha nem még fontosabb (persze az orvosok mentegetik magukat): az antibiotikumok túlzott használata. Ennek több káros hatása is van. Elõször is a szuperellenálló törzsek kitenyésztõdése. Másik az immunrendszer mûködésének megzavarása. Harmadik a hasznos mikroflóra károsítása, ami nemkívánatos folyamatokat indít el, amik elõsegítik az allergia kialakulását. Ilyen pl. olyan gombák elszaporodása, amik - miközben meg- vagy túlterhelik az immunrendszert - mikroszkópikus lyukakat fúrnak a bélfalakba, amin keresztül nem eléggé lebontott fehérjék és egyéb anyagok juthatnak a véráramba, ezzel kiváltva a szervezet allergizálódását.

Erõsen rontja a helyzetet az élelmiszerekben lévõ sok segédanyag, amik bizonyítottan irritálják a beleket, vagy akár az egész szervezetet. (Csak a mérlegelésben ezt elfogadható mértéknek tartják a gazdasági elõnyökhöz képest.)

Aztán, na milyen olyan tényezõ van még, ami az immunrendszert befolyásolja, és minden embert érint? Hát az oltások. Már korábban kiderült, hogy bizonyos oltóanyagok (amikben tojásfehérje volt) tömegesen váltottak ki allergiát, és nem biztos, hogy csak a tojásfehérje miatt. Csak úgy vannak vele a hatóságok, a tömeges allergia még mindig jobb, mint egy világjárvány...

A pollenekkel kapcsolatban ma már kiderült, hogy a pollenekre tapadó szennyezõ anyagok erõsen növelik annak irritáló hatását.

Betegesebbek voltak és korábban haltak régen az emberek? Valamirõl nagyon megfeledkeztek ezzel kapcsolatban: tápanyag- és vitaminhiány, alultápláltság, éhezés... Egyes kutatók szerint ennek megváltozása legalább annyival javított a járvány-helyzeten, mint az oltások. Egy alultáplált, legyengült szervezetet egy egyszerû tüdõgyulladás is elvihet.

NEXUS6
Úgy tûnik itt is sok tényezõ játszik közre.
Az emberek viszont a mai napig olyan technológiákat, olyan tudományt szeretnének látni, mint amilyennek azt a XIX. szd-ban látták a világot: 1 kérdés, 1 probléma, 1 ok, 1 megoldás.

Az összetett dinamikus rendszerek elmélete (káoszelmélet) gyak kb. 20 éves, igaz sokkal régebbi eredetû, csak akkor még nem tudott a fejekben gyökeret verni. Itt nem érvényes a redukcionizmus, hiszen 2-3 tényezõ dinamikus, ismétlõdõ és exponenciális jellegû egymásrahatása olyan jelenségeket erdményez, amelyek nem érthetõek meg egyszerûen a végeredményként tapasztalt jelenség osztályozásával, alaktani elemzésével. Pl a mandelbrot halmaz határfelületét leíró közelítõ integrál függvény teljesen más, mint a halmazt létrehozó algoritmus. Vagy is ilyen bonyolult, fraktálokkal jellemezhetõ rendszereknél a tudomány alapját jelentõ hagyományos matematikai eszköztárunk mond csõdöt.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Rosszul tudod.
dronkZero
Több oka is van.
Egyrészt a túlzott higiénia. 200 éve a fürdés még luxus volt. Valamelyik angol királynõ ejtett el egy olyat, hogy "Én havonta akkor is megfürdök, ha nem érzem szükségét". Mivel az immunrendszer gyakorlatilag tétlen, így talál magának elfoglaltságot.
Másrészt a városokban nemigen jut be akkora mennyiségû pollen a szervezetbe. Aztán vidékre utazva jön a sokk. Immunrendszer nem szokta a strapát, azt meg pláne nem, hogy ez ellen nem kellene védekezni.
Civilizációs betegség.
Nyolc éve élek pesten. Az utóbbi pár évben rajtam is kijött. Szerencsére elég enyhe.

dronkZero
Ember, nyisd már ki a szemed!

