Testhõbõl elektromosság

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mostantól a forró csóknak más értelme lesz.
Amúgy, éljenek a melegek! :-))

Kara kánként folytatom tanításom.

-emberi agyat rá tudják kötni a gépre
-ember mûködik mint duracellnyuszi
-még kicsit rágyúrnak a mesterséges intelligenciára és jöhet a kiválasztott
És télleg:DDD jót röhögtem magamon is :DDDD béke csináló :DDDDDDD kicsit fáradt voltam a reggel 5 órai kelés miatt valszeg:D
Bith
ráadásul most vettem észre, hogy meaker :)

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Bith
peace-maker LOL!!! az egy harci repülõ lehet max.
amire te gondolsz az a pacemaker sztem

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Ez nagyon jó ötletnek tûnik! Gyakorlatilag bárhol lehetne használni, hiszen mindenhol van hõtermelés majdnem. A legérdekesebb a peace-meaker meg az emberbe ültetett ilyen gyógyászati kütyük szempontjából lenne... és télleg hány cuccnak lehetne a hatásfokát feljavítani. De fogadjunk ez valakinek ártalmas a pénztárcája szempontjából és az ötletet megveszi ill elássa valahol Alaszkában -.-"
maestro85
Tényleg...

Egyébként hihetetlen jó kütyü ez. Elképzelem, mikor a családi házakat ilyen szerkentyûvel borítják, nulla energiabefektetéssel megy majd a légkondi. :D

Most is lehetne ezt használni, ahol túl sok az ember o.O
Bith
tunyo902!
Én ennyire rossz helyesírású embert még nem láttam soha. Csoda, hogy a szükséget nem g-vel írtad...

Ezt hogy érted?
Ott is az emberek hõjével termeltek energiát.

vagy nem?
hmmm matrix kezd valora válni??? az emberi test mint akkumlátor?? :)))

smv
Az enyémbe sem kell elemet venni, usb-rõl tölti magát amíg átrakom rá az mp3-akat...

Starcraft + Diablo III - esemve

Fogagyunk hogy három év mulva mindenki ijen telcsikkel fog villogni mert mp3roma nem lessz szükség :)
alkalmazták eddig is, de nem volt jó a hatásfoka... most sem az...

Ezt hogy érted?
te ez nem a mátrix???
Szevasztok
Csak az elsõ õt szólást olovastam. De szerintem ez rohatt jó nem kell egy bõl tankot vezetni ennyi energiából de ha már nem kell elemet venni az mp3mamba akkor azt modom hogy így tovább.Szerintem ezel a technikával még sokra vihettyük.
Meg ha már ez már régebben is volt miért nem csinálták meg ijenre? vagy jobra?

(ismétlem csak az eslö öt hozzászólást olvastam :D)
Nem tudom mit faj ez neked ennyire?
Volt eddig olyan termek ahol alkalmaztak volna?
Nem.
Na hat akkor meg???
Az autó akkumlátorát is lehet tölteni a saját hõje által nyert elektromosságból! még pluszenergia is keletkezne.

Én csak a fogalmakat akartam tisztázni :)
Igaz, hogy Peltier-elemnek hívják, de nem a Peltier-effektust használják ki benne.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

ezek le vannak maradva

Orosz fejlesztés
Igen, egy ember egész nap átlagosan 100-130 W hõteljesítménnyel mûködik, attól függ, hogy nõ-e vagy férfi.
A napi élelmiszerbevitel energiatartalmából kiszámítható.
Wiki szerint egy folyamatosan max. 3W/kg teljesítményre képes, ez egy 70 kg-os embernél kb. 200 W. Profi sportolóknál ez felmehet ennek duplájára. Rövid ideig viszont képesek akár 25W/kg-ra is, de csak a profi sportolók, ami majdnem 2000 W-ot jelent.
Ahogy viszont én értelmezem, ez mechanikai munka, ezért bele kell venni még a hatásfokot is, a többi hõ, ez 14-27% között mozog.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Heh, peltiert elég lenne csak az ûrbe rakni, az egyik fele mindíg a napra nézne, ott lenne párszáz fok, a másik fele meg pár kelvin lenne. Igen nagy hõkülönbség.

3P
Mondod te, de a klimatizálási elveknél pontosan ekkora hõteljesítményre számolnak irodákban tömegközpoontokban, lakásban, stb, na már ahol számítanak. Az öszes hõtechnikai jegyzetbe is mind ez az érték van. Azt nem tudom, hogy a te számításod hogy jött ki, vagy honnan származik, de érdeklne.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

kurbli.
De nem értem miért nem jelennek meg a mobilokon...
Már jónéhányszor nagy hasznát vettem volna.
Szerintem meg inkább kössünk rá egy bazinagy atomerõmûvet, és a peltier elemmel hûtsük a légkört...

De mindegy, mert az ûrlift kábele globális szinten elenyészõ hõt lenne képes elvezetni, és ezért egyik célra sem érdemes felhasználni.
Az a kis watt 2x2 centisre igaz. Ha beborítod magad egy ilyen pólóval, akkor kijön több watt is, okosok.

Jobb ötletem van!
heuréka!

Copyright Epikurosz 2007.

A cipõtalpba kell olyan kis dinamót rakni, mint a kézzel "pumpálható" orosz zseblámpák, vagy a rázogatós kínai gagyi zseblámpák.

A cipõtalpból meg mennének szépen fel a kábelek a fejed búbjáig. Amikor lehúzod a cipõt, elõtte ki kell húzni a kábeleket.

