Testhõbõl elektromosság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy, éljenek a melegek! :-))
Kara kánként folytatom tanításom.
-ember mûködik mint duracellnyuszi
-még kicsit rágyúrnak a mesterséges intelligenciára és jöhet a kiválasztott
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
amire te gondolsz az a pacemaker sztem
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Egyébként hihetetlen jó kütyü ez. Elképzelem, mikor a családi házakat ilyen szerkentyûvel borítják, nulla energiabefektetéssel megy majd a légkondi. :D
Én ennyire rossz helyesírású embert még nem láttam soha. Csoda, hogy a szükséget nem g-vel írtad...
Ott is az emberek hõjével termeltek energiát.
vagy nem?
Starcraft + Diablo III - esemve
Csak az elsõ õt szólást olovastam. De szerintem ez rohatt jó nem kell egy bõl tankot vezetni ennyi energiából de ha már nem kell elemet venni az mp3mamba akkor azt modom hogy így tovább.Szerintem ezel a technikával még sokra vihettyük.
Meg ha már ez már régebben is volt miért nem csinálták meg ijenre? vagy jobra?
(ismétlem csak az eslö öt hozzászólást olvastam :D)
Volt eddig olyan termek ahol alkalmaztak volna?
Nem.
Na hat akkor meg???
Igaz, hogy Peltier-elemnek hívják, de nem a Peltier-effektust használják ki benne.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A napi élelmiszerbevitel energiatartalmából kiszámítható.
Wiki szerint egy folyamatosan max. 3W/kg teljesítményre képes, ez egy 70 kg-os embernél kb. 200 W. Profi sportolóknál ez felmehet ennek duplájára. Rövid ideig viszont képesek akár 25W/kg-ra is, de csak a profi sportolók, ami majdnem 2000 W-ot jelent.
Ahogy viszont én értelmezem, ez mechanikai munka, ezért bele kell venni még a hatásfokot is, a többi hõ, ez 14-27% között mozog.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
De nem értem miért nem jelennek meg a mobilokon...
Már jónéhányszor nagy hasznát vettem volna.
De mindegy, mert az ûrlift kábele globális szinten elenyészõ hõt lenne képes elvezetni, és ezért egyik célra sem érdemes felhasználni.
Jobb ötletem van!
heuréka!
Copyright Epikurosz 2007.
A cipõtalpba kell olyan kis dinamót rakni, mint a kézzel "pumpálható" orosz zseblámpák, vagy a rázogatós kínai gagyi zseblámpák.
A cipõtalpból meg mennének szépen fel a kábelek a fejed búbjáig. Amikor lehúzod a cipõt, elõtte ki kell húzni a kábeleket.
Mondjuk ilyen alapon sok érdekes dolgot lehetne magába a cipõbe is építeni, kezdve a lépésszámlálótól az mp3 lejátszóig.
A súrlódás miatt persze picit nehezebb lenne a járás, de légpárnával, rugókkal lehetne ezen javítani. Végül, egy öregember is olyan ruganyos léptekkel járna, mint egy kamasz. Hurrá!
:-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Csináljunk egy ûrliftet, ami Peltier elemként is mûxik, és a légkör és a világûr közötti hõmérséklet különbséget használja ki!;))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha az elemet beépítik a bõr alá, akkor nem lesz hömérséklet különbség -> nem termel áramot.
Ha nem építik be a bõr alá, hanem tapaszként mûködik, akkor kényelmetlen lesz (koszolodik, ragasztás kérdése, tisztálkodás kérdése stb.). Ennél már egyszerûbb akkumulátort tölteni.
Msi 915P Neo2 v2, Intel Pentium 4 3ghz, Asus EAX550, 512mb ddr2 ram
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szervezet kb. 25% hatásfokkal dolgozik, akkor máris 1 kW-nál vagyunk. Persze az hõ, és nem nagyon lehet már felhasználni.
Nos mondjuk ettõl függetlenül érdekes ez a megoldás, csak épp nem új. ;)
Ja és még egy érdekesség egy átlagos testalkatú felnõtt ember átlagos mozgás közben mint egy 100W-nyi teljesítménynek megfelelõ hõenergiát disszipál a környezetébe.
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
Orvosi eszközökben való alkalmazás viszon kitûnõ.
Három hõelektromos effektus létezik, a Peltier-effektus, a Thomson-effektus, és a Seeback-effektus.
A Thomson-effektus most nem lényeges, az akkor van, amikor egy vezetõben áram folyik és hõmérsékletkülönbségek vannak benne.
A Peltier-effektus az, amikor két különbözõ fém (vagy félvezetõ) kontaktusánál áram folyik át, akkor a kontaktus melegszik vagy lehûl, az érintkeztetett fémektõl és az áram irányától függõen.
Itt a Seeback-effektust használják, az pedig az, amelyiknél a fémek kontaktuspontjai különbözõ hõmérsékleten vannak, és ennek hatására feszültség jön létre a két pont között.
Félvezetõkkel sokkal nagyobb feszültségek nyerhetõk ki, mint fémekkel.
(legalább részben, remélem)
Bár a hatásfoka miatt az sem a kánaán :)))