Még akár 100 évvel korábban is átlag 6-8-10 gyerek volt agy családban, amibõl felnõtt 2-3. Most? 1-2, max 3 gyerek, de mind életben marad. Amelyik halálos betegséggel vagy rendellenességgel születik, azt is életben tudjuk tartani 15-20 évig. Nincs már gyermekágyi láz, meg még rengeteg másik betegség sem. Szerinted az oltásokat viccbõl adják?
De javaslom, hogy ha gyereked születik, soha ne vidd el orvoshoz, sõt, bába vezesse le a szülést is, otthon. Kíváncsi lennék, hányadik gyerekedet sikerülne életben tartanod 10 éves koráig.

Azt meg már meg sem említem, hogy egy kibaszott számítógéprõl terjeszted "az igét" egy fûtött/légkondis épületben.
Igazából max egy hordót érdemelnél egy téren, hogy arról "prédikálj". Aztán ha télen megfagysz, hát ez van. Isten magához szólított.

Faszfej.

OFF: Azt mondja valaki meg nekem, hogy mitõl lett 3 évtized alatt 1000x annyi allergiás ember, mint elötte? Tipp? Légszennyezés? Kémiai szenyezések az ételekben? Mesterséges adalékok? Elektroszmog? Vagy simán a lelkük nincs rendben?

Tudtommal nem része a buddhizmusnak a reinkarnáció, csak simán úgy adódott, hogy a környezet ahol kialakult már eleve alap tézisként kezelte. Másrészt ha van valami ami lenyûgöz benne, az pont az, hogy nem kell hinned semmiben, sõt. Ellenben vannak módszereik ... aki marhára meg akar tisztulni, azt meg is tud. És nem feltétlen többszáz élet alatt.

Azon, hogy csinálnak valamit vagy sem, megint lehet vitatkozni. Van olyan rend, ami nem kéreget, hanem kemény melóval elõállítja ami kell. Meg azért az se mellékes, hogy a kéregetõ szerzetesek azért élnek így, mert nem lehet saját tulajdonuk (megint csak rendfüggõ), de azért valamit csak adnak a "hívõknek". Mást nem menedéket 😉

NEXUS6
Monnyuk a statisztika azért érdekes tudomány ám!

Pár száz éve marha nagy volt a gyerekhalandóság, mert pl aki cukorbeteg, vérszegény, vérzékeny stb volt az viszonylag korán meghalt, meg sem érte a felnõtt kort. Valamint a higénés viszonyok is a béka segge alatt voltak.

A felnõttek viszont akkor is eléltek max 80-90 évig, épp úgy mint manapság.

Csakhogy ugye ezekbõl az elõbb említett betegségekbõl sem tudják végülis kigyóygítani az embereket, hanem max életben tartjuk õket legalább addig, amíg a szaporodó képes kort elérik, hogy legyen még lehetõségük a génjeik továbbadására is. Dúrva dolgok ezek, de a természetes szelekció meg nem jótündér, nem demokratikus elvek szerint döntik el, hogy ki marad életben. Persze szomorú hogy rengeteg gyerek meghalt, és el lehet rajta gondolkodni, hogy sok olyan emberkének, akiket viszont ma meg életben tartunk, milyen élete van. Úgy érzem az ember élethez való joga és az ember identitásához való joga a mi korunkban szembe került egymással. Mi nem az embert hanem reflex szerûen az életet választjuk, bármit is jelentsen ez.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

mikike
ezek nagy részét nem tudjuk, hiszen nem emlékezünk arra az idõre
legfeljebb írásos emlékeink lehetnek, ha vannak
(pedig régen is voltak olyanok, akik sokáig éltek)

csakhogy, ha csak ezekre alapozunk azt is gondolhatnánk, hogy most mindenki rákban meg aids-be hal meg és nem éri el az 50 éves kort

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
én nem tudom
hogy csináltad?

Kensin
Régen az átlagéletkor kevesebb volt, a népesség is keveseb volt, mert pl a betegségben elhalálozottak száma több volt, mint most.
Az orvostudományok miatt élhetsz addig, ameddig tudsz, nem visz el valami béna random betegség.
Ez 'common sense', nem kell hozzá nagyon megfeszíteni az agyad
mikike
mi a faszok vagytok ti, valami több millió éves orvosok, akik ott vannak minden szülésnél?
honnan tudod mi volt régen, ott voltál?
szerinted néhány évvel ezelõtt nem éltek emberek, vagy nem élték meg a 10 éves kornál idõsebbet?
akkor, hogyhogy mi most vagyunk?
ti az életben nem gondolkoztatok még el???

