Testhõbõl elektromosság

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"iszonyat kevés az az energia, amit ez nyújtani tud"
még mindig jobb mint a semmi...
Mikor fog neked a Peltier-elem elektromos áramot termelni hõbõl? Olvass már utána kicsit. A Peltier nem kevés áramot fogyaszt, hogy az egyik oldalán elnyelt hõt a másikra pumpálja. Itt meg ugye az a lényeg, hogy a hõmérséklet-különbségbõl elektromos áramot állít elõ... Ez pl. pont jó lenne a proci-hûtõ ventilátor meghajtásához, ha már ilyenrõl beszélünk :)

latom ez az emberke is megnezte a matrixot
Cukorhoz tök könnyû hozzáférni, ott van a pócon a boltban <#banplz>
uhh ez még töltéspumpa nélkül is menne, sõt megy is máshol.
nem egy eget rengetõ újdonság, sõt. Ennek nemcsak minden eleme, de így egyben is volt már :S
Nem baj, a lényeg, hogy foglalkozzanak a technológiával.
Én is gondoltam már rá korábban, hogy milyen király lenne akksik helyett a szervezetbõl nyerni az áramot, az ilyen eszközökhöz.
Ahhoz, hogy ez sikeres legyen tovább kell csökkenteni az áramkörök fogyasztását, és ennek a teljesítményének a növelése se ártana.
Mondjuk én nem a testhõre gondoltam, én valahogy a cukrot használnám fel. Csak ahhoz sokkal nehezebb hozzáférni.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

a töltéspumpa (charge-pump) is ezeréves dolog...
rs232 szintillesztõ IC-kben is ez van, meg még vagy ezer más dologban

ebben semmi újdonság nincs.
már ezer éve létezik az erre alkalmas technológia, meg társai.
lásd: Peltier-elem...
ehhez csak a hülye (mármint mérnökök között) nem tud csatolni olyan áramkört ami ugyanezt a funkciót ellátná

engem nem gyõzött meg
iszonyat kevés az az energia, amit ez nyújtani tud

mini lidércek lesznek a mobilok.
← ElőzőOldal 2 / 2