4439
  • balee4
    Teleportköveket hol találok? Már benne van 12 óra, de még egyet sem találtam. :D Mesteri zárnyitást ki tanít?
  • Rash87
    Amiket összegyűjtök v. lopok... :)
    PL.: arany serleg,meg ilyen tárgyak,azokat teljesen mindegy,hogy kinek adjuk el?Mert mondjuk Értéke Aranyban 300, Eladási ár meg ennek a töredéke. Ugyan annyit fizet mindegyik kereskedő értük? Vagy várjak még velük? (kikötővárosban vagyok)

S ugyan ez a helyzet,az állatokból kinyert cuccokkal? Várjak v. mindegy,h kinek adom el? Ill. ezeket csak eladni lehet v. pedig majd később főzetekhez is lehet használni? (mert asszem Gothic2ben volt ilyen lehetőség)
  • totya4
    Annyira el tudják rejteni ezeket a bányászlelőhelyeket... nem jó szórakozás mindenhol végigtapogatni a sziklafalakat :)
  • Calver
    végigvittem ám, csak már rég, még megjelenéskor
    szóval lehet h lépten-nyomon hülyeségeket írok, mert sajnos már jó pár dologra nem emlékszem :C
  • totya4
    A billentyűzet konfigurálható magában a programban :) Amit nem enged, azt esetleg ld. amit írtam ConfigUser.xml <Controls><Keys> szekció
  • Morgolodo
    Kössz, sikerült is leállítani, már csak a bill kiosztáshoz kellene hozzáférni. Nem értem, hiába változtatok meg valamit a beállításokban, nem változik egyik fájl dátuma sem.
  • totya4
    Risen\data\ini\ConfigDefault.xml

Aztán OS-től függően az felhasználói adatoknál ConfigUser.xml
  • Morgolodo
    Van mód az autosave kikapcsolására? Egyáltalán milyen fájlban tárolja a beállításokat?
  • totya4
    Derry, Stan.... Megölni amúgy úgy lehet valakit, hogy miután földre került, megint klikk...
  • rotator
    Pl. az egyik fickót a banditatábor melletti templomnál. Le van kezelve a kiiktatása, nem fog megállni a játék.
  • Calver
    hmmm... kit lehet így megölni? emlékeim szerint én nem találkoztam olyan nevesített, fontos NPC-vel, aki nem kelt volna fel egy jó lecsapás után, melyik a kivétel akkor?

bár több mint valószínű, hogy ha meg tudod ölni, akkor nincs az illetőnek jelentősége a történet szempontjából.
  • totya4
    Ha nem tudnám megölni akkor nem kérdeztem volna :) Szóval te sem tudod, oké.
  • Calver
    nem fogod tudni megölni a nevesített NPC-ket, csak kiütni. én is Chapter 1-ben a kicsiket módszeresen lemészároltam, jó móka
  • totya4
    A szektás népek rámtámadnak. Kérdésem, hogy ha megölöm őket, a nevesített szektás NPC-t is akár, az később okoz-e valamilyen fennakadást a játék során?
  • totya4
    Létezik, de ezt a betöltéskori töltés képernyő is mutatja nemegyszer, de logikus is. Többféle szerszám is lesz.
  • DeDy
    Létezik az hogy vannak olyan zárak amiket nem lehet nyitni csak kulccsal? (akkor a zárnyitás kicsit felesleges)
    Állatok kizsigerelésére hány eszköz van, az az hogy minden állatból ki tudjuk szedni mindent, hányra van szükség és melyek? ( kettőt találtam, féregfog véső, szárny levágó)
  • Calver
    nem. ahhoz h egy frakcióhoz tartozz, meg kell csinálni nekik legalább 4 küldetést a városban.
  • totya4
    A csomó idő relatív, menj aludj egyet másnapig. Aztán Konrád, ha nem reagál akkor meg Menyét.
  • Rash87
    Hja,értem,kösz,jó tudni.
    Egyébként: ha én mindegyik oldalról vállalok küldetéseket,utána még lehet választani,h hova állok? Vagy itt h van?lesz?
  • Merkaba
    Üdv! Elakadtam a játékban és szeretném a segítségeteket kérni. Az van hogy Konrad ágyába be kellett rakni Berta tehén fejét hogy megtörjön. Ezt meg is tettem, Menyét koma nyugtázta is a dolgot és mondta hogy menjek el a kupiba mert rám fér és aztán mehetek vissza Konradhoz. Ennek ellenére már egy csomó idő eltelt viszont Konrad még mindig b@szik velem szóba állni. Mit kell csinálni mert már szeretném kinullázni ezt a küldetést.
  • Sir Quno Jedi
    Azok szó nélkül meg is fognak támadni és elvisznek agymosni/átnevelni. Mivel ők a rosszfiúk a szigeten.
  • Rash87
    Most én egyből a banditák táborában kezdtem,ott vállaltam el rengeted küldetést. Most ezzel hozzájuk is tartozok? :\
    Csak mert pl. most elmentem másik helyre,a Rend Harcosai szó nélkül rám támadtak,ez igy jól van?:O
  • Calver
    hősi virág ha ilyen kékes cucc, akkor az kell minden permanens statnövelő főzethez, Ogrelevél pedig perma +10 erő poti másik fő alkotórésze.
  • Calver
    annyira nem megkötés... a 7-es szintet elérheted az inkvizíció oldalán is, hozzácsapsz két +1-es gyűrűt, és máris megvan a 9 - magyarul egy kézzel tudod forgatni a kétkezes kardokat, gyakorlatilag ez a leghasznosabb cucc a játékban.

