4439
  • Madi92
    Igen, én is erre jutottam:S Utána is néztem, két megoldást találtam! Az egyik (give all) hogy minden cuccot "becsitelek", így pont meglenne a 6. ring, de ezzel együtt olyan dolgokat is megkapok, amiért xp-t kapok sőt még szintet is lépek, és teljesítettnek vesz olyan küldetéseket amikkel még nem találkoztam. Ez így nem jó:S
    A másik (give "Tárgy"), hogy egy konkrét tárgyat is bekérhetnék, pl a gyűrűt, de akármit írok be ez nem működik :(
    Valami ötlet hogy mivel lehet még próbálkozni?
  • saba30
    ha minden kötél szakad cheat
  • Madi92
    Hali!
    Van egy kis gondom, a Vazallus gyűrűk(Vassal Rings) küldetéssel! Elmentem mind az 5 megjelölt toronyba, ki is takarítottam mindent. 5 gyűrű meg is van, de a 6.-at valahova elkevertem, vagy bebugzott esetleg a Nyugati romoknál leesett a csonti. Van valami megoldás arra hogy előkerítsem azt a gyűrűt?
  • KaszaN
    Hol lehet szerezni páncélokat?????????????????????????????????????????
  • marcuc
    illumar mesternél mintent megcsináltam...ha odamegyek hozzá az a lehetőség van hogy tekercseket lehet venni nála...a többi mesternél vagy nicns párbeszéd-lehetőség(pl. pallas, ignatius) a másikaknál meg tanítást lehet kérni(pl vitus)...nemtom mit tegyek..
  • marcuc
    de mindent megcsináltam, a fénytekercset is, mindent ...és odamegyek ignatiushoz és semmi párbeszéd lehetőség nincs...
  • roul
    marcuc nekem illumar mester vagy ki kért egy fénytekercset amit te készítesz el. Miután elmondtad neki a hozzávalókat akkor kezded csak meg a próbát. Pallas mester semmit sem kér, neki nem kell próbát tenni.
    Aztán ha megvagy mindel Ignatus mester kérni fog egy mágus botot amit a tanocoknál a kovácstól tudsz beszerezni ha megvan, dobd fel a hátadra és menj vissza és már kezdődik is az eskü tétel
  • marcuc
    a monostorban, természetesen, bocsi a rossz nevekért:D és az alkimista mesternek is teljesítettem a próbáját (ambrax azthiszem)
  • marcuc
    hali ! minden mesternek megcsináltam a tesztjét, vitusnak vittem a könyvet, cyrusnak meggyőztem azt az s-betűs csávót hogy vigye fel a ládákat, illumar mesternek a tekercs-hozzávalókat, az i-betűs mesternek (ignacius) a könyveket elolvastam, de pallas mesternek mit kell? bármikor amikor odamegyek hozzá azt mondja hogy silent...kiderítettem ki a gyilkos, rudolfos küldit is megcsináltam, hogy hogy nem kezdődik a beavatás? ignacius mesternél nincs párbeszéd lehetőség , csak vmit motyog...:D előre is köszi
  • KaszaN
    Hol lehet páncélokat venni???
  • DeDy
    És tényleg, azt tudtam hogy van Global, de hogy külön a gamekre is be lehet beállítani azt nem tudtam. Thx.
  • Morgolodo
    asztal - jobb gomb - nVidia vezérlőpanel - 3d beállítások kezelése
    Azon belül van globális és programonkénti beáll.
  • DeDy
    Nvidia-m van:) De azzal sem tudom hirtelen hogy lehet egy gamere külön betenni.
  • Sir Quno Jedi
    Én kívülről rá tudtam tolni Catalyst control centerből.
  • DeDy
    Az élelsimítás csak nálam nem működik? bármennyire teszem, nincs változás, és kb olyan mintha 2x lenne vagy talán annyi se.
  • Takanohana
    Hát én sajnos előbb szenvedtem és győztem, aztán mentem a sörfőző felé :)

De akkor tulajdonképpen mi a baj a harcrendszerrel, azon kívül persze, hogy nehéz? Azt ne mondd, hogy az lenne a jó, ha mindenki kifeküdne nyomban egy csapástól. Én szenvedek elég sokat, mégis tetszik.