Ha nem fejlõdne az emberiség a TUDOMÁNY!, akkor gyanítom az elsõ torokgyíkba megdöglöttél volna.Ezt szerette volna kifejezni.KAPISI?A tudomány pont, h qvára nem haszontalan, csak vannak gondolkodtató/pazarló ágai.A hitben több ilyen ág van....De a hit is kell.Csak nem elvakultan.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Nekem meg az a problémám, hogy nem tudsz olvasni. Idézek a hozzászólásomból:
"Megmondom neked, hogy hol lakom, olvasd már el légy szíves azt a szöveget majd, amit ma este jól láthatóan kirakok a WC falára belülrõl" - ez neked nem egyértelmû? Miért kéne engem ismernie? Miért kéne tudnia, hogy én hogy nézek ki? Egy lakásban nem hiszem, hogy olyan nagy problémát jelent a WC megtalálása. A címet pedig megadom. Ezt olyan nehéz megérteni?
NEXUS6
A dolog lényege az ellazulás. Jó relaxációnál gyak kikapcsolod az érzékeket épp mint alvásnál. Ez utóbbi miatt pl létezik olyan módszer is, hogy megtanulod elõbb a tudatos álmodás technikáját és aztán az álomból próbálsz kiemelkedni. Nekem ez jött be.
A relxáció mélyítése is jó út, csak az talán nagyobb erõfeszítést követel. A tudatos álmodás, meg közben is elég sok sikerélményt jelenthet. Pl tök jó dolog mátrixozni álomban, röpködés, az arczok szétverése az utcán, meg ilyenek😉))
Ha a tudatod meg a tested szétkapcsolódott akkor tudod végrehajtani a kilépést.

A köv könyveket ajánlom elolvasásra: Robert A. Monroe - Testen Kívüli utazás
Prof Dr. Paul Tholey: Alkotó álom
Robert Peterson: Testen kívüli élmények

Wanek! A teszteddel csak annyi a problémám, hogy ha nem tudja az illetõ lelke/tudata vagy akámije, hogy hogy nézel ki, ki is vagy Te, hol laksz, milyen a vécéd, akkor honnan tudja, hogy hová is kéne mennie? :-)

NEXUS6, én kipróbálnám! :-)

Az az üzenet nem neked szólt 😊

"Válasz 'dronkZero' üzenetére (#142)"

Mondd, hogyan lehet valaki ennyi idõs korára ennyire ostoba, mint te?
Cáfolj meg logikusan!
1 A megtért alkoholista meggyógyulhat a hite által, nem?
2 Én elvagyok hit nélkül, és egészséges vagyok tudtommal.
3 A túlbuzgóság bizony okozott már sok kárt, nézd meg a történelem könyveket!
4 Ha hívõ vagy, el tudod képzelni hit nélkül az életed?
5 Meg tudtalak gyõzni?
Nos vajon kinek nincs lövése? Bár egy kissé bántóan fogalmaztam, de nem hazudtam! A szándékom az volt, hogy elismerjem vannak a hitnek elõnyei, de bizony árthat is!

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Ja errõl beszéltem!
Kérdés: Ha isten minden a rossz is az?

mikike
lövésed sincs, mirõl beszélsz
honnan veszed a faszságaidat?

A hit a lélek gyógyszere, gondoljunk csak a megtért alkoholistákra, vagy a gyászolóknak a vigasztalására, a gyógyíthatatlan betegek reménységére.
De egészséges ember nem szorul gyógyszerre! (C😊
A gyógyszer túladagoláskor méregezõ! (a vak buzgó hit sokat árthat)
És elõfordul gyógyszerfüggõség! (a hívõk nem tudnának hit nélkül élni)
Én nem azt mondom ne higy, csak logikusan gondolkozz!(fölösleges próbálkozás hívõt meggyõzni)

dronkZero
Igen, de ezt majdnem minden vallásban megtalálod. A buddhisták meg alapvetõen a létminimumon élve, békésen terjesztették a vallásukat. De azért volt olyan is, hogy buddhista szekták addig gyilkolták egymást, míg az egyik el nem fogyott.