Mondjuk ilyen alapon sok érdekes dolgot lehetne magába a cipõbe is építeni, kezdve a lépésszámlálótól az mp3 lejátszóig.

A súrlódás miatt persze picit nehezebb lenne a járás, de légpárnával, rugókkal lehetne ezen javítani. Végül, egy öregember is olyan ruganyos léptekkel járna, mint egy kamasz. Hurrá!
:-)

Kara kánként folytatom tanításom.

NEXUS6
Szerintem termeljünk áramot a globális felmelegedésbõl!;)))

Csináljunk egy ûrliftet, ami Peltier elemként is mûxik, és a légkör és a világûr közötti hõmérséklet különbséget használja ki!;))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Na végre valami jó ötlet! Vajaskenyérrel mûködõ mobiltelefon :)
Szerintem az egész hülyeség.
Ha az elemet beépítik a bõr alá, akkor nem lesz hömérséklet különbség -> nem termel áramot.
Ha nem építik be a bõr alá, hanem tapaszként mûködik, akkor kényelmetlen lesz (koszolodik, ragasztás kérdése, tisztálkodás kérdése stb.). Ennél már egyszerûbb akkumulátort tölteni.
macleod2005
Végülis a Mátrix c. filmben a gépek is az emberekbõl nyerték az áramot, csak õk kicsit dúrvábban nyomták....

ha leadjuk a hõt megfázunkXD

Msi 915P Neo2 v2, Intel Pentium 4 3ghz, Asus EAX550, 512mb ddr2 ram

A Peltier elem jó áramtermelésre. Én csak ennyit mondtam, és így is van. Ki is próbáltam anno.
lol a feles energiát meg rezgésre használná?:D
Még lehet, hogy az ülõmunkát végzõk lesznek a megoldás az ország áramhiányára.

Napelem mellett?<#conf>

Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

meg ezt leginkabb csak szuk nadragzsebben hordva lehetne hasznositani, kulonben nagyon rossz lesz a hoatadas. esetleg noknel vegbel helyett pl tamponba szerelhetnenek ilyen kutyut
azert az az 1-2 hofok kulonbseg csak nyaron igaz
Ennyi erõvel egy peltiert is feldughatnak az emberek seggébe.

Ha 1-2fok hõkülönbségbõl ennyi áramot ki lehet hozni, akkor egy végbélbe felhelyezhetõ(államdó hõmérséklet van) részegység és 22 fokos külsõ egység között talán már rádió hallgatáshoz is elegendõ áramot lehetne termeltetni.

Egy ember biztosan több, mint 100 W teljesítményt ad le. 100 W az kb. átlagosan jön ki, terhelés esetén a hasznos teljesítmény felmehet 200-300 W-ig, tovább nem nagyon bírja senki sem tartósan.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szervezet kb. 25% hatásfokkal dolgozik, akkor máris 1 kW-nál vagyunk. Persze az hõ, és nem nagyon lehet már felhasználni.

3P
Hm. A képen látható adatok alapján ez pont 2 mW. Egy átlag mobiltelefon teljesítmény felvétele készenléti állapotban 0,5-1W, használatközben ez ennek a többszörösére megy fel, pláne nagyméretû színes kijelzõk esetén, esetleg kihangosítás (pl. zenelejátszás mellett). Na most ha átlagosan 1W-os teljesítményfelvételt feltételezünk, akkor a képen látható felület 500x kell az 1W-hoz.
Nos mondjuk ettõl függetlenül érdekes ez a megoldás, csak épp nem új. ;)
Ja és még egy érdekesség egy átlagos testalkatú felnõtt ember átlagos mozgás közben mint egy 100W-nyi teljesítménynek megfelelõ hõenergiát disszipál a környezetébe.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

mert mobil telefonbol kicsit tobb van, mint orvosi keszulekekbol. tehat ha mobiltelefonhoz fejlesztik, akkor nagyobb az esely, hogy elterjedjen, es utana atlehet ultetni masba is a dolgot.
ezek effektusok... de amit Peltier-elemnek hívunk, az a Peltier-Seebeck effektust használja ki, és így mindkét irányban jó

Miért a mobil telefonok jutnak minden f@szságról az emberek eszébe. Szvsz esély sincs arra, hogy ezt a technológiát arra használjuk fel.
Orvosi eszközökben való alkalmazás viszon kitûnõ.
Azért nem egészen.
Három hõelektromos effektus létezik, a Peltier-effektus, a Thomson-effektus, és a Seeback-effektus.
A Thomson-effektus most nem lényeges, az akkor van, amikor egy vezetõben áram folyik és hõmérsékletkülönbségek vannak benne.
A Peltier-effektus az, amikor két különbözõ fém (vagy félvezetõ) kontaktusánál áram folyik át, akkor a kontaktus melegszik vagy lehûl, az érintkeztetett fémektõl és az áram irányától függõen.
Itt a Seeback-effektust használják, az pedig az, amelyiknél a fémek kontaktuspontjai különbözõ hõmérsékleten vannak, és ennek hatására feszültség jön létre a két pont között.
Félvezetõkkel sokkal nagyobb feszültségek nyerhetõk ki, mint fémekkel.

Ez engem érdekel. Úgyis mocskosul drága a távhõ, így kis idõ múlva talán legalább az ELMÛ számlától meg lehet majd szabadulni :)

(legalább részben, remélem)
Igaz, ezt benéztem:)
Bár a hatásfoka miatt az sem a kánaán :)))

Jujjuj, Turmoil, akkor inkább Te nézz ennek utána kissé.......
a Peltier elem az mindkét irányban mûködik... (ha még nem hallottál volna róla...)

Oldal 1 / 2Következő →