Pl kétféle karddal járok, egy közepes egykezessel (jobbat még nem találtam) és egy komoly kétkezessel. Szóló ellenféllel szemben egykezes + pajzs, tömeges ellenfél ellen nagy ívben lóbálom a kétkezest, egyszerre leviszi pl 4-5 farkas fele életét. Varázslatot még egyáltalán nem használtam. Erő, kardforgatás, tolvaj képességek, kovácsolás, aranyművesség, bányászat, ezekre nyomtam eddig.
  • Sir Quno Jedi
    Megvolt az aranyművesség is term.
  • Sir Quno Jedi
    Arénaharc főellenfelét egy egyszerű varázslattal le lehet győzni, amit a sörfőző malmánál lehet megvenni tőle, ha utánakérdezel alaposan, miképpen győzhetnél.
  • Takanohana
    Értem én, nem jött be, hát ne játszd!

Nekem meg azok a játékok nem jönnek be, ahol megállok az ellenséggel szemben és csak kattintgatok az egérrel, azt kész. Igenis jó a harcrendszer, van benne kihívás. Nem elég, ha jobb a kardom és nagyobb az erőm, oda kell tenni magát az embernek. Itt bizony nem elég, ha az ember a pajzs mögül néha csap egyet. Szét lesz szedve hamar. A harcfejlesztés azért van, hogy az ember alkalmazza az így tanult technikákat.

Ha zavar, vedd le a nehézséget (bár még úgysem lesz könnyű, ha csak azzal akarsz mindenkit legyőzni, hogy nagyobb az erőd).

Személyes példa, banditatáborban az arénaharc főellenségét nem tudtam leverni, hiába ügyeskedtem, elpáholt folyton. Elmentem, léptem egy szintet, fejlesztettem a kardorgatásomat következő szintre, és az így kapott új mozdulatot is alkalmazva már én győztem.

Egyébként hasznos, ha megtanulja az ember az aranyművességet, már első fejezetben ütős kis gyűrűket, amuletteket lehet gyártani, jobban védenek, mint a páncél.
  • Sir Quno Jedi
    "olvastam külföldi fórumokon olyan elmebetegeket, akik szerint ez minden idők legjobb harcrendszere"

Ebből hogy szűrted le, hogy elmebeteg akinek tetszik a játék?! A játék nekem is tetszik, de számomra a játszhatatlan kategória. Nem hiszem, hogy megnyugtatna, ha százezer visszatöltéssel tudom csak végigtolni.

Én is olvastam, amiket írtál már régen, sőt a Gothic-okban meg is szoktam, de ott sem tetszett. Itt viszont már nem boldogulok egészséges failing factor mellett. :D

Még csapttals em megy, én abban reménykedtem, na majd azzal, de csak állnak ott a többiek hülyén, nekem kell belevonszolni az ellenfeleket a csapat közepébe, hogy feltűnjön nekik, hogy csata van vazeg! :D Annyira buta az AI (pláne az én oldalamon állóké), hogy az fáj.

Two Worlds-ben sem volt értelmes/értékelhető csata, így azt 1xűen meteorral toltam végig. Meteor csapás addig míg mindenki meg nem hal. baromi izgalmas volt. AZ egész ork sereget egyedül kiírtottam ásítozván varázslóval. No ez nem hiányik még1x. Bár azt legalább így kényelmesen végig lehetett tolni.
  • Morgolodo
    A játék nehéz. Sokáig idegesített engem is az előttem szólók kálváriája, de engem egyre jobban hajtott a sikertelenségem, viszont nekem éppen az tetszik, hogy kivehetem a részem a harcból (rakhattak volna valami könnyítés opciót azoknak, akik nem erre vágynak, a Witcherben is volt valami, ha jól emlékszem). Én a térkép déli, dél-nyugati részét és a város-, valamint a bandita tábor környékét 7-es karakterrel kitakarítottam, ahogy mentem a város felé (mire beértem, majdnem 9-es volt). Saját karddal (30-as sebzés), pajzs (nélkülözhetetlen), munkás ruha, meg találtam néhány gyengébb táp gyűrűt. Kitanultam a kardvívást, ha jól rémlik 3-as szintig (addig, hogy hárításból tudjak támadni, az arénaharcot ezzel simán meg lehet csinálni). Kivételek a barlangok, ahol (nem tudom a nevüket) azok a görnyedt, világítószemű fazonok vannak és mágiát is használnak (mágia nélkül valszeg azokat is le lehetne csapni) és a csontik. Van egy gnóm barlang a várostól dél-nyugatra, azt ki tudtam pucolni. Ennyi harc után már alaposan begyakorolja az ember a trükköket.
    Akár 5-6 lepkét is le lehet gyakni, csak ahhoz hely kell. Ha hátrálok, nagyjából sorban követik egymást, kiszámítható, hogy mikor támad (3-at tudok ütni, ami után szúr egyet, néha duplát). A farkasokkal vigyázni kell, hogy ne tudjanak bekeríteni. Azoknál is hátrálni kell, célszerű felmérni a környezetet, lehetőség szerint mindig szűkösebb helyre kell őket csalogatni (célszerű messziről íjjal "megkóstolni" és megindulnak feléd). A gnómokat csak egyesével tudtam lenyomni (abban a barlangban volt vagy 10), gyorsak és dobálnak mindennel, de szerencsére mindig találtam szűk helyet a közelükben. Jól használható a félreugrás, igazi reflex játék, de egy kis gyakorlás után jól lehet csapkodni az ellen hátát. A Risenben a harchoz rengeteg türelem kell, bizony kopott is a quickload billentyű, de mostanra már nem akarom beleállítani a TFT-be a billentyűzetet. :)
  • Probatbicol
    Értem én, hogy nem tetszik, de attól miért lenne elmebeteg az akinek meg tetszik? Most akkor minden játék legyen egyforma?
    Amiket felsoroltál azokat nem érzem problémának. Az a baj, hogy a vadak védekeznek és kitérnek a támadás elől? Tényleg az lenne a jó, ha bután állnának egy helyben és sima ütésekkel várnák hogy levágd őket, mint egy mmo-ban? Egyébként nem csak pajzs van, hanem te is kitérhetsz ugrálással az ütések elől. Ebben bevallom én sem voltam túl ügyes, ezért csináltam varázslót :). Messziről pár tűzlabda azt konyec.
    A farkasok: 3 féle van ha jól emlékszem, young wolf, wolf, black wolf. És igen, egyre erősebbek.