De alapvetõen _minden_ vallás a hatalomról szól. Ezt persze a hívõk nem látják, azok tiszta szívbõl örülnek az új katedrálisnak, mecsetnek, stupának, stb.

A buddhista szerzetesek sem csinálnak semmit. Összeszedik az adományokat és jól behamizzák. Még mindig többet esznek, mint az ottani nagy átlag emberek. Egyébként meg maga a buddhizmus azt tanítja, hogy mindaddig reinkarnálódik minden és mindenki, amíg a teljes megtisztulás állapotát el nem érik. Ezzel jó alaposan átb@asszák a hívõket.
Az õsközösségtõl kezdve (akkor még varázslók) a papok mindig is jó módban éltek. De mivel nagyon sokáig a tudás, és különbözõ tudományok is a kontrolljuk alatt állt, ezért bizonyos fokig õk is foglalkoztak ezzel, másrészt a fejlõdés gátját is jelentették. A tudományok fejlõdése akkor lódult meg, amikor kikerültek az egyházak ellenõrzése alól. Ez részben jó, de részben rossz is. A jót nem kell ecsetelnem, rossz azért, mert manapság a nagytõke irányít, aminek csak egy célja van: a minél nagyobb profit megszerzése. Valójában sem az egyházak, sem a nagytõke ellenõrzése nem jó.

A szerzetes rendek egy egészen más mûfaj, ne keverjük ide.
dronkZero
Te komolyan meg tudsz néha lepni. Amikor már elhiszem, hogy nagyobb baromságot nem mondhatsz, akkor villantasz egy még nagyobb õrületes faszságot. Hi-he-tet-len. Ilyen fasz nincs is. Szerintem direkt csinálod.

De tegyük fel, hogy komolyan mondtad.

Azt ugye tudod, hogy ha nem lenne az általad szarnak nézett tudomány, akkor valószínûleg rég nem élnél, hogy hangoztasd a faszságaidat? Jó eséllyel a tíz éves kort nem érted volna meg. De azért imádkoztak volna érted veszettül, amig fel nem dobod a pacskert.

dronkZero
Jó, az most mindegy, hogy mennyire pontos. De legalább próbálkozik. Nem úgy, mint azok, akik elolvassák A Könyvet(legyen ez most bármelyik), és elfogadják úgy, ahogy van. Kérdezni nem ér, megkérdõjelezni eretnekség. A tudomány nem ilyen.

mikike
a "tudomány" ugyanolyan hit, mint bármi más
csak kifelé irányul, ezért haszontalan

mikike
akkor honnét tudod, hogy vannak eszkimók?
lehet, az egész, csak "kamu"

"Ha van valami közös az egyes vallásokban, az az, hogy az ingyenélõ papok és az uralkodó réteg a saját jólétét biztosítani tudja ezáltal."

Azért ez egy általánosítás. Pl. szigorúan a római katolikus egyháznak voltak ilyen idõszakai, de pl. azon szerzetes rendeket, akik saját melóból tartották fent magukat ne soroljuk ide. Olyasmi rendek, akik kitaláltak sajt, bor, sõr, és egyébb recepteket. 😊
Vagy egy Budhista szerzetes általában semmi fényûzõvel nem rendelkezik a, van neki pár rend ruhája, meg a riszes tálkája és slussz.

"Nos, a tudományban nem hinni kell. A tudomány mûködik. Objektíven."

Ez így ebben a formában nem igaz. Nincs "fix" tudomány, learó modellek vannak, és amíg az nagyjából hibahatáron belül egyezik, addig nem is vakargatja senki adott modellt, hogy helytálló vagy sem. Csak aztán elõfordul valami fura, amibõl kiviláglik, hogy van jobb, vagy pontosabb modell. De bármennyire pontos a modell, attól nem lesz azonos a valódi természeti törvényekkel. 😊
Például egy embernek sose lesz közvetlen tapasztalása atomi szinten, nemhogy az alatt. Ráadásul az ember érzékelése csak töredékét tudja befogadni a világból áradó "adathalomnak".