btw nem akarlak elkeseríteni, de az inkvizíció emberei az igazi csótányok a szigeten... ofc a banditák sem szentlétű kis szüzek, de legalább ők hagyják hogy mindenki azt csináljon, amit akar.
  • DeDy
    Üdv.
    Még két kérdés.
    Találtam 2 növényt, az egyik valami hősi virág az mire jó? Illetve megint csak egy maradandó értéket növelőt, ogrelevél +1 erő, de azt írja lehet belőle főzetet is csinálni, akkor több erőt ad?
  • Sir Quno Jedi
    Hát nem. Az inkvizíció emberei bárhol kérdés nélkül megtámadnak, miközben békésen sétálgatsz és erővel besoroznak/agymosnak, míg a "banditák" le se szarnak, békésen megférnek veled és nem törnek az életedre. Ők ugyanis nem banditák, hanem az erdeti hivatalos vezetés a szigeten és a menekültek, akiket nem tudott az inkvizíció bezupálni.
  • DeDy
    Kösz.
    Áh de utálom az ilyen megkötéseket, én sose vagyok mágus, nem szeretem azt a kasztot, én a közelharcot favorizálom, de ebben meg meg csak a banditák lehetnek karddal+10esek viszonylag jó oldalon meg nem lehetünk(inkvizítor)? Mert lehet elnyomók de a gyilkos tolvaj rablóknál biztos hogy jobbak, tudom hogy nincs kimondottan jó, rossz oldal de az inkvizítorok közelebb állnak hozzá.
  • Calver
    1. megeheted, a +10 hp italhoz gomba fog kelleni
    2. nem, csak mágus vagy warrior
    3. itt pedig csak sima harcos
    a különbség igazándiból abban van, h előbbiek használhatnak mágiát, míg a Don emberei nem - ellenben ők megtanulhatják 10-es szintig (Ordernél 7 a max) a kardforgatást, ami innentől kezdve pofátlanul tápossá teszi őket.
    4. gyakorlatilag igen, szóval óvatosan.
  • DeDy
    Még egy kérdés:)
    1, Lehet valahogy itt is növelni a HP-t mint a Gothicokban valami oltárnál? Vagy csak akkor növekszik ha szintet lépünk?
  • DeDy
    Üdv.
    Lenne pár kérdésem.
    1, Találtam valami druida növényeket +1 max életerőt ad, van értelme eltartogatni, mert hogy valami spéci főzet, ital készíthető belőle vagy együk meg?
    2, Ha az Inkvizítorokhoz csatlakozom vannak mellék ágak? Pl Lovag vagy bármi más? Vagy csak mágusok lehetünk? Esetleg botharcosok?
    3, Ugyanez a banditáknál? Valami spéci szakosodás?
    4, Van elvileg pár olyan küldi amiből ha 4et megcsinálunk akkor az egyik fél javára teszünk vele, ha megcsinálunk egyik oldalnak 4et akkor automatikusan csatlakozunk az egyik félhez?
  • Tehasut
    ez nem rossz, de a lenti infó pl. nincs benne. és mondjuk a skillekről, meg a varázslatokról sincs benne szó részletesen
  • Takanohana
    én ezt a végigjátszást találtam, nem tudom, mennyire normális
  • Tehasut
    az mondjuk érdekes, hogy a neten alig találni erről a játékról infót. én egy normális, minden részletre kiterjedő végigjátszást se találtam
  • Tehasut
    oh, köszi. akkor tényleg beszoptam. francba!
  • ElDestiny
    Ez holvan?
  • Morgolodo
    "A pecséteket csak akkor tudod kitanulni, ha önként jutsz be (tehát Carlos parancsnok ajánlólevelével) a Monostorba és ott is a Mágus útját választod. Semmi más módon nem. Akkor is először át kell esned az alap kiképzésen, majd a "beavatáson", és azután kezdheted el tanulni a rúna pecséteket."
    Ez az idézet innen van: HUNosítók.
    A fordítók oldala. Itt is találni infót.
  • grebber
    Basszus lemaradtunk róla.Most aki teheti meg ismer olyan oldalt ahol lehet vásárolni játékot nézzen fel mindenképpen.
    Most volt 2800FT-os RISEn akció el is adták mind (azt a mennyiséget amit erre a célra szántak gondolom) Resident Evil 5 pl 1500 ft-ért volt az is elfogyott.
  • marcuc
    a 2. fejezetben cyrusnál amikor az eltűnt druidot keresi, és a kunyhója előtt álldogál, kb 6--7 rúna
  • ElDestiny
    Szevasztok.
    Má egy ideje játszok a játékkal és mégcsak 1 ruhát tudtam venni a kikötővárosba. Hol lehet még venni? Seholsem találok.
    Köszi.
  • Tehasut
    kicsit SPOILERES lesz!
    én jól beszoptam.
    Mágus akartam lenni, de először meg akartam csinálni minden küldetést az első fejezetben.
    Először elmentem a Bandit Campbe, utána Kikötővárosba.
    Megcsináltam minden küldetést, a főküldetéseket a Don oldalán fejeztem be. Mikor befejeztem a Kikötővárost, a csomagot nem adtam le Donnak, hajótöröttként mentem el a Kolostorba, hogy végigcsináljam a mágusssá válás útját. Aztán mikor ezt megcsináltam, Mendozával beszélgetés után átjutottam a kettes fejezetbe, csodálkozva észleltem, hogy nem kaptam meg a pecséteket. Gondolom ez a miatt volt, hogy Don oldalán csináltam meg a kikötővárosi questeket...