Egyébként a Gothic-okban sosem volt levédve a játékos, hogy csak a szintjének megfelelő ellenfelekkel fusson össze, itt gyakorlatilag az egész térképet bejárhatod az első perctől, de akkor fel kell készülni, hogy a tápláléklánc alján fogsz szerepelni. Ha túl erős ellenfelekkel találkozol, akkor egyszerűen rossz irányban jársz.
  • Merkaba
    Értem, és köszönöm! Bár nekem egy kicsit akkor is gáz hogy egy moly kettő "ütéssel" leveri az életem míg nekem legalább 6-ot be kell vinni neki. A küldetéseket is már megcsináltam egyébként amik "simán" mentek, de most pont az a bajom, hogy nem tudok egyről a kettőre jutni mert mindenhol megfekszek. Hiába pajzsolok akkor is bevág minimum egyet az ellen amitől minimumra megy az életem az meg milyen hogy én meg 20 percig ütök valakit folyamatos védelem mögött mire megadja magát. azért próbálkozok tovább.
  • Sir Quno Jedi
    Jelesül a nagy mocsári kukacokat úgy öltem meg mindig (pedig egy ütéssel kinyírnak, ha szerencséjük van), hogy karddal addig hadonásztam (minden csapásnál 6 métert UGRIK hátra, a féreg, érted!??), míg be nem szorítottam egy sarokba és ott levágtam, mint a szart, mert a flanak tudodtt csak nekiugrálgatni a hülyéje. Milyen ez már?!?? Végtelenségig képes hátraugrálgatni a tonnás féreg. De ugyanezt eljátszák a keselyük, a farkasok, molyok, vagy bárki. Ha én ütök a leggyorsabb fegyóval a tőrrel, avagy karddal, precízen elugrándoznak előle (akkor is ha közben lerohanom őket), ellenben gyakran ha kibújok a pajzsom mögül azonnal széttépnek. Emberekkel ugynaze, én ütök elugrik, ő üt, ha nem vagyok pajzs mögött végem. Főleg, hogy pár pixelt sebez a kard, mivel a harmadik kombója sebez sokat, de már a második sem megy be általában.

A pajzs a már csak kicsit ferdén támadó elenfeleket sem hárítja, így ha többen vannak, ott a vége általában, vagy rohanhatsz az életedért. A farkas egyik úton egy csapásos, másikon 10, mert magsabb szintű?!?? Mi, a farkas vaze?!?!!? Minden szörny ilyen katyvasz szintű, lehet megfexel tőle, lehet, hogy nem, de ezt előre nem tudhatod, még csak nem is sejtheted.

Kedvenc jelenetem az volt, mikor a madam odajött a bordélyba és puszta kézzel egy ütésből bezúzott ájulásba, majd kirabolt!!!!!!!! Kész.

Néztem NPC-im hogy bírnak az NPC állatokkal, más NPC-kkel. Na azok ugyanígy bánáznak mint én. Hosszú bottal (pengéssel) sem képesek eltalálni egy közvetlen közelről harapdáló farkast vaze!!!

Szal. részemről nem sok ennyire hihetetlenül bénán kinéző és játszhatatlan harcrendszert láttam még. Biztos van akinek bejön, meg "taktikus" (olvastam külföldi fórumokon olyan elmebetegeket, akik szerint ez minden idők legjobb harcrendszere), de szvsz. ez már gáz.
  • Sir Quno Jedi
    Nem szeretem az ilyesmit. Ne múljona személyes ügyességemen. A karakteremén múljon kizárólag. Azé RPG.
  • Probatbicol
    Azért ez nem teljesen így van, ahogy fejlődsz egyre nagyobbakat ütsz, több az életerőd, nagyobb a védelmed, erősebb fegyvereket használhatsz, több ütéskombinációval rendelkezel. Mint a többi rpg-ben. Ha csak 7-8-as szintig jutottál, akkor nem tapasztalhattad, hogy hogyan nyírod ki egy tüsszentéssel azokat a mobokat amik az elején szívattak.
    Az való igaz, hogy itt hozzá van adva egy olyan plusz dolog, hogy ha a játékos is ügyes, akkor bizonyos határok között magánál erősebb ellenfeleket is le tud győzni.

Merkaba: ha olyan szörnyekbe futsz amik még túl erősek, azok elől el kell futni. Majd később sor kerül rájuk.Nem kell még barlangban kolbászolni. Csináld a questeket, az elején kerüld a harcot, hiszen csak egy hajótörött vagy egy szál husánggal.
  • Probatbicol
    Kiugrani ki lehet, nem tudom ez mennyire volt szándékos, hogy így hagyták, de értelme nem sok van, mert ahhoz, hogy folytasd a történetet vagy újra le kell fizetned a kapuőrt, vagy el kell fogatnod magad az orderrel.
  • Sir Quno Jedi
    Jah és vadállatok ellen csakis pajzs az elején, mással nem tudod őket hárítani. Pajzs kard kombóval és sok türelemmel megfektethetők (mindaddig, míg nincsenek lényeges túlerőben).
  • Sir Quno Jedi
    Ez ilyen. Fejlődni kell, de azzal max. az ütéseid lesznwk kicsit erősebbek és az életerőd több, azaz ugyanúgy levernek ha bénázol. Ezért hagytam abba a városban úgy 7-8. szint környékén, mert elegem lett belőle, hogy kurvajó felszerelésben is mindig kinyírtak egy idő után, mivel a legkisebb hibán is beütnek, ha meg a pajzs mögött dekkolsz, nem jutsz 1-ről a 2-re. :D Ez inkább akciójáték, nem a karid képességei számítanak, hanem a személyes ügyességed, ergó az én szememben nem RPG. Szinte bárkit le tudsz verni, ha te vagy az ügyesebb, de ha béna vagy, feltörlik veled a padlót, hiába feszítesz jó cuccban és van sok hp-d, meg védelmed és jó fegyód sok erővel.

Most a Divinity 2-vel próbálkozom majd, a demo alapján elmegy. Az méginkább akciójáték mint ez, ellenben sokkal játszhatóbb is, nem ilyen pajzsos csikicsuki, csak többet kell futkározni, ugrabugrálni. Ha az is felidegesít, az is megy a lecsóba.

Amúgy tanács: a molyokat könnyedén le lehet győzni a barlangban, csak csald el erősebb NPC-khez, ők segítenek leverni. Ez általában is igaz. Én a temetői csontikat csak a jókora rablóbanda segítségével tudtam leverni, akik azért jöttek eredetileg velem, hogy elkapjuk a romoknál kutató "jófiúkat".
  • Merkaba
    Helló
    Én még csak most kezdtem el a játékot, és a mocsár faluban vagyok. Lehet én néztem el valamit, de az okés, hogy nem tudok továbbjutni a történetben mert egy retkes sündisznó is két csapással kiveri belőlem a szart? A barlangba se tudok bemenni mert ott meg egy pár lepke ver agyon, fönt a kendergyárról nem is beszélve ahol ilyen mocsárlakók állják utam meg mindenféle féreg. Be vagyok ragadva teljesen, se páncélom se rendes fegyverem (legalábbis az a kard nem sokat ér mert üthetem vele naphossztat ellent nem sokat ér ha amaz 2 betévedt ütésből lever)Szóval kihagytam volna valamit vagy ez a játék ilyen vicces?
  • totya4
    maradjunk abban hogy ki lehet jutni :)
  • Probatbicol
    2 frakció van, Don és az Inkvizíció, a második esetleg értelmezhető további 2-nek abból a szempontból, hogy önként csatlakozol, vagy besoroznak.