Kornan
Én úgy tudom,hogy a hipnózis nem 100%-osan megbízható,mert elõfordulhat ,hogy azok az emlékek amiket elõhívtak valahogy a hipnózis során kerülnek be.(én azt kérdezném honnan?)(válasz:talán ahogy az ember álmodik olyasmi módon)(részleteket nem tudok)
Ami azt illeti egy ufós mûsorba halottam ezeket mikor az állítólagos elrablottakat vetették alá hipnózisnak.És egy szkeptikus emberke nyilatkozott,aki mellessleg vmi szakértõ,hogy megtörténhet ,hogy a hipnózis hamis emlékeket kreál.
Kornan
Hát,hogy valójában ki volt Jézus azt nem lehet megmondani ,hacsak nem építesz valamilyen idõgépet.A keresztény egyház eléggé eltorzította a személyét.Én úgy tudom,hogy több ilyen önjelölt próféta is volt az õ idejében akik más vallást hirdettek,de végül õ lett híres.

"a kereszténység és az iszlám is elítéli az ilyen hókusz-pókuszokat."

Az olyan "hókusz-pókuszokat" ítéli el természetesen amik más vallásokokból származnak.A különféle ördögûzéseket meg a gonosz lelkek elûzését azért még ma is vállalják a keresztény papok egy kis plusz pénzért 😊
Régen a boszorkányégetés is divat volt.Rádfogták,hogy az vagy,vagy az inkvizíció olyat talált nálad ami az ördöggel kapcsolatba hozható akkor mentél a máglyára 😊
Szociológiai és társadalmi szempontból a vallás szükséges és nélkülözhetetlen rossz, a világ sok részén szinte szétválaszthatatlanul összefonódott a társadalmi normákkal és az erkölccsel és hatalmas részt játszott/játszik a társadalmi rend fenntartásában.

Persze lehetne vallások nélkül is élni ha MINDEN ember képzett, értelmes és egészséges erkölcsû lenne de ez nem így van, ez utópia.

A világ nem jól mûködik?
Nem azt mondtam hogy jól mûködik, hanem hogy mûködik.
Mindenesetre lehetne SOKKAL szarabb is.

Sejtem mit akartál mondani, de rossz példát választottál. Keresztelõ Szent János történetesen Illés próféta reinkarnációja. A Biblia szerint Illés próféta tért vissza Keresztelõ Szent Jánosként, hogy elõkészítse Jézus helyét a Földön (és az emberek fejében).

Szóval reinkarnációra a Kereszténységben is van példa. De ha már itt tartunk, Jézus volt az, aki azt mondta, hogy saját magát senki sem igazolhatja, hanem másnak kell azt megtennie (még magára Istenre is kötelezõvé tette ezt). Továbbá soha egy szavával nem tett természettudományosan cáfolható kijelentéseket, nem mitológiát tanított az embereknek, hanem hogy ne gyilkolják le egymást a változatosság kedvéért.

Jézust a mohamedánok is tisztelik, õk is elismerik, hogy Mária szûzen szülte, de nem Isten "fiának" tartják, hanem szerintük a léte egyszerûen Isten csodatétele. Magyarul ugyanúgy nincs gõzük róla, mint a keresztényeknek 😊 A mohamedánok szerint is visszaér Jézus, hogy legyõzze a gonoszt egy Mahdi nevû személy segítségével, illetve itélkezik majd az emberek fölött, pont mint nálunk.

Jézus elítélte a babonát, a hiszékenységet, az alapján amit az Újszövetségben olvastam, itt wanek pártját fogná 😊 Ügyelt arra, hogy olyan kijelentéseket tegyen, amik maradandóak, nem mítoszokra építkezett a mondanivalója, hanem emberi tulajdonságokra. Vagy a legzseniálisabb ember volt, aki valaha élt a Földön, vagy ... (ide gondolja mindenki azt, amit hisz).

Szóval, vallási példát ne hozzatok ide, konkrétan a kereszténység és az iszlám is elítéli az ilyen hókusz-pókuszokat. Jézus pedig egy alapvetõen racionális gondolkodású ember(?) volt.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/