A városból nem juthatsz ki, de nem is kell, az ottani küldetéseket oldd meg, majd ha a történetben oda érsz akkor újra megnyílik a kijárás a vadonba.
  • DeDy
    Ez már majdnem teljes, válasz, ezek szerint te tudod a választ mégse írtál, és tuti hogy sokan mások is
    "Mindenhol mást olvasni, hihetetlen valahol azt írják 2 van, valahol hogy 3 valahol azt hogy 2 fő és sok kicsi." <-- erre aki játszott vele már kicsit többet már tudhatja választ, na de akkor 2 frakció van, de nem értem akkor a leírások miért írnak mást különböző oldalakon.

Még két kérdés.
    1, ha bejutottam a kikötő városba hogyan jutok ki? Visszafele nem lehet lefizetni az őrt, van egy hely ahol ki lehet ugrani a falakon, de egyből megtámadnak és visznek a monostorba, és sok felvett küldi ugrik.
    2, Amíg nem vagyok semelyik frakcióban, de csinálok meg olyan küldiket amik a másik félnek árthat, az kihat a dolgokra? Az az van két küldi egyikben az egyik oldalnak segítek a másikban a másiknak de úgy hogy még nem vagyok tag sehol sem.
  • Takanohana
    hiába írod be százszor, ha nem tudjuk, nem fogja mindenki leírni neked, hogy nem tudom, hanem nem válaszolunk rá. aki tudja, hidd el, beírná.

EP pontok gőzöm sincs, jók-e valamire, mindenesetre a főmenüben az eredmények címszó alatt látszik, hogy állsz velük.

frakciókról meg nem tudom, mit akarsz tudni, én kettővel találkoztam, banditák vs inkvizíció, egyik sem rossz vagy jó, mindkettőnek megvannak a céljai, amelyik szimpatikusabb, ahhoz állsz be. csatlakozásig, és azután is, bármilyen küldetés megoldható, amit fel tudsz venni.
  • Takanohana
    így van, ahogy Szega írta, ill annyit hozzátennék, hogy nálam jött egy őr, mikor a földművest levertem, hagytam, hogy leüssön, ettől lenyugodott, nem vett el semmit, és mehettem a tehénfejjel tovább.
  • DeDy
    Valaki válaszoljon már a kérdéseimre, egyik fórumon se írnak, itt is feltettem, de nem igaz hogy senki se tudja. Bizonyos küldik után kapok valami EP pontot és kiírja hogy jóindulatú, szamaritánus stb. ez mi akar lenn pontosan, illetve ez a szint hogy áll azt hol tudom megnézni a karakter lapon, már ha meglehet?
    Feltételezem ez ilyen karakter beállítottság pont akar lenni.
    Illetve valaki a frakciókról írna valami infót? Mindenhol mást olvasni, hihetetlen valahol azt írják 2 van, valahol hogy 3 valahol azt hogy 2 fő és sok kicsi.
    Illetve ha még nem csatlakoztunk egyikhez sem nyugodtan lehet megoldani a küldiket mindenki számára, és ha már csatlakoztunk akkor lehet csinálni a másik frakciók küldiket?
  • Szega87
    a parasztot aki táplálja megölheted csak úgy hogy az őrök ne vegyék észre, a kereskedőnél akinek az emeleti házába kell tenni ott meg használj illúziós varázslatot és az majd lefoglalja őket addig te berakod és kiugrasz az ablakon ás tádámm!
  • KaszaN
    Valaki segítsen. Egy olyan küldetésem van hogy öljek meg egy tehenet és tegyem egy ember ágyába. De ha levágom a tehenet mindenki megtámad. Elmenekülhetek de amikor meg az ágyába teszem akkor is megtámadnak. Valaki megcsinálta már ezt a küldit? Hogyan????????????
  • pera
    Hello!

Tud valaki segíteni?
    Eddig szépne futott a játék, most viszont indításkor egy higbaüzenettel kidob.

volt valakinek ilyen? megoldás?

Előre is köszi.
  • Sir Quno Jedi
    Van ott egy rohadt barlang amiben sok bazi nagy halálmoly él, vagy miafarkam. Na azokat le kell gyepálni (odacsalhatod a többiekhez őket pl.) és megtalálod bent amit/akit keresel (erősen halott állapotban). Utána még lehet kalandozni lent barlangokban, de néhol necces, mert felzabálhatnak. Én azért végigjártam amennyire lehetett (ki is jutottam